Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ten náramek je neuvěřitelný! Celý je to neuvěřitelný! Zlé jazyky tvrdí, že likvidovali poctivou hodinařinu, ale teda s grácií 👍

Odesláno

Jak nad tím náramkem přemýšlím, tak ono je to v podstatě mesh náramek akorát z jedná strany "rozklepaný" do hladka. Docela by mě zajímala technologie výroby.

• po měsících...
  • Po roku...
Odesláno

Krásny a výstižný článok , ja fandím Quartz presným hodinkami ,, a to so pracoval 20 rokou ako šéf a prajca hodín v WDL v BA , ja mám tiež už 35 rokou Seika chronog s budíkom doniesol mi ti pilot z našej rodiny z Ázii Singapur , údu dodnes 

image.jpg

image.jpg

• po měsících...
  • po měsících...
Odesláno

Zdar, víte někdo jaká je předpokládaná životnost grand quartzu? Přece jen jim už táhne na 50 let a obyčejný quartz to vydrží tak 25 max. Nebo je to podobné jak u Grand Seiko? A v případě poruchy, opraví to někdo v ČR? Diky

Odesláno

ahoj, momentálně pokukuju po nějakých KQ/GQ/Superior do své sbírky. Dost mě mrzí, že tam přestali dávat safír, jak moc je ten hardlex náchylnej? Jak je to dnes s přesností u strojků, které měly tenkrát třeba 10s/rok? MImochodem, sháníte je na stránkách ako chrono24 nebo ebay, nebo existuje i nějaké jiné místo, kam se koukat? Zatím jsem našel https://www.vintageseikos.nl/ , ale nabídka je poměrně chudá, i když tam má obvykle kousky v top stavu.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Abych řekl něco k tématu - u Q hodinek to vůbec neřeším, případný rozdíl jen časem, minutka, žádný problém.

Vteřina +/- není žádný stres. 🙂

Odesláno
V 21. 3. 2025 v 11:00, paia napsal:

MImochodem, sháníte je na stránkách ako chrono24 nebo ebay, nebo existuje i nějaké jiné místo, kam se koukat? Zatím jsem našel https://www.vintageseikos.nl/ , ale nabídka je poměrně chudá, i když tam má obvykle kousky v top stavu.

Možná bych ještě něco našel :)

Odesláno
před 1 minutou, berczo napsal:

je nějaká taková raritka z roku 1980?

Tyto Speedmastery co jsem zatím všechny měl cca kolem 5 ks byly rok 1983, já zkouším trefit 82 a nedaří se mi.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...