Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Nedodáš podklady do rejstříku a vletí na tebe berňák? co je to za blbost???

Do rejstříku většina firem podklady nedodává, a to mám z opravdu velice dobrých zdrojů :smile_anim:

No tak si přestěhuj firmu do HK. Tady tě vycvičej :) .

Tady tu záležitost nemá na starost berňák, ale soud, u kterého jsi zapsaný v obchodním rejstříku a ta povinnost tam prostě je:

Zápisem do rejstříku povinnosti firem nekončí

V souladu s § 21 zákona o účetnictví jsou osoby zapsané v obchodním rejstříku povinny zveřejnit účetní závěrku. Pokud to vyžaduje zákon o účetnictví nebo zvláštní právní předpis také výroční zprávu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady tu záležitost nemá na starost berňák, ale soud, u kterého jsi zapsaný v obchodním rejstříku a ta povinnost tam prostě je:

Zápisem do rejstříku povinnosti firem nekončí

V souladu s § 21 zákona o účetnictví jsou osoby zapsané v obchodním rejstříku povinny zveřejnit účetní závěrku. Pokud to vyžaduje zákon o účetnictví nebo zvláštní právní předpis také výroční zprávu.

To máš sice pravdu, ale berňák je o této situaci informován a když vidí, že by mu něco mohlo ukápnot, hned máš ve firmě kontrolu. A v jejich podání to může být i zkreslování účetnictví a základní sazba tam je myslím 1 mega :D .
Odkaz ke komentáři

To máš sice pravdu, ale berňák je o této situaci informován a když vidí, že by mu něco mohlo ukápnot, hned máš ve firmě kontrolu. A v jejich podání to může být i zkreslování účetnictví a základní sazba tam je myslím 1 mega :D .

Jsou to šmejdi, na tom se schodneme asi všichni :cheers: Nám hrozil soud a to 50.000,-Kč za každý rok a Vím, že to minulý rok hodně honily ty závěrky. Každej rok je jiná moda, letos jdou po schwarz systému, zaměstnávání lidí na černo a dohodách o provedení práce, bacha na to!! Varovali nás na semináři, jsou tam až 250.000,- pokuty a skutečně je dávají"

Odkaz ke komentáři

Jsou to šmejdi, na tom se schodneme asi všichni :cheers: Nám hrozil soud a to 50.000,-Kč za každý rok a Vím, že to minulý rok hodně honily ty závěrky. Každej rok je jiná moda, letos jdou po schwarz systému, zaměstnávání lidí na černo a dohodách o provedení práce, bacha na to!! Varovali nás na semináři, jsou tam až 250.000,- pokuty a skutečně je dávají"

To víš, někde ty rozkradený prachy sehnat musej.
Odkaz ke komentáři

... místo toho aby něco udělali s naprosto nepružným pracovním trhem a nesmyslným zdaněním závislý činnosti tak jdou po tom nejjednoduššim...

Odkaz ke komentáři

http://jaroslavnovak...-neuspesne.html

tak trochu korekce té tomiokauzy

Jasné. On si Okamura nebere servítky a otevírá si hubu na kde koho. Pár nepřátel už má, no. Ale, upřimně, raději za prezidenta třeba i jeho než Karla Nepomuka Bilderberga... :sad01_anim:

Upraveno uživatelem yed69
Odkaz ke komentáři

co je na tom korektniho? Vzdyt to cele bylo postavene na tom, ze ze nedava do rejstriku uzaverku a ze nikdo NEVI jaky ma plat.

Do rejstriku nedava info spousta firem, bud kvuli konkurenci ... nebo kvuli zdravemu rozumu a starosti o rodinu, to pokud je clovek jediny vlastnik firmy (dat uzaverku znamena totez, jako nalepit si na domovni dvere .... loni sem videl 5M, mam 3 auta, dum ma hodnotu 8M, na uctech taky neco mam, jsem Vas soudruzi, muzete zacit lehkym vydiranim treba na tema zaplat a neuneseme ti deti po ceste ze skoly).

Jinak Okamura je de*il ... namachrovana mluvici hlava. Tzn. sance na prezidenta ma znacne, presne dle Werichovo vyroku "to je blby, to se bude lidem libit"

Odpovím otázkou - a co na tom bylo nekorektniho? Nezveličovali to, nazvali to pravým jménem. Rozhodně mi to nepřišlo jako honění senzace za každou cenu.

A k tomu, že by to tam nedal kvůli starosti o rodinu, aby neukazoval, kolik má peněz - tenhle vtip myslíš fakt vážně???

Tenhle tvůj argument bych bral u někoho jiného, ale ne u člověka, který se v každým druhým plátku chlubí tím, že má auto za 5 mega a kolik má našetřeno :D

Odkaz ke komentáři

Odpovím otázkou - a co na tom bylo nekorektniho? Nezveličovali to, nazvali to pravým jménem. Rozhodně mi to nepřišlo jako honění senzace za každou cenu.

A k tomu, že by to tam nedal kvůli starosti o rodinu, aby neukazoval, kolik má peněz - tenhle vtip myslíš fakt vážně???

Tenhle tvůj argument bych bral u někoho jiného, ale ne u člověka, který se v každým druhým plátku chlubí tím, že má auto za 5 mega a kolik má našetřeno :D

Mno, ohledně novinářů obecně měl velkou pravdu Zeman se svou definicí "Póvl a hnůj, bezedná žumpa". Osobně jsem nepotkal blbějšího a úskočnějšího tvora, než je český novinář.

Ohledně zveřejňování uzávěrek - je to náš unikát, v Německu není volně vyvěšen na internetu ani OR, účetní data jsou považována za důvěrné údaje (s výjimkou firem, ucházejících se na burze o cizí peníze) a jejich zveřejnění je důvodem k vyhazovu. Osobně se zveřejňování údajů vyhýbám, jak můžu. A kdybych měl dodržovat všechny přiblblé zákony, které si banda sociálních inženýrů v Praze a Bruseli vymyslela, nedělal bych nic jiného, než studoval sbírky zákonů. A stejně bych splněním jednoho zákona nabeton porušil druhý :) Takže se řídím podle sebe, nějak tak podle vlastního citu a svědomí.

Odkaz ke komentáři

Mno, ohledně novinářů obecně měl velkou pravdu Zeman se svou definicí "Póvl a hnůj, bezedná žumpa". Osobně jsem nepotkal blbějšího a úskočnějšího tvora, než je český novinář.

Ohledně zveřejňování uzávěrek - je to náš unikát, v Německu není volně vyvěšen na internetu ani OR, účetní data jsou považována za důvěrné údaje (s výjimkou firem, ucházejících se na burze o cizí peníze) a jejich zveřejnění je důvodem k vyhazovu. Osobně se zveřejňování údajů vyhýbám, jak můžu. A kdybych měl dodržovat všechny přiblblé zákony, které si banda sociálních inženýrů v Praze a Bruseli vymyslela, nedělal bych nic jiného, než studoval sbírky zákonů. A stejně bych splněním jednoho zákona nabeton porušil druhý :) Takže se řídím podle sebe, nějak tak podle vlastního citu a svědomí.

S tím Německem jsi na omylu. Funguje to tam stejně jako u nás, jen některé služby jsou zpoplatněné.

Odkaz ke komentáři

S tím Německem jsi na omylu. Funguje to tam stejně jako u nás, jen některé služby jsou zpoplatněné.

´Myslím, že ne. V Německu máme pobočku a žádné uzávěrky se nikam ke zveřejnění na internet neposílají. OR na internetu je, nikoli ale volně a veřejně přístupný a data přístupná po registraci a úhradě poplatku zdaleka nejsou tak obsažná, jako u nás.

Edit: Hmm, omlouvám se, ověřil jsem si to u kolegy v Germánii a už to tam mají taky, ale v podstatně omezenější podobě a přístup není zdaleka jednoduchej.

Upraveno uživatelem Foundryman
Odkaz ke komentáři

´Myslím, že ne. V Německu máme pobočku a žádné uzávěrky se nikam ke zveřejnění na internet neposílají. OR na internetu je, nikoli ale volně a veřejně přístupný a data přístupná po registraci a úhradě poplatku zdaleka nejsou tak obsažná, jako u nás.

Za 20 eur dostaneš kompletní informaci o potenciálním obchodním partnerovi jen je třeba vyplnit formulář a přijde to mailem, nebo poštou (jak si vybereš) - http://www.jusline.de/

Stejné je to třeba v USA - tohle je žádost na OR státu NY - http://www.dos.state.ny.us/corps/bus_entity_search.html

Ten náš rejstřík je dělán dle těchto vzorů, jen je bezplatný, protože ti naši sociální inženýři uznali, že proti vyspělým civilizacím máme holou pr*el :D .

:D o minutku později

Upraveno uživatelem jirka404
Odkaz ke komentáři

u nás ve firmě měníme notebooky, konktrétně pro mě to znamená jet 250km na sídlo firmy, odevzdat starý notebook aby přehráli data (plánovaný čas 2 hodiny) zkysl jsem tam nakonec šest hodin, 250km zpátky a když jsem si chtěl tu novou nádheru zapnout, nefungovalo heslo, po třetím zadání se mi notebook zablokoval a jsem velmi zvědavý, jestli to vyřeším po telefonu, nebo si zase budu muset udělat výlet....

celej den v ř.i.ti dneska:-(

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...