Klotzman Odesláno 23. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2008 Včera jsem cvičně prolistoval knihu Images from Kursk, od Nika Cornishe (nakl. Brasseys) - více než 300 fotografií z období téhle velké bitvy, a našel jsem celkem 3 - slovy tři - fotky, na kterých má nějaký voják hodinky. Kupodivu vždycky se jednalo o Rusy, ani jediná fotka s německým vojákem s hodinkama (s výjimkou asi dvou případů kdy mají na zápěstí nějaké šmouhy, které by možná mohly být hodinkami). Naopak tato kniha může posloužit jako velká zásobárna fotografií holých zápěstí německých vojáků. Pro zajímavost se dělím o své úlovky včetně zkrácených popisek. Kdyby měl někdo podobné fotografie, zvlášť by mě zajímalo potvrzení nebo vyvrácení toho, zda sovětští vojáci (třeba i v 50. letech) nosili nějaké ruské kopie ála Laco. První dvě fotky mě docela potěšily, protože je to pro mě první doklad toho, že rusové opravdu nosili vůbec nějaké předělávky kapesních hodinek na náramkové. Přesto výslovně zakazuji FilipuSevcikovi používat tyto fotografie ve svých aukcích ukrajinských bastlů na Aukru Cavalry scouts who, apart from their submachine guns and wrist watch, could date from the wars of the nineteenth century. The larger partisan formations were guided in their political thinking by a Politruk or political officer. A Red Army Guards tank colonel gives a crew instructions. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 23. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2008 Pěkná práce (dík za fotky), překvapilo mě, že jde o hodinky s celkem velkým průměrem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 23. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2008 To je právě tou přestavbou, jak píše Klotzman. Mne zaujala, kromě těch hodinek, ta mosinka s dlouhým zásobníkem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SAS Odesláno 23. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2008 To je právě tou přestavbou, jak píše Klotzman. Mne zaujala, kromě těch hodinek, ta mosinka s dlouhým zásobníkem. No podle pažby, závěru a dalších detailů to bude spíš předělaná Mauser K98k. Pro partyzány v týlu určitě "dostupnější" zbraň včetně munice Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 23. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2008 Hm budeš mít pravdu, proto se mi to nezdálo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SAS Odesláno 23. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2008 Trochu jsem se zaměřil na ten zásobník...dost mi to připomíná zásobník ze ZB 26. Vynalézavost a improvizace těch chlapců z východu je úžasná 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 23. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2008 Ruske vojenske z 2. svetove jsou tyhle: http://forum.chronomag.cz/index.php?automo...p;showentry=163 Ale jak se tak divam, vetsinou to jsou tzv. trench-watch, ktere se nosily behem 1. svetove valky. Jinak pocitam, ze vetsina vojaku ma kapesni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 23. září 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2008 (upraveno) No podle pažby, závěru a dalších detailů to bude spíš předělaná Mauser K98k. Pro partyzány v týlu určitě "dostupnější" zbraň včetně munice Pro zájemce z řad zbraňomilů přidávám zbytek popisku : The man on the right is armed with a German Mauser modified to take a box magazine; such field alterations were common amongst the partisans, some establishing underground workshops to carry out such work. Takže SAS má pravdu. Upraveno 23. září 2008 uživatelem Klotzman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XXXfazerXXX Odesláno 10. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2008 Pro zájemce z řad zbraňomilů přidávám zbytek popisku : The man on the right is armed with a German Mauser modified to take a box magazine; such field alterations were common amongst the partisans, some establishing underground workshops to carry out such work. Takže SAS má pravdu. zdravim-vypravel mi nedavno deda,kdyz prisli prvni predsunute jednotky rusu k nim do Budapesti,nemeli uniormy,pouze neco jako vataky,opasky,zasobniky v rukou ruzne automaty a na zadech male batohy-co je zajimave pro toto forum- meli plne ruce hodinek-pri volnem pohybu po domech brali tito lide pouze chlast,sperky a hodinky-po nekolika hodinach dorazily uniformovane jednotky RA a ty braly uplne vsechno,vcetne kravy Dan Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CzechJoker Odesláno 10. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2008 RA byla tímto pověstná a tato pověst ji předcházela. První voj bral hodinky, druhý počestnost dam a vše, co se dalo ukrást. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Apep Odesláno 11. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2008 RA byla tímto pověstná a tato pověst ji předcházela. První voj bral hodinky, druhý počestnost dam a vše, co se dalo ukrást. Němci za sebou v Rusku nechávali vypálené vesnice a přeplněné šibenice, je zase předcházela tahle pověst. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 11. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2008 No len tak pre istotu to na ruke toho pana na koni moze byt docela dobre aj kompas s jednym takym som sa hral ako decko mozno by som ho este niekde dohladal. Inak bezne pozemne jednotky na oboch stranach hodinky myslim nefasovali a v podstate ani nepotrebovali (cas urcovali vacsinou s presnostou na dni a casti dna ....rano dopoludne odpoludne a tak podobne)....Takze ak, tak nosili vacsinou to co si kde ukradli alebo co postahovali z padlych,..... naopak velitelia nosili standardne dalekohlad a kompas ktore aj fasovali..... a to by na toho pana na koni mohlo kludne sediet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michael Frešera Odesláno 11. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2008 Ten kompas vypadal takhle: ( http://prezit.megapark.cz/kompas-sovetske-armady/ ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
smashing Odesláno 25. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2008 taky sem dam jednoho vojaka s hodinkami ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 26. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2008 taky sem dam jednoho vojaka s hodinkami ) No vida. A kde vsude uz s tebou byly? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
smashing Odesláno 27. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2008 No vida. A kde vsude uz s tebou byly? nikde, mam je kratce, do terenu chci poridit Suunto Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino65 Odesláno 27. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2008 (upraveno) Tady je odkaz na hodinky Izraelské armády WATCHES IDF. Upraveno 27. prosince 2008 uživatelem Pepino65 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
smashing Odesláno 27. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2008 Tady je odkaz na hodinky Izraelské armády WATCHES IDF. moc pekne hodinky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxs Odesláno 8. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2009 Odkaz na fórum a priamo na vlákno fotiek vojakov s hodinkami: KLIK SEM Je to najrozsiahlejšia zbierka fotiek hodiniek z WW II , čo poznám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2009 (upraveno) Škoda, že ty izraelský nejdou po židovsku ! To by byl teprv nářez! I tak mám zase jeden objev k prozkoumání. Upraveno 9. ledna 2009 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se