Přejít na obsah

Nové Omega Speedmaster Professional 2021

Návštěvník dabelM

Doporučené příspěvky

před 4 minutami, Jerryl napsal:

Jo, hesalit je náchylný na poškrábání velmi.

První rejha bolí nejvíc a pak už si postupně zvykáš. A až to je neúnosný, tak jdeš leštit.

To u safíru vážně nemusíš řešit.

A ten průhled na strojek je taky moc pěknej.

Díky to je co mi pomáhá při rozhodování…

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na bezproblémové denní nošení ti bude safír jeho odolností vyhovovat asi lépe.

Osobně bych si nelajsnul koupit původní starý model, protože bych se bál, že naletím na špek a koupím nějakej olítanej šmejd. 

Tak ti přeji dobrý výběr!

Upraveno uživatelem Jerryl
Odkaz ke komentáři

před 2 minutami, Jerryl napsal:

Na bezproblémové denní nošení ti bude safír jeho odolností vyhovovat asi lépe.

Osobně bych si nelajsnul koupit původní starý model, protože bych se bál, že naletím na špek a koupím nějakej olítanej šmejd. 

Tak ti přeji dobrý výběr!

Díky určitě udělám fotku somozrejme 

Odkaz ke komentáři

Jak moc ti záleží na historické přesnosti? Osobně jsem měl vždycky hesalit, preferuju jeho vzhled a plný dynko. U nové reference je ale navíc plastický logo a jinak leštěnej náramek, takže působí lehce "luxusněji". Kdybych je měl mít jako jediný a kašlal na historii, vezmu možná safír. Prodat se to dá kdykoliv.

Odkaz ke komentáři

Historická přesnost je relativní ... na starých Speedmasterech, je hesalit parádní. Ale také je potřeba si uvědomit, že v 60. letech klenutý safír nikdo nedělal, takže možnost volby nebyla.

Takže když hesalit, tak vintage, když moderní, tak safír :)

82CE5683-5CF2-4A8F-B0B9-58A2DC6ABAC1_1_105_c.jpeg.7bbd8a2163ee7da10df3b4ab754448c3.jpeg

Omega-Speedmaster-3861-Moonwatch-Forstner-Bracelet_011.thumb.jpg.43a1027faaa6b60e4b4acfdcf412800f.jpg

Upraveno uživatelem Jarett
Odkaz ke komentáři

Rozhodnout se musíš sám a jak napsal MíraMíra, v tomto případě, když jde o Moony, neexistuje špatné rozhodnutí. Já to měl tak, že když jsem měl první Moony, chtěl jsem ty pravé a tak jsem koupil hesalit. Jenže jsem naprosto nedával to, že se na skle objevují vlásečnice, aniž bych se čehokoliv dotknul, byl jsem na ně extrémně opatrný až jsem se je začal bát nosit a řekl jsem si, že to nemá cenu a prodal je. Koupil jsem safír a vypadalo to, že je to vyřešené. Jenže časem mi zase začalo vrtat v hlavě, že to vlastně nejsou pravé Moony a mléčný okraj a to divné klenutí safíru a já nevím co ještě všechno😃 Převážně to bylo tím, že jsem to tady všechno četl a ovlivňovalo mne to víc, než je zdrávo. Safírové jsem tedy prodal taky a vykašlal se na celý Moony. Jenže časem se to ozvalo znovu a já je prostě musel mít, protože to jsou asi nejikoničtější hodinky na světě. Koupil jsem znovu hesalitové s tím, že to, co se děje s hesalitem k tomu prostě patří a pravé Moony jsou pro mne jen ty s plastem. Jsem naprosto v pohodě a vím, že safírové už mít asi nikdy nebudu.

Trochu dlouhý, ale jen jsem Ti chtěl popsat pocity někoho, kdo měl obojí. Ty to můžeš mít jinak, ale může Tě dost ovlivnit to všechno, co se tady o tom napsalo, je tu vlákno přímo o tomhle "problému" Ať už se rozhodneš jakkoliv, až je koupíš, už to tu nečti a budeš šťastnej že je máš😂

Odkaz ke komentáři

před 26 minutami, Jarett napsal:

Historická přesnost je relativní ... na starých Speedmasterech, je hesalit parádní. Ale také je potřeba si uvědomit, že v 60. letech klenutý safír nikdo nedělal, takže možnost volby nebyla.

82CE5683-5CF2-4A8F-B0B9-58A2DC6ABAC1_1_105_c.jpeg.7bbd8a2163ee7da10df3b4ab754448c3.jpeg

Omega-Speedmaster-3861-Moonwatch-Forstner-Bracelet_011.thumb.jpg.43a1027faaa6b60e4b4acfdcf412800f.jpg

Vnímám to stejně. 👍

Odkaz ke komentáři

Moony s hesalitem jsem měl asi 3x a se safírem 1x. Průhled je super, ale celkově mě ty původní s plným dýnkem přijdou více Moony...

Teď mám už několk let hesalitové, poslední model co se dělal ješte s malou červenou bednou a ty už jsou nafurt. Hesalit jsem jednou měnil, nový stál asi litr, oproti ceně nového safíru, který stojí cca 20k, je to sakra rozdíl. A ani ten safír není nerozbitný, že jo.. Teď tam jsou zase nějaké škrábance, ale neřeším to, jsou to Moony. Až mě to bude vadit hodně tak nechám přeleštit. 

A k tomu časem dokoupím bílé se safírem a to bude kombo, panečku :)

Odkaz ke komentáři

před 42 minutami, Ondrej71 napsal:

Hesalit jsem jednou měnil, nový stál asi litr, oproti ceně nového safíru, který stojí cca 20k, je to sakra rozdíl. A ani ten safír není nerozbitný, že jo..

Náklady na servis skla jsou jistě rozdílné významně, ale popravdě neznám nikoho, kdo safír rozbil, či poškrábal tak, aby ho musel měnit. Navíc, soudě dle kolegova dotazování, tak zrovna u něj bych o hodinky strach neměl, neboť z něj čiší opatrnost na sto honů :D

Odkaz ke komentáři

před 27 minutami, Jarett napsal:

Náklady na servis skla jsou jistě rozdílné významně, ale popravdě neznám nikoho, kdo safír rozbil, či poškrábal tak, aby ho musel měnit. Navíc, soudě dle kolegova dotazování, tak zrovna u něj bych o hodinky strach neměl, neboť z něj čiší opatrnost na sto honů :D

Hele, já osobně taky ne, ale nikdy nevíš, rozbitnej je, to je fakt :)

Odkaz ke komentáři

Všem díky moc👍 shrnu to pro všechny, protože všichni máte pravdu. Původní záměr byl koupit hesalit jako že klasika a pak dokoupit bílý na který jsem i “zapsaný” v pořadí jako luxusnější variantu. No a do toho proste hozeny vidle. Takže i vnitřně zápasím s tím pokud teď safír tak jestli  nepustit bílý úplně, protože tam bude pro mě malý rozdíl. Navíc si přiznejme vše to stojí peníze a troje možný bych neunosil…a hodinky chci užívat na ruce. Druhá věc bily moony jsem ještě neviděl a co když se mi nebudou líbit? Ohledně satiru klasika historie versus škrábance, safír versus žádný vesmír. Na druhou stranu hesalit moony jsou jen dvě varianty a pak se prodává dalších dvacet v ceně až milion víš a tam nikdo Safír neřeší, včetně limitek. Závidím vám všem co jste před pár lety koupily levněji a nemuseli až tak řešit cenu i když je to relativní jako vše. Opravdu všem děkuji za názory 

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Jarett napsal:

Predne je ale treba si uvedomit, ze kdyby tam safir byl, tak by to nesplnilo zakladni z pozadavku NASA...takze bez hesalitu by moony vubec nebyly moony :) Jinak souhlasim, ze pro dnesni kancl moonwalk je safir asi lepsi volba, a na vintaze jedine hesalit. Stejne je v tech novych uz moderni cal 3861....

Co se tyce prakticnosti, tak s hesalitem nemam vubec problem, prelestit, vymenit, je piece of cake. Safir je bezudrzbovka, ale kdyz to blpe spadne, je po nem...
Ale stejne driv odrbete lunetu :)

Upgrade novych hesalit moonu cifrem a dynkem ze safirovek je taky cesta...

Upraveno uživatelem Seamaster
Odkaz ke komentáři

před 34 minutami, Seamaster napsal:

Predne je ale treba si uvedomit, ze kdyby tam safir byl, tak by to nesplnilo zakladni z pozadavku NASA...takze bez hesalitu by moony vubec nebyly moony :) Jinak souhlasim, ze pro dnesni kancl moonwalk je safir asi lepsi volba, a na vintaze jedine hesalit. Stejne je v tech novych uz moderni cal 3861....

Co se tyce prakticnosti, tak s hesalitem nemam vubec problem, prelestit, vymenit, je piece of cake. Safir je bezudrzbovka, ale kdyz to blpe spadne, je po nem...
Ale stejne driv odrbete lunetu :)

Upgrade novych hesalit moonu cifrem a dynkem ze safirovek je taky cesta...

A teď se možná zeptám divně a co “downgrad” a na safir moon dát hesalit?

Odkaz ke komentáři

Být Tebou, tak bych nevymýšlel. Rozhodni se pro jednu z variant, chybu neuděláš. Jen bych si asi dal pozor na nějaký úpravy, i kdyby to šlo. Na hodinky máš 5 let záruku, ale nejsem si jistý, jestli by platila, kdyby jsi na nich něco zásadního upravil...

Odkaz ke komentáři

před 6 minutami, Borra napsal:

Být Tebou, tak bych nevymýšlel. Rozhodni se pro jednu z variant, chybu neuděláš. Jen bych si asi dal pozor na nějaký úpravy, i kdyby to šlo. Na hodinky máš 5 let záruku, ale nejsem si jistý, jestli by platila, kdyby jsi na nich něco zásadního upravil...

Tak to bylo jen hypoteticky opravdu to by bylo krajní řešení. Kdybych neměl plán mít černý hesalit a bílý safír, a řešil jen jedny moony tak není o čem, protože ta cena je úplně bezkonkurenční .

Odkaz ke komentáři

Ja mam zafirove, absolutna spokojnost. Kaliber 3861 pri normalnom noseni a polohovani v noci ide dlhodobo +/- 0 sec (v zmysle, co si nadbehne pri noseni, pri odlozeni zase zmeska).
A pohlad na strojcek.... pani, kazdy z vas musi uznat, ze tie hodinky by sa dali nosit aj dynkom vzhuru....

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Hele, to si dělají srandu?

Právě jsem koukal na ceny u Bechyněho a ceníkovka pro Speedy na tahu je cca 190 za hesalit a 220 za safír?

Co to jako je?

U Dušáka to samý,

ale ten je větší borec, protože vám dodá bílou verzi za 225 dokonce s Quartzem 😀

IMG_1002.thumb.jpeg.14d1c71de8f03c95a90c0db8caa8050b.jpeg

Upraveno uživatelem Jerryl
Odkaz ke komentáři

před 6 minutami, Jerryl napsal:

Hele, to si dělají srandu?

Právě jsem koukal na ceny u Bechyněho a ceníkovka pro Speedy na tahu je cca 190 za hesalit a 220 za safír?

Co to jako je?

Smutna a kruta realita. :D

Jinak ja mam safírové kvuli pruhledu a mam panickou hruzu ze skrabancu. :D

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...