Přejít na obsah

Rado Captain Cook vs. Oris Divers sixty five


Doporučené příspěvky

Zdravím Vás,

V poslední době ve mě začala hlodat myšlenka nějakých "lepších diverů", jelikož ty mi ve sbírce ještě chybí. 

Po složitém rozhodování jsem se nakonec ustálil na dvou modelech Rado Captain Cook a Oris Divers sixty five. Bohužel jsem se ale ocitnul na mrtvém bodě a nevím pro které se rozhodnout, jelikož z hlediska vlastností mi přijdou téměř na stejné úrovni, jedna z mála věcí která je rozdílná je rezerva chodu u Oris cca 40 hod a u Rada úctyhodných 80 hod.

Prosím tedy o nestranný názor, pro které se mám spíše rozhodnout. Pokud má někdo přímou osobní zkušenost budu moc rád za radu.

Předem moc děkuji :)

Snímek obrazovky 2020-05-16 v 19.21.02.png

Snímek obrazovky 2020-05-16 v 19.21.25.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 76
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Rado, v zelené verzi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Upřímně původně u mě na 100% vedl Oris, ale předevčírem jsem si byl zkusit i Rada přímo na ruce a od té doby na ně prostě nemůžu přestat myslet :D prostě mi naživo nějak učarovaly.

Ale budu asi stejně muset vzít černou verzi, jelikož je prostě nejuniverzálnější a divery mám ve sbírce jen jedny 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já nevím, kolik stojí ty Orisky, ale ta 40h (38) vs 80 hodin je obrovský argument, ty moje byly za necelých šedesát a za hodinky s titanem, 80h rezervou, navíc potápky, které si na nic nehrají a přitom jsou krásné je to slušná cena, nemluvě o přesnosti mého strojku +1 až +2s/24h i při této dlouhé rezervě, za sebe jsem nadmíru spokojen.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tohle bude těžší rozhodování než jsem si myslel :D 

Je pravda že prostě 65 jsou "uměle vytvořený" ve vintage stylu, protože to prostě teď letí a líp se to prodává, zatímco cpt.Cook jsou prostě fakt hodinky se sakra historií. 

SPHINXX: Díky za příspěvek, ta tučnější verze ti na ruce sedí naprosto parádně, navíc se mi u nich i víc líbí černé datumové okénko s bílými čísly :) za mě ale budu muset zvolit prostě verzi 42mm protože 45mm verze je na mojí ruku už moc velká.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemáš zač, oproti mě máš ale tu výhodu (aspoň myslím), že můžeš vybírat i verzi se zelenými prvky a ta je krásná, já mám zelenou na hodinkách rád, takže kdybych vybíral menší verzi, byl by to jeden z favoritů. No a propastný rozdíl mezi těmito dvěma modely jsem psal výše a to je rezerva chodu. Oris mě s tímhle hrozně štve, já bych si klidně připlatil za ETU ať už klasickou nebo v modifikaci, ale Sellita je za mě špatně a tam je problém, že to cpou téměř do všech modelů, ať už 200 nebo 500.

EDIT: tady jsou ty zeleniny: https://wristreview.com/rado-tradition-captain-cook-green-watch/

A jinak za zkouknutí a vyzkoušení stojí i tohle, což je univerzálnější, ale nemá to téměř vodotěsnost: https://www.hodinky-koscom.cz/rado-hyperchrome-golden-horse-r33101203-k0026920

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mne sa páčia aj Orisky aj tie Rada dizajnovo na rovnako. Ťah maju jednoznačne krajšie Rada ten ryžovy ťah je perfektný a je málo kedy vidieť u ineho výrobcu ako Doxa. To rozhodne poteší len troška zamrzí že v spone chýba mikroregulácia takže z nastavovaním správnej veľkosti sa človek moc nevyhrá bud to človeku sadne, alebo nie. Sranda inak je ako tie hodinky nie su konzistentné tie velke 45mm maju uplne iny uhol lunety a nemaju tak vypupkle sklo ako 42mm.. hm a verzia 42mm s oyster ťahom má podla Webu výrobcu 30bar vodotesnost a verzia ryžovým ťahom zase 20Bar nechápem púzdro je pritom rovnake. Rada maju krásny ťah,lakovaný ciferník, keramicku lunetu,80h strojček... škoda že nedali aplikovane indexi chýba Lumi bod a mikroregulácia v spone sú tým pádom troška nedotiahnuté ako celok ale inak sú pekné.Orisky sú v tomto smere viac dotiahnuté do detailov.

No je to dilema rozum hovorí Oris a srdce Rado :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

SPHINXX: Máš pravdu, SW mi taky celkem vadí a raději bych viděl klasickou ETU klidně s nějakou pěknou modifikací. Jinak co se týče barev, tak mě se zase třeba daleko víc líbí ta modrá verze, ale je pravda že je to daleko méně univerzální než černej cifr. Kromě strojku mě ještě Oris celkem zklamal lunetou, která je sice parádní, jede skvěle, ale je to prostě plech, ne keramika jako u Rado.  Jinak ty zlatý koně jsou moc fajn hodinky, hodně ve mě evokují Rolády dayjusty, ale podobný styl hodinek už ve sbírce mám, takže ty momentálně nepotřebuju, moje ruka si teď žádá jedině nové lepší divery :D 

digiMonster: Také se mi dost líbí ten rice tah, ale co se týče mikroregulace, tak tu nemají ani Oris ani Rado myslím. Obecně v téhle cenové kategorii jich moc diverů nemá, z hlavy tak Ch.Ward co vím, jinak spíše dražší hodinky. Ale jinak si to vystihnul naprosto přesně: "rozum říká Oris a srdce Rado". Na Mida jsem taky koukal, a ač jsou to určitě skvělé hodinky, jak to říct hezky, prostě pro mě nemají ten "exkluzivní pocit" jako Oris a Rado.

 

 

Ty GH prostě strašně evokují Rolex DJ

 

 

Snímek obrazovky 2020-05-17 v 11.08.45.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.


×
×
  • Vytvořit...