jirka404 Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2012 Nemyslím si že ten chlapík byl amatér, závodí 10 let. Tady to bohužel bude asi částečná vina pořadatele a náhody. Jsem zvědav jak to dopadne, každopádně té posádce ted ten mediální zájem nepřeju a to ani pozůstalým, novináři jsou hyeny. Přečti si to co jsem psal o pár postů výš. Ten chlapík byl amatér jako "noha", který vůbec neměl být do této soutěže připuštěn. Za 10 let 29 soutěží (z toho většina s předokolkou Honda) a dojel jich asi 24 z toho jeho nejlepší umístění bylo na 23. místě. Takovým se za mých závodnických časů říkalo "smudla". Ale protože pořadatelům jsou milejší peníze za přihlášky, než lidské životy, tak to takto dopadá. No prostě "je něco schnilého ve státě Dánském". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SEMRY Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2012 (upraveno) Já to dál komentovat nebudu, jen prostě k topicu. Mě naštvalo, že se prostě těd na něj budou koukat jak na vraha, což mi nepřijde uplně fér. Zamrazilo mě kdybych se ocitl v podobné situaci. Jestli rally patří nebo nepatří mezi baráky, těžko budu soudit. Já si prostě nemyslím že by za to měl nést plnou zodpovědnost, to by bylo v případě dopravní nehody mimo závod nebo soutěž (nevim jaký je v tom rozdíl). Nic víc, nikomu vlastní názory neberu. EDIT: Všimnul jsem si že názor že za nehodu může řidič vycházá tedy z jeho neschponosti řídit auto v minulosti? Kdybch použil obdobný příklad v jiné věci: Jdu hrát golfový turnaj, přepokládám že asi nebudu kontrolovat jak je kde co organizováno a zabezpečeno, chci si zahrát golf. Přijdu na třetí jamku odpálim driverem a náhodu trefím diváka přímo do spánku a on na místě zemře. Nesu přímou zodpovědnost za jeho smrt? Nebo budeme posuzovat jestli jsem diváka zasáhl na fairway nebo mi to ulítlo trochu někam mimo a zrovna tam stál divák? Nebo budeme posuzovat jaký jsem golfista, že bych neměl hrát když jsem předtím nedosahoval výsledků? Na začátku jsem šel hrát přece golf na legálně pořádáný turnaj. O diváky jsem neprosil. Upraveno 12. listopadu 2012 uživatelem SEMRY Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2012 160 na tachometru na horizontu v obydlené oblasti ,nepoznat předtím na volantu,že fouká silný vítr a a pak se na něj vymlouvat je jezdecká chyba stejně jako kdyby se vymlouval na to,že pršelo, i když je to závod tak se styl jízdy má přizpůsobit okolnostem ,dělají to i jezdci F1. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SCIFI Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2012 V rádiu a televizi jsem už několikrát slyšel že tam nebyli natažený pásky ale jen cedulky se zákazem vstupu a opravte mě pokud se pletu ale když jsem byl na závodech tak právě tak kde je páska tak se za ní mohlo stát a kde nebyla tam se nesmělo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klabrdon Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2012 SCIFI je to tak jak říkáš. Divácký místa jsou vždycky označený páskou. Pakliže stály v místech kde byly cedule zakázaný prostor tak tam prostě neměly co dělat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2012 EDIT: Všimnul jsem si že názor že za nehodu může řidič vycházá tedy z jeho neschponosti řídit auto v minulosti? Kdybch použil obdobný příklad v jiné věci: Pleteš jablka z hruškama. Ne neschopnost řídit auto v minulosti, ale totální nevyježděnost a nezkušenost ze silným autem. A to je smrtelná kombinace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2012 SCIFI je to tak jak říkáš. Divácký místa jsou vždycky označený páskou. Pakliže stály v místech kde byly cedule zakázaný prostor tak tam prostě neměly co dělat... Podle této logiky tam neměl co dělat ani ten plot a za ním barák se zahradou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klabrdon Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2012 Co to je za názor?Pokus o nějakej flame?Nevím co je nepochopitelného na tom, že jsou pro diváky vyhrazený divácký místa a v zakázanejch prostorech se nemá nikdo pohybovat. Mluvil někdo o barákách, plotu a zahradě?Navíc rozbitej, plot, zeď nebo zničenej trávník se dá v klidu pořešit. Pořadatel soutěže je jistě na tuhle věc připravenej a pojištěnej. Podle této logiky tam neměl co dělat ani ten plot a za ním barák se zahradou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondoni Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2012 Tak to pravidlo s páskou je teda pěkná chujovina! O jeho existenci a obsahu jsem opravdu nevěděl a trochu mi to připomíná Stopařova průvodce po galaxii a úřední desku s informací o demoličním výměru... Kde je páska, která se normálně používá pro označení "zákaz vstupu", tam můžu a kde není nemůžu? Tak to určitě většina lidí, jejich vesnicemi vede trať, ví...tohle je fakt hodně smutné...takže jak už tu padlo, zakázal bych diváky, kdo se jich prosil... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2012 Je to strašně smutnej příběh, tragédie pro všechny. Spíš si myslím, že kdyby posádka měla za horizontem třeba les, tak se přizpůsoběj skutečnosti, že se tam můžou rozkřápnout o strom a prostě tam tak nevlítnou. A pořadatelé mně svou zpupností připomínaj myslivce, když nadřazujou svoje zájmy nad osobní vlastnictví - pořádáme relý tak zalez do baráku, tvůj majetek je teď jen náš, jede se podle našich pravidel a ty drž hubu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2012 (upraveno) Co to je za názor?Pokus o nějakej flame?Nevím co je nepochopitelného na tom, že jsou pro diváky vyhrazený divácký místa a v zakázanejch prostorech se nemá nikdo pohybovat. Mluvil někdo o barákách, plotu a zahradě?Navíc rozbitej, plot, zeď nebo zničenej trávník se dá v klidu pořešit. Pořadatel soutěže je jistě na tuhle věc připravenej a pojištěnej. Podívej se na mapku a nevykládej o flame,kdo tady jede 160 za silného větru skutečně nemá rozum, dvě byly sraženy u svého plotu Upraveno 12. listopadu 2012 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luidis Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2012 (upraveno) Připadá mi naprosto šílené svádět vinu na sedmiletou holčičku, že nestála kde měla stát. Vám obhájcům takové rallye připadá v pořádku, že se nakvartýrujete někomu přes baráky a když se stane průser, tak ještě budete takhle vyskakovat? To je něco děsivého přece... Upraveno 12. listopadu 2012 uživatelem luidis Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klabrdon Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2012 Conrade asi si nerozumíme. Nic ohledně rychlosti a rozumu toho kdo tam jak jede jsem nekomnetoval ani mi to nepřísluší. Nechci nikoho obhajovat ani očerňovat.Já komentoval to kde mají a nemají stát diváci! A za tím si stojím, to je prostě fakt.Diváci by měli dbát pokynů pořadatelů a v rámci nějakýho vlastního pudu sebezáchovy souže sledovat jen z vyhrazenejch míst. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nAscA Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2012 POchybuji o tom, ze holky vedely, ze tam nesmi stat. Nekde jsem cetl, ze v tom dome snad bydlely. Tak proste vysly ven a sly se koukat, treba v prubehu zavodu. Spis bych predpokladal, ze mista kde se stat nesmi jsou ohranicene a kde muze neni zadna paska, snad jen clovek, ktery je posle od cesty do bezpecne vzdalenosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2012 To co předveli pořadatelé tohoto podniku nemá nic společného s rallye. Podle propozic jsem koukal, že 98% tratě je vedeno po asfaltu a jen 2% šotolina. No ale co by se neudělalo pro prachy že. Startovné bylo až 10 tisíc za auto x 70 je celkem slušných 700 tis. Myslím si, že i po odečtení nákladů se pořadatel docela slušně nakapsoval - (nějaké s.r.o. se základním jměním 100k). Ale ať to bylo, jak to bylo, těm holkám to už životy bohužel nevrátí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek K Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2012 Kdysi, za působení SVAZARmu se u nás tzv. závodníci dělili dle vyjetých tříd od III.VT po I.VT a ti nejlepší to dotáhli až na Mezinárodní licenci.Fungovalo to asi takto: začínající jezdec dostal III.VT a mohl se zúčastňovat jen tzv. Oblastních závodů s neupraveným, nebo jen mírně upraveným autem. Pokud se mu podařilo za sezonu "vyjet" 100 bodů, (přičemž jednotlivé posty byly bodovány 25 za 1.místo, 20 za 2. a potom to šlo po 5ti bodech) takže pokud si dobře pamatuji mohlo v jednom závodě bodovat jen cca 7 nejlepších jezdců. Ten, kdo získal těch 100 bodů mohl postoupi do II.VT, což reprezentovalo Mistrovství ČR. To ovšem neznamená, že každý za 1. sezonu hned těch 100b získal. Někteří se v Oblastech plácali i 5 let, než se dostali do MČR.Stejný systém (100 "vyjetých" bodů) fungoval i v MČR pro postup do I.VT což bylo Mistrovství ČSSR.Takže shrnu-li to, každý kdo chtěl závodit strávil minimálně 3 - 5 let "učením se jezdit"(a v té době to reprezentovalo minimálně 10 závodů ročně), než se dostal na opravdu Velké závody.Prostě i když byla spousta věcí v tehdejší době špatně, tak tento systém zaručoval přinejmenším to, že se do těch velkých závodů nedostali jezdci, co "nemají mozek", popř. ruce na rychlou závodní jízdu.Proto u nás vyrostli takoví jezdci, jako Vojtěch, Enge, Michl atd.No a proč jsem se tak rozepsal? Protože mě s..e, že každý blb, co má místo rukou "kravský vemena", ale zato má dostatek peněz si licenci může koupit a beztrestně zabíjet lidi, jako ten právník, který má za 10 let odjeto 29 pofiderních závodů a pustí ho v super rychlém autě na závodní trať!Když nic jiného tak tento systém by měl být od bývalého SVAZARmu převzat! A ještě jeden trochu drsnější dodatek: kdokoliv, kdo si troufne přes horizont jet 160 km/h je u mě normální hovado (a nejenom u mě jak jsem to konzultovat s bývalými jezdci). Pleteš jablka z hruškama. Ne neschopnost řídit auto v minulosti, ale totální nevyježděnost a nezkušenost ze silným autem. A to je smrtelná kombinace. Jsem si to tady pročetl a tohle mi přijde jako jediné rozumné řešení. Vrátit Svazarmovský třídy a licenci nekupovat, ale vyjezdit. A ze závodů odstavit "hobisty" ( nevyježděné jezdce ). A možná bych přidal autamatickou zodpovědnost pořadatele. Úraz ( úmrtí ) a pořadatel okamžitě platí. A ne trochu, ale pořádně, třeba v desítkách milionů. Pak si to budou hlídat a budou si hlídat jezdce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2012 (upraveno) Jsem si to tady pročetl a tohle mi přijde jako jediné rozumné řešení. Vrátit Svazarmovský třídy a licenci nekupovat, ale vyjezdit. A ze závodů odstavit "hobisty" ( nevyježděné jezdce ). A možná bych přidal autamatickou zodpovědnost pořadatele. Úraz ( úmrtí ) a pořadatel okamžitě platí. A ne trochu, ale pořádně, třeba v desítkách milionů. Pak si to budou hlídat a budou si hlídat jezdce. No jo, ale to by potom Ječmínek neměl finance pro ten svůj aparát. Znal jsem ho dřív, jako velice slušného a zásadového člověka. Bohužel se nějak hluboko s nástupem kapitalismu zavrtal do biznisu.Apropó, hlídat si jezdce a jejich kvality by měl prvoplánově FAS. Pořadatel je až na druhém místě, takže za to bych "honil" FAS, který ty licence prodává! Upraveno 12. listopadu 2012 uživatelem jirka404 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SCIFI Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2012 ....Startovné bylo až 10 tisíc za auto x 70 je celkem slušných 700 tis. Myslím si, že i po odečtení nákladů se pořadatel docela slušně nakapsoval - (nějaké s.r.o. se základním jměním 100k). .... že zrovna tady budu číst tohle mě nenapadlo. co má společnýho základní jmění a výdělek s tímhle neštěstím? už tady chybí jen hláška typu která strana za to může. jdu blejt Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2012 že zrovna tady budu číst tohle mě nenapadlo. co má společnýho základní jmění a výdělek s tímhle neštěstím? už tady chybí jen hláška typu která strana za to může. jdu blejtNo blejt můžeš. To byla pouze informace pro nezasvětcené, že dnes je vše jen o penězích. Pro tvoji informaci - dříve mohl být pořadatel takovýchto závodů jen nějaký "podnik", který měl s automobilovým sportem nějaké zkušenosti a ne nějaké s.r.o. které se zabývá nákupem a prodejem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2012 Conrade asi si nerozumíme. Nic ohledně rychlosti a rozumu toho kdo tam jak jede jsem nekomnetoval ani mi to nepřísluší. Nechci nikoho obhajovat ani očerňovat.Já komentoval to kde mají a nemají stát diváci! A za tím si stojím, to je prostě fakt.Diváci by měli dbát pokynů pořadatelů a v rámci nějakýho vlastního pudu sebezáchovy souže sledovat jen z vyhrazenejch míst.Psal jsi tu neco o flame tojsem nechapal,chtel jsem jen rici ze rally jejiz podminky jsou takove,ze se nemohu postavit pred svuj plot nema na silnici co delat pokud se k tomu pripoji nevyjezdeny jezdec s velkymi ambicemi a silnym vozem je na maler zadelano.btw vsimni si na planku ze vitr sel zleva kde je pole takze jej nemohl zaskocit naraz pri vyjezdu z lesa a jiste znas pocit na volantu kdyz jedes v poryvech vetru,na to mel brat ohled spatne propozice a jezdecka chyba Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky