Honza.manta Odesláno 11. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2012 Ještě doplním - strojky bez označení se občas vyskytují. Nevim důvod, ale už jsem jich pár potkal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long Odesláno 12. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2012 Také PRoSÍM o radu. Sháním tyto modely s cal 66. Vyráběly se vůbec ????? Děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
accutron Odesláno 12. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2012 Samozřejmě, že se vyráběly. Navíc se nejedná jen tak o ledajaký model, ale jsou to první hodinky Prim a kal.68. Typové označení 68 092 1 a rok zavedení do výroby 1967. Nejprve s nápisem Incabloc, později bez. Správné provedení je se zlatýma ručkama (hod, min, sek), nikoliv s bílou sekundovkou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long Odesláno 12. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2012 Samozřejmě, že se vyráběly. Navíc se nejedná jen tak o ledajaký model, ale jsou to první hodinky Prim a kal.68. Typové označení 68 092 1 a rok zavedení do výroby 1967. Nejprve s nápisem Incabloc, později bez. Správné provedení je se zlatýma ručkama (hod, min, sek), nikoliv s bílou sekundovkou. Moc Ti Děkuji. Psal jsem v jiném vlákně, že jdou příští týden k doktorovi s ručkou a korunkou, ale s tou bílou jsem je kdysi koupil i když je to jako pěst na oko. Zase budu mít sec. ručku na Sporty. Tak,že budu dále shánět to samé jen s cal.66. Mám alespoň co dělat !!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 12. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2012 Samozřejmě, že se vyráběly. Navíc se nejedná jen tak o ledajaký model, ale jsou to první hodinky Prim a kal.68. Typové označení 68 092 1 a rok zavedení do výroby 1967. Nejprve s nápisem Incabloc, později bez. Správné provedení je se zlatýma ručkama (hod, min, sek), nikoliv s bílou sekundovkou.Přihoď Libore prosím fotku pro potěchu oka,díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 12. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2012 Přihoď Libore prosím fotku pro potěchu oka,díky. spešlfójů Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 12. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2012 Myslel jsem s kal.66,tudíž bez datumu.Zajímalo by mne,jak to vypadá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 12. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2012 Myslel jsem s kal.66,tudíž bez datumu.Zajímalo by mne,jak to vypadá. Áha, to jsem nějak nepobral. Já si nevzpomínám na primky s kalibrem 66 a nápisem prim na deváté hodině. První primky s kalibry 66 vypadají takhle, imho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 12. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2012 (upraveno) Pěkné.Accutron dal alespoň obrázek tak ho sem postnu,ať je to pohromadě.Myslel jsem tyto. Upraveno 12. října 2012 uživatelem bohus76 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 12. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2012 (upraveno) Ty jsou ale novější Upraveno 12. října 2012 uživatelem tolja Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 12. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2012 Už to vidím,ty co hledá Long mají jen dvanáctku a ne další čísla,samozřejmě bez datumu. Kdo se v tom má vyznat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_P Odesláno 12. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2012 Pěkné.Accutron dal alespoň obrázek tak ho sem postnu,ať je to pohromadě.Myslel jsem tyto.Už to vidím,ty co hledá Long mají jen dvanáctku a ne další čísla,samozřejmě bez datumu. Kdo se v tom má vyznat Ty na Accutronově fotce nebudou o moc starší, mají typové číslo 66 119 1. Srovnej s 68 092 1 z roku 1967 na Longově fotce nebo s 68 150 1 (ELTON/PRIM SPORT 1 ) z roku 1968. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 12. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2012 Je to 64 Asi není. Strojek dnes demontován hodinářem a základna je užší než cal.64, do toho pouzdra by se 64 nevlezla ani náhodou. Ta základna je rozměrově podobná s cal. 68. Tak nevím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 12. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2012 Tak to je kal.68 bez čísla - taky ho mám - jenže já ho mám prestavěný na automat. Tohle tedy bude taky bastl - základní deska kal.68 a horní plato buď z kal.64 a nebo z automatu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 12. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2012 (upraveno) Ok Upraveno 12. října 2012 uživatelem Nirmalita Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_P Odesláno 12. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2012 Škoda, že ten strojek má průměr 25 mm a oscilátor frekvenci 18 000 kyvů za hodinu, stejně jako PRIM kalibr 68. Kdyby ty hodinky byly od někoho z Eltonu a kdyby strojek měl 25,6 mm a 21 600 kyvů, tak by člověk mohl nabít dojmu, že kouká na nějaký prototyp PRIM kalibr 91 v prototypu hodinek typového čísla 91 005 1. Protože tento typ pouzdra, číselníku a ruček byl na přelomu 70. a 80. let běžný pro řadu sériově vyráběných hodinek s kalibry 66 a 68 (naapříklad 66 397 1 nebo 68 372 3) je teorie bastlu asi nejpravděpodobnější. Ale stejně by to byla senzace, kdyby se ukázalo, že při vývoji kalibrů 90/91/96/97 v druhé polovině 70. let se začínalo s průměrem 25 mm a 18 000 kyvy. U svého prvního příspěvku v tomto vlákně jsem zmínil rodinu strojků kal.90,91,96 a 97. Pro lepší představu zde uvadím oskenované dobové fotografie prototypů těchto strojků a hodinek. Omluvte prosím jejich sníženou kvalitu. Chyba není ve skeneru, ale v nekvalitní předloze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jedno použití Odesláno 14. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2012 (upraveno) Zdravím, rád bych Vás požádal o indentifikaci těchto primek. S největší pravděpodobní žádný unikát, ale dnes ráno mě zaujali. Děkuji Upraveno 14. října 2012 uživatelem Jedno použití Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 14. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2012 Zdravím, rád bych Vás požádal o indentifikaci těchto primek. S největší pravděpodobní žádný unikát, ale dnes ráno mě zaujali. Děkuji Osobně se mi pod tím odkazem nic nezobrazuje, ale stejně si myslím, že když chceš poradit, bylo by lepší dát fotku sem, jednak aby tady zůstala zachována pro další čtenáře a taky proto, aby to nemuseli všichni, na které se tady obracíš, někde dohledávat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diablo-d Odesláno 14. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2012 Taktéž mi se nic nezobrazuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VintageLover Odesláno 14. října 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2012 Osobně se mi pod tím odkazem nic nezobrazuje, ale stejně si myslím, že když chceš poradit, bylo by lepší dát fotku sem, jednak aby tady zůstala zachována pro další čtenáře a taky proto, aby to nemuseli všichni, na které se tady obracíš, někde dohledávat. +1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se