LToman Odesláno 1. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2016 Ahoj! Sháním nový ciferník do těchto hodinek. Poradíte mi? Dík.Dostal jsem poregistrační e-mail, jak psát na tomto fóru, takže ještě doplňuji.Hodinky mám po dědovi a hodně dlouho jsem je nosil - pak zase dlouho nenosil - a potom zkoušel amatérsky zjišťovat proč nejdou, což byla velká chyba.. Teď je zase chci nosit. Hodinář v Brně už všechny mé šikovné zásahy odstranil. Provedl GO strojku, vyměnil sklíčko, ale číselník zůstal původní, jelikož prý není k sehnání. Doporučil mně optat se zde na fóru. Poradíte mně kde číselník sehnat? Děkuji za všechny nápady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 1. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2016 např.Aukro či Antik prim http://www.antik-prim.cz/prim/ či si dat poptávku zde na fóru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xcmaniax Odesláno 26. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2016 Čau pánové. Obrátila se na mě manželka, abych jí zařídil renovaci těchto Primek, které jsme našli doma a jsou po jejím dědovi. Chce je tedy svátečně nosit a mít je jako památku. Nevypadají tak hrozně jako na fotce a jdou, i když asi žádná sláva. Dle mého názoru je potřeba poservisovat strojek, vyčistit, vyměnit sklíčko a dát nový řemínek. Pouzdro mě nijak neuráží, ale zvážil bych i variantu buď opravy nebo výměny. Cifr je OK. Je to na poslání do Eltonu nebo je to spíš práce na někoho z místních mistrů? Osobně o Primkách nevím nic. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 26. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2016 Máš zařídit renovaci, tak ji zařiď jak sám považuješ za vhodné. Jsou to jen obyčejné primky, netřeba být bezradný Takové věci zvládne každý hodinář. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p3k Odesláno 26. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2016 Kup na aukru stejně v lepším stavu a manželce nic neříkej. Ty staré vyhoď, aby se to neprovalilo. Další možnost je šoupnout je k hodináři na vyčištění a výměnu sklíčka, a koupit u něj i nový kožený řemínek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 26. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2016 hm, tvl, dobrá rada nad zlato, vezmi ty primky a dojdi si za Frýdlem na Florenc nebo na Vyšehrad k hodinářce.Solidních firem a hodinářů se najde dost, jak již bylo řečeno - jsou to přece Primky, tudiž mezi českými hodináři notoricky známá věc. *** Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
feltharg Odesláno 27. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2016 heled a to sklicko je praskly tam kolem 3? pokud je jenom doskrabany, tak vymena neni potreba... jinak vypadaj slusne a tenhle konkretni tvar (rika se jim polstarky) mam rad takze bych to videl na generalni servis strojku + rozlesteni nebo vymena sklicka a zvazil bych novou zlacenou korunku na elton kasli... stejne ted tusim ani nemaj na renovace kapacitu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aneta Odesláno 20. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2016 Dobrý den, existuje tahle varianta prim sport II automat. V bibli prim jsem je nenašla. Děkuji za odpovědi předem.http://aukro.cz/show_item.php?item=6556614132 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MaraThon Odesláno 20. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2016 jj tyhle spory jsou v pořádku.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aneta Odesláno 20. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2016 Ale v knížce primek se mi je vůbec nepodařilo najít, z jakého jsou roku ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Happycz Odesláno 20. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2016 (upraveno) Tak šli za 10.000 KČ. A tak bych se chtěl zeptat místních znalců, opravdu je to taková vzacnost z konce výroby PS2? Chápu, že sběratelská hodnota je velmi subjektivní. Kolik jich bylo cca vyrobeno?Aspoň někdo odsud? Upraveno 20. října 2016 uživatelem Happycz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miroslávek Odesláno 20. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2016 Podle mě s vyšší cenou souvisí to nerez pouzdro.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 20. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2016 Je to automat v nerezu, byl vyráběn po roce 2000 se strojkem miyota 8215 a moc se jich neudělalo. Ale 10K je docela raketa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan_Jan_2006 Odesláno 21. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2016 Tyto Prim Sport II automat mají mít správně chromované pouzdro.Netuším, zda se tento model oficiálně prodával v nerez pouzdru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan_Jan_2006 Odesláno 21. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2016 (upraveno) Také v tom shora uvedeném katalogu je psáno o chromovaném pouzdře... Upraveno 21. října 2016 uživatelem Jan_Jan_2006 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 21. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2016 Také v tom shora uvedeném katalogu je psáno o chromovaném pouzdře... a taky je tam bikolor to asi patří k tomu vedlejšímu kouskusporty dvojky s myiotou mají být v nerezu a bylo jich tuším vyrobeno pouze 200 ks Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 21. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2016 Jak říká Tolja - mezi rokem 2001 a 2004 se jich vyrobilo velmi malé množství a to v nerezu. Ovšem objevují se i v chromu a to je buď nějaká dovýroba ze zbylých pouzder nebo spíš iniciativa zaměstnanců Eltonu = bastly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan_Jan_2006 Odesláno 21. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2016 Já bych to viděl přesně naopak.Již podle katalogu je jasné, že mají mít chromované pouzdro.Nerez pak představuje dobový pokus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 21. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2016 Je to tak, katalog je z r. 1998 a tato první verze Humberto automatic má vždy špičaté ručky se zeleným vykrytím a sekundovku s okýnkem. Verze r. 2000 má vždy oranžovočervenou sekundovku, ale různé typy ruček a vík. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 21. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2016 Ještě někdy v roce 2010 je někdo odsud koupil v hodinářství v Jihlavě koupil za původní cenu 1800,-kč. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se