Přejít na obsah

Jaké Hamiltony máte dnes na ruce?

OWG

Doporučené příspěvky

Že je šroubovací korunka na WR100 akorát salónní masírka pro kancldivery snad už před pár dekádami dostatečně dokázal Fortis, s řadou B42 která (jako jedna z mála mezi několika WR200 konkurenty) s přehledem přežila víc než reálných 200 metrů v Baltu. No a u "emzáckých" Hamiltonů mi to kurvítko už vůbec nechybí - notabene v den kdy se zas na X hodinkách musela posouvat datumka 👽

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdybych je začal nějak usilovně vychvalovat, vyznělo by to ve stylu Hlavy 22 že se "nutně potřebuju" zbavit sloníka. Každopádně tyhle novodobé mechanické jsou dost jiné než původní "elektrické", lichoběžníkový tvar bez jediné rovné hrany je prvoplánově ujetý - a pro mě je spíš překvapivé a zábavné jak ten celek dohromady dává smysl až na ruce :speak_cool:

Odkaz ke komentáři

Pokud si vzpomínám, šroubovací korunka se kdysi dávala tam, kde byla potřeba, tedy u hodinek s vyšší odolností. Třeba Fortis dělal WR 200 metrů a korunka ještě šroubovací nebyla. Jinde je korunka šroubovací už při 100 metrech. Osobně mne šroubovací korunka štve a má pro mne spíš nevýhody - může se poškodit závit. Jak ji dotáhnout - lehce, jak mi bylo řečeno v jednom hodinářství (bude to stačit?) nebo víc? Ale když na korunku trochu zatlačím, jde utáhnout mnohem víc a přitom lehce. Také mám pocit, že každým zašroubováním, zejména utahuji-li víc, se vymačkává těsnění a když pak dotáhnu méně, nemusí hodinky tak dobře těsnit. Což mi je fuk, protože s Hamiltony do vody nelezu. Možná se pletu, třeba mi mé argumenty nějaký hodinář vymluví, ale faktem zůstává, že i když na X-Windech šroubovací korunku mám, na Murphech mi rozhodně nechybí.

Odkaz ke komentáři

Ja okrem 3 ks (WR 3,5 a 10 Atm), ktore som si kupoval s vedomím že vodu nikdy neuvidia😀mám skrutkovaciu korunku na všetkych ostatnych. Nie že by som sa so všetkymi chystal plávat, ale to vedomie bezpečnej vodotesnosti ma vyrazne uspokojuje. 
už som to tu písal, škoda že Murph skrutkovaciu korunku nemá. Tento fakt a absencia AR ma donútili ich predat…je mi to síce sakra lúto, ale nešiel cez to vlak..

Upraveno uživatelem Campino
Odkaz ke komentáři

Nedávno jsem si je koupil a byl překvapen, že korunka nejde zašroubovat - jsem na šroubovací korunky zvyklý z potápek seiko - nebo citizenů (dokonce i levný timex expedition north solar ji ma) a tak mě asi čistě ze zvyku začala připadat korunka hamiltonů nevhodná do vody a skutečně bych je do vody nedal. Ale to mi nevadí, hamiltony jsou krásné hodinky - a nepovažuji je jako primárně hodinky určené do vody. Potápět se s nimi tedy určitě nebudu. Argument náhodného pohybu je důležitý, ale mě se to nikdy nestalo. Většinu života jsem měl nešroubovací korunky u levných quartzek a nikdy si nepamatuju, že by se to stalo. Začalo mě to znervózňovat, až když jsem si koupil loni první potápky. Absence AR mě taky štve. Prvně jsem to nedokázal detekovat a čím dýl je mám, tím víc mě to štve. Snažím se přesvědčit sebe, že je to záměr a že to vytváření zajímavých odrazů je estetické plus :)))

Co mě taky štve - je nevýrazná luminiscence, uvědomil jsem si, že potřebuji lepší čitelnost. Nedostatek AR + absence bělejších rafik - je důsledkem, že hodinky bohužel nenosím tak často, jak jsem si původně myslel. Když dorazily, byl jsem přesvědčen, že je nedám z ruky. Bohužel opět sahám po jiných - s lepší čitelností :(

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...
před 4 hodinami, Marfus napsal:

Tyhle X-windy se mi moc líbí. Je to sice quartz (pokud se nepletu) ale i tak o nich uvažuji, byť už mám ty kamuflážní automaty.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...