Conrad Odesláno 5. června 2008 Nahlásit Odesláno 5. června 2008 nazdo, neberte to vobec ako chvalu/ mimochodom nie je cim /, ale jednoducho, kratke info o novom kusku v zbierke. Buler, 35 mm so stopovym mechanizmom Podle fota nelze poznat zda se jedná o hodinky nebo náramkový menstruační kalendář.Škoda
koblih69 Odesláno 5. června 2008 Nahlásit Odesláno 5. června 2008 nazdo, neberte to vobec ako chvalu/ mimochodom nie je cim /, ale jednoducho, kratke info o novom kusku v zbierke. Buler, 35 mm so stopovym mechanizmom Třeba takhle by to mohlo vypadat ...
Ondraj Odesláno 5. června 2008 Nahlásit Odesláno 5. června 2008 Vim, ze si dost koleduju o sprsku kameni ala Zivot Briana, kdyz to nejsou fotky original PAM00177 ale jenom trapnych Marina Militare, ale jsou to prvni hodinky, ktere jsem si koupil tady na foru, delaji mi radost a konecne se mi je podarilo poradne nafotit... Nó, moc pěkné.
Andreas.ks Odesláno 5. června 2008 Nahlásit Odesláno 5. června 2008 Hezké... Jen tak čistě pro zajímavost - lze nosit takhle velké hodinky na cca 17cm zápěstí? Má s tím někdo zkušenost nebo foto?
vor Odesláno 5. června 2008 Nahlásit Odesláno 5. června 2008 Hezké... Jen tak čistě pro zajímavost - lze nosit takhle velké hodinky na cca 17cm zápěstí? Má s tím někdo zkušenost nebo foto? Myslíš, že jsou malé?
Andreas.ks Odesláno 5. června 2008 Nahlásit Odesláno 5. června 2008 Myslíš, že jsou malé? Mnooo... spíš jsem myslel... jestli nebudou trošku přivelké...
mengelis Odesláno 5. června 2008 Nahlásit Odesláno 5. června 2008 Třeba takhle by to mohlo vypadat ... To Trinity je noname, nebo originál :-)?
vor Odesláno 5. června 2008 Nahlásit Odesláno 5. června 2008 Mnooo... spíš jsem myslel... jestli nebudou trošku přivelké... No..., menší se už nedělají, pak jsou to dámské.
Jerrys Odesláno 6. června 2008 Nahlásit Odesláno 6. června 2008 Již delší dobu jsem se odhodlával vyrobit si nějaký stojánek, ve kterém by se daly střídat kapesní hodinky tak, aby vždy mohly stát na kancelářském stole. Volba materiálu padla jednoznačně na nerez ocel. Dalším kriteriem byl jednoduchý čistý tvar, který by nijak nevyčníval a nechal tak vždy vyniknout kapesní hodinky. Zároveň by chránil hodinky tak, aby se o ně nedalo tak snadno náhodně zachytit nějakým jiným předmětem. Na kancelářském stole taková nehoda hrozí mnohdy často, jistě mi dáte za pravdu. Z toho vyplývá i dobrá stabilita stojánku na stole. V neposlední řadě byla důležitá i volba správné velikosti, což nebyla vůbec jednoduchá věc, zvláště když něco takového vyrábíte poprvé a není se čeho chytit. Ač k nevíře, zavěšení hodinek mi také dalo zabrat, protože jednoduchý háček, pokud by byl kulatý, tak by hodinky měly snahu se natáčet do stran a nedržely by ve stabilní poloze.Uchycení háčku v oblouku by také bylo technicky náročné. Nechtěl jsem , aby shora oblouku trčela nějaká nevzhledná matka či imbus. Kulatina průměru 5mm se šikmým zářezem pro zavěšení je tedy napasovaná do oblouku natěsno (otvor je pouze o 1/100 větší než kulatina) a zajištěná kapkou Loctitu. Náčrtků tedy bylo mnoho a za několik měsíců se tvar vykrystalizoval do podoby, jakou vidíte na fotkách. Ne že bych několik měsíců o stojánku usilovně přemýšlel, ale nedostatek času je toho hlavní příčinou. Výroba se komplet prováděla na NC strojích. Tu jsem nechal pro jistotu na odbornících. Oblouk je vyříznutý na drátořezu, nejedná se tedy o ohýbaný profil. Oblouk je zapuštěn do kulaté podstavy tak, že čtvercový otvor v podstavě je jen o 1/100 větší, čili po napasování oblouku do otvorů a zalepení Loctitem s tím můžete táhnout osobák. Nikde tedy není žádný šroubek. Hrana podstavy je zakulacena, zrovna tak všechny hrany oblouku jsou lehce sražené a hladké. Finální úprava je prosté vyleštění. Technické údaje : Průměr podstavy : 10cm Tloušťka podtsvy : 1cm Rozteč oblouku : 6,5cm Celková výška : 11cm Váha bez hodinek : 640g Bylo vyrobeno pouze 8 kusů. Jeden si samozřejmě hodlám ponechat a zbývajících 7ks je na prodej pro případné, stejně postižené osoby :-) Cena za 1 kus činí 1.490,-Kč včetně poštovného.
l3stat Odesláno 6. června 2008 Nahlásit Odesláno 6. června 2008 Jerrys-tak tento stojánek je jeden z nejlepších co jsem zatím viděl dobře odvedená práce
hufnor Odesláno 6. června 2008 Nahlásit Odesláno 6. června 2008 Tak tentokrat aktualni novinka a ne foto pul roku starych hodinek. Dlouho jsem uvazoval, do ktere sekce je dat, ale myslim, ze si za ten mechanicky rotor zaslouzi prijit sem. Po necekane rychlych reakcich v sekci Koupim, za ktere timto dekuji, jsem se stal stastnym majitelem Seiko SKA293P1 a.k.a. Boss a.k.a. Big Boy. Podekovani zde, krome chronomag fora a prodejce, patri predevsim Filipesovi, ktery mi na prodavajiciho nezistne poskytl kontakt. Diky! Ilustracni foto nasleduje. Pro ty, kteri by chteli videt vic, jsou dalsi k dispozici zde.
Filipes Odesláno 7. června 2008 Nahlásit Odesláno 7. června 2008 takže gratuluji! a těším se na nějakém srazu naviděnou ..všimněte si rovného tvaru pouzdra u nožiček - ideální na střídaní tah/řemen
Hajek Odesláno 7. června 2008 Nahlásit Odesláno 7. června 2008 Již delší dobu jsem se odhodlával vyrobit si nějaký stojánek, ve kterém by se daly střídat kapesní hodinky tak, aby vždy mohly stát na kancelářském stole. Volba materiálu padla jednoznačně na nerez ocel. Dalším kriteriem byl jednoduchý čistý tvar, který by nijak nevyčníval a nechal tak vždy vyniknout kapesní hodinky. Zároveň by chránil hodinky tak, aby se o ně nedalo tak snadno náhodně zachytit nějakým jiným předmětem. Na kancelářském stole taková nehoda hrozí mnohdy často, jistě mi dáte za pravdu. Z toho vyplývá i dobrá stabilita stojánku na stole. V neposlední řadě byla důležitá i volba správné velikosti, což nebyla vůbec jednoduchá věc, zvláště když něco takového vyrábíte poprvé a není se čeho chytit. Ač k nevíře, zavěšení hodinek mi také dalo zabrat, protože jednoduchý háček, pokud by byl kulatý, tak by hodinky měly snahu se natáčet do stran a nedržely by ve stabilní poloze.Uchycení háčku v oblouku by také bylo technicky náročné. Nechtěl jsem , aby shora oblouku trčela nějaká nevzhledná matka či imbus. Kulatina průměru 5mm se šikmým zářezem pro zavěšení je tedy napasovaná do oblouku natěsno (otvor je pouze o 1/100 větší než kulatina) a zajištěná kapkou Loctitu. Náčrtků tedy bylo mnoho a za několik měsíců se tvar vykrystalizoval do podoby, jakou vidíte na fotkách. Ne že bych několik měsíců o stojánku usilovně přemýšlel, ale nedostatek času je toho hlavní příčinou. Výroba se komplet prováděla na NC strojích. Tu jsem nechal pro jistotu na odbornících. Oblouk je vyříznutý na drátořezu, nejedná se tedy o ohýbaný profil. Oblouk je zapuštěn do kulaté podstavy tak, že čtvercový otvor v podstavě je jen o 1/100 větší, čili po napasování oblouku do otvorů a zalepení Loctitem s tím můžete táhnout osobák. Nikde tedy není žádný šroubek. Hrana podstavy je zakulacena, zrovna tak všechny hrany oblouku jsou lehce sražené a hladké. Finální úprava je prosté vyleštění. Technické údaje : Průměr podstavy : 10cm Tloušťka podtsvy : 1cm Rozteč oblouku : 6,5cm Celková výška : 11cm Váha bez hodinek : 640g Bylo vyrobeno pouze 8 kusů. Jeden si samozřejmě hodlám ponechat a zbývajících 7ks je na prodej pro případné, stejně postižené osoby :-) Cena za 1 kus činí 1.490,-Kč včetně poštovného. Opravdu povedená práce. V tom oblouku krásně vyniká kulatý tvar hodinek. Krása !
NIGHTinGALE Odesláno 8. června 2008 Nahlásit Odesláno 8. června 2008 Nový (nemechanický) přírůstek. Suunto Observer. (Díky, Kubsone).
Conrad Odesláno 8. června 2008 Nahlásit Odesláno 8. června 2008 (upraveno) S potěšením mohu ohlásit, že do rodiny přibyl nový přírůstek, IWC Spitfire chronograf na kovu, dovezeno z Dubaje, je to skvost. Upraveno 8. června 2008 uživatelem Conrad
railmaster Odesláno 8. června 2008 Nahlásit Odesláno 8. června 2008 S potěšením mohu ohlásit, že do rodiny přibyl nový přírůstek, IWC Spitfire chronograf na kovu, dovezeno z Dubaje, je to skvost. Gratulujem, nádherný prírastok. Bol si tam osobne, alebo si si dal doviezť?
Conrad Odesláno 8. června 2008 Nahlásit Odesláno 8. června 2008 (upraveno) ale YOP tady polnovatresjettenevyjýdřiil dohlscs 3 otGratulujem, nádherný prírastok. Bol si tam osobne, alebo si si dal doviezť? Bohužel nechal dovézt,YPO tady pomlouval respkektivě abych byl OK nesouhlasil s 3rozměrným čísenikem,ale je to designerská paráda vřele doporučui,pilotky se srovnání s nimi jsou jako popelka Upraveno 8. června 2008 uživatelem Conrad
railmaster Odesláno 8. června 2008 Nahlásit Odesláno 8. června 2008 Bohužel nechal dovézt Zaujímal ma totiž prístup tamojších predajcov k zákazníkovi. Prajem, aby ti robili radosť.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se