Přejít na obsah

Pomoc s identifikací PRIMEK

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 3,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Samozřejmě, že se vyráběly. Navíc se nejedná jen tak o ledajaký model, ale jsou to první hodinky Prim a kal.68. Typové označení 68 092 1 a rok zavedení do výroby 1967. Nejprve s nápisem Incabloc, později bez.

Správné provedení je se zlatýma ručkama (hod, min, sek), nikoliv s bílou sekundovkou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Samozřejmě, že se vyráběly. Navíc se nejedná jen tak o ledajaký model, ale jsou to první hodinky Prim a kal.68. Typové označení 68 092 1 a rok zavedení do výroby 1967. Nejprve s nápisem Incabloc, později bez.

Správné provedení je se zlatýma ručkama (hod, min, sek), nikoliv s bílou sekundovkou.

Moc Ti Děkuji. Psal jsem v jiném vlákně, že jdou příští týden k doktorovi s ručkou a korunkou, ale s tou bílou jsem je kdysi koupil i když je to jako pěst na oko. Zase budu mít sec. ručku na Sporty.:smile_anim:

Tak,že budu dále shánět to samé jen s cal.66.

Mám alespoň co dělat !!!!

Odkaz ke komentáři

Přihoď Libore prosím fotku pro potěchu oka,díky.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja

Myslel jsem s kal.66,tudíž bez datumu.Zajímalo by mne,jak to vypadá.

Áha, to jsem nějak nepobral. Já si nevzpomínám na primky s kalibrem 66 a nápisem prim na deváté hodině. První primky s kalibry 66 vypadají takhle, imho.

post-953-011746400 1350063200.jpg

post-953-018286600 1350063248.jpg

Odkaz ke komentáři

Pěkné.Accutron dal alespoň obrázek tak ho sem postnu,ať je to pohromadě.Myslel jsem tyto.

Už to vidím,ty co hledá Long mají jen dvanáctku a ne další čísla,samozřejmě bez datumu. :suicide_anim: Kdo se v tom má vyznat :crying_anim02:

Ty na Accutronově fotce nebudou o moc starší, mají typové číslo 66 119 1. Srovnej s 68 092 1 z roku 1967 na Longově fotce nebo s 68 150 1 (ELTON/PRIM SPORT 1 ) z roku 1968.

Odkaz ke komentáři

Je to 64

Asi není. Strojek dnes demontován hodinářem a základna je užší než cal.64, do toho pouzdra by se 64 nevlezla ani náhodou. Ta základna je rozměrově podobná s cal. 68. Tak nevím.

Odkaz ke komentáři

Škoda, že ten strojek má průměr 25 mm a oscilátor frekvenci 18 000 kyvů za hodinu, stejně jako PRIM kalibr 68.

Kdyby ty hodinky byly od někoho z Eltonu a kdyby strojek měl 25,6 mm a 21 600 kyvů, tak by člověk mohl nabít dojmu, že kouká na nějaký prototyp PRIM kalibr 91 v prototypu hodinek typového čísla 91 005 1.:guitar:

Protože tento typ pouzdra, číselníku a ruček byl na přelomu 70. a 80. let běžný pro řadu sériově vyráběných hodinek s kalibry 66 a 68 (naapříklad 66 397 1 nebo 68 372 3) je teorie bastlu asi nejpravděpodobnější.

Ale stejně by to byla senzace, kdyby se ukázalo, že při vývoji kalibrů 90/91/96/97 v druhé polovině 70. let se začínalo s průměrem 25 mm a 18 000 kyvy.:whistle:

U svého prvního příspěvku v tomto vlákně jsem zmínil rodinu strojků kal.90,91,96 a 97.

Pro lepší představu zde uvadím oskenované dobové fotografie prototypů těchto strojků a hodinek. Omluvte prosím jejich sníženou kvalitu. Chyba není ve skeneru, ale v nekvalitní předloze.

post-1228-049922200%201293973839.jpg

post-1228-016838500%201293973860.jpg

Odkaz ke komentáři

Zdravím, rád bych Vás požádal o indentifikaci těchto primek. S největší pravděpodobní žádný unikát, ale dnes ráno mě zaujali. Děkuji

Osobně se mi pod tím odkazem nic nezobrazuje, ale stejně si myslím, že když chceš poradit, bylo by lepší dát fotku sem, jednak aby tady zůstala zachována pro další čtenáře a taky proto, aby to nemuseli všichni, na které se tady obracíš, někde dohledávat.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...