Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 2. 2. 2012 v 14:50, 'Conrad' napsal:

snad nejlepší VIF super diesel aditiv zimní 500ml

Ten jsem měl včera v ruce a přišel mi hrozně nedůvěryhodnej podle obalu :)

A omlouvám se, že jsem zapomněl použít multiquote.

Odesláno
  V 2. 2. 2012 v 15:06, 'montemar' napsal:

nejlepší nafta v čechách je prý Verva Diesel od benziny.

Má nejvyšší cetanové číslo, a nejvyšší obsah látky 2-EHN (téměř jako Shell v Německu). Tankoval jsem Vervu,ale nyní u nás stojí snad 39 Kč, co jsem koukal naposledy. Nyní na doporučení tankuji Ultra Diesel na Globusu a jsem velmi spokojený.
Odesláno
  V 2. 2. 2012 v 15:06, 'KFL' napsal:

Jsem v tomto laik jen jsem četl

http://www.petrol.cz/magazin/pm012008/produkty1_08.pdf

Odesláno

Ráno tady pod Hostýnem -18 lyžování jsme dnes vzdali po necelé hodince to už se opravdu nedá.

Jinak mě tady na Moravě nedá se říci štve ale kroutím hlavou nad zakomplexovaností velké spousty místních řidičů bez rozdílu značky auta když před sebou spatří na cestě auto a pražskou RZ. Předjet, podjet třeba v obci za každou cenu nezáleží jak jedeš rychle protože já jsem tady doma, já to tady znám saze z vejfuku i kdyby mi to mělo motor vyrvat musím ti to nandat ! :wheelchair: Jezdím po celé republice a kretén se občas najde všude, tady na Zlínsku ale pravidelně cca dva blbové na 100km.

Odesláno
  V 2. 2. 2012 v 16:22, 'Qvido' napsal:

Ráno tady pod Hostýnem -18

Dneska to bylo celý den a nejenom na horách. Zítra by mělo být ještě o 5 méně. I když teda to nepíšu proto, že by mně to nějak naštvalo......takže jsem vlastně v tomto vlákně OT...... :guitar:

post-11054-080898000 1328200803.jpg

post-11054-019633500 1328200809.jpg

Odesláno
  V 2. 2. 2012 v 16:40, 'sect' napsal:

Dneska to bylo celý den a nejenom na horách. Zítra by mělo být ještě o 5 méně. I když teda to nepíšu proto, že by mně to nějak naštvalo......takže jsem vlastně v tomto vlákně OT...... :guitar:

post-11054-080898000 1328200803.jpg

post-11054-019633500 1328200809.jpg

to je úžasně hezký, ten zmrzlej jez...

... u nás na jihu bylo v noci jen -14, a přes den jen kolem -desítky... :crying_anim:

Odesláno
  V 2. 2. 2012 v 13:59, 'KFL' napsal:

Celá historka je mírně vtipnější :). Volal mi 911, že mu ráno zdechlo auto za jízdy, přičemž jsme se po výměně informací dobrali k tomu, že mu nejspíš zmrzla nafta. Tak jsem po poledni vyrazil, že ho odtáhnu do garáží (stál kousek ode mě). Když jsem přijel, tak jsem šel otestovat, co mu auto dělá (jestli to není náhodou něco jinýho) a na třetí pokus normálně nastartoval. Pak jsem se otočil a jel zase zpátky do práce :).

Připomnělo mi to doby, kdy jsem jako admin dorazil k zoufalýmu uživateli, abych naznal, že všechno normálně funguje :D.

Jinak k aditivum - většina z nich funguje spíš jako čistidla nafťáků s tím, že jedním z efektů je ochrana proti zámrzu u nafty až do X stupňů.

Mně bylo doporučený aditivum Castrol TDA, který se dá sehnat od 160 kaček - u žádný pumpy (OMV, Benzina, Shell, RobinOil) jsem ho ale nenašel (musel jsem ho objednat). Naopak mi rozmlouvali kluci z autoparku Sheron a STP, ale nejspíš jen proto, že mám 2 měsíce starý auto - nevim :).

Nejjednodušší je do plný nádrže nafty cáknout aspoň litr benzínu. Motoru se nic v tomhle množství nestane a na ten týden až dva to pomůže. Sám to nedělám, ale řekli mi to přímo v autorizáku :).

Ten castrol tda měli dnes u auto kelly. A ty jsou snad všude!

Odesláno

mě dneska přímo nas.ral pitome.ček na kruháči u Globusu v Opavě... jsou tam dva pruhy, já jel v tom vnějším směrem od Opavy, tak nějak pohodově si to kroutím, jel jsem z pošty, kde jsem posílal hodinky a předtím jsem byl na návštěvě u ženy v porodnici a chtěl jsem odbočovat směrem na novou spojku, což je tuším třetí výjezd... hned na tom prvním výjezdu na Ostravu mě řízl borec z vnitřního pruhu, hrubým odhadem mě minul tak o třicet čísel... fakt borec....

Odesláno
  V 2. 2. 2012 v 15:06, 'KFL' napsal:

Věz že VIF je nejlepší aditivum, co můžeš do nafty přidat. Castrol TDA je, podle testu (letních aditiv), navoněné nic moc (nezlepšuje mazivost), asi jako jejich oleje. Vybírat podle obalu je blbost. Do turbodieselu s common-rail je VIF nutná přísada, zvlášť tankuješ naftu shell nebo podobné vylomeniny:-)
Odesláno
  V 2. 2. 2012 v 18:34, 'Rudykopalsson' napsal:

mě dneska přímo nas.ral pitome.ček na kruháči u Globusu v Opavě... jsou tam dva pruhy, já jel v tom vnějším směrem od Opavy, tak nějak pohodově si to kroutím, jel jsem z pošty, kde jsem posílal hodinky a předtím jsem byl na návštěvě u ženy v porodnici a chtěl jsem odbočovat směrem na novou spojku, což je tuším třetí výjezd... hned na tom prvním výjezdu na Ostravu mě řízl borec z vnitřního pruhu, hrubým odhadem mě minul tak o třicet čísel... fakt borec....

to se mi stalo na tom samém místě před 3lety, akorát to borec udělal náklaďáku přede mnou a mně to stálo nárazník
Odesláno (upraveno)
  V 2. 2. 2012 v 19:39, 'sy242' napsal:

Věz že VIF je nejlepší aditivum, co můžeš do nafty přidat.

To už jsem dneska taky zjistil :). Njn, člověk to nezná a holt když na venkovský pumpě narazí na nevábnou plechovku, nemá k tomu důvěru. Příště budu vědět :).

edit: a tak TDA proti VIFu skončilo druhý, to zase není tak špatnej výsledek :)

Upraveno uživatelem KFL
Odesláno
  V 2. 2. 2012 v 20:13, 'KFL' napsal:

To už jsem dneska taky zjistil :). Njn, člověk to nezná a holt když na venkovský pumpě narazí na nevábnou plechovku, nemá k tomu důvěru. Příště budu vědět :).

edit: a tak TDA proti VIFu skončilo druhý, to zase není tak špatnej výsledek :)

Jestli ty se jen nechlácholíš :rolleyes: Druhé místo v tom testu znamená, že přípravek nezlepšuje mazivost a odolnost korozi, což u našich suchých naft je právě třeba. To jen na okraj, jdeme od toho. Nádrž mám plnou zimní Vervy, tak doufám že sobotní večerní výlet do Lipska se obejde legrácek typu "poznáváme město v noční tramvaji" :smile_anim:
Odesláno

Teploměr. Ta mrcha už ukazuje -23 stupňů a já jako na potvoru potřebuji ráno vyjet s nafťákem. To jsem zvědav jestli vyjedu.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...