Radek124 Odesláno 6. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září 2022 Chápu že někdo bude neustále zkoušet babské rady a alternativní pyčoviny, jen aby nemusel k felčarovi - nicméně primárním cílem je kvalitně se vyspat, ne se nechat budit (u některých i XX-krát za hodinu - víte co je to AHI a že důvodem nemusí být jen fyziologické predispozice?) => proto se preferuje výše zmiňovaná přetlaková terapie, která je při výběru vhodné masky poměrně nenásilná a účinná. U někoho do doby než mu spánek pomůže s normálním fungováním a nápravou životosprávy+konstituce (což z vlastní zkušenosti opravdu není záležitost na pár týdnů nebo měsíců), u jiných na zbytek života - ale furt lepší než chcípnout na přidružené komplikace (koronáč nevyjímaje). Každopádně za odbornou autoritu v tomhle oboru fakt berte spánkové laboratoře - každý fungujeme trochu jinak a řešení nebývá jednoduché, takže určitě nečekejte univerzální rozhřešení na aliexpresu, nebo u partičky tikajících chrapounů tady na Chronomagu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
simon_magus Odesláno 7. září 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2022 V 5. 9. 2022 v 9:35, VS napsal: Než elektrošoky mně připadají příjemnější ty hodinky a jejich buzení vibracemi v případě nedostatku kyslíku. to je ono, proto byly "elektrosoky" v uvozovkach Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Svenda Odesláno 8. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2022 Chápu že někdo bude neustále zkoušet babské rady a alternativní pyčoviny, jen aby nemusel k felčarovi - nicméně primárním cílem je kvalitně se vyspat, ne se nechat budit (u některých i XX-krát za hodinu - víte co je to AHI a že důvodem nemusí být jen fyziologické predispozice?) => proto se preferuje výše zmiňovaná přetlaková terapie, která je při výběru vhodné masky poměrně nenásilná a účinná. U někoho do doby než mu spánek pomůže s normálním fungováním a nápravou životosprávy+konstituce (což z vlastní zkušenosti opravdu není záležitost na pár týdnů nebo měsíců), u jiných na zbytek života - ale furt lepší než chcípnout na přidružené komplikace (koronáč nevyjímaje). Každopádně za odbornou autoritu v tomhle oboru fakt berte spánkové laboratoře - každý fungujeme trochu jinak a řešení nebývá jednoduché, takže určitě nečekejte univerzální rozhřešení na aliexpresu, nebo u partičky tikajících chrapounů tady na Chronomagu... Odesláno z mého MAR-LX1A pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 8. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2022 Ja som mal s chrapanim velky problem roky, skusal som vsetko nic nefungovalo dlhodobo. schudol som 15kg a je s chrapanim pokoj treti rok. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j.e.n.i.k.82 Odesláno 24. března Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března (upraveno) Já mám 178/88. Nic moc, ale neřekl bych, že by to měl být důvod chrápání. V laboratoři jsem byl a naštěstí nemám problém s apnoe, ale i tak bych rád odstranil alespoň část chrápání (přítelkyně a dítě to ocení a já se třeba dobře vyspím). Při usínání na zádech mám pocit,že mi "padá" zadní horní patro a začnu chrápat. Dýchám nosem, ale chrápu i se zavřenými ústy a na boku. Pomohla by mi laserová operace patra? Jaké s tím máte zkušenosti? Ideálně Praha Upraveno 24. března uživatelem j.e.n.i.k.82 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Svenda Odesláno 25. března Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března Zkus si přečíst, co jsem psal v srpnu 2022 před 14 hodinami, j.e.n.i.k.82 napsal: Já mám 178/88. Nic moc, ale neřekl bych, že by to měl být důvod chrápání. V laboratoři jsem byl a naštěstí nemám problém s apnoe, ale i tak bych rád odstranil alespoň část chrápání (přítelkyně a dítě to ocení a já se třeba dobře vyspím). Při usínání na zádech mám pocit,že mi "padá" zadní horní patro a začnu chrápat. Dýchám nosem, ale chrápu i se zavřenými ústy a na boku. Pomohla by mi laserová operace patra? Jaké s tím máte zkušenosti? Ideálně Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman I. Odesláno 25. března Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března Já mám za sebou ušmiknutí ovuly a sešití patra. Prý chrápu občas a míň. Paní ocenila, co jsem podstoupil a nešťouchá do mě. Pohladí mě po ruce, já zamumlám, že ji miluju a spíme dál. Ještě mi při té příležitosti spravili ten tunel do nosu, uhnutá přepážka, od té doby nemám po 25 letech pernamentně ucpané dutiny a líp se mi dýchá. Po operaci jeden den na JIP a po 4 dnech jsem zdrhnul ne revers. Proplachoval jsem poctivě dutiny, 14 dní se kloudně nenajedl, ale myslím, že to byl dobrý krok. Apnoe jsem neměl, jen jsem chrápal jako prase a pořád ucpané dutiny. jo a z JIP jsem paní poslal selfie a byl jsem ten největší rytíř Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long Odesláno 26. března Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března před 14 hodinami, Roman I. napsal: Já mám za sebou ušmiknutí ovuly a sešití patra. Prý chrápu občas a míň. Paní ocenila, co jsem podstoupil a nešťouchá do mě. Pohladí mě po ruce, já zamumlám, že ji miluju a spíme dál. Ještě mi při té příležitosti spravili ten tunel do nosu, uhnutá přepážka, od té doby nemám po 25 letech pernamentně ucpané dutiny a líp se mi dýchá. Po operaci jeden den na JIP a po 4 dnech jsem zdrhnul ne revers. Proplachoval jsem poctivě dutiny, 14 dní se kloudně nenajedl, ale myslím, že to byl dobrý krok. Apnoe jsem neměl, jen jsem chrápal jako prase a pořád ucpané dutiny. jo a z JIP jsem paní poslal selfie a byl jsem ten největší rytíř Byl si spíš díky deseti metrům gázy s levandulí rytířem s největším nosem Taky mi laserem vyřezávali koaguly ( ty díry do krku z nosu), či jak se to jmenovalo a rozebírali mi nos na kousky. Popravdě to byla potom bolest jako prase Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 26. března Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března @long Koagulum je krevní sraženina. Tebou popsané otvory jsou choány. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Svenda Odesláno 26. března Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března před 18 minutami, M.K. napsal: @long Koagulum je krevní sraženina. Tebou popsané otvory jsou choány. Choany. S krátkým "a". Jj, laserem se dobře operuje, ale ty popáleniny bolí jak čert. Dával jsem pacientům takové kombinace analgetik, že je ani nechtějte znát. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long Odesláno 26. března Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března před 1 minutou, Petr Svenda napsal: Choany. S krátkým "a". Jj, laserem se dobře operuje, ale ty popáleniny bolí jak čert. Dával jsem pacientům takové kombinace analgetik, že je ani nechtějte znát. Dekuji oběma . Ano bolelo to moc . Během operace mě oživovali jelikož mi dali před operaci Succinil a Synthopilin (asi to zase píši blbě ) a jediné co jsem potom tři dny dostal proti bolesti byl modrý chladivý sáček . Uf ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long Odesláno 26. března Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března Jo to důležité, jako motivace. Chrápu o 90% méně a jen občas. Ráno se probouzím vyspalý a neusínám na červené na křižovatce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j.e.n.i.k.82 Odesláno 26. března Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března Tohle bych právě potřeboval. Méně chrápat a lépe se vyspat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 26. března Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března @Petr Svenda OK, dík, to víš - trojka z anatomie @long Takhle vznikají medicínský urban legends - tuhle kombinaci jsi před výkonem určitě nedostal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Svenda Odesláno 27. března Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března před 11 hodinami, M.K. napsal: @Petr Svenda OK, dík, to víš - trojka z anatomie @long Takhle vznikají medicínský urban legends - tuhle kombinaci jsi před výkonem určitě nedostal Žejo, ale nejsem anesteziolog, tak se moc nestarám, co do nich cpou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Svenda Odesláno 27. března Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března [mention=18986]Petr Svenda[/mention] OK, dík, to víš - trojka z anatomie To já taky, co máš z toho. Dnes už bych ji neudělal ani na tu trojku. Odesláno z mého MAR-LX1A pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se