Přejít na obsah

Alkoholici, nebo abstinenti?

N4M

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 226
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

No jak by řekl klasik-nebo spíš můj kamarád z Ostravy-. Tož su navalené jako pi*a, ale mi to nepřinde. Prostě občas si vypju....dnes fernet citrus + napoleon-a hodně!....mi bude zitra zle :( Ale neteř má patnáct, to se musí oslavit. Však jsme s bráchou vzpomínali na jeho 15tiny...koskencorva peach...na litry...ble!!!! Ještě že jsem starší než on a nemusel vzpomínat na moje...to jsme pili alpský ryzlink....Kdo si pamatuje?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

INA napsal:
Sandeman neni spatny, i kdyz nepatri mezi me favority, rozhodne stoji za vyskouzeni. Obecene, portske patri k dezertnim tezkym vinum a tedy jestli jsi mlsal ve smyslu, ze Ti chutna sladke, tak Ti bude chutnat i portske. Je to vino s tezsi a vyraznou sladkou chuti, tedy nic co znas s porovnanim s ostatnimi viny. V otevrenem a nasledne uzavrenem stravu v lezici poloze - tedy zamezena moznost pristupu dasiho vzduchuti Ti toto vino v lednici vydrzi par dni beze zmeny chutovych vlastnosti, obecne plati - cim vice vzduchu v lahvi tim hure pro kvalitu vina.... Portske se podava pri pokojove teplote (~18-20'C) coz je to vemi dulezite pro podtrzeni jeho chti... Toto vine je opravdu velmi sladne a tedy clovek ma tedy tendenci vypit vetsi mnozstvi, cehoz druhy den muze litovat....

Ano, portské miluju a v podstatě po večeři už nepiju nic jiného. Doporučuju pořádně se nafutrovat a pak si lahvinku otevřít. Ruby je klasické mladé portské se stářím průměrně 3 let, bude z něho výrazněji cítit brandy. Starší jsou víc "kulatější" (říká se to tak?), ovocná, cítíš vůni a chut sudů, ve kterých víno zraje - klasické portské je Tawny, to má pět let, dál už jsou vína víceletá, kde potěšení narůstá geometrickou řadou :-). Sandeman je dobrá střední třída, co jsem tak koukal, tak je určitě nejlepší z toho, co jde koupit v hypermarketech. Osobně srkám většinou Crofta, citová záležitost :-). Po otevření ještě tak den, max. dva, pak díky vzduchu ve flašce docela kysne. Jo, a před pitím odšpuntovat a nechat hodinku stát a "vydýchat".

PS: odpovídám na ten uplně první příspěvek od Patrika

Upraveno uživatelem Alessio
Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO
  gas napsal:
já si dal "Jagra" na žaludek, ať mě dobře tráví obídek :D

já si dal včera k večeři láhev balantinky, teď jsem si dal na srovnání láhev actimelu - po obědě si dám láhev džejmsna a v 19 jsem tuhej - tak sťastný nový rok

Odkaz ke komentáři

Kamil napsal:
Ještě ne, ale když jsem pročetl pár příspěvků dozadu... jdu si dát portské. :thumbsup_anim:

Já jsem na něj taky dostal chuť, ale 3/4 litru fakt sám nevypiju :(

No nic, ještě jsem stále v práci, všichni už v jednu zmizeli domů, ale já tu budu muset do 18:00 být na stráži :(

Odkaz ke komentáři

brácha dotáhl z Portugalska portské. Momentálně je otevřená lahev Untermarine Tawny, teda jestli jsem ty ozdobný písmena dobře přečet. Zatím jsem vypil dvě sklínky a už cítím jak to leze do báně. Ještě tady mám trochu Absintu takže by se to mohlo zajímavě doplnit :-) Mimochodem, neznáte někdo nějakou značku Absintu která by byla málo mentolová? Když jsem to před mnoha lety poprvé ochutnal tak to bylo báječně brutální ale od té doby furt samé lesněnky.

Odkaz ke komentáři

PepaSFI napsal:
brácha dotáhl z Portugalska portské. Momentálně je otevřená lahev Untermarine Tawny, teda jestli jsem ty ozdobný písmena dobře přečet. Zatím jsem vypil dvě sklínky a už cítím jak to leze do báně. Ještě tady mám trochu Absintu takže by se to mohlo zajímavě doplnit :-) Mimochodem, neznáte někdo nějakou značku Absintu která by byla málo mentolová? Když jsem to před mnoha lety poprvé ochutnal tak to bylo báječně brutální ale od té doby furt samé lesněnky.

Neznám, můžeš tu flašu pak blejsknout?

PS: U absinthu se taky hraje na nějakou chuť? :-D

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
Návštěvník salamio

Za chvíli je zase Silvestr a téma bude opět aktuální, tak mi snad prominete jeden necro-post :).

pete napsal:
No jak by řekl klasik-nebo spíš můj kamarád z Ostravy-. Tož su navalené jako pi*a, ale mi to nepřinde. Prostě občas si vypju....dnes fernet citrus + napoleon-a hodně!....mi bude zitra zle :( Ale neteř má patnáct, to se musí oslavit. Však jsme s bráchou vzpomínali na jeho 15tiny...koskencorva peach...na litry...ble!!!! Ještě že jsem starší než on a nemusel vzpomínat na moje...to jsme pili alpský ryzlink....Kdo si pamatuje?

Alpský ryzlink? Myslíš čůčo s francovkou?

Odkaz ke komentáři

rozm3tac napsal:
a po pravdě hlavně:)

Tak nějak s obavami a studem před sebou samým, ale jist si anonymitou, jsem dal poslední nožnost a hle ono nás alkoholiků samotářů, co si dáme večer u chronomagu skleničku, je tady skoro největší skupina. To by stálo za psychologický rozbor :P

Odkaz ke komentáři

V hlasování se nemohu najít. Nejsem abstinent, že piji minimálně se také nedá říct. Ale nechodím pravidelně do hospody. Jedinou vyjímkou jsou oslavy ale tam zase nepiji nijak do němoty. Pár piv, nějaký panák a pokud už vím že jsem pod parou tak většinou přecházím na nealko a prokofoluji se do střízlivosti.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...