palko423 Odesláno 8. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2017 Takže "lidové" označení...díky :-)
Honza.manta Odesláno 8. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2017 Můžu mít , možná pro někoho, hloupý dotaz ohledně "názvu" hodinek? Odkud pochází názvy např. Traktor, Pavouk, Televize atd...?U Sportu a Diplomatu je to jasné, ty jsou na nich napsané, ale co ty ostatní? Jde o "lidové" označení nebo je za tím něco jiného, něco více?Díky. Tak si tady pročti vlákna a budeš v obraze.
Karlos Odesláno 8. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2017 Mně přijde veselé, že některé lidové názvy převzal Elton do svého výrobního programu. Prim traktor, Prim pavouk, to jsou marketingové lahůdky Koupil by si někdo hodinky Omega tractor? Nikdo.
Mr_Ropotamo Odesláno 8. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2017 Češi maji rádi takové lidové domácí pojmenování. Logický a chytrý tah od Eltonu. Me osobně se líbí, takové domácké. Jen ještě ty ceny tomu přizpůsobit.
tm.watches Odesláno 9. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2017 Ahoj všichni mám tu takovou lahůdku, dostal se mi do rukou jeden takový strojek a já bych rád zjistil jestli je org. nebo skládačka. Má na sobě číslo z výroby, našel by se tu někdo kdo by podle toho čísla a vzhledu strojku dokázal identifikovat jeho pravost? Děkuji za všechny odpovědi.
colommbo Odesláno 9. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2017 (upraveno) V místě pod setrvačkou by mělo být vyražené číslo kalibru, něco jako totok (66): Upraveno 9. prosince 2017 uživatelem colommbo
colommbo Odesláno 9. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2017 Prima, jsme o krok dále a zbytek doplní zkušení kolegové.
tm.watches Odesláno 9. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2017 ti teď už nejspíš spí, doufám že se o tom strojku zítra něco dozvím.
palko423 Odesláno 11. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2017 Jak již několikrát, mám dotaz, nyní však možná opět hloupý, či dokonce barbarský a to k překlápění datumu.Jak překlápíte datum na PRIM hodinkách?Neustálým posouváním času ve směru hodinových ručiček...což dá někdy "hodně" práce :-)Či je povolen/nepovolen posuv tak, že po přeskočení datumu po půlnoci potočíme hodinovou ručičku zpět o 2-3 otáčky/hodiny a pak opět směrem dopředu kde opět přeskočí datum...a tak dokola?Díky předem.
Jiří9 Odesláno 11. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2017 U prim 55 je to pořád dokola a u prim 68 66, 96 atd je to cca po půlnoci co Ti skočí datum zhruba hodinu zpět a zase dopředu jak píšeš.
tm.watches Odesláno 11. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2017 Ahoj potřeboval bych poradit, když mám sundané hodinovou a minutovou ručičku normálně se mi zastavuje vteřinovka tak jak to má být při seřizování času ale když nasadím hodinovou a minutovou ručičku tak mi seřizování přestane fungovat a vteřinovka se nezastaví, prosím o radu co s tím?
palko423 Odesláno 12. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2017 Díky Jiří9 za radu!!! Teď si již jen musím zjistit jaký kalibr v jakých hodinkách je.
Jiří9 Odesláno 13. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2017 tm.watches V podstatě je jedno, jestli jsou to 50, nebo 66, či jiné, nejspíš to bude chtít, když trváš na tom, aby to zastavovalo , utužit ručkový (čtvrťový) pastorek pod číselníkem . Když máš ručky nasazeny, jde to řídit lehce? Při sundání ručky, se může pastorek hnout nahoru a při nasazení naopak. Tak asi tak. Jirka
Lamiczka Odesláno 22. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2017 (upraveno) Zde mi bylo pomoženo, tak to hodím sem. Renovace primek pro známou proběhla úspěšně a pod stromkem by měly dělat radost, když jsem jí je dovezl, měla obrovskou radost. Jedny měla po tátovi a druhé v dost špatném stavu byly po manželově babičce. Tímto ještě jednou moc děkuju za pomoc s cifrem do polštářků speciálně seniorovi, který mi ho bezelstně nabídl a poslal.... Upraveno 22. prosince 2017 uživatelem Lamiczka
Maxmillian Odesláno 23. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2017 Kluci, jsem u tchana a uz se mu taky rozrostla sbirka, jen nema Prim katalog a potreboval by poradit kam zaradit Primky z fotky. Umite prosim poradit co by to mohlo byt?
Jiří9 Odesláno 23. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2017 Na první pohled je to Prim 50 v Knize jsem našel toto. označení 50 081 3 typ 011 081 a datum vzniku 1963 Jirka
colommbo Odesláno 23. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2017 Kal.50 je jasný a pokud mají hodinky zlacené švýcarské pouzdro 33mm se šroubovacím dýnkem, bude mít Jiří pravdu.
peetrys Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2017 Ahoj, mám dotaz na odborníky. Ve kterém časovém období se vyráběly Igeny? Příští rok mám padesátiny a rád bych si je nadělil. Díky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se