Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Romane, tady s tebou musím nesouhlasit. Protože loajální nutně nemusí znamenat fungující. Letití zaměstnanci mají mnohdy špatné návyky z dřívější doby a čím jsou "letitější", tím hůř jsou ochotni se s nimi rozloučit. A to pak často generuje v jejich podání produkty (jakékoli povahy), které sice odrážejí zkušenost, ale nereflektují současnost a její trendy. Ano, slovo "trendy" je možná ošklivý, ale ne vždy jde o něco špatnýho. Tedy pokud se bavíme například o generování zisku na základě momentální poptávky. Takže já bych nezohledňoval v platu žádné časové zásluhy. Jako daleko lepší formu vidím v tomto případě například přispěvek na důchod a podobně... To mně, s ohledem na věrnostní povahu odměny, přijde mnohem logičtější.

to byla reakce na Gilův povzdech, že mu v práci neřekli ani búúú. Loajální opravdu neznamená fungující, proto tam byla souřadná spojka a. Loajální a fungující zaměstnanec je devíza bez jakéholi vztahu k délce praxe.
Odesláno (upraveno)

Já právě myslím, že "dlouholetost" prostě není nic oceněníhodného. To samozřejmě nevylučuje, že když je někdo dlouho zaměstnán a je stejně výkonný jako někdo kdo je zaměstnán třeba třetinovou dobu, má obrovskou výhodu ve své zkušenosti. Většinou se to projeví během krizové situace. To ano, ale dlouholetost, sama o sobě je k ničemu. Občas umí být i kontraproduktivní, jak se objevilo v předchozích příspěvcích.

A to že by dlouholetý zaměstnanec neměl být lovnou zvěří? :) No, ono je to těžké, tenhle syndrom kdy se mladí snaží ochcat tvoje patníky a rohy je prostě zakořeněn hluboko v našem nevědomí, a těžko se ho můžeme zbavit, těžko jej můžeme odstranit. A ani ždáný sociokulturní vývoj nedá pryč ty desítky tisíc let, kdy právě tato vlastnost stála v základu evolučního pravidla, tedy přirozeného vývoje.

A to vše samozřejmě říkám, aniž bych to hodnotil zda je to dobře, či špatně. S vědomím, že to semele všechny, včetně mně :)

Upraveno uživatelem Onisau
Odesláno

podobne ako gilius,dnes skoncil prac.pomer vo firme presne po 10 rokoch

ked som odchadzal,tak konatel,majitel a co ja viem este co telefonoval a tvaril sa,ze tam nie som a ani tu blbu ruku mi nepodal,tak som sa utvrdil,ze to bolo spravne rozhodnutie...

Odesláno

Není tajemstvím, že pracuju, ještě pořád ( výpovědní lhůta ) u bezpečnostní agentury. Dělám velitele směny, prakticky to na mně, když sloužím, stojí. Agentury maj pověst, jakou mají a slušného člověka, abys pohledal. Pokud děláš práci za ostatní, aby to fungovalo a nebyly průsery.....zbytek se jen veze.... a majitel to bere jako samozřejmost ( na jednu stranu se nedivím, od toho tam jsem - na druhou stranu, pokud chci aktuální problémy řešit, pošle mne někam, že ho to nezajímá - kua, on je majitel a snad chce, aby mu to fungovalo, ne ??? ). Pokud se tedy ke mně chová jako ke kusu hadru, prdím na to.

Po podání výpovědi se mohou potento, že jim tam nezůstane nikdo rozumnej, že slušnýho a zkušenýho jen tak nenajdou a kdesi cosi.....nezájem.

Lidi je, dle mého, potřeba, nějakým způsobem, motivovat. Pokud je ale demotivujete, potom není něco v pořádku, ne ???

Taky si nemyslím, že jen délka odpracovaných let je kritériem, na druhou stranu, loajalita není věc, která by se měla přehlížet. Alespoň ne u kvalitních lidí.

Odesláno

Není tajemstvím, že pracuju, ještě pořád ( výpovědní lhůta ) u bezpečnostní agentury. Dělám velitele směny, prakticky to na mně, když sloužím, stojí. Agentury maj pověst, jakou mají a slušného člověka, abys pohledal. Pokud děláš práci za ostatní, aby to fungovalo a nebyly průsery.....zbytek se jen veze.... a majitel to bere jako samozřejmost ( na jednu stranu se nedivím, od toho tam jsem - na druhou stranu, pokud chci aktuální problémy řešit, pošle mne někam, že ho to nezajímá - kua, on je majitel a snad chce, aby mu to fungovalo, ne ??? ). Pokud se tedy ke mně chová jako ke kusu hadru, prdím na to.

Po podání výpovědi se mohou potento, že jim tam nezůstane nikdo rozumnej, že slušnýho a zkušenýho jen tak nenajdou a kdesi cosi.....nezájem.

Lidi je, dle mého, potřeba, nějakým způsobem, motivovat. Pokud je ale demotivujete, potom není něco v pořádku, ne ???

Taky si nemyslím, že jen délka odpracovaných let je kritériem, na druhou stranu, loajalita není věc, která by se měla přehlížet. Alespoň ne u kvalitních lidí.

A to je právě to, že s tím co píšeš nikdo nepolemizuje, stejně tak se to nevylučuje s tím co jsem napsal já :)
Odesláno

Kdysi dávno (ccA 1991) jsem měl dočinění s G4 Sekuritas. Já dělal na čezu, oni hlídali elektrárnu. Oni dělali za 14,90 na hodinu , já v té době za 85/hod. Jejich šefové chtěli, abych po nich dupal. Copak to jde, když za 300 hodin brali 6 tis. čistého? Jejich inšpektoři měli jinou barvu kartičky (OIK) a byli polobozi vůči svým. Bylo mi jich líto. Nejvíc velitelů směny ( VBS), ty měli s tím materiálem, co jim posílál pracák fakt těžký pořízení. A pak je dupali velitelé objektů ( VO) fakt drsná služba za ty prachy. Hasič

Odesláno

Machýrek s IQ tykve - Skyner. Ku.evsky mi hnul žlučí. Obdivuju Jaye. Zajímalo by mě, kolik tomu smetákovi je.

Typickej floutek z nové generace, kde komunikace jak na pastvě je děsně kůl :bangin:

Odesláno

Já doufám, že jakmile chvíli po 50tém příspěvku něco sekne do prodeje, tak mu to modi smáznou...

Odesláno (upraveno)

Machýrek s IQ tykve - Skyner. Ku.evsky mi hnul žlučí. Obdivuju Jaye. Zajímalo by mě, kolik tomu smetákovi je.Typickej floutek z nové generace, kde komunikace jak na pastvě je děsně kůl :bangin:

Já doufám, že jakmile chvíli po 50tém příspěvku něco sekne do prodeje, tak mu to modi smáznou...

Co blbnete, vždyť je s nim sranda. Takový odlehčení před počátkem pracovního týdne.

A nedela si nekdo ze zaslouzilych clenu takhle na novej rok zase jen p...l?

A nebo skyner hraje nejakou tajnou soutez kdo naseka za den vic prispevku

Upraveno uživatelem quest987
Odesláno

Sranda? Mě to moc vtipný nepřipadá. Proč si nechat dobrovolně zasírat forum?! Souhlasím s Pavčou, jak to pak působí na nově příchozí - nepošuky?

Přece kdyby takhle vpadnul v hospodě k našemu stolu a choval se takhle, tak ho někdo bafne za průdel a natrhne mu jí až k lopatkám podrážkou boty.

A já myslím, že vykonavatelů by se našlo dost :D

Odesláno

A nedela si nekdo takhle na novej rok zase jen p...l?

A nebo skyner hraje nejakou tajnou soutez kdo naseka za den vic prispevku

No to já si myslím taky ( že někdo jen špásuje ), protože jinak to přeci není ani možný.
Odesláno (upraveno)

Zasa zajac, kdo to ma furt zrat, že? :)

...nemůžu usnout a za chvíli mám vstavat!

Upraveno uživatelem _Boss_
Odesláno

Tak dobre ranko prajem :) Prvy zajac ktoreho som zrazil mi tu hmlovku vylomil, ale dal som to do poriadku. Vcera mi ten druhy zajac vylomil tu istu hmlovku tak, ze uz to do kopy nedam a musim kupit novu. Ta haved je v mojom okoli strasne premnozena, stale sa na ceste vala nejaka zdochlina, s liskami je to to iste, polovnici ich nestrielaju lebo sa to neoplati...

Odesláno

Co blbnete, vždyť je s nim sranda. Takový odlehčení před počátkem pracovního týdne.

Původně jsem vlákno o "Stromech" ignoroval, ale teď jsem si ho prolouskal celé a tolik negativní energie na mě vyprsklo. Dobře, že už je TO pryč..

Jinak mě dneska naštvalo, že jsem nadrženě v 6 ráno zaparkoval před bazénem, že si dám v novém roce pořádně do těla a ludry ještě regenerujou po Silvestru a otevírají až v poledne :crying_anim02:

Odesláno

Tak mě nastal dnes malý "konec světa" který potkal moje Certiny DS1. Včera mě vypadli na příborník z vitríny kde je mám uložené mimo dosah synka (cca 40 cm). Včera ještě v pohodě, dnes se v 11.31 zastavily. :( Nejvíc mě na tom štve, že šli moc pěkně, první rok +2 až 3 sec a nyní po třech letech +5. Měl jsem z nich fakt radost. :(

Nedáte mi pánové tip kde by se mi je v Praze opravili, pokud možno bez znásobení škody zlatými českými prackami?

Odesláno (upraveno)

V oční optice zkrátka velice záleží na přesnosti a pečlivosti - a když se něco zcela nepovede, důsledky jsou horší než v případě lempla hodináře, protože je fyzicky cítíš.

Pavčo, dovolím si doporučit optika a optometristu, kterého jsem kdysi našel zcela náhodou, pana Bena Blachuta (tehdy poprvé mne přilákalo i jméno firmy .-). Kontakt najdeš zde - domluv si návštěvu a vezmi s sebou tu problematickou brýli... a udělej si na tu návštěvu čas, u pana Blahuta se při vyšetření nespěchá.

Reference: učí optometrii na (nevím, které) lékařské fakultě UK, v r. 2010 byl podruhé zvolen presidentem Společenstva českých optiků a optometristů.

Zde je odkaz na rozhovor s panem Blachutem; je v něm řada moudrých úvah, doporučuji.

Přeju požehnané Vánoce! A ať už do této rubriky nepřispíváš!

petr

Tak už mohu napsat závěr, Petře a ostatní kolegové, moc děkuji za Vaše nabídky, tipy a zkušenosti. Dnes jsem si vyzvedl opravené brýle a je to asi v pořádku. Brýle jsem reklamoval, v optice už mě čekali, asi věděli, že něco prošvihli. První reakce byla, že jimi udělané brýle, s roztečí 68 mm, jsou ty jedině správné a ty staré, co mám, jsou špatně udělané a "stahují" mi oči (ale mám dvoje a vidím s nimi dobře). Reklamaci přijali velmi ochotně, přeměřili dioptrie, vše OK, přeměřili rozteč očí, je 68 mm. Pak pan optik řekl památnou větu a to, že platí stará optická pravda, daná praxí, že se u brýlí na blízko ubírají 3 až 4 mm na rozteči očí a že to podcenil. No dvoje staré brýle, které dlouho mám a které mi přeměřil, mají rozteč 63,5mm s 64 mm. Tak mi v rámci reklamace udělali nová skla s roztečí 64 mm a je to ono, vidím na brýle dobře. Zatím si na ně zvykám, protože moje dosavadní brýle byly "půlky" (abych přes ně horem viděl na větší vzdálenost), tyto jsou "celé", což je pro mě zatím trochu novinka, ale vidím bezvadně. Tak ještě jednou díky a ahoj, Pavel.

Upraveno uživatelem pavča
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...