miguel Odesláno 4. března 2022 Nahlásit Odesláno 4. března 2022 (upraveno) Omegy maju velmi silne polarizovane ceny oprav. Za chronograf si skratka pytaju majland - podla mna prave kvoli Moonom, naopak, v pripade "non-chronograf" verzii je servis cenovo prijatelny. Edit: Sorry chalani, ceny sa mi nahrali v polskych zlotych - ale pokojne pouzite konverzny kurz 4,7 pln za euro Upraveno 4. března 2022 uživatelem miguel
Lookyn Odesláno 4. března 2022 Nahlásit Odesláno 4. března 2022 před 38 minutami, VojtaB napsal: Jojo, to rozhodně souhlas. Prostě když si kupuješ hodinky za 150, servis za +/- 20 jednou za 5 let (!), to je prostě fakt, se kterým je třeba se smířit. Je blbost, koupit si něco levnýho, i když se ti to vlastně nelíbí, ale byl by levnej servis. Ale zas na druhou stranu, třeba právě u té Omegy - tam jsem za těsnění Moonů dal 7k, u Bondovek tuším těsnění stálo cca 2 roky zpět asi 4k, dneska už to bude víc. Pokud ty hodinky chceš nosit, potápět se s nimi atp., tak to už asi trochu roli hraje. Já třeba proto Bondovky moc nenosím, ale to spíš proto, že se mi nechce dávat u hodinek, co jsem tu kdysi koupil za 30k každej rok 4-5k za přetěsnění Nicméně CTR si tu chce koupit nový hodinky v s 5x takovým budgetem. A nevím teda, jak moc by člověka, co chce např. GS hřálo u srdce, že si koupí základní Seiko a bude si každej den při pohledu na ně libovat v tom, kolik za 5 let ušetří na servisu Těsnění za 7k u hodinek, co zvládaj WR 50m je teda vážně dost... Jasně, ale stačí si nechat udělat 1x ročně tlakovku, nemusíš každý rok nechávat měnit těsnění, ne? Ale samozřejmě záleží na používání, pokud se s nima celý léto potápíš v Karibiku, tak to těsnění určitě odejde rychlejc Jinak na foto od @miguel to po přepočtu na naše zase tak tragicky nevypadá, ale je mi jasný, že to bude cena jen čistě za servis strojku.
CTR Odesláno 4. března 2022 Autor Nahlásit Odesláno 4. března 2022 před 6 hodinami, miguel napsal: Chalani, nehnevajte sa na mna, ale spadli ste z jahody? Bavime sa o luxusnom tovare v cene tretiny auta. Plne suhlasim s @VojtaB, ze jednoducho musite raz za par rokov pocitat so servisom. V opacnom pripade skoncite ako dedinski mladenci s vydojenym BMW - kupit drahe auto a potom nemat na servis a palivo. Ked mas na opicu, musis mat aj na banany... alebo sa na to vykaslat.... Povodne som mal v prispevku aj vetu "Nespominajte mi prosim to s opickou a bananmi .." ale vymazal som to Je mi jasne ze servis nieco stat bude ale zvlast pri GS so SD som dakde cital ze cena servisu je na urovni 800-1000e a je potrebne posielat hodinky do Japonska a clovek je bez nich 3-4 mesiace. Za 800e (resp 2x 800e) si clovek kupi uz podla mna celkom solidne hodinky. Mozno som som urobil chybu ked som to napisal pretoze teraz sa diskusia ubera trochu inym smerom. Kazdopadne, vdaka za dalsie tipy, pozriem pilotky od IWC. Tie Moon-y su ale len nejaky zakladny model ktory ide okolo 5.5k. Tie 'lepsie' su uz za 7k.
Polo21 Odesláno 4. března 2022 Nahlásit Odesláno 4. března 2022 Ja by som siel do GS s SD, 800€ za servis po 5 rokoch je uplne v pohode. Kazdy mesiac si odlozis 14€ (kolko krat to prechlastas za jeden vecer) a za 5 rokov mas na servis. Po 5 rokoch nosenia budes aj rad ze 3-4 mesiace mozes ponosit nieco ine
Radik Odesláno 4. března 2022 Nahlásit Odesláno 4. března 2022 Pravý Moony jsou jen jedny a řekl bych, že je to právě "jen ten základní model". Pokud bych chtěl Moony, chtěl bych právě ty. Všechno ostatní už jsou modifikace, který se původnímu modelu spíš vzdalují.
shewcza Odesláno 4. března 2022 Nahlásit Odesláno 4. března 2022 Znám osobně 3x GS se spring drivem starším 10 let bez servisu a pořád dělají do jedné vteřiny za den.
Radik Odesláno 4. března 2022 Nahlásit Odesláno 4. března 2022 Přesně. Jsou dva přístupy - buď servisuješ poctivě jak je doporučeno, nebo servisuješ až když je potřeba. Jedno z mouder říká, že proč hodinky zbytečně otvírat, když šlapou 1
KurtCz Odesláno 4. března 2022 Nahlásit Odesláno 4. března 2022 Před hodinou, Radik napsal: Pravý Moony jsou jen jedny a řekl bych, že je to právě "jen ten základní model". Pokud bych chtěl Moony, chtěl bych právě ty. Všechno ostatní už jsou modifikace, který se původnímu modelu spíš vzdalují. Přesně tohle si o Moonech myslím taky. Takže kdybych chtěl nějaké Omegy teď pro sebe s tím, že je časem předám synovi, tak bych bral klidně Speedmaster Mark II. Nové jsou cca. kolem 150.000, jsou to Omegy, jsou pěkný a oproti Moonům jich na rukou tolik nebude. Ale zase jestli to mají být jediné kvalitní hodinky, tak bych klidně bral ty Moony, ale tu referenci s knížkou, NATO řemenen a lupou. Jestli se tedy dá ještě sehnat. .... A teď si vyber.
xbraj19 Odesláno 4. března 2022 Nahlásit Odesláno 4. března 2022 (upraveno) před 34 minutami, Radik napsal: Přesně. Jsou dva přístupy - buď servisuješ poctivě jak je doporučeno, nebo servisuješ až když je potřeba. Jedno z mouder říká, že proč hodinky zbytečně otvírat, když šlapou Souhlas, když je neservisuješ, tak si ušetříš čas a nervy s reklamací, že šlapou hůř než před servisem Upraveno 4. března 2022 uživatelem xbraj19
Josef01 Odesláno 5. března 2022 Nahlásit Odesláno 5. března 2022 před 10 hodinami, Radik napsal: Přesně. Jsou dva přístupy - buď servisuješ poctivě jak je doporučeno, nebo servisuješ až když je potřeba. Jedno z mouder říká, že proč hodinky zbytečně otvírat, když šlapou Stačí hodinky dát na vibrograf a je jasno, zda servis potřebují nebo ne. Některé hodinky jsou špatné už po zakoupení, některé po 10 letech.
shewcza Odesláno 5. března 2022 Nahlásit Odesláno 5. března 2022 U SD to není vůbec žádná vzácnost. Stačí si projít diskuze za wus atp.
EpsteinBarr Odesláno 5. března 2022 Nahlásit Odesláno 5. března 2022 před 18 minutami, shewcza napsal: U SD to není vůbec žádná vzácnost. Stačí si projít diskuze za wus atp. Presne tak, uz som to tu tiez spominal. Moje SD divery su aktualne +13 sec, cas nastaveny 1.1.2022. Maju uz viac ako 8 rokov. Rocne snowflake su presnejsie asi o 4 sekundy. Ako tu uz x-krat odznelo... Pred mnohymi rokmi som kupil manzelke, ktora zacinala soferovat novy suzuki swift, nech sa nauci, kedze potrebovala aktivne soferovat. Vtedy stal asi 8500 eur a dokonca uz s klimou a radiom . Na rozhadzovanie prilis nebolo, skor sme sa museli uskromnovat na kazdom kroku. Nemozes riesit to, ze raz rocne vymenis olej, filtre a zaplatis zakonnu poistku. Pokial to vnimas tak, ze poplatok za servis za nieco take nepotrebne ako su hodinky su vyhodene peniaze, tak kasli na to a nekupuj ich. Pretoze uz len uvaha, ze dam za servis 800e a za to mozem mat solidne hodinky presne tam smeruje. A mat napr. divery a nenosit ich do vody, lebo budem musiet riesit tesnenie raz za 3 roky, tak to by som sa na to vy.... mimochodom, u MM300 som prvy raz menil tesnenie asi po 7 rokoch a hodinky boli a su niekolko mesiacov v roku takmer denne vo vode.
Josef01 Odesláno 5. března 2022 Nahlásit Odesláno 5. března 2022 Přesnost u mechanických hodinek lepší jak 1s za den se dá považovat za výjimečnou, přesnost 1s za týden už za skoro nemožnou. Samozřejmě trefit se to dá díky tomu, že v jedné poloze jdou v noci do plusu a přes den při nošení do mínusu. Co jsem měřil desítky hodinek na vibrografu, tak ve všech polohách je skvělý výsledek max rozdíl 5s za den, což drtivá většina hodinek nesplní.
Willie McBride Odesláno 5. března 2022 Nahlásit Odesláno 5. března 2022 @CTR Inak čo od hodiniek okrem ceny cca 5ooo požaduješ, nakoľko tebou vybrané OP41, Superocean Heritage, Avenger, Luminor Marina asi jedinú spojitosť čo majú, že všetko sú to hodinky? Dokonca riešiť machr index pri OP a za konzervatívnejší výber zvoliť Breitling je tiež vcelku "odvážne" Za tie peniaze je pomerne slušný výber kvalitných hodiniek, no ako už bolo uvedené, každý špás niečo stojí a je možné, že raz za čas budeš musieť buchnúť do servisu nejaký ten dukát. Za tie peniaze môžeš mať napríklad aj pekný základný kúsok od Ulysse Nardin, Glashutte Original, IWC či niečo od Tudora, Heuera, alebo od nejakého menšieho výrobcu, kde kúpiš hodinky, ktoré nemý každý druhý ... výber je široký. Mne sa napríklad páčia aj TH Carrera s ich parádnym Heuer02 kalibrom.
xbraj19 Odesláno 5. března 2022 Nahlásit Odesláno 5. března 2022 @Josef01 Ale Epsteinbarr píše o Springdrive hodinkách a tam je to celkem standard (+- 15s/měsíc).
Josef01 Odesláno 5. března 2022 Nahlásit Odesláno 5. března 2022 Před hodinou, xbraj19 napsal: @Josef01 Ale Epsteinbarr píše o Springdrive hodinkách a tam je to celkem standard (+- 15s/měsíc). Chápu, to jsou de facto Quartz. Nějak jsem to změnil s Rolex SD
xbraj19 Odesláno 5. března 2022 Nahlásit Odesláno 5. března 2022 před 21 minutami, Josef01 napsal: Chápu, to jsou de facto Quartz. Nějak jsem to změnil s Rolex SD De facto Quartz to právě není (žádný “quartz” v nich není), ani to nepohaní baterka. https://www.grand-seiko.com/global-en/about/movement/springdrive
Josef01 Odesláno 5. března 2022 Nahlásit Odesláno 5. března 2022 Baterie tam není, ale řízení strojku elektromagnety pomocí frekvence je tedy co?
digiMonster Odesláno 5. března 2022 Nahlásit Odesláno 5. března 2022 (upraveno) Mám zato že Spring Drive je hybridný pohon Quartz /Mechanika zároveň aj samotne stránky Grand Seika udávajú že je tam použitý Quartz oscilátor,takže tam kremenný kryštál je. Kľudne ma opravte ak to zle chápem. The electrical power generated by the glide wheel is used to activate a quartz oscillator and IC. The quartz oscillator vibrates at exactly 32,768 Hz, transmitting a precise reference signal to the IC. Upraveno 5. března 2022 uživatelem digiMonster
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se