Přejít na obsah

Pomoc s identifikací PRIMEK

Doporučené příspěvky

Většina hodinářů by sklíčko měla mít - jde jen o průměr, ten si změří. Jinak jim Biges říkal "osminkové" a ty tvé mají dost slušný cifr a ten u nich hoří nejvíc. Dělalo se jich víc typů:

attachicon.gif P1000459.jpg

Děkuji Honzo :-)

Ciferník má pod úhlem vidět strukturu (takové žilky) ale zatím je jinak naprosto v pořádku...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tož taky přispěji svou troškou do mlýna - s černými číselníky. Pod jednou stěžejkou je na pouzdru vyražena značka výrobce, pod druhou síla zlacení - 20 mikronů. Podle info z Eltou to složenina není, hodinky šly takto z fabriky. Jestli je původní sklo, to nevím, takto jsem zakoupil. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

Jestli se nemýlím, tak tohle je zlaceno ve Švýcarsku, neboť tehdy ještě tahle technologie nebyla u nás dostupná.

a jak se to pozná, já na těch co sem psal výše vidím značku, o které nic netuším, ale možná to s tím zlacením souvisí. 

**

Odkaz ke komentáři

Já na to taky čučel jako husa do flašky.... pak jsem to vzal do zlatnictví. Paní v tom dělá už asi 30 let tak to asi zná. Koukla na to tím kukátkem a tohle mi o těch značkách řekla. 

Taky jsem se optal v Eltonu a tam mi potvrdili (paní Krsková reaguje max. do 2-3 dnů). Třeba se něco víc dozvíme i v knížce - měla by vyjít každou chvíli.   

Odkaz ke komentáři

Tak mi opravdu nedalo a zadání splňuje je jeden typ a to tento viz.foto.Jsou to méně vídané hodinky,samozřejmě originály a žádná složenina.

No asi jsem se v těch odpovědích trochu ztratil, ale mám doma dvoje a z toho jedny zaručeně originál-(po pradědovi) a mají bílý ciferník s indexy pouze jako čárky  a na dvanáctce zdvojený  index pozlacené. Celé pouzdro je zlaceno 20 mikronů a na dýnku je nápis po obvodě o pozlacení a prachotěsnosti. Dýnko je z jednoho kusu jako u sportů. Dále mají červenou datumovku a kalibr 52 typ-0121složenina to zaručeně není, protože se mi v průběhu let dostaly do rukou ještě jedny, naprosto stejné jem, a to si nejsem jist mají černý font na datumovém věnci. Zítra , pokud budu stíhat dám foto.

Odkaz ke komentáři

to neva, spíše jak je to s tou "puncovní značkou" nebo co to je. V některých evropských zemích se nepuncuje vůbec a tady je něco, co tak nějak vypadá. Nápis to není, musím si na to vzít lupu, ale na ty druhé to potřeba nebude, modrá je dobrá, s kovotexem. Až na sklíčko luxus.

**

Upraveno uživatelem eloga
Odkaz ke komentáři

Zaravim vsechny primkare kamarad mi donesl ukazat hodinky co ma po dedovi s otazkou co jsou to za primky a jaky maji strojek jsem zacatecnik :-) tak tim to vas zadam o radu 

diky .

Odkaz ke komentáři

Říká se jim Elegant a strojek je kal.66. Nejspíš ještě 66.3. Zlacené prachotěsné pouzdro.

Já jsem dosud žil v domnění, že Elegant je jmenují tyto, co jsou na přiložené fotce.

Prosím, jak se těm mým tedy říká?

Odkaz ke komentáři

Už aby vyšla ta acutronova knížka, ty podklony kalibrů (jestli 66.1 nebo 66.3) v tom se vyznat...

Jinak těm posledním hodinkám se myslím, že se neříká nijak, kalibr najdeš vždy vyražený pod setrvačkou

Upraveno uživatelem p3k
Odkaz ke komentáři

Incabloc je starší odpružení setrvačky. Proto v Eltonu na hodinky s pýchou psali, že mají incabloc nebo elast blok(kalibry řady 50). KIF už neuvádějí - je to prostě standard. Incabloc byl u strojků kalibru 66 a 68 a to v provedení XX a XX.1. Takže podle toho opravdu nelze kategorizovat modely. Sorry. Jediný kalibr 50, který měl incabloc byly Orlíky - armáda to potřebovala, tak se peníze našly. Stejně jako se našly peníze na wolfram na rotor automatu pro letecké sporty.

Odkaz ke komentáři

Já jsem dosud žil v domnění, že Elegant je jmenují tyto, co jsou na přiložené fotce.

Prosím, jak se těm mým tedy říká?

Tyhle dle mého název nemají.

Já mám taky za to, že Eleganty jsou tyhle na fotce. Ale těch modelů je tolik a skoro všechny jsou elegantní. Jak to není na hodinkách napsaný, nebo to něco nepřipomíná, tak se asi těžko shodnem na jednom označení.

Taky se těším na Accutronovu knížku a doufám, že už mi nic nechybí a mám doma minimum bastlů :-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...