Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

stát má poskytovat službu občanům, pro to je zřízen a za to je "placen", resp. se skládáme na jeho "provoz". veškerá důležitá data již stát má a ta, která ho zajímají navíc, ho nemají co zajímat, jejich zjištěním nám nic nového nepřinese.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No oni z toho skládají celkový obraz společnosti. Nebo máš dojem, že jsi tak významný, že konkrétně Tvými daty se někdo bude speciálně zaobírat? Po Tobě taky jdou?

Nikdo po mně nejde (ale po Tobě asi jo, když to píšeš do každýho příspěvku). Mně prostě vadí, že se někdo dožaduje mých soukromých informací pod pohrůžkou pokuty.

Myslím, že není vůbec paranoidní si přiznat, že ten komisař může nach.canej kohokoliv v hospodě proprat...nebylo by to poprví ani naposled v r. 2001 běžná praxe.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

rychlost mě nepobuřuje - jezdím padesát i po dálnici - ale tohle mě pobuřuje dost, protože si povídám sám pro sebe a někdo by si to mohl vyložit jinak

Odkaz ke komentáři

Pavca: kdyz tam ta znacka nebude tak tam kazdej profrci, to je vychovne a bezpecne?

Výchovné a bezpečné by bylo to, kdyby policie byla všude možně a bez pardonu by stíhala přestupky. Zažil jsem to v Americe, vozil nás tam kolega a jednou jsme nestíhali, tak s hrůzou v očích trochu zrychlil a během pár minut se ozvala siréna a už nás měli. A protože začal vysvětlovat, že je to tak a tak a různé omluvy, tak paní policistka s milým úsměvem (už jsme si my naivkové mysleli, že to uznala) vypsala papírek a to bylo předvolání k místnímu soudci na projednání přestupku. A podruhé na Manhatanu jsme potřebovali vystoupit z auta a všude samé zákazy zastavení, tak kolega jen zabrzdil abychm rychle vyskočili a v tu ránu zastavila u auta trojkolka s policajtem, kolega říkal, že nás jen vysadil, že máme v tom objektu jednání, a přesně to samé, dostal papírek s předvoláním k projednání k soudci. Kolega byl na mrtvici a my jsme měli příklad, jak funguje americká policie.

Odkaz ke komentáři

rychlost mě nepobuřuje - jezdím padesát i po dálnici - ale tohle mě pobuřuje dost, protože si povídám sám pro sebe a někdo by si to mohl vyložit jinak

to je síla, myslel jsem, že je to fór...ted to vidím i na novinkách...za fakáče 4000 E :lol2:
Odkaz ke komentáři

Mě nasr...la dcera která odjela na hory a nechala doma strašnej bordel....:wallbash: :blowup:

To mi ani neříkej, já se kvůli pořádku (nepořádku) dohaduji se synem prakticky denně a jsem proto psí hlava. Naštěstí se za pár týdnů odstěhuje, tak propukne doma totální čistka, budu potřebovat dát pod okna kontejner, abych to, co zbyde, měl kam házet.
Odkaz ke komentáři

Udělám, protože si myslím, že to je užitečné a je mi buřt, jestli těch pár údajů o mně někdo ví. Taky mám důležitější věci na práci, ale tohle mě nezabije.

No vidíš a já si to teď pročetl a jak to přijde, tak to házím do popelnice, ale jinak pohoda a klídek, vždyť je pátek :cheers: Jestli chtějí zjistit, jak je v Chánově, tak ať si tam zajedou a neotravujou poctivý lidi. Všechno to tam na těch úřadech mají, jen si to najít, lidí na to tam je dost. Jinak přeji Všem hezký víkend, tady na horách nás to asi brzy všechny odfoukne :guitar:

Odkaz ke komentáři

Zato kdyby se to statistici dozvěděli, tak by Ti to zničilo život :suicide_anim: . Mimochodem, kolik vyděláváš si zjistí během 5 minut.

tak kdyz si to zjisti, tak proc to potrebuji vedet znova? ale ted vazne, sam CSU nema zatim zadny argument, tak mi ho prozrad ty. sam pises, ze je to uzitecne. me by to fakt zajimalo, rad zmenim nazor. vsechny informace maji. kdo kolik ma deti, jak jsou stare, kolik je bytu, jake maji rozmery, komu byty patri. to ze to jsou lepmlove a neumi s tim pracovat je jejich vec. tohle je proste vyhazovani penez. mimochodem, rikaji, ze je to anonymni. tak jak pak muzou nekomu ulozit pokutu? no protoze to anonymni neni.
Odkaz ke komentáři

V instituce? Jako že v ČSÚ? A čím by Ti uškodilo, kdyby někdo věděl, co máš doma (mimochodem, důvody, proč se to zjišťuje, jsou notoricky známé, pokud se k Tobě nedonesly, asi žiješ v informační izolaci)? Vždy't to ví každý, s kým se stýkáš, ne? Máš pocit, že po Tobě jdou? A co myslíš tím "kulturním světem"?

Přeskočil jsem 3 strany diskuze, možná už Ti někdo odpověděl:

Co mám doma, po tom je každýmu lautr prd. Klidně si dám zlatý kliky a baterie. Ale štve mě, že to dostane do ruk někdo, kdo mi je přez den, kdy budu ráchat prachy na hypotéku přemístí do zastavárny. nevěřím našim úředníkům a jejich neprůstřelnosti k prodeji dat.

V informační izolaci nežiji. ono to ani nějak naštěstí nejde.

Notoricky známé důvody jsou. samozřejmě. Třeba otopné médium se zjišťovalo proto, aby se mohla zavést daň z komínů. Studny ( od jakživa naprosto soukromý majetek) se v loni sčítaly, za pár let věřím v daň ze studniční vody.

Stýkám se s přáteli, které si vybírám. Ne se zvědavým státním molochem.

A kdo po mě má jako jít ?? Tomu nerozumím, nevnucuj mi paranoiu. Je rok 2011. ne "57

Kulturní svět - v tomto případě svět, který pochopil a poznal cenu informace.

Tož tak statistiku..

Upraveno uživatelem Radimk
Odkaz ke komentáři

Nikdo po mně nejde (ale po Tobě asi jo, když to píšeš do každýho příspěvku). Mně prostě vadí, že se někdo dožaduje mých soukromých informací pod pohrůžkou pokuty.

Myslím, že není vůbec paranoidní si přiznat, že ten komisař může nach.canej kohokoliv v hospodě proprat...nebylo by to poprví ani naposled v r. 2001 běžná praxe.

Běžná praxe? To jako že většina komisařů propírala někoho v hospodě? Nebuď směšný. A nedožaduje se to po Tobě někdo ale stát na jehož území žiješ a ke kterému máš určité povinnosti. A tohle je jedna z nich, to je celé, je na to zákon jako spousta jiných.
Odkaz ke komentáři

tak kdyz si to zjisti, tak proc to potrebuji vedet znova? ale ted vazne, sam CSU nema zatim zadny argument, tak mi ho prozrad ty. sam pises, ze je to uzitecne. me by to fakt zajimalo, rad zmenim nazor. vsechny informace maji. kdo kolik ma deti, jak jsou stare, kolik je bytu, jake maji rozmery, komu byty patri. to ze to jsou lepmlove a neumi s tim pracovat je jejich vec. tohle je proste vyhazovani penez. mimochodem, rikaji, ze je to anonymni. tak jak pak muzou nekomu ulozit pokutu? no protoze to anonymni neni.

Fakt Tě nenapadá, k čemu jsou dobrá statistická data?

Co se anonymity týče, předpokládám, že data jsou do systému vkládána anonymně ale podle evidence obyvatel poznají, kdo to neodevzdal. A jak jsem psal výše, je to povinné ze zákona, tak nevím co řešíš.

Odkaz ke komentáři

Přeskočil jsem 3 strany diskuze, možná už Ti někdo odpověděl:

Co mám doma, po tom je každýmu lautr prd. Klidně si dám zlatý kliky a baterie. Ale štve mě, že to dostane do ruk někdo, kdo mi je přez den, kdy budu ráchat prachy na hypotéku přemístí do zastavárny. nevěřím našim úředníkům a jejich neprůstřelnosti k prodeji dat.

V informační izolaci nežiji. ono to ani nějak naštěstí nejde.

Notoricky známé důvody jsou. samozřejmě. Třeba otopné médium se zjišťovalo proto, aby se mohla zavést daň z komínů. Studny ( od jakživa naprosto soukromý majetek) se v loni sčítaly, za pár let věřím v daň ze studniční vody.

Stýkám se s přáteli, které si vybírám. Ne se zvědavým státním molochem.

A kdo po mě má jako jít ?? Tomu nerozumím, nevnucuj mi paranoiu. Je rok 2011. ne "57

Kulturní svět - v tomto případě svět, který pochopil a poznal cenu informace.

Tož tak statistiku..

No píšeš, jako kdyby o tvá data měl zájem minimálně Mossad :). Ke zbytku jsem se vyjádřil výše, tak si to přečti.

Tvá definice kulturního světa je legrační, on totiž už termín "kulturní svět" je nesmysl. Zjisti si, co je to kultura.

Upraveno uživatelem decebal
Odkaz ke komentáři

Fakt Tě nenapadá, k čemu jsou dobrá statistická data?

Co se anonymity týče, předpokládám, že data jsou do systému vkládána anonymně ale podle evidence obyvatel poznají, kdo to neodevzdal. A jak jsem psal výše, je to povinné ze zákona, tak nevím co řešíš.

No já jsem před deseti lety nic neodevzdal, komisařka to nějak asi vyplnila za mě. Letos se to taky nechystám vyplňovat...

Nějak nejsem rád, že se se mnou počítá...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

OK, vlastně tady veřejně ohlašuješ, že porušíš zákon, co na to říct, že?

decebale sem s tebou - na druhou stranu jsi příliš militantní - noa porušování zákona ? co to je ? tudle mi sousedka pracujíc na fú mimoděk řekla, že si nežiju špatně a otec spolužáka mého syna mi řekl, že si nás všechny ve třídě prolustroval - he he - takže zachovejme paniku a žijme blaze - ámen
Odkaz ke komentáři

No píšeš, jako kdyby o tvá data měl zájem minimálně Mossad :). Ke zbytku jsem se vyjádřil výše, tak si to přečti.

Tvá definice kulturního světa je legrační, on totiž už termín "kulturní svět" je nesmysl. Zjisti si, co je to kultura.

Blábolíš statistiku.

Nic nezveličuju, jen znovu opakuju, že nevěřím v pevnost úředníků, a praxe mi dává za pravdu.

Žádnou definici kulturního světa jsem neuvedl, jen sem použil toto slovní spojení v přeneseném významu.

Mimochodem, když už jsi vzpoměl Mossad - Na jeho schopnosti bych si tedy vsadil víc než na ČSÚ.

Sympatická je Tvoje zaujatost a víra v tuto instituci.

Nicméně - tady na malém vzorku vidíš, co si o tom prostý lid myslí ( sorry pánové)

Ale jinak - vše dobré, každý se nějak živí. :cheers: :cheers:

Odkaz ke komentáři

decebale sem s tebou - na druhou stranu jsi příliš militantní - noa porušování zákona ? co to je ? tudle mi sousedka pracujíc na fú mimoděk řekla, že si nežiju špatně a otec spolužáka mého syna mi řekl, že si nás všechny ve třídě prolustroval - he he - takže zachovejme paniku a žijme blaze - ámen

Ale prd militantní, to je tím psaným projevem, jsem línej všude dávat smajlíky, v hospodě by to nevypadalo tak dramaticky. To sčítání je povinné ze zákona pro všechny fyzické osoby, ta věta byla pouhé konstatování, nic víc. A o tom, že si mě dokáže projet každý, kdo v tom trošku umí chodit vůbec nepochybuju, s..u na ně, když jim stojím za to, ať si poslouží. Ale tvářit se , že vyplnění tří nablblejch papírů je pomalu porušení základních práv a svobod, to mi hlava fakt nebere.
Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...