mars65 Odesláno 29. října 2008 Nahlásit Odesláno 29. října 2008 to je mozne, vsak to taky delame jen pro radost a nemusime se tim zivit... a krome tohoto prudeni neco prinosneho asi nemas, co? Asi tak, prudění na správném místě nikdy není k zahození. Proč? Asi pro to, abychom si vlastně vůbec uvědomili, proč a jak a co vůbec děláme. Nejde vůbec o ponížení toho druhého. Občas je potřeba se soustředit na obsah a ne na formu.
mars65 Odesláno 29. října 2008 Nahlásit Odesláno 29. října 2008 "spasitele sveta" se mi vzdycky hnusili, ty take... O spasení světa vůbec nejde, jen jsem si půjčil od Paul Gaiuguina název jeho díla a to trochu upravené pro tento účel. Na spasení světa jako takového seru, ten si poradí sám.
Conrad Odesláno 29. října 2008 Nahlásit Odesláno 29. října 2008 "spasitele sveta" se mi vzdycky hnusili, ty take... Atˇdělám co dělám, nemohu si vzpomenout,že by jsi řekl něco pod co bych se nepodepsal.
Toams Odesláno 29. října 2008 Nahlásit Odesláno 29. října 2008 Asi tak, prudění na správném místě nikdy není k zahození. Proč? Asi pro to, abychom si vlastně vůbec uvědomili, proč a jak a co vůbec děláme. Nejde vůbec o ponížení toho druhého. Občas je potřeba se soustředit na obsah a ne na formu. toz by som poprosil nejaky odkaz na TVOJICH par fotiek s obsahom (a aj formou), slo by? rad sa priucim (o tom to totiz je, vies?)
RomanP Odesláno 29. října 2008 Nahlásit Odesláno 29. října 2008 Osobo z Marsu : Tohle vlákno není o plácání se po zádech a o ukájení se nad tím, jací jsme tady všichni profíci. Začínáme, většina z nás totálně, proto vznikl workshop pro nás, totál amatéry, kteří umíme foťák zapnout a víme kde je ten otočnej čudl. Protože nás to ale nějak oslovuje, chceme se o tom dozvědět víc a to se děje. Jeden ochotný člověk nám ve svém volném čase, kterého nikdo nemá na zbyt, vysvětlil spoustu zajímavých věcí okolo techniky focení. Udělal bys pro nás totéž? Nedhodnotíme invence, které od něj opisujeme. Bere nás s velkou rezervou, nechválí nás jako sobě rovné. Možná, že kdyby nám hned z počátku řekl, že je to srab, bída, neštovice, třeba nás to odradí.
cigi Odesláno 29. října 2008 Nahlásit Odesláno 29. října 2008 (upraveno) No, eště, že nás ten z marzu zprudil na správném místě! Skutečně bychom se měli soustředit na obsah toho, co píše, přestat se plácat po ramenou a kolektivně neučitelky se navzájem posmívat nad těma neumělejma fotkama hodinek na polystyrenu osvícenejch baterkou, tu techniku rovnou přenechat vopicím, protože ty padaj učený z marzu - že mě to dřív nenapadlo, nemusel jsem si užít príma podvečer v Karlíně a třeba se moh jen tak zbůrdarma zhulit a napsat pár vřelých slov na chronomag - a že mi to jde! jediný, co ho omlouvá, je pozdní hodina příspěvku, ty dlouhý prázdný prázdninový večery ....... Cyber, prosím, buď nad věcí a dál nás pěkně učitelsky poplácávej po zádech Díky za to ! Upraveno 29. října 2008 uživatelem cigi
Jakubisko Odesláno 29. října 2008 Nahlásit Odesláno 29. října 2008 Prosim jedno poplacani za dnesni fotku. Je to nasvetlene bodovkou ze stropu, lepsi tu momentalne nemam.
spiderer Odesláno 29. října 2008 Nahlásit Odesláno 29. října 2008 Hele Kubo, dost ti to sumi a trosku mi tam vadi ty modre odlesky Jinak fotka trosku kazi vzhled ciferniku, ktery podle fotky vypada docela jete
cigi Odesláno 29. října 2008 Nahlásit Odesláno 29. října 2008 (upraveno) Sice jsi lepší, než já, jakubisko, ale já spad z marzu, takže MĚ se víc líbí, když je vidět odlesk sklíčka - má potom vlastní hmotu a plasticitu. Tohle mě mate, když to vypadá, že tam vůbec není. Na druhou stranu učitelsky (jako učitelsky, rozumíme si), oceňuju že tam nejsi vidět ty. Upraveno 29. října 2008 uživatelem cigi
Jakubisko Odesláno 29. října 2008 Nahlásit Odesláno 29. října 2008 Hele Kubo, dost ti to sumi a trosku mi tam vadi ty modre odlesky Jinak fotka trosku kazi vzhled ciferniku, ktery podle fotky vypada docela jete Dik, priste na tom zapracuji Hold 1600ISO a ten cifernik je opravdu takovy plechovy - s reliefem. Cigi: hehe, no jasny... na foceni jsem si vzal cerne ponozky, cerne gate a cernou mikinu
boo-beek Odesláno 30. října 2008 Nahlásit Odesláno 30. října 2008 Prosim jedno poplacani za dnesni fotku. Je to nasvetlene bodovkou ze stropu, lepsi tu momentalne nemam. Ja vim, ze nejsem hlava pomazana, ale par poznamek bych mel Ale narozdil od Martana jsou konstruktivni a rozhodne ne zadne zle mysleny rypance Ten sum - uz to zminoval spiderer, nicmene nevim, jak je fotka upravovana, pokud ne, tak NoiseNinja by s tim udelal zazraky Kompozice - bohuzel musim tady dat trochu za pravdu martanovi, tahle fotka me neoslovuje napadem Prijde mi to trosku skoda, protoze s tou tmou vzadu by to mohlo byt dramatictejsi. HO - porad je podle me dost velka, trochu to souvisi s tou kompozici, takhle je super, ze jsou videt hodinky i kus remenu, ale na druhou stranu je malo rozostreny i ten stojanek, kterej tak nejak nekoresponduje se zbytkem, tedy fotkou hodinek pro ne-pouze-dokumentativni-ucely. Nevim, cim bylo foceno, ale myslim, ze kdyby se trosku upravila kompozice tak, aby zaber na reminek a samotny hodinky byl kompaktnejsi, tak mohl byt v HO klidne jen malej kousek reminku a zbytek vic rozmazanejsi. Soude podle nepohybu rucicky, bylo to foceny na docela kratkej cas, kdyby byl delsi, mohl byt vic otevrenej objektiv a mensi ISO, takze by si zabil dve az tri mouchy jednou ranou - sum, HO a dojem - rucicka v pohybu by vypadal IMO lip. Svetlo - stejne jako cigimu by mi odlesk na skle nevadil, ale mohl by byt posunuty vic od kraje a zaroven by nemusel byt na te lunete, protoze ta pak vypada, jako kdyby z ni bylo sesoupane chromovani. Tolik me laicke pripominky, snad nejsou uplne mimo
cigi Odesláno 30. října 2008 Nahlásit Odesláno 30. října 2008 (upraveno) RomaneP - včír se mi ta fotka nevim proč nenahrála, tak až dneska - ta luneta na seiko je fakt šťavnatá, já si je snad budu muset koupit ! gratuluju. Ciferník zas vypadá, jakobys ho fotil v lese, což je možná nosná idea pro marťany. boobeeku - co je to HO a IMO? Myslím, že s kompozicí a tak už kapku překračuješ rozměr prvního workšopu, tam jsme my vopice pouze začali probírat techniku. Ale já jsem si všiml, že všechny linyje toho postavce docela směřují k ciferníku a taky ostrý je ciferník a bez násilností je přirozeným středem kompozice, kam mi hned sjely oči - to je snad kompozičně OK? Jinak ten nápad - s hlukovým nindžou vyrazit na samuraje - dost dobrý :D dnes jsem vtipný hnedka po ránu.......... jakubisko - jaks to vůbec dokázal, ten (opravdu hanebně poškrábaný ) ciferník vůbec takhle bez odrazů nafotit? Upraveno 30. října 2008 uživatelem cigi
boo-beek Odesláno 30. října 2008 Nahlásit Odesláno 30. října 2008 RomaneP - včír se mi ta fotka nevim proč nenahrála, tak až dneska - ta luneta na seiko je fakt šťavnatá, já si je snad budu muset koupit ! gratuluju. Ciferník zas vypadá, jakobys ho fotil v lese, což je možná nosná idea pro marťany. boobeeku - co je to HO a IMO? Myslím, že s kompozicí a tak už kapku překračuješ rozměr prvního workšopu, tam jsme my vopice pouze začali probírat techniku. Jinak ten nápad - s hlukovým nindžou vyrazit na samuraje - dost dobrý dnes jsem vtipný hnedka po ránu.......... jakubisko - jaks to vůbec dokázal, ten (opravdu hanebně poškrábaný ) ciferník vůbec takhle bez odrazů nafotit? HO je hloubka ostrosti, pripadne jeste DOF - depth of field; IMO je takova "internetove diskuzni" zkratka, znamena to "podle me" - In My Opinion A ninja neni hlukovy ale sumovy , je to super plugin napr. do Photoshopu pro odstranovani sumu...
Jakubisko Odesláno 30. října 2008 Nahlásit Odesláno 30. října 2008 jakubisko - jaks to vůbec dokázal, ten (opravdu hanebně poškrábaný ) ciferník vůbec takhle bez odrazů nafotit? Svetlo temer kolmo zeshora - viz stiny. To take zpusobilo natoceni hodinek na stojanku - nemohl jsem hybat svetlem, tak jsem je musel protocit tak, aby to odlesky nehazelo. A tim uz ta horni cast neni libive vycentrovana. Hold prvni pokus, nic vic
boo-beek Odesláno 30. října 2008 Nahlásit Odesláno 30. října 2008 Svetlo temer kolmo zeshora - viz stiny. To take zpusobilo natoceni hodinek na stojanku - nemohl jsem hybat svetlem, tak jsem je musel protocit tak, aby to odlesky nehazelo. A tim uz ta horni cast neni libive vycentrovana. Hold prvni pokus, nic vic Az ted jsem si precetl to o te bodovce... Njn, to svetlo je pakarna, bez nej to nejde... Pro hodinky mi prislo jako docela fajn osvetleni usporka v nejaky stolni lampicce - muzes tim pomerne pohodlne hybat a to svetlo ma pomerne dobrou barvu...
bandicoot Odesláno 3. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2008 Docela jste mě namotivovali, takže si hraju (poprvé v životě) se závěrkou, clonou atd... Plácání po zádech nečekám, spíš případné připomínky.
lolohh Odesláno 3. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2008 Docela jste mě namotivovali, takže si hraju (poprvé v životě) se závěrkou, clonou atd... Plácání po zádech nečekám, spíš případné připomínky. Mně se to docela líbí, jen mi vadí to pozadí. Tam bych radši viděl něco jednolitého (papír, hadr, stěnu pokoje) a ne to vše, co je tam vidět.
bandicoot Odesláno 3. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2008 lolohh: nojo, blbnul jsem v kuchyni, i tak jsem tam mával černou dekou kvůli odleskům, překvapilo mě, jak strašně byly přepálený ty stěny při takhle dlouhé závěrce - z toho mi plyne - pozadí změnit a spíš tmavší
bandicoot Odesláno 3. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2008 (upraveno) kibi: dík za tipy - myslím, že víc rozostřit pozadí snad ani nejde (zatím se pohybuju v poloautomatických režimech, priorita clony (zkoušel jsem max. i min.) a priorita závěrky). Možná, až se přesunu do zcela manuálního rěžimu.¨ Ad vyvážení bílé: bylo to focený v oranžové místnosti se žlutým 300W světlem, měl jsem to podchytit hned ve foťáku, Zoner už si s tím tak úplně neporadí. Edit: a ještě jsem zjistil, že i při krátké závěrce bez stativu ani ránu - i když si myslím, že to mám pevně v ruce... není to tak Upraveno 3. listopadu 2008 uživatelem bandicoot
Návštěvník YPO Odesláno 3. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2008 tak jsem konečně pořídil LX 3 (ještě se s tím naučit fotit ) - je to sice zaprděný kompakt, ale je to to nejlepší co jsem měl v ruce - tak se hlásím na příští workpšouk, pokud se tam smí s tímhle blbům vzdorným aparátem první experimentální fotky:
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se