Přejít na obsah

Jaké Hamiltony máte dnes na ruce?

OWG

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...
před 2 hodinami, Piplík napsal:

60.-70.léta, Hamilton Pan Europ 702 Aqua Diver ve vzácné verzi s ciferníkem s dekompresní tabulkou

02720508-D031-41B1-843D-171238DF7630.png

No právě, myslel jsem si to ale všiml jsem si, že dole na ciferníku je "Swiss made". V té době ještě Hamilton nebyl myslím přestěhován do Švýcarska a hodinky se vyráběly v USA. Jaký tehdy Hamilton používal strojek? Nebo byl tehdy model "Pan Europ.." vyráběn ve Švýcarsku?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tyto Pan Europ 702 jsou s kalibrem od Hamiltonu CAL. 64A,  ale je to přestavěná ETA 2452

Určitě se do těchto modelů dávaly švýcarské kalibry. Tak třeba v modelu Pan Europ 703 chrono-matic byl ikonický kalibr cal.11 známý taky z Heuer Autavia nebo Breitling Chrono-maticů.

19DA2797-F48B-450E-BB80-B15BDD09FC7D.jpeg

Upraveno uživatelem Piplík
Odkaz ke komentáři

před 28 minutami, calif.350 napsal:

Proč tam chybí ten malý nápis Swiss made pod šestou hodinou?

Je to starší verze s 40 hod rezervou a frekvenci 28800/hod. Tam to někdy napsané nebývalo.

Díval jsem se na WUS a prý starší verze s ETA 2834-2 neměly vždy tento nápis pod šestou hodinou. Nové s H-10 již nápis mají.  Vzadu na dýnku nápis je.

Upraveno uživatelem vlada35
Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, vlada35 napsal:

Je to starší verze s 40 hod rezervou a frekvenci 28800/hod. Tam to někdy napsané nebývalo.

Díval jsem se na WUS a prý starší verze s ETA 2834-2 neměly vždy tento nápis pod šestou hodinou. Nové s H-10 již nápis mají.  Vzadu na dýnku nápis je.

Oprava H-40

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...