Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Běžná praxe? To jako že většina komisařů propírala někoho v hospodě? Nebuď směšný. A nedožaduje se to po Tobě někdo ale stát na jehož území žiješ a ke kterému máš určité povinnosti. A tohle je jedna z nich, to je celé, je na to zákon jako spousta jiných.

já mám zas právo na soukromí, který je pro mě svatý...srandovní je, že takhle horliví obhajovači jsou hlavně v SLDB crew, čili těch co s tím mají co dočinění a jejichž firmičky si na tom trhnou taky něco pro sebe, je mi jasný odkud vítr vane :smile_anim: Jinak bych totiž takovej slepej fanatismus nedokázal pochopit :sad01_anim:
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Blábolíš statistiku.

Nic nezveličuju, jen znovu opakuju, že nevěřím v pevnost úředníků, a praxe mi dává za pravdu.

Žádnou definici kulturního světa jsem neuvedl, jen sem použil toto slovní spojení v přeneseném významu.

Mimochodem, když už jsi vzpoměl Mossad - Na jeho schopnosti bych si tedy vsadil víc než na ČSÚ.

Sympatická je Tvoje zaujatost a víra v tuto instituci.

Nicméně - tady na malém vzorku vidíš, co si o tom prostý lid myslí ( sorry pánové)

Ale jinak - vše dobré, každý se nějak živí. :cheers: :cheers:

No já mám do statistika asi tak daleko jako do jaderného fyzika. Taky vím, co si prostý lid myslí o dodržování jiných zákonů v téhle zemi a blil bych. Hlavně, že si všichni stěžujou, jaký je tady bordel.
Odkaz ke komentáři

já mám zas právo na soukromí, který je pro mě svatý...srandovní je, že takhle horliví obhajovači jsou hlavně v SLDB crew, čili těch co s tím mají co dočinění a jejichž firmičky si na tom trhnou taky něco pro sebe, je mi jasný odkud vítr vane :smile_anim: Jinak bych totiž takovej slepej fanatismus nedokázal pochopit :sad01_anim:

Jako že já jsem sčítač? Už to nehul :goof: .
Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

člověče já jenom zírám

vysvětli mi pojem právo na soukromí - žiješ v zemi na který máš možná kousek zahrádky a budku ve které přebýváš, ale stále je to na území státu a stát chce prostě vyplnit tři nicotné papíry, aby věděl kolik nás tu je - nic víc nic míň - je to stejný jako když počítáš červený rajčata na záhonku v plný sezóně

pokud tě to nějak irituje tak si kup svůj ostrůvek nebo emigruj na jinou planetu a věř tomu, že tě bude zajímat kolik máš na svém ostrově koziček, oveček a jiných bytostí

Odkaz ke komentáři

člověče já jenom zírám

vysvětli mi pojem právo na soukromí - žiješ v zemi na který máš možná kousek zahrádky a budku ve které přebýváš, ale stále je to na území státu a stát chce prostě vyplnit tři nicotné papíry, aby věděl kolik nás tu je - nic víc nic míň - je to stejný jako když počítáš červený rajčata na záhonku v plný sezóně

pokud tě to nějak irituje tak si kup svůj ostrůvek nebo emigruj na jinou planetu a věř tomu, že tě bude zajímat kolik máš na svém ostrově koziček, oveček a jiných bytostí

Hezky nadneseně řečeno, nemám nic proti tomu, aby pasáček veděl přesně kolik má koziček, oveček...vadí mi detailní informace (ano možná méně detainí než před 10-ti lety) a hrozba pokutami. Právo na soukromí je stejné nadnesené, ale představuju si pod tím, že nebudu muset nikomu sdělovat jestli mam splachovací wc, internet, kde dělám, co dělám a jak dlouho tam jedu na kole.

Nevím co tu řeším/e, že mě to s.re jsem řekl a stejně to vyplním jako všichni ostatní. Howgh

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

Hezky nadneseně řečeno, nemám nic proti tomu, aby pasáček veděl přesně kolik má koziček, oveček...vadí mi detailní informace (ano možná méně detainí než před 10-ti lety) a hrozba pokutami. Právo na soukromí je stejné nadnesené, ale představuju si pod tím, že nebudu muset nikomu sdělovat jestli mam splachovací wc, internet, kde dělám, co dělám a jak dlouho tam jedu na kole.

Nevím co tu řeším/e, že mě to s.re jsem řekl a stejně to vyplním jako všichni ostatní. Howgh

ale jo, respektuji tvůj názor - včera jsem četl cosi o mravní bídě sice v jiné souvislosti, ale do tohohle vlákna se to hodí také - a už du rači spát neb mám jenom jedny nervy a poslední Neurol :smile_anim:
Odkaz ke komentáři

o tom v čem bydlím ví katastr nemovitostí a finanční úřad. Po náboženském vyznání nikomu nic není, národnost je abstraktní pojem který vypovídá snad jen o tom jak je kdo ochotný na něčem lpět. O zdroji vody a tepla už se tady někdo zmiňoval, smrdí to daněma. Studnu jim tam samozřejmě nenapíšu, je stará sto let, nepočítala se ani do dědictví. Počítač a internet? Proč? O čem to vypovídá? Jsme velmi malá vesnice na konci okresu, internet tady má skoro každý, snad kromě pár důchodců. Připojení stojí pakatel, použitelný počítač se dá sestavit z bazarových a odložených komponentů skoro zadarmo takže o majetnosti domácnosti to taky nic neřekne. Ty body o zaměstnání by se taky daly hezky probrat. No jak už zmínil decebal, je na to zákon, vyplnit to musíme :-) Nechci riskovat že si mě vybere nějaký ouřada kterému vykynula ješitnost a dá mi to vyžrat i s pokutou, takže jim vyplním jen to co musím a podle toho jakou budu mít náladu. Třeba do toho povolání můžu suše napsat dělník nebo taky mechanik, elektronik, údržbář, servisní pracovník, chemik, to všecko dohromady a možná jsem ještě na něco zapomněl.

Odkaz ke komentáři

Že jeden názor rozpoutá takovou diskuzi jsem nečekal, nicméně je to téma jako každé jiné, takže je přirozené, že někdo souhlasí a a někdo nikoliv. Psal jsem, že chápu, že to někomu může připadat jako zásah do soukromí, taktéž chápu, že většinu lidí štve byrokracie, mě taktéž. Stejně tak se mi nelíbí výhružky pokutami, každopádně v zemích, kde má demografie určitou úroveň, je sčítání její nedílnou součástí. Mé přesvědčení o důležitosti sčítání pramení zejména z toho, že jsem demografii studoval, tudíž SLBD nevnímám pouze jako buzeraci, byrokracii a zásah do soukromí, ale jako jeden z nejlepších a nejpřesnějších pramenů demografických dat. Taktéž chovám respekt k lidem, kteří se na něm podílí. Objem peněz, které šly na současnou kampaň je vysoký (možná až zbytečně), účelem ovšem bylo, vylepšit obraz SLBD a zdůraznit jeho důležitost, což se zjevně nedaří :D .

ČSÚ tady rozhodně neobhajuji jako instituci, včetně všech jejích šetření, ale negativní postoj přímo k SLBD mě štve a to jsem zde zmínil, od toho také toto vlákno je.

Proto se tady odmítám o SLBD s kýmkoliv hádat. Vyjádření nesouhlasu s něčím, neberu jako důvod k dalšímu řešení, každý máme k věcem jiný postoj.

A ještě bych rád dodal, že pracuji naprosto normálně :D a můj názor na byrokracii je o pár řádků výše :)

Odkaz ke komentáři

No oni z toho skládají celkový obraz společnosti. Nebo máš dojem, že jsi tak významný, že konkrétně Tvými daty se někdo bude speciálně zaobírat? Po Tobě taky jdou?

Hm, pro celkový obraz společnosti je nesmírně důležité, jak dlouho dojíždím do práce :)

Nikde tam nevidím kolonku pro stav životního prostředí (bydlím nedaleko od Mittalu) a plno jiných opravdu důležitých věcí.

Ale to by se mohli o sobě něco dozvědět, a to asi nechtějí, že jo.

Sčítání je pitomost a naprosto zbytečné utrácení peněz.

A kdyby opravdu chtěli, tak si většinu toho datového balastu dají dohromady z dalších databází...

Odkaz ke komentáři

Hm, pro celkový obraz společnosti je nesmírně důležité, jak dlouho dojíždím do práce :)

Nikde tam nevidím kolonku pro stav životního prostředí (bydlím nedaleko od Mittalu) a plno jiných opravdu důležitých věcí.

Ale to by se mohli o sobě něco dozvědět, a to asi nechtějí, že jo.

Sčítání je pitomost a naprosto zbytečné utrácení peněz.

A kdyby opravdu chtěli, tak si většinu toho datového balastu dají dohromady z dalších databází...

To tam nevidíš proto, že se SLBD (jak plyne z názvu), nezabývá stavem životního prostředí ;) To, jak dlouho dojíždíš do zaměstnání, je důležité z hlediska dojížďky za prací, tedy migrace mezi městy a regiony.

Ale to jen na okraj, tvůj názor samozřejmě respektuji.

Upraveno uživatelem Chorche
Odkaz ke komentáři

Nestačím se divit. Jakýpak "nárok státu", "stát má právo" a podobné blbosti? Stát je dnes množina úředníků, kteří jsou placeni z našich peněz, aby poskytovali servis. Tečka. Namísto toho se chovají jako neomezení vládcové nad vydělávajícím plebsem - důsledek demokracie dovedené ad absurdum.

Vždyť si zkuste říct "parta úředníků má právo/nárok vědět, jakou mám televizi, jestli mám počítač, kam a jak často jezdím atd. atd." a hned se rozsah buzerace zjeví v plné kráse. K čemu to potřebují vědět? Chtějí snad zřídit novou Státní plánovací komisi? Připadám si jako v Orwellovi. Pokud to vyplním (podle momentální nálady), rozhodně tam nasmolím co nejvíc takových věcí, že se jim z toho zadře počítač.

Upraveno uživatelem Foundryman
Odkaz ke komentáři

pekne si to povedal, z duse prehovoril, as sa mi slza vtisla do kutika oka.

Nestačím se divit. Jakýpak "nárok státu", "stát má právo" a podobné blbosti? Stát je dnes množina úředníků, kteří jsou placeni z našich peněz, aby poskytovali servis. Tečka. Namísto toho se chovají jako neomezení vládcové nad vydělávajícím plebsem - důsledek demokracie dovedené ad absurdum.

Vždyť si zkuste říct "parta úředníků má právo/nárok vědět, jakou mám televizi, jestli mám počítač, kam a jak často jezdím atd. atd." a hned se rozsah buzerace zjeví v plné kráse. K čemu to potřebují vědět? Chtějí snad zřídit novou Státní plánovací komisi? Připadám si jako v Orwellovi. Pokud to vyplním (podle momentální nálady), rozhodně tam nasmolím co nejvíc takových věcí, že se jim z toho zadře počítač.

Odkaz ke komentáři

To tam nevidíš proto, že se SLBD (jak plyne z názvu), nezabývá stavem životního prostředí ;) To, jak dlouho dojíždíš do zaměstnání, je důležité z hlediska dojížďky za prací, tedy migrace mezi městy a regiony.

Ale to jen na okraj, tvůj názor samozřejmě respektuji.

Hele, demografe, jistě je ti známa metoda statistických průzkumů reprezentativního vzorku. Pokud tedy chce byrokracie něco vědět, ať zvedne zadek ze židle a vyrazí zkoumat a shánět dobrovolně poskytované informace. Stejně, jako si každá firma za své udělá průzkum trhu (pokud to považuje za vhodné).

Odkaz ke komentáři

Hele, demografe, jistě je ti známa metoda statistických průzkumů reprezentativního vzorku. Pokud tedy chce byrokracie něco vědět, ať zvedne zadek ze židle a vyrazí zkoumat a shánět dobrovolně poskytované informace. Stejně, jako si každá firma za své udělá průzkum trhu (pokud to považuje za vhodné).

Foundrymane, nejsem demograf. Ano, studoval jsem to, ale neživí mě to a nijak zvlášť se tím nezabývám. Celá debata byla o tom, zda SLBD smysl má, či ne. Podle mě ano, podle jiných je to pitomost. Já ten názor nikomu neberu. To, že tady velká část považuje SLBD za zbytečné, mi snad nebere možnost se k tomu vyjádřit opačně. Pokud někoho sčítání štve, tak mě se přece může nelíbit, že názor na něj, je tak negativní. A opakuji se, že od toho, co mě a kohokoliv jiného zrovna štve, je toto vlákno.
Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...