Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Na Precistě se mi víc líbí ta diamantová korunka, je větší a jemněji propracovaná (vlastně se mi ta korunka na Precistách asi líbí z celých hodinek nejvíce :) ... je to prostě onioncrown :) )

Hezkej fór, zdá se, že se na to koukáš "through a glass onion" ale to z tý korunky onioncrown neudělá :D , i když je pěkná, je to spíš Onion's diamondcrown :lol:

Odesláno

Jo...Miyota,jsem doma...a stydím se,otáčet nazpět mne nenapadlo(omlouvá mne,že jsem po noční a mám 38 stupňů horečky)..... :withstupid: Omlouvám se a za hodinářem zajdu,ať si dělá prdel z plastelíny.....

Ale radost z nich mám stejně......

Odesláno (upraveno)
Italové jsou už od dob renesance vnímáni celosvětově za leadry v oblasti designu, dříve se tomu tak samozřejmě neříkalo, ale prostě vkus a styl mají, to jim nemůže nikdo upřít. Takže výtvory dítěte a Itala bych asi zařadil pokaždé jinam. Ale to jen tak na okraj. Prostě jsi mě jen přesvědčil, že nebudu čekat až je někdo bude prodávat, a projdu si anabází objednání, zaplacení kartou, čekání, a cestovaní na poštu, sám. Je to opruz, který podstupuju vrcholně nerad, ale tyhle Precisty prostě musím mít. Pokud ale nedorazí za čtvrt roku. To bych je obratem nabídnul dál. :-( Neumím čekat na hračku čtvrt roku, a obdivuji všechny, kteří to dokážou.

Já italský design neodsuzuji :) Prostě se mi nelíbí jen na těchto hodinkách zvolený font číslic... Předpokládám, že si nechtěl tvrdit, že všechno italské je pěkné :) I ten Kamfschwimmer se mi líbí víc i když samozřejmě není z rukou německých...

Mně se mnohem, ale mnohem líbí víc design z éry "německý prostor z konce 19 a první poloviny 20. století" ... toť vše. U hodinek považuji za vrchol designu třeba toto:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Onion
Odesláno (upraveno)
Hezkej fór, zdá se, že se na to koukáš "through a glass onion" :D , i když je pěkná, je to spíš Onion's diamondcrown :lol:

Já to tak i myslel :)

Odesláno (upraveno)
Já italský design neodsuzuji :) Prostě se mi nelíbí jen na těchto hodinkách zvolený font číslic... Předpokládám, že si nechtěl tvrdit, že všechno Italské je pěkné :) I ten Kamfschwimmer se mi líbí víc i když samozřejmě není z rukou německých...

Mně se mnohem, ale mnohem líbí víc design z éry "německý prostor v konce 19 a první poloviny 20. století" ... toť vše. U hodinek považuji za vrchol designu třeba toto:

Jasně, to netvrdím. Jen jsem napsal, že Italové jsou leadři v designu, a o tom snad není sporu. Italské auto bych si už taky nekoupil. Ne pro to, že by se mě nelíbilo, to naopak, ale pro to, že nechci být zase ob týden v servise. I když, třeba se to za těch patnáct let nějak změnilo....Ona kreativita nejde vždy ruku v ruce s pedantstvím a přesností. Oboje má svoje do sebe. Jak německý militarmaširienasketenuhren, tak spagettiitalianiorlogio :-) Teď máš oboje, tak to můžeš střídat :thumbsup_anim:

Upraveno uživatelem Cyber
Odesláno
To by bylo na delší povídání. Ten rozdíl tam je a je velký. Dievas Kamfschwimmer jsou větší a robusnější hodinky. Jejich číselník (california dial) mi řijde víc zajímavější (designově), vypadají víc retro. Dievas vypadá jako že si je sundal dědečkovi z ruky, Precista působí dojmem před hodinou vyrobených hodinek... Precista je jemnější, jako by se hrálo víc s detailem. Prostě: Dievas působí tak, že když bys neználkovi tvrdil, že to jsou původní, válečné originály, tak by ti určitě uvěřil, z Precisty kouká současnost. Svoje hraje i řemen který je u Dievas o šířce 26 mm.

Na Precistě se mi víc líbí ta diamantová korunka, je větší a jemněji propracovaná (vlastně se mi ta korunka na Precistách asi líbí z celých hodinek nejvíce :) ... je to prostě onioncrown :) )

Gratuluji a jen na okraj máš kliku že nemáš nick watermelon

Návštěvník YPO
Odesláno
Italové jsou už od dob renesance vnímáni celosvětově za leadry v oblasti designu, dříve se tomu tak samozřejmě neříkalo, ale prostě vkus a styl mají, to jim nemůže nikdo upřít. Takže výtvory dítěte a Itala bych asi zařadil pokaždé jinam. Ale to jen tak na okraj. Prostě jsi mě jen přesvědčil, že nebudu čekat až je někdo bude prodávat, a projdu si anabází objednání, zaplacení kartou, čekání, a cestovaní na poštu, sám. Je to opruz, který podstupuju vrcholně nerad, ale tyhle Precisty prostě musím mít. Pokud ale nedorazí za čtvrt roku. To bych je obratem nabídnul dál. :-( Neumím čekat na hračku čtvrt roku, a obdivuji všechny, kteří to dokážou.

za dva dny je máš doma - vyzkoušeno ;)

Odesláno
Jasně, to netvrdím. Jen jsem napsal, že Italové jsou leadři v designu, a o tom snad není sporu. Italské auto bych si už taky nekoupil. Ne pro to, že by se mě nelíbilo, to naopak, ale pro to, že nechci být zase ob týden v servise. I když, třeba se to za těch patnáct let nějak změnilo....Ona kreativita nejde vždy ruku v ruce s pedantstvím a přesností. Oboje má svoje do sebe. Jak německý militarmaširienasketenuhren, tak spagettiitalianiorlogio :-) Teď máš oboje, tak to můžeš střídat :thumbsup_anim:

já bych se italského auta rozhodně nebál :)

Odesláno
To by bylo na delší povídání. Ten rozdíl tam je a je velký. Dievas Kamfschwimmer jsou větší a robusnější hodinky. Jejich číselník (california dial) mi řijde víc zajímavější (designově), vypadají víc retro. Dievas vypadá jako že si je sundal dědečkovi z ruky, Precista působí dojmem před hodinou vyrobených hodinek... Precista je jemnější, jako by se hrálo víc s detailem. Prostě: Dievas působí tak, že když bys neználkovi tvrdil, že to jsou původní, válečné originály, tak by ti určitě uvěřil, z Precisty kouká současnost. Svoje hraje i řemen který je u Dievas o šířce 26 mm.

Děkuju za info, škoda, že je ten dievas tak velký .......

(obvod zápěstí mám asi 17,5)

:crying_anim:

Odesláno

teď už se v tom nevyznám - jaký je rozdíl mezi těmi klony THE ONE, THE ORIGINAL ? Dievas, marina militare a tyhle precista ? Jsou to různé firmy, nebo modely od jedné ? Dají se nějak seřadit, rozdělit? Poradíte mi klady a zápory a tak? Já jsem četl článek od safiho a získal výborné mínění o precistě, tak co ty dvě další?

Začínám taky nesměle pokukovat po něčem na vyzkoušení, než bych ty THE ONE. Cyber má totiž recht, prostě musím mít nějaký krásný italský hodinky, za 14 dnů tam jedu, vrátím se zas plný depresí, co jsme to za opice......... onion má taky recht, musím mít i nějaký přehledný německý hodinky. Je to opravdu německý nápad, ty bombarďácký?

Odesláno (upraveno)

to cigi: je to německý nápad a co se týká Precisty tak ten článek od safiho nelže, Dievas jsem ti "porovnal s Precistou o něco výše a navíc jsem v "Recenze" http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=12412 napsal svojí krátkou zkušenost ... Jen s tím, že Kampfschwimmer nebude zcela italský nápad (ale to se probíralo v jiném vlákně viz: http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=10830) :)

Odesláno (upraveno)

to vít: tady máš moje starší fota. Takhle vypadá diametr 46 na ručičce jako máš ty :) Dievas Kampfschwimmer....

Odesláno
já bych se italského auta rozhodně nebál :)

:offtopic:

Vřele doporučuji koupi. Pak se budeš bát každý den. Alfa 156 - opravy po záruce lehce přez čtvrt milionu, přepočteno na kilometr 1,865 Kč/km. To nepočítám běžný servis. Naposled odešlo čerpadlo servořízení týden před tím, než šla do bazaru. Takovou radost, jako když jsem ji prodal jsem neměl ani když jsem si ji právě koupil. Za tři roky jsem nestihl ujet víc než 140 tis. km, protože byla víc v servisu než na silnici. Teď mám Mazdu a kromě jedné žárovky byl všechno jenom běžný servis (olej, filtry atd.). Za tři roky obvyklých 200 tis. km. Už se těším na novou.

Odesláno

Vřele doporučuji koupi. Pak se budeš bát každý den. Alfa 156 - opravy po záruce lehce přez čtvrt milionu, přepočteno na kilometr 1,865 Kč/km. To nepočítám běžný servis. Naposled odešlo čerpadlo servořízení týden před tím, než šla do bazaru. Takovou radost, jako když jsem ji prodal jsem neměl ani když jsem si ji právě koupil. Za tři roky jsem nestihl ujet víc než 140 tis. km, protože byla víc v servisu než na silnici. Teď mám Mazdu a kromě jedné žárovky byl všechno jenom běžný servis (olej, filtry atd.). Za tři roky obvyklých 200 tis. km. Už se těším na novou.

Svatá pravda

Odesláno

Mám úplně stejnou zkušenost. Přesně o tomhle jsem psal. Pokud stojí tak nádhernej pohled, pokud jede, tak super, ale častěji nejede, a stojí v servisu. Tu radost, když jsemji prodal já, jsem měl uplně stejnou. Nachlup!!!!

Odesláno (upraveno)

fajn: Moje zkušenost s Mercedes C - pořád v servisu,pořád... během roku to vyšlo na fifty-fifty servis/ježdění, kolegyně v práci Grande Punto - rok ježdění bez závad..

Troufám si tvrdit, že poslední generace fiatů je lepší o kategorii než generace 156tek a pod. :) Ale asi by jsme měli tady přestat kafrat o autech... protože zamořujeme vlákno které má být hodinkách a já bych byl jako náhodný čtenář pěkně naprdlej... :)

Odesláno

Budicek Poljot, bzuci uzasne :speak_cool:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...