Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ty tablety jsou vyloženě vyhozený prachy. Koupil jsem odvlhčovač Sinclair a maximální spokojenost.

to mas pusteny furt? kolik to tak za den vytahne vody?

Odesláno

to mas pusteny furt? kolik to tak za den vytahne vody?

Pouštím na pár hodin denně různě po bytě. Hlavně když doma rozvěsíme mokrý prádlo. První den to snad za 5 hodin vytáhlo dva litry. Bejvala vlhkost snad přes 63%, teď jsem na 50%.

Odesláno (upraveno)

Horhe, to by mě též zajímalo. Dcera má také problémy s jednou místností.

Edit - už to tedy vím. Jaká je ještě spotřeba elektřiny ?

Upraveno uživatelem thesis
Odesláno

63%? ...tak to nebylo tak hrozny... ja mam v mistnostech co sou na sever kolem 80%... :(

.. no v tech na jih 50-55... tam to de

Nevim no, přišlo mi to dost, možná to bylo víc. Každopádně ta vlhkost byla hodně cítit. Teď už se i dejchá líp a je to doma příjemnější.

Teď kupuju sušičku na prádlo, tak to snad bude ještě lepší. Ale dokud nebudou odizolovaný základy, tak to bude furt dokola.

Odesláno

dva roky starej barák a pořád vlhkej jak p..se.. asi budu muset do půjčovny... :( http://www.elvaprofi...2-l-24-hod.html

z čoho je postavený ten dom ? Pokiaľ to je plynosilikátová tvárnica (u nás Hebel, Ytong, Ypor) a ešte zateplený EPS tak z toho dostávaš vlkosť min. 2 roky pri dodržaní vetracieho režimu.

Je treba mať na mysli, že pri stavbe zabuduješ hektolitre vody, ktoré je potrebné dostať zo stavby von a to je možné iba prekurovaním priestorov a vetraním.

tak ako bolo napísané tabletky sú vyhodené peniaze, keď si chceš pomocť tak elektrickým odvlhčovačom. Ideálna vlkosť je medz 40 až 60 %...

Odesláno

z čoho je postavený ten dom ? Pokiaľ to je plynosilikátová tvárnica (u nás Hebel, Ytong, Ypor) a ešte zateplený EPS tak z toho dostávaš vlkosť min. 2 roky pri dodržaní vetracieho režimu.

Je treba mať na mysli, že pri stavbe zabuduješ hektolitre vody, ktoré je potrebné dostať zo stavby von a to je možné iba prekurovaním priestorov a vetraním.

tak ako bolo napísané tabletky sú vyhodené peniaze, keď si chceš pomocť tak elektrickým odvlhčovačom. Ideálna vlkosť je medz 40 až 60 %...

je to z cihel - porotherm. ale hned pomerne rychle zatepleny, takze to zrejme nestacilo vyschnout...

Odesláno

Ty tablety jsou vyloženě vyhozený prachy. Koupil jsem odvlhčovač Sinclair a maximální spokojenost.

ahn, tak to se teda na tablety vykaslu a budu muset juknout po ty masince. Bydlime ve stare cihlove bytovce, ktera ma fasadu skelna vata/plech. ten pokoj je zrovna rohovej na baraku. Byt je 2roky po celkovy rekonstrukci,proto me to stve. je fakt, ze sme prizemni byt a dum nema odizolovany zaklady. Musim to navrhnout na domovni schuzy. jinak me mrzi, ze jde zrovna o pokoj, kde bude mit mala detskej pokojicek.

Odesláno

ahn, tak to se teda na tablety vykaslu a budu muset juknout po ty masince. Bydlime ve stare cihlove bytovce, ktera ma fasadu skelna vata/plech. ten pokoj je zrovna rohovej na baraku. Byt je 2roky po celkovy rekonstrukci,proto me to stve. je fakt, ze sme prizemni byt a dum nema odizolovany zaklady. Musim to navrhnout na domovni schuzy. jinak me mrzi, ze jde zrovna o pokoj, kde bude mit mala detskej pokojicek.

No, to je přesně ono, já měl největší problém v dětskym pokojíčku, kdy za postelí se udělala plíseň a ta zeď byla na omak úplně mokrá (pod tím je schodiště do sklepa). Tak jsem postel přehodil jinam, aby tahle zeď dejchala a koupil tohle.

Odesláno

ja uz z toho rohu dal taky vsechno pryc. na zdi zatim nic, ale na podlaze se to zacina delat zase. musim se toho zbavit, nez tam mala bude vegetit a riskovat zdravotni problemy. Plisen taky byla pod valendou, pod skrinkou i na ni. hrozny svinsvo. A podlaha me taky prijde na omak vlhka. jak se na ni necha neco stat, tak hned pod tim to nepatrne jakoby vlhne. Mame tam linoleum (takovy ty moderni imitace vzoru dreva), tak si taky rikam,jestli to nema vliv.

Odesláno

Tablety, gel, krátkodobé řešení snad jenom větrání pomůže. Jinak 2x ročně savo. Starej barák, nezateplenej a všude kde jsou tepelný mosty plíseň, i v rohu na podlaze v prvním patře (parkety), protože pod tím rohem je takovej ten minibalkonek. A včera proběhla Savová očista.

Odesláno

Pánové, nájemník nám vybydlel hospodu, jestli to teda jde říct :D... tam kdyby ste donesli Savo, tak mu narostou nožičky a uteče. Veškerá vomítka musí dolů. Zvlášť ta za mrazákama ve kterejch bylo 2 měsíce maso. Elektřina odhlášená, jak jinak.

Jinak otec řešil vlhkost v jedné ordinaci tak, že ve výšce asi 20cm od podlahy udělal ve zdi výsek který pak zazdil, myslím že taškama. Zůstal tam tedy tunel, na jedná straně byl vytažen kolem stoupačky ke stropu, na druhé ven na dvůr kde byl umístěn větrák s časovým spínačem. Už je to tam asi 10 let a zatím se ani na jednom místě neloupe omítka. Přitom to byly místnosti značně vlhké.

Je tam výhoda, že to nasává ten teplý vzduch od stropu. Barák je to cihla/kámen, přes 100 let starej, ta ordinace je jakoby do ulice takže ta voda tam je.

Odesláno (upraveno)

My vlhkost na chalupe resili elektro osmozou, ale neni to nic jednoduchyho, musi se do zdi po obvodu zapustit medenej vodic, kazdy cca 2 metry do 2/3 steny a kazdych cca 10 metru na spodni vodu, 300 let starej barak to zachranilo, ale je to na celkovou rekonstrukci :-(( taky to neni izolovany, podriznout nesel, ve zdi jsou zulovy sutry

Upraveno uživatelem Bob123
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...