Přejít na obsah

STEINHART "Nav B-Chrono II"

Návštěvník milosklikar

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
  YPO napsal:
Fortis má naprosto běžně na jednom věnci angličtinu a němčinu - nastavuje se to naprosto stejně jako u jednoho jazyka a překlopí se to vždy na nastavený jazyk.

seiko:

To je pravda, ale platí to jen pro NE-CHRONOGRAFY.

Např. B-42 Pilot Professional s Etou 2836-2 má dny dvojjazyčně, zatímco B-42 Flieger Chronograph se 7750-kou má jen jednojazyčné názvy.

Upraveno uživatelem lib
  • Odpovědi 307
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník YPO
Odesláno
  lib napsal:
To je pravda, ale platí to jen pro NE-CHRONOGRAFY.

Např. B-42 Pilot Professional s Etou 2836-2 má dny dvojjazyčně, zatímco B-42 Flieger Chronograph se 7750-kou má jen jednojazyčné názvy.

myslím, že nemáš pravdu, ale nemám to jak ověřit :) .. koneckonců bakerův obrázek hovoří za vše - jde to ;)

Odesláno
  YPO napsal:
myslím, že nemáš pravdu, ale nemám to jak ověřit :) .. koneckonců bakerův obrázek hovoří za vše - jde to ;)

Pokud mě zrak neklame, tak Bakerův obrázek jen potvrzuje jednojazyčnost :-)

Návštěvník YPO
Odesláno
  brett napsal:
Pokud mě zrak neklame, tak Bakerův obrázek jen potvrzuje jednojazyčnost :-)

on má týden 14 dní ?

Odesláno (upraveno)

Měj jsem jen jednu 7750, nepamatuji si, jak se to šteluje, ale myslím si, že tam byla angličtina i němčina.

Upraveno uživatelem lolohh
Návštěvník YPO
Odesláno
  brett napsal:
jisteže ne, ale ty zobrazené jsou jen jednojazyčné

a nebo to bude španělština a italština

edit: máš pravdu - nicméně 14 názvů se tam vejde - TAKŽE TO DVOJJAZYČNĚ JDE

Odesláno
  jfidler napsal:
Asi jsem slep, ale kde je na tom druhém věnci ten druhý jazyk? Mně se zdá, že první věnec je jen anglicky a druhý jen německy, ale nikoliv dvojjazyčně...

Mas pravdu, nemcina je pro me spanelska vesnice, tak jsem postnul spatny obrazek,

nicmene, zde je jina fotka, kde je na jednech NJ a druhych AJ (nemyslim, ze by Gunter daval venec podle toho, kam hodinky posila)

post_786_1229370222.jpg

Návštěvník YPO
Odesláno

to jsem zvědavý kdo to rozsekne :) - koukal jsem i na stránky ETY a nejspíš to jde skutečně jenom jednojazyčně - (ještě, že jsem měl jenom 15tery fortisy a nepamatuji si to :D)

při hledání jsem narazil na TOHLE - to je také dost dobré

Návštěvník Tada
Odesláno
  Baker napsal:
Mas pravdu, nemcina je pro me spanelska vesnice, tak jsem postnul spatny obrazek,

nicmene, zde je jina fotka (nemyslim, ze by Gunter daval venec podle toho, kam hodinky posila)

Zkoušel jsem s tím všelicos a koukal jsem i do návodu a dvojjazyčnost se neobjevila :)

Odesláno
  YPO napsal:

Aha, už to vidím. Je pro mě ale záhadou, proč to tedy nedělají dvojjazyčně jako standart? Je to za jedny peníze, ne?

Mě například němčina, kterou prostě nemám rád, jednou odradila od nákupu Fortisů 7750.

Odesláno

No, on to bude asi pěknej zmatek. Začínám tušit, kde by to celé mohlo vzniknout. Takže:

ETA 2836 (zjendnodušeně 2824 s day/date) je skutečně dvojjazyčná. Na "day" disku je 14 nápisů, ale vždycky jsou stejné dny v jiném jazyce hned za sebou. Například SAT, SAM, SUN, SON, atd. Jazyk se vybere na začátku překlopením na správný jazyk a při změně data pak disk poskočí o dvě pole na další den v příslušném jazyce. Disk se otočí za týden skoky po dvou polích.

ETA 7750 na zdejších fotkách je jednojazyčná. Sice tam je 14 nápisů, ale dny nejsou ve dvojicích, ale ve dvou na sobě návazných řadách. Takže se přeskakuje o jedno pole a když se dojede na konec jedné ady, začíná se druhou. Nepředpokládám, že by se po konci první řady disk otočil o 8 posic. Takže se disk otočí jednou za 14 dní skoky po jednom poli.

Nicméně teoreticky je možné, že by ETA, nebo někdo třetí dělala na 7750 úpravu přeskakování "day" ve smyslu 2836. Ale to je jen spekulace.

Odesláno
  Baker napsal:

nicmene, zde je jina fotka (nemyslim, ze by Gunter daval venec podle toho, kam hodinky posila)

Možná by stálo zato zeptat se přímo u zdroje. Zkusím to. Zatím je na všech obrázcích pouze němčina bez ohledu na den, který hodinky zrovna ukazují.

Odesláno
  Hugo14 napsal:
ETA 7750 na zdejších fotkách je jednojazyčná. Sice tam je 14 nápisů, ale dny nejsou ve dvojicích, ale ve dvou na sobě návazných řadách. Takže se přeskakuje o jedno pole a když se dojede na konec jedné ady, začíná se druhou. Nepředpokládám, že by se po konci první řady disk otočil o 8 posic. Takže se disk otočí jednou za 14 dní skoky po jednom poli.

Jasne mas pravdu, to dava smysl. V tom pripade jsem psal blaboly a omlouvam se. :suicide_anim:

Odesláno

Tada:

No fakt jsem zvědavej na přímý srovnání s Archimede pilot chrono. Myslím, že i tady se potvrdí, že Archimedy jsou preciznější a detailnější, Steinharty maj super sklo a větší koule - to je zatím můj pocit vycházející z toho, co mám doma.

Návštěvník Tada
Odesláno
  bandicoot napsal:
Tada:

No fakt jsem zvědavej na přímý srovnání s Archimede pilot chrono. Myslím, že i tady se potvrdí, že Archimedy jsou preciznější a detailnější, Steinharty maj super sklo a větší koule - to je zatím můj pocit vycházející z toho, co mám doma.

Jooo, už aby byl nějakej sraz :)

Odesláno
  bandicoot napsal:
Tada:

Můj názor je opačný. Myslím, že Steinhart je propracovanější. Vemte si třeba samotný ciferník. Dále subciferníky spolu s ručičkama, ty jsou mnohem detailněji zpracované než u Archimede. Taky větší průměr (pro někoho to může být moc) a širší řemen. A kombinace leštěné a kartáčované oceli jim náramně sedne. Myslím, že celkově jsou podařenější S než A.

A to, že nemají anglické názvy dnů je celkem jedno. Já se bez angliny na německých hodinkách obejdu, alespoň si procvičím nemecka slovicka.

Ovšem srovnání obou modelů si rád přečtu.

Odesláno
  Baker napsal:

nicmene, zde je jina fotka, kde je na jednech NJ a druhych AJ (nemyslim, ze by Gunter daval venec podle toho, kam hodinky posila)

Problém ktorý tu preberáte tieto dva zábery neriešia.

Vľavo je SON, čiže v nemčine Sonntag a vľavo MON, čo bude skôr nemecký Montag ako anglický Monday.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...