Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Seiko Velatura.. Není to mechanika, ale Kinetic a ještě k tomu s možností ručního dobíjení se snad toleruje ;). Je to kus hodinek, perfektní provedení. Někdu to nadával na tahy od Seika, tady bych byl opatrný, klidně bych se odvážil přirovnat k tahu od Seamasterů.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem JanBeles
Odesláno
Seiko Velatura.. Není to mechanika, ale Kinetic a ještě k tomu s možností ručního dobíjení se snad toleruje ;). Je to kus hodinek, perfektní provedení. Někdu to nadával na tahy od Seika, tady bych byl opatrný, klidně bych se odvážil přirovnat k tahu od Seamasterů.

Vypadají moc pěkně, opravdu.

Odesláno

Pekne. Ten tah je tusim 20mm, ale vypada ze se dost zuzuje, kolik ma prosim u spony ?

Odesláno
Pekne. Ten tah je tusim 20mm, ale vypada ze se dost zuzuje, kolik ma prosim u spony ?

Tah je zajimavej, nevim jak by se resil remen. U nozicek ma totiz 25-26mm (!!), u spony 20mm

Odesláno

Tyto jsem koupil a čekám až mi dorazí, ale nebudou v takovém stavu jako máš na ruce. Tak se snad podaří a půjdou dát nějak rozumně do pucu.

Odesláno (upraveno)
Tyto jsem koupil a čekám až mi dorazí, ale nebudou v takovém stavu jako máš na ruce. Tak se snad podaří a půjdou dát nějak rozumně do pucu.

Také jsem "hodně" investoval stály 415,- i s poštovným a fungl novým dobovým (aspoň doufám) řemenem (ten mi dal velmi hodný prodejce jako bonus).

Mám z nich velkou radost.

Upraveno uživatelem Vit
Odesláno (upraveno)

Já je mám za 51,-Kč + ještě jedny jiné a ty oboje s poštovným dohromady za 198,- Snad dorazí do pátku, už se na ně těším jako malej Jarda. Ale bude potřeba je dost vyčistit (hlavně ciferník) - třeba to ani nepujde.

Také jsem "hodně" investoval stály 415,- i s poštovným a fungl novým dobovým (aspoň doufám) řemenem (ten mi dal velmi hodný prodejce jako bonus).

Mám z nich velkou radost.

Upraveno uživatelem Kyle Case
Odesláno
Já je mám za 51,-Kč + ještě jedny jiné a ty oboje s poštovným dohromady za 198,- Snad dorazí do pátku, už se na ně těším jako malej Jarda. Ale bude potřeba je dost vyčistit (hlavně ciferník) - třeba to ani nepujde.

Budu držet palce ať to vyjde, hlavně si to nafoť před a po čištění.

Odesláno

Určitě nafotím, budou to první hodinky co se pokusim je nějak vzhledově vyšistit. Uvidím jak bude šlapat strojek, zda nebude potřeba ho seřídit, nebo vyčistit. Z toho vyplývá jeden dotaz, jak hodinář čistí strojek? To ho rozebere na kolečka, odmastí, vyčistí ultrazvukem, složí, promaže a seřídí???? jsem uplný začátečník, tak proto taková asi hloupá otázka. (Možná jsem se měl před tím kouknout na fóru, abych nedostak vynadáno, že se ptám na věci, které tu jsou popsané 100x :suicide_anim: )

Odesláno (upraveno)

Zase jsem si musel udělat radost.

Ten budík mě opravdu dokázal vzbudit :sleeping_03anim:

hand-decorated mechanical automatic ML 06 movement, based on the AS 5008 calibre, 31 jewels, two barrels for the automatic winding of alarm and movement, blued steel screws, Incabloc shock protection, polished steel pallet and escapement wheel, Glucydur balance wheel, 28,800 a/h.

Upraveno uživatelem baza
Návštěvník YPO
Odesláno
hand-decorated mechanical automatic ML 06 movement, based on the AS 5008 calibre, 31 jewels, two barrels for the automatic winding of alarm and movement, blued steel screws, Incabloc shock protection, polished steel pallet and escapement wheel, Glucydur balance wheel, 28,800 a/h.

... to je parádní přístroj = gratulace

Odesláno

Moc pěkné raky, gratuluju. Koupil si v tuzemsku?

Odesláno
koblih69: Ty jsou bombovní, odkud jsou?? ebay??? Koupeny byly v takovém stavu nebo jsi je nějak renovoval??

Aukro, provedena pouze drobná oprava jedné z ručiček ( utužení aby nepadala z osičky ). + nový červený nátěr všech tří a místo plechového tahu řemen ... jsou trochu malé ( 36 x 42 bez korunky a čudlíků ), ale mám z nich velkou radost.

Odesláno

Ačkoli jsou to fotky příšerný (člověk by neřekl, jak je těžký vyfotit hodinky), musim se tady pochlubit se svym vysněnym přírůstkem. Zatim jsem se s nima ještě nikomu nepochlubil z obavy, že bych byl označenej za blázna. Jedině tady mezi svejma snad najdu pochopení :cheers:

Chtěl bych mockrát poděkovat lolohhovi za splnění velkýho snu!!!

1002.jpg

1001.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...