PetrH Odesláno 7. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2021 Ahoj, pořídil jsem nové hodinky se Seiko strojkem a zdá se mi, že rotor jde velmi ztuha. Nejsem si jist, že takto hodinky vůbec natáhne. Když to porovnám s dalšími hodinkymi co mám (Myota a Valjoux) tak tam se rotor točí mnohem lehčeji - viz. video Je to důvod k reklamaci? Předem díky za názory.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 8. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2021 Srovnáváš nesrovnatelné .... Miyota 8215 i Valjoux 7750 jsou stroje s jednosměrným nátahem, kdežto Seiko má nátah obousměrný. Ten kolotoč, co předvádí video, je rotace jalovým směrem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 8. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2021 Ponos je pár dní, odlož je a změř rezervu nátahu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombas Odesláno 8. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2021 Přijde mi to ok, pokud je naklápíš a rotor zůstává dole, ale jak píšou kluci, ponos je a uvidíš, jak dlouho vydrží odložené. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrH Odesláno 8. dubna 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2021 diky za info, to jsem si neuvedomil s tou jednosmernosti vs dvousmernosti;-) ad noseni, prave je nechci moc nosit pro pripad vraceni/reklamace:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snekofon Odesláno 8. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2021 Já mám u Seiko NH35 stejný chod rotoru a nemám problém s natažením - není to vada, ale vlastnost. U Miyoty 8215 lítá rotor na volnou stranu tak zběsile, že je schopný roztančit hodinky na zápěstí, ale nenatáhne tak nic... do záběrové strany jde stejně těžce jako Seiko. Nejhladší chod má strojek od Orientu 40A50, který jde nádherně hladce, tiše a podle ukazatele power reserve i spolehlivě natahuje... Každopádně bych se těch Seiko nebál a klidně je nosil... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrH Odesláno 8. dubna 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2021 Super díky moc, s tím jednostraným nátahem jsem si to vůbec neuvědomil;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paya01 Odesláno 9. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2021 To jsou Deep Blue Master 1000. Mám stejné, také jsem měl pocit, že rotor chodí špatně (u druhých hodinek, které mají SW330, se rotor točí na obě strany mnohem volněji), ale natahuje v pohodě. Neměl bych z toho strach. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrH Odesláno 9. dubna 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2021 před 12 minutami, paya01 napsal: To jsou Deep Blue Master 1000. Mám stejné, také jsem měl pocit, že rotor chodí špatně (u druhých hodinek, které mají SW330, se rotor točí na obě strany mnohem volněji), ale natahuje v pohodě. Neměl bych z toho strach. jj, přesně, Master 1000;-) Tak díky za finální uklidnění;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 11. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2021 Teď jsem se díval na Aragony s NH35 strojkem. Na obě strany jde "po skocích". Jako když točíš rotorem elektromotoru v nějakém magnetickém poli. Přesto nemám pocit, že by bylo něco špatně, nebo že by to nenatahovalo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 12. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2021 A což teprve taková klasická ETA 2824. Ta je líná jako veš, ale při běžném každodenním nošení se taky vždycky dostatečně dotáhne.Odesláno z mého SHT-W09 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrH Odesláno 12. dubna 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2021 před 30 minutami, siwi napsal: A což teprve taková klasická ETA 2824. Ta je líná jako veš, ale při běžném každodenním nošení se taky vždycky dostatečně dotáhne. Odesláno z mého SHT-W09 pomocí Tapatalk jo jo, tu mam taky i kdyz bez pruhledu. Nicmene jsem ji prave o vikendu vzal na celodenni vylet a sledoval kolik pak vydrzi a bylo to skoro 41 hodin, takze cajk:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 12. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2021 (upraveno) Mne zajímalo, jaký je "převod" natahovacího ústrojí. Nechal jsem tedy 7S36 vyjít do zastavení, pak udělal sto kyvů hodinkama (v tempu tam-zpátky tak 100x za minutu) A hodinky na to ušly pokaždé cca 10,5 - 11,5 hodiny (nepřesnost pohybu laborantovy ruky, tedy mojí ruky), měřeno 3x. Takže své noční hodinky (BottleCaps 4R36) které jdou z nočního stolku na ruku a zpátky ;o) takto natahuju, 3 minuty každovečerní rozcvičky levého zápěstí (čtu si při tom, už to mám zautomatizováno) a hodinky trvale jdou. Krajní pozice kyvu: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 12. dubna 2021 uživatelem Datel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 12. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2021 před 31 minutami, Datel napsal: Mne zajímalo, jaký je "převod" natahovacího ústrojí. Nechal jsem tedy 7S36 vyjít do zastavení, pak udělal sto kyvů hodinkama (v tempu tam-zpátky tak 100x za minutu) A hodinky na to ušly pokaždé cca 10,5 - 11,5 hodiny (nepřesnost pohybu laborantovy ruky, tedy mojí ruky), měřeno 3x. Takže své noční hodinky (BottleCaps 4R36) které jdou z nočního stolku na ruku a zpátky ;o) takto natahuju, 3 minuty každovečerní rozcvičky levého zápěstí (čtu si při tom, už to mám zautomatizováno) a hodinky trvale jdou. Krajní pozice kyvu: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Pěkný pokus a při hlubším zájmu o problematiku bych Tě odkázal na článeček o efektivitě samonátahu u Seiko strojů Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 12. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2021 díky za odkaz, rád si počtu (a ať ti to po Tatrách lítá, spoluopeřenče ;o) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 22. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2021 Tam a zpátky je jeden cyklus, nebo to počítáš za dva pohyby? Tam je přibližně 90 stupňů a zpět taky 90? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 24. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2021 (upraveno) Zdar jednou = tam a zpátky jsem si vzpomněl na prastarý vtip, jak přišel vojáček za prostitutkou, ale že může zaplatit jen jedenu korunu, víc peněz že u sebe nemá tak vojáčku, ale za korunu to bude jenom jednou tam a nazpátek tak že jo. Vojáček provede ono "tam" a nemá se k vycouvání, a když se prostitutka ptá, co je, tak vojáček přizná víte, já už na to "nazpátek" nemám, já mám vlastně jenom padesát halířů ;o) Upraveno 24. dubna 2021 uživatelem Datel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se