Gorg Odesláno 17. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2009 (upraveno) To Bandicoot: Blahopřeju, pěkné emocionální rozhodnutí. Chtěl bych poprosit o více fotek a alespoň jednu rychlofotku třeba mobilem z profilu... pro jednoho nedočkavýho... Rád bych totiž porovnal nynější tvar pouzdra s originálem...viz foto: Byť jsou to pěkné hodinky, desně mě tam mrzí ta ukousnutá šestka a datum... Prostě bych raději tyhle: Kamile...co tvůj slib recenze na orlíky včetně srovnávání? To vyšumnělo, že jo? Upraveno 17. dubna 2009 uživatelem Gorg
Návštěvník Tada Odesláno 17. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2009 bandicoot: No já jesli někde náhodou narazím na nějaké původní Orlíky, tak je asi pořídím Ale to by musela být úžasná náhoda a štěstí, abych na nějaké zapadlé a ne extra předražené našel No každopádně ti gratuluji k bezva hodinkám, já si teď taky užívám primky - kibi mi prodal IGENy Nadzvukové dopraváky jsem uvedl právě proto, že jsem si o nich před nedávnem něco zjišťoval Trochu průmyslové špionáže tam bylo na obou stranách, ale jediný systém který sověti tenkrát zkopírovaly byl snad protiblokovací systém brzd.
chose Odesláno 17. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2009 Tada napsal: Vemte si takový TU-144 a Concorde - věci podobného účelu, vyvíjené naprosto nezávisle na sobě a přesto jsou trochu podobné. Nebo třeba Ondrovy Alphy a Moonwatche, žejo Nic proti Orlíkům, u těch se připojuji ke gratulacím !
Návštěvník Kamil Odesláno 17. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2009 (upraveno) Gorg napsal: Rád bych totiž porovnal nynější tvar pouzdra s originálem... Byť jsou to pěkné hodinky, desně mě tam mrzí ta ukousnutá šestka a datum... Prostě bych raději tyhle: Kamile...co tvůj slib recenze na orlíky včetně srovnávání? To vyšumnělo, že jo? Recenzi chystám, jen nějak nestíhám. Příští týden mám relativně volný tak dodělám resty, čímž myslím článek o Lum-Tec, Orlíky a možná ještě jeden. Nějaký obrázky Orlíků mám ve svém blogu. EDIT: Fotka - nahoře nové, dole staré pouzdro. Upraveno 17. dubna 2009 uživatelem Kamil
Gorg Odesláno 17. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2009 Kamil napsal: Recenzi chystám, jen nějak nestíhám. Příští týden mám relativně volný tak dodělám resty, čímž myslím článek o Lum-Tec, Orlíky a možná ještě jeden. Nějaký obrázky Orlíků mám ve svém blogu. EDIT: Fotka - nahoře nové, dole staré pouzdro. Ty jo super fotky, díkec...blog řádně prozkoumám! Na recenzi se moc těším, bezva... Hele, replice chybí to konkávní sklo IMHO úplně děsně sakrblé!
SAS Odesláno 17. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2009 Kamil napsal: Recenzi chystám, jen nějak nestíhám. Příští týden mám relativně volný tak dodělám resty, čímž myslím článek o Lum-Tec, Orlíky a možná ještě jeden. Nějaký obrázky Orlíků mám ve svém blogu. EDIT: Fotka - nahoře nové, dole staré pouzdro. Hezká sbírka, gratuluju!!! Co je to ten mezityp s Myiotou? O něm jsem ještě neslyšel.
cigi Odesláno 17. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2009 (upraveno) Mě by zajímalo i detailní srovnání orlíků s těmi seamastery, nemá je někdo? Kurňa, jsou to krásný hodinky, nejhorší na nich je to, že ty moderní ne a ne dosáhnout kvality původních - třeba ty plochý ručky z Igenů mě na nich až vytáčej - a ty původní zase je hřích nosit .... ale asi mi nic jinýho nezbude. Upraveno 17. dubna 2009 uživatelem cigi
Návštěvník Kamil Odesláno 17. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2009 SAS napsal: Co je to ten mezityp s Myiotou? O něm jsem ještě neslyšel. Taky o nich dohromady nic nevím. Bylo vyrobeno pár kousků, asi jako zkouška před zahájením výroby Orlíků l.e. a o.e. Jen jsem si je půjčil na vyfocení.
bandicoot Odesláno 17. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2009 Gorg: co to je bez tý datumky a šestky? Že by kal. 50 v novým oblečku?
Gorg Odesláno 17. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2009 bandicoot napsal: Gorg: co to je bez tý datumky a šestky? Že by kal. 50 v novým oblečku? Nene, to je fotka ze stranek primholland....tady jsem o tom tehdy psal...na strankach primu o tom nebyla ani zminka... http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...st&p=170150
Gorg Odesláno 17. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2009 (upraveno) cigi napsal: Mě by zajímalo i detailní srovnání orlíků s těmi seamastery, nemá je někdo? Kurňa, jsou to krásný hodinky, nejhorší na nich je to, že ty moderní ne a ne dosáhnout kvality původních - třeba ty plochý ručky z Igenů mě na nich až vytáčej - a ty původní zase je hřích nosit .... ale asi mi nic jinýho nezbude. Cigi ty mas puvodni orliky, nebo Ti nezbude nic jinyho, nez je sehnat a pak nosit? Jinak naprosto souhlasim...replika by mela mit zlute svitici indexy, konkavni safir, rucky ne ploche a bez datumu sakrble! Potom by to byla pecka...jen bych se priklanel jeste k prumeru 42 s unitasem s vterinovkou na sest (6498) Pokud by to byla limitka mam obavu, ze by zrejme stala jako fabie pred srotovnym sakrble...skoda ze orliky nedela Gunter, ten by to zvladnul pri jeho sikovnosti do 500 ecek... Upraveno 17. dubna 2009 uživatelem Gorg
kejklik Odesláno 18. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2009 Tada napsal: Vemte si takový TU-144 a Concorde - věci podobného účelu, vyvíjené naprosto nezávisle na sobě a přesto jsou trochu podobné. Nemám tu planes-vlákno, ale Rusové nejdřív vyvíjeli vlastní stroj jako výkřik soc. let. prům. (rovné náběžné hrany křídel a další "zjednodušení!) a když to nelítalo, tak přepálili Concorda.
Hasňa Odesláno 18. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2009 (upraveno) #62: TU144 je obsleh stejne jako Orliky. Proste to tehda soc-dem tabor delal na vsech frontach. Nejde o vymysleni hrebiku, to je demagogie. Tady se jedna o vzhled a design. A ten muze byt jiny a originalni i na veci se stejnym ucelem. Navic na veci, ktera balancuje na hranici uzitne veci a ozdoby. Vsak i o padesat let pozdeji vznikaji nove hodinky, ktere nejsou klonem. Vubec, cely prispevek #62 je podle me zcela mimo misu. Zadna zabomysi valka tady neni, normalni diskuze o hodinkach na foru o hodinkach. Jak prekvapive. "..Inspirace Omegou.." je docela kvalitni nedoceneni nabodobovacich praktik tehdejsich nasich vyrobcu, o znovu-vyvoji hrebiku se tu taky nemluvilo a TUcko je mnohokrat diskutovana kradez vykresu. "..Trochu průmyslové špionáže tam bylo na obou stranách.." Humorny eufemismus. #63: Souhlasim. Navic ceny novych Orliku jsou, jako snad jedinych peknych Primek spolu se Spartakama, v racionalni a v odpovidajici urovni. Maji i jine pekne, ale s cenama z jine planety. IMHO. Byt Orliky za tu samou cenu a v prumeru 41, tak je to bomba spica a zakaznici Prokopovi utrhnou ruce. Ja bych byl prvni. Jenze ve 41 by to stalo minimalne jako Igen 45. Tedy by to bylo hrube predrazene. IMHO #75: Jo. Upraveno 18. dubna 2009 uživatelem Hasňa
cigi Odesláno 20. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2009 Teď jsem si vším tý paralelní diskuze o túčkách :D No, i já musím přiznat, že prim rozhodně na ten tvar pouzdra a lunety a vůbec na ten styl nepřišel nezávisle Ale trefil by to přesně, nemyslíte ? Stejně jak tupolev, vlastně líp, orlíky čas měřej (i když to túčko možná taky). :D
Návštěvník tolja Odesláno 20. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2009 Tada napsal: Nechápu tenžabomyší boj co tady vypukl... .... Vemte si takový TU-144 a Concorde - věci podobného účelu, vyvíjené naprosto nezávisle na sobě a přesto jsou trochu podobné. Nevěřím tomu, že by bylo možné ve stejnou dobu na dvou různých stranách železné opony nezávisle na sobě vyvinout dva vzhledově identické výrobky takové náročnosti jakou bezesporu v sedmdesátých letech nadzvuková dopravní letadla byla. Vůči takovým "náhodám" jsem skeptický.
watch Odesláno 20. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2009 Kamil napsal: Taky o nich dohromady nic nevím. Bylo vyrobeno pár kousků, asi jako zkouška před zahájením výroby Orlíků l.e. a o.e. Jen jsem si je půjčil na vyfocení. Jedny mam. Pokud vim, tak se jich vyrobilo asi jenom 5 kusu . Prim ocekaval podstatne vetsi uspech, ale v te dobe nikdo Primky s Myiotou nechtel, a to i pres vyhodnou cenu. Je to kalibr 72 a pouzdro je trochu jine nez u ostatnich Orliku. Prim nabizel i Orliky s Quarz-strojkem. Ale tech bude asi jeste min. Ma nekdo nejake dalsi informace??
Návštěvník Kamil Odesláno 20. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2009 watch napsal: Jedny mam. Pokud vim, tak se jich vyrobilo asi jenom 5 kusu . Prim ocekaval podstatne vetsi uspech, ale v te dobe nikdo Primky s Myiotou nechtel, a to i pres vyhodnou cenu. Je to kalibr 72 a pouzdro je trochu jine nez u ostatnich Orliku. Prim nabizel i Orliky s Quarz-strojkem. Ale tech bude asi jeste min. Ma nekdo nejake dalsi informace?? Já vím, že je máš. Pouzdro znám taky, už jsem dával jinde fotku.
watch Odesláno 20. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2009 Pekna fotka .Mas dobrou pamet. Nosil jsem je na sport, lyzovani, VHT atd. Ten design se mi libi, urcite stejne dobre jako u le. Ty quarzky jsem ale nikdy nikde nevidel, pouzdro bylo ale pokud se spravne pamatuji stejne. A potom jeste existuji prvni porevolucni Orliky v pouzdre Prim Premier. Jedna se o Prim Premier s jinym cifernikem. Tento model take neni na kazdem rohu videt, kalibr ETA 2824-2. Tenkrat jeste Prim vazne uvazoval o masovejsi vyrobe hodinek, ale neuspech s temito modely byl prvni krok k dnesni orientaci vyroby na individualni zakazky.
Návštěvník Kamil Odesláno 20. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2009 (upraveno) watch napsal: ... A potom jeste existuji prvni porevolucni Orliky v pouzdre Prim Premier. Jedna se o Prim Premier s jinym cifernikem.... Měli je před pár lety v hodinářství v Jablonci na pěší zóně. A docela dlouho. Jenže byly dost hnusný. Pokud se nepletu zlaté pouzdro, bílý (nebo černý?) ciferník s tím kulatým Orlík znakem. Upraveno 20. dubna 2009 uživatelem Kamil
watch Odesláno 20. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2009 (upraveno) Kamil napsal: Měli je před pár lety v hodinářství v Jablonci na pěší zóně. A docela dlouho. Jenže byly dost hnusný. Pokud se nepletu zlaté pouzdro, bílý (nebo černý?) ciferník s tím kulatým Orlík znakem. Cerny cifernik s Orlik-znakem a nerez pouzdro. Dve varianty, jedna s pozlacenym (nebo zlatym?) krouzkem a druha varianta cela nerez. V nerezu nevypadaji tak spatne, ten zlaty krouzek se tam ale nehodi. Puvodni cena 11500 Kc (nerez) a neco kolem 18000 Kc se zlatym krouzkem. Upraveno 20. dubna 2009 uživatelem watch
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se