Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
co myslíš, nebyl bych s tímhle modelem ve svym věku až příliš při zemi...?

Vubec ne. Zvlast, kdyz, jak pises, nosis hodne kosile. Ja treba mam v planu jeste letos ty svetle Antea a ty jsou jeste usedlejsi nez ty Partitio. Vzhledem ke svemu rozpoctu (ty partitio jsou pomerne levne) muzes jeste dokoupit nejaky Seiko potapky ke kratasum a tricku na leto na koupaliste az budes razit za holkama.

• Odpovědi 47
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)
ty Stowy splňujou přesně to, co jsem psal v požadavcích. Jen si nejsem jistej, jestli na mě nejsou až moc hezký. :-)

kdybych vybíral z těhle 2, tak určitě ty s černym ciferníkem, že nemaj datumovku, neva.

co myslíš, nebyl bych s tímhle modelem ve svym věku až příliš při zemi...?

Ty Stowy Ti budu trochu rozmlouvat. Je to můj subjektivní názor, ale naprosto se mi nelíbí tištěné číselníky. Ty hodinky pak vypadají lacině.

Podle mne by z německých výrobců byl daleko lepší volbou ARCHIMEDE, model Arkadia. To jsou hodinky, které podle mne mají sice taky jeden nedostatek a to ploché sklíčko (safír), ale jinak vypadají perfektně a v jejich ceně nic lepšího neseženeš.

Upraveno uživatelem bedan
Odesláno

Za mne jednoznačně Tag Heuer, mám Carrera chronograph jsem maximálně spokojen. Akorát, že teď ještě stále pokukuju po TH Monaco, černé bez chronografu a stále se nemůžu zbavit myšlenky, že je nutně potřebuju.

Odesláno

Tak z Tvého výběru se přidávám k hlasům pro TAG Heuer Carrera, ale já bych ten výběr až tak rychle nezužoval, je i spousta jiných značek. Pokud Ti nevadí nákup přes net tak si projed nabídky na ebay.com. Myslím, že i při dnešním "mizerném" kurzu dolaru, se dají najít nabídky na kvalitní hodinky s výslednou cenou do Tvého limitu. Namátkou s preferencí švýcarských značek :

Maurice Lacroix - můj tip, řada Pontos

post-5720-1234820153.jpg

Maurice Lacroix - Pontos

Gevril - oblekovky

post-5720-1234820072.jpg

Gevril

Oris - Oris Miles Complication Day Date Moon Phase

post-5720-1234820394.jpg

oris

Odesláno
Pokud Ti mohu poradit, vyber si TAG HEUER CARRERA a určitě neuděláš chybu. Jsou to hodinky přesně podle mého vkusu, jednoduché, elegantní a ukazují všechno, co potřebuješ (čas a datum). V oblasti středního managementu jsou odpovídající i svojí cenou (optimálně cca jeden měsíční plat), tudíž s nimi nikde ostudu neuděláš. V neposlední řadě je to i tradiční a známý výrobce a s kvalitou budeš nepochybně spokojen.

Pokud chceš trochu ušetřit, pořiď si CERTINA DS-1 AUTOMATIC, cena cca 15 000,- rovněž známý i když trochu méně prestižní výrobce, s kvalitou budeš určitě taky spokojen. Pokud Tě oslovují Hamiltony, kup si Hamiltony. Ve většině případů budeš mít na číselníku taky swiss made a kvalitativní rozdíl ve zpracování mezi těmito třemi značkami asi nenajdeš.

Doporučuji Ti ale koupit si je na kovovém tahu a řemeny si koupit samostatně. Při troše šikovnosti si je vyměníš sám a tah je při dodatečném nákupu vždy dražší. Já nosím hodinky na tahu zásadně v létě a v zimně dávám přednost řemenu.

Ať si vybereš cokoli, hlavně ať Ti dobře slouží a máš z nich radost.

pokusím se odpovědět postupně všem:

pořiď si CERTINA DS-1 AUTOMATIC
myslels tyhle? http://www.hodinky-koscom.cz/Certina-C006-...-00-I15700.html jo, ty by mohly taky jít do užšího výběru, souhlasím.

co je to tah? tah=řemínek? nebo snad řemínek=kožený obepnutí ruky a tah=kovový obepnutí?

to je právě to, co vůbec netušim - kde já, kterej se hodinkama nezabejvá, poznám rozdíl Certinama (řekněme DS Podium Square) za desítku a TH Carrera za třicítku?

myslim, že po nějakym (nejlíp vámi odsouhlasenym :-)) předvýběru by bylo nejlepší, říct: vyber si z těhle hodinek ty, který se ti nejvíc líběj. jsou kvalitativně srovnatelný, a teď už je jediný kritérium to, který se ti nejvíc líběj.

tímto se předem omlouvám těm, jejichž (bezesporu dobře míněný) doporučení zavrhnu. samozřejmě není možný zavděčit se všem (a ve výsledku bych byl za blázna, kdybych vzal každý vámi doporučený hodinky).

Odesláno
muzes jeste dokoupit nejaky Seiko potapky ke kratasum a tricku na leto na koupaliste az budes razit za holkama.

nerad bych už teďka dělal nějaký definitivní rozhodnutí, ale myslim, že do Stow nepůjdu. určitě jsou pěkný, elegantní, splňujou všechny mnou zmíněný požadavky, ale přece jen, některý jiný se mi líběj o kousek víc. ale nebuď z toho smutnej, to je vě osobního názoru, komu se co líbí. a ještě se může leccos změnit - zatím jsem nic nekoupil. :-)

asi k tomu časem taky dospěju, abych nosil i na ty nejběžnější akce něco lepšího, ale zatím si beru na akce á la koupák hodinky co nejlevnější, aby mě jejich případná ztráta/zničení mrzela co nejmíň, a radši se cachtám bez nich. smysl maj podle mě jen při potápění. a nebo kdybych chtěl machrovat - tos asi myslel :-)

Odesláno
Ty Stowy Ti budu trochu rozmlouvat. Je to můj subjektivní názor, ale naprosto se mi nelíbí tištěné číselníky. Ty hodinky pak vypadají lacině.

Podle mne by z německých výrobců byl daleko lepší volbou ARCHIMEDE, model Arkadia. To jsou hodinky, které podle mne mají sice taky jeden nedostatek a to ploché sklíčko (safír), ale jinak vypadají perfektně a v jejich ceně nic lepšího neseženeš.

k Arcadiím za desítku http://www.chronoshop.cz/katalog/hodinky-A...-cerna-stribrna bych řekl plus mínus to samý, jako ke Stowám. přesně odpovídaj mejm požadavkům, ale chybí jim onen krůček navíc.

z mýho pohledu se nijak nelišej od kulatejch Certin za polovinu (viz můj 1. předvýběr. do odbornýho hodnocení se nepouštim, nerozumím tomu, hodnotím jen vzhled. jestli jsou 2x kvalitnější, to nechám na posouzení tomu, kdo se v tom vyzná)

Odesláno
Za mne jednoznačně Tag Heuer, mám Carrera chronograph jsem maximálně spokojen. Akorát, že teď ještě stále pokukuju po TH Monaco, černé bez chronografu a stále se nemůžu zbavit myšlenky, že je nutně potřebuju.

Monaka by mohly směle konkurovat Certinám DS Podium Square, který jsou v mým užším výběru. Jen kdyby nebyly 5x dražší. :-)) Takže jestli ti to pomůže, mně se líběj. :-)

K TH Carrerám: v podstatě u nich nevidim rozdíl, oproti třeba takovejm Archimedům, který mi byly bedanem doporučovaný. Dokonce Archimedy maj z mýho pohledu lepší ciferník. Přehlednější a s číslama. (v současný době mám ciferník s číslama, a nedokážu odhadnout, jestli když tam č. nebudou, mi to bude vadit nebo ne).

Jediná, a ne nevýznamná výhoda Tag Heuerů je v tom, že to jsou práve Tag Heuery. :-) (tu značku znám, je mi sympatická-opět pouze subjektivní názor). Prostě pocit, že bych měl TH, neni (alespoň v současný době z mýho pohledu) k zahození. :-)

Odesláno
k Arcadiím za desítku http://www.chronoshop.cz/katalog/hodinky-A...-cerna-stribrna bych řekl plus mínus to samý, jako ke Stowám. přesně odpovídaj mejm požadavkům, ale chybí jim onen krůček navíc.

z mýho pohledu se nijak nelišej od kulatejch Certin za polovinu (viz můj 1. předvýběr. do odbornýho hodnocení se nepouštim, nerozumím tomu, hodnotím jen vzhled. jestli jsou 2x kvalitnější, to nechám na posouzení tomu, kdo se v tom vyzná)

Rozdíl je v tom, že ty Certiny jsou na baterku a jestli se nemýlím tak jsou hodně malé.

Osobně Ti doporučuji hodinky s mechanickým strojlkem, nejlíp (subjektivně) automaty, protože se podobně jako u quarzu nebudeš muset o nic starat (mnohdy podstatně dýl - výměny baterek) a přesnost, která je u quartzu spravidla vyšší, si myslím není až tak podstatná, prostě hodinky jednou za čas seřídíš.

Ty s mechanickým strojkem jsou tak trochu zázrak techniky. Když si představíš (případně u některých uvidíš) co všechno se v nich pohybuje a že na podobném principu se měří čas již několik století tak prostě zjistíš, že mají duši. Quartzky jsou bez baterky kousek železa a elektroniky.

Odesláno
radši se cachtám bez nich. smysl maj podle mě jen při potápění. a nebo kdybych chtěl machrovat - tos asi myslel :-)

Jasne, kdyz to nebude Stowa, nevyhlasim Ti dzihad. Jen muj nazor, cili to, co bych vybral ja, Ostatni taky navrhli a na Tobe je, aby sis vybral. Stejne bude nejlepsi, kdyz si par predvybranych kousku nekde prohlednes nazivo.

U tech potapek jsem nemyslel na machrovani. Jsou to proste robustni hodinky, ktere vydrzi vic nez klasicke oblekovky, ktere by sis k tricku asi nevzal. A nemusis se bat vzit je na koupalisti do vody.

Tak hodne stesti pri vyberu, a az si nejake koupis, tak se pochlub v chlubici sekci.

PS: Reminek = kuze, tah = kov (jak je to u gumy/silikonu/kaucuku nevim, ale rekl bych spis remen :)

Odesláno
Tak z Tvého výběru se přidávám k hlasům pro TAG Heuer Carrera, ale já bych ten výběr až tak rychle nezužoval, je i spousta jiných značek. Pokud Ti nevadí nákup přes net tak si projed nabídky na ebay.com. Myslím, že i při dnešním "mizerném" kurzu dolaru, se dají najít nabídky na kvalitní hodinky s výslednou cenou do Tvého limitu. Namátkou s preferencí švýcarských značek :

Maurice Lacroix - můj tip, řada Pontos

post-5720-1234820153.jpg

Maurice Lacroix - Pontos

Gevril - oblekovky

post-5720-1234820072.jpg

Gevril

Oris - Oris Miles Complication Day Date Moon Phase

post-5720-1234820394.jpg

oris

To byl jen prvotní výběr od stolu. Nebráním se tomu, když ještě na něco zajímavýho, co se mi bude líbit, kápnu, to do něj přidat. Ale myslím, že to zkrouhnutí prvotního výběru je v pořádku. Když jsem si porovnal všechny ty vybraný hodinky, tak ty odstraněný Certiny mě zkrátka za srdce nechytly.

(i pro jorixe) Z Orisů jsou asi nejhezčí tyhle za 17 tis.: http://www.hodinky-koscom.cz/Oris-73375944064LS-I15355.html

Určitě si nebudu kupovat hodinky, který naživo neuvidim a nevyzkoušim si je. Nevím, jak moc se v týhle oblasti lišej ceny na www a v kamennejch obchodech. A jak častý jsou reklamace. Jestli v týhle kategorii v podstatě nejsou, nebo je to jako u el. spotřeičů a aut, kde je to na denním pořádku. Pak by asi nebylo rozumný to kupovat odněkud, kam to mám dál.

U Lacroixe jsem si nevybral (http://www.hodinky-koscom.cz/Maurice-Lacroix/ps=100/) ani z jinejch řad. Ale to je asi dobře, protože čím víc horkejch tipů, tím nakonec větší problém, co si vlastně vybrat. :-) (ale nějakej výběr samozřejmě musí bejt, to by jinak nebylo ono :-))

post-5978-1234859006.jpg

Odesláno
jednoznacne tag.... ja uz by som ich mal keby mi nevadili priehlady :) .... este stavnatejsie su v GMT verzii.

Proč (skoro) všichni doporučujete Tag? To je to taková bomba? :-)

Já myslel, že budete dost doporučovat Certiny. Hádal jsem, že to je pro laika neznámá značka, a tudíž je to nějaká libovka, kterou znaj jen ti, co se v oboru orientujou. Ale zdá se, že Tag. není známej jen tak pro nic za nic. A Hamilton taky utřel.

Já bych ty 2 časy (zatím) nevyužil, a ta ručička navíc by se mi tam jen pletla.

Ale dík za potvrzení jednoho z mejch tipů.

Odesláno
Jasne, kdyz to nebude Stowa, nevyhlasim Ti dzihad. Jen muj nazor, cili to, co bych vybral ja, Ostatni taky navrhli a na Tobe je, aby sis vybral. Stejne bude nejlepsi, kdyz si par predvybranych kousku nekde prohlednes nazivo.

U tech potapek jsem nemyslel na machrovani. Jsou to proste robustni hodinky, ktere vydrzi vic nez klasicke oblekovky, ktere by sis k tricku asi nevzal. A nemusis se bat vzit je na koupalisti do vody.

Tak hodne stesti pri vyberu, a az si nejake koupis, tak se pochlub v chlubici sekci.

PS: Reminek = kuze, tah = kov (jak je to u gumy/silikonu/kaucuku nevim, ale rekl bych spis remen :)

dík za objasnění pojmů.

asi by to chtělo do budoucna vymyslet něco k tričku/kraťasům, pokud si nebudu chtít obnášet svoje (prozatím) jediný slušný, a zároveň budu chtít dělat parádu. ale nechci si vystřílet všechen prach najednou, radši si budu dělat radost postupně. :-)

Odesláno
Rozdíl je v tom, že ty Certiny jsou na baterku a jestli se nemýlím tak jsou hodně malé.

Osobně Ti doporučuji hodinky s mechanickým strojlkem, nejlíp (subjektivně) automaty, protože se podobně jako u quarzu nebudeš muset o nic starat (mnohdy podstatně dýl - výměny baterek) a přesnost, která je u quartzu spravidla vyšší, si myslím není až tak podstatná, prostě hodinky jednou za čas seřídíš.

Ty s mechanickým strojkem jsou tak trochu zázrak techniky. Když si představíš (případně u některých uvidíš) co všechno se v nich pohybuje a že na podobném principu se měří čas již několik století tak prostě zjistíš, že mají duši. Quartzky jsou bez baterky kousek železa a elektroniky.

to je právě to, co na www neni poznat - jak vypadaj (nejen vzhledově, ale i vel.) ve skutečnosti.

je toho na mě trošku moc najednou. takže postupně: Certiny jsou na baterku. A xy jsou na co? Předpokládám, že teď už ani nejsou klasický natahovací (kdy se kroutí štelovacím kolečkem).

Znám 2 hlavní způsoby: 1. udržujou se v chodu tím, že se s nima hejbe. 2. na baterku (možná že existujou i v kombinaci obou těhle zp.)

mechanický strojek a opak je quartz? tzn. že u quartze tam nejsou ty ozubený kolečka? ale to snad jsou, když se hejbou ručičky. teď se určitě plno z vás válí smíchy pod stolem, už to vidím. no, aspoň máte za tu námahu taky nějakou odměnu, že? :-)

takže doporučení zní: mechanický strojek, automatický (natahuju je pohybem ruky), jo?

něco jsem našel na hodinky-koscom.cz: tam píšou, že mechanický=automaty, ty píšeš mechanický, v ideálnim př. automaty. (??)

ještě 1 věc: když budou nabíjený pohybem ruky, znamená to, že se nemusí obnovovat vodotěsnost, jako při výměně bat.?

Pohon

Bateriový - Nejpoužívanější pohon, kdy životnost baterií je nejčastěji 2 až 3 roky. Povolená tolerance u těchto hodinek je - + 15 sec/měsíc.

Solární - V ciferníku hodinek je umístěn sluneční panel, který proměňuje sluneční energii na elektrickou a ta se ukládá v dobíjecím článku. Povolená tolerance u těchto hodinek je - + 15 sec/měsíc.

Kinetický - Hodinky vyrábějí elektrickou energii a tu ukládají do kondenzátoru, z něj je poháněn elektrický strojek. Rezerva chodu 6 měsíců až 4 roky (dle typu strojku).

Mechanický - Hodinky se natahují nošením. Označují se AUTOMAT. Rezerva chodu je zpravidla při plném natažení 48 hodin. Nemají baterii. Povolená tolerance u těchto hodinek je - + 35 sec/den, u švýcarských hodinek - + 25 sec/den.

Odesláno

[quote name='vojta' date='17.2.2009 - 9:35' post='245626']
Proč (skoro) všichni doporučujete Tag? To je to taková bomba? :-)

Já myslel, že budete dost doporučovat Certiny. Hádal jsem, že to je pro laika neznámá značka, a tudíž je to nějaká libovka, kterou znaj jen ti, co se v oboru orientujou. Ale zdá se, že Tag. není známej jen tak pro nic za nic. A Hamilton taky utřel.

Já bych ty 2 časy (zatím) nevyužil, a ta ručička navíc by se mi tam jen pletla.

Ale dík za potvrzení jednoho z mejch tipů.
[/quote]

Doporučení pro Tagy :

1. Sám je nosím na ruce - Grand Carrera Calibre 8

2. Vypovídá to o vkusu členů zdejšího fora, kdy hraje dost podstatnou úlohu prestiž značky , to se nedávno poměrně obsáhle řešilo zde :

Prestiž značek

Další Tvojí, zatím zde ne příliš diskutovanou možností je koupit již používané hodinky z druhé ruky, v tom případě v Tvém cenovém limitu dosáhneš na kousky, které jsou svojí cenou poměrně vysoko nad nebo Ti zbudou peníze ještě na ty sportovní quartzky. Občas se zajímavé nabídky objeví i zde na foru, viz nedávné, dnes již neaktuální nabídky :

Tag Carrera

Oris TT3

Hamilton Jazzmaster

Tag Carrera Chronograph

Omega Aqua Terra, suprovní

Odesláno

Nedávno jsem řešil podobný problém. Na výběr byly zmiňované Orisky, Maurice Lacroix Pontos a Tag Heuer Carrera.

Po vyzkoušení na ruce vyhrály jednoznačně Carrery, byť já osobně jsem preferoval svetlou verzi. Nelituju, provedním krásný, přesnost dostatečná (+4 s denně).

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...