Přejít na obsah

Elektrokolo

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 283
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• po měsíci...

Tak trochu oživím e-bike. Jako klasic biker mám možnost mít zapůčné kolo od sousedky na zajetí. Koupila po operaci kolene,že bude jezdit a zatím nic,tak aby kolo šlo na servisku s nějakým kilometrem jezdím já a rád jsem to přijal protože v mém věku /53/ začínám o tomto stroji přemýšlet.

Jako druhé kolo si to umím dost dobře představit tady v Krušnohoří,prostě paráda. Hory jsem profrčel zkrz na zkrz a byl jsem v místech kde na klasiku už jsem toho měl plný brejle. Jde jen o to jak kdo to kolo používá. O čase a možnostech s e bike se asi nemá cenu rozepisovat. Když budu chtit makat a držet tak nějak fyzičku jde to i na tomhle stroji. Jak už jsem psal,druhé kolo v pohodě jelikož mám trochu naježděno tak okolí Chomutova,Most,Žatec atd se dá zvládnout bez elektriky a příjde mi to zbytečné,ale hory to je jiná. Kolo má nějaké 4 přípomoci ECO většinou jsem jezdil,TOUR hodilo se do kopců,EMTB jestli jsem využil 2x spíš jen abych vyzkoušel,to už vás tlačí to kolo a jízda relax, TURBO jen vyzkoušeno a za mě na kole zbytečnost,ale jen můj názor. Tak jsem se vykecal s prvního zážitku na e-mtb,většina o tom už ví svoje a kdo váhá můžu jen doporučit.

IMG_2382.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vraby: osobne to mam podobne, s jednim malym doplnenim. Mam ebike jako dopravni prostredek, proto abych tech 27km denne, co najezdim do prace, coby nesportovec, mne "neznicilo". A kdyz bych koupil "normalni" kolo na to, abych tu cestu do prace zvladl lehce, bude stat vic, nez ebike, co mam. 

Zkratka pro "stare, líné nesportovce" je to nejlepsi volba.

Odkaz ke komentáři

Zdravím,jeden lama dotaz 😂

Vysvětlí mi prosím někdo jak mám chápat Range /dojezd / na Bosch Purion? Nabil jsem baterii na full a po vloženi mi displej ukazoval na Eco 56. Byl jsem v domění,že při plném nabití bude ukazovat jiné hodnoty. Během jízdy většinou vypnuto nebo Eco se hodnota navýšila až na 66,nejsem z toho moc moudrý.Teprve dnes jsem se trochu seznamoval s obsluhou Purionu a dočetl jsem se že i Range se dá resetovat. Díky.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Takový systém ale už je součástí elektrokola. Někteří si ho odemknou, tak se přidá druhý systém a budou se odemykat dva systémy. 😀

Poloicajti mají měřit rychlost a trestat ty, kteří zákony porušují a ne všechny. Na kole bez motoru se dá taky jet 50 km/h, i víc.

Odkaz ke komentáři

Protože už máme doma dva Haibiky a vloni se dokoupilo ještě normální ne-E kolo pro juniorku, řešíme jejich přepravu autem. Sápat se s tím na střechu mi přišlo jako blbost, takže nosič na kouli. Bohužel, časy nosičů za pár kaček jsou asi pryč, resp. když chci opravdu bytelný nosič s relativně velkou nosností pro 3 kola, tak už je to celkem pálka. Navíc jsem chtěl nosič skládací, protože garáž je fakt narvaná. Nakonec vyhrál EPOS 3 od Thule - je pro 3 kola, skládací, pochopitelně vyklápěcí, nosnost 60 kg, max. hmotnost jednoho kola 30 kg, pozice na kola jsou od sebe kvůli elektrokolům dál (25 cm) v přední části není hrazda s výklopnými rámovými držáky kol, ale každá pozice pro kolo má svůj, hned u sebe, sklopný do strany. Pro sejmutí se sklopí oba boky, nosič se snadno sundá a protože má kolečka, jako kufr se odveze do garáže, kde zabere minimum místa. V nosiči je i úložný prostor, do kterého se dá přikoupit nájezdová lyžina, dlouhý provlékací zámek a jako příslušenství se dělá i servisní držák kola, kam se kolo zavěsí. Zatím jsem nadšen, i když jsem ještě kola nepřevážel😄. Takže můžeme převážet 2 ekola i s baterkami nebo baterky vyndáme a můžeme vézt 2 ekola + jedno normální. Jen se s dovolením zeptám:

- v prodejně říkali, že koule musí být před nasazením nosiče suchá, nejlépe ji pokaždé odmastit - děláte to a čím?

- poprosím o další zkušenosti s přepravou elektrokol - vozíte je s baterkami nebo bez nich, přikrýváte kola, zamykáte a když tak čím, máte třetí RZ nebo přehazujete zadní atd.?

Díky.

IMG_20230319_150926_BURST001_COVER~01.jpg

73c1b30e2daac662824ac3ca4095c77c.jpg

20240322_134050~01.jpg

Odkaz ke komentáři

Ja jsem loni pujcvoval nosic svagrovi a on mel vydatne namazanou kouli vazelínou. Ani nahodou to neslo utahnout a porad to padalo.. takze kouli urcite drzet v suchu

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...