Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 624
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Podle mě je ten, kdo jezdí nepřipoután blázen. :) Ovšem chápu, přesvědčit kuřáka nebo alkoholika, že se tím co dělá se sebevraždí, není lehké.

Kamile vezmi to takhle, sebe maximálně zabiješ, ovšem tvoji blízcí to možná budou vidět jinak, až budeš mít zlomený vaz, budeš třeba viset z čelního okna, omotanej kolem stromu před autem, nebo nějakou kombinaci. A přitom stačila taková pitomost,jako zapnout si pás. Můj otec je stejný sobec jako ty a ještě se tomu směje. Věř mi, že mě do smíchu není. Vzpomeň si na svoje děti, až příště sedneš do auta a nebudeš se poutat, jak se třeba budou na patologii tvářit při identifikaci.

Dále mysli na hasiče nebo policajty, kteří se na podobné věci musí dívat taky docela často.

No a nakonec se nás to všech může týkat, až budeš třeba dva roky ležet v nemocnici a utrácet peníze všech kvůli vlastní bezohlednosti.(tohle ber jako fakt, netahejme sem politiku).

(mnoho let jsem se denně pohyboval mezi airbagy a vím přesně co dokážou)

Líbí se mi, jak hezky dokážeš klasifikovat Kamila, svého otce a vůbec. Připomíná mi to výrok vejce vůči slepici: "Sereš mě"

Tohle teď není přímo proti tobě ale pro mě tahle debata přinesla poznatek, že největší jasno ve všem mívají ti, kteří toho moc nevědí.

Odesláno
Co je mi do toho? Minimálně to, že když se nedejbože srazíme, airbag ti urve hlavu a já tě budu mít na svědomí. No já vím, pána to tuze škrtí, že...

Tohle je fakt úvaha hodná zaznamenání. Vidím to takhle, ty ho nabouráš a on kretén neměl pásy a nakonec by snad ještě někdo chtěl abys za sebe zodpovídal sám. :thumbsup_anim:

Odesláno
Tohle je fakt úvaha hodná zaznamenání. Vidím to takhle, ty ho nabouráš a on kretén neměl pásy a nakonec by snad ještě někdo chtěl abys za sebe zodpovídal sám. :thumbsup_anim:

Zamysli se nad tím prosím...je jedno čí to bude vina, nepřipoutaný člověk naprosto nelogicky zvyšuje riziko svého vážného poranění. naprosto zbytečně. Když někoho nabourám (ano, může se to stát, takový magor nejsem, abych tvrdil, že ne) nebo on mě, je přece nejdůležitější, aby se nikomu nic nestalo. Aby nemusela vyjíždět sanita nebo nedej bože havrani. Nechápu co je za problém se připoutat, už kvůli rodině...

PS: kamile, idiota jsem myslel obecně, pochopil jsem to tak, že tys pásy měl a oni se překoukli. že je ale velmi neuvážené se nepoutat, na tom musím trvat. Co tě k tomu vede? Pochopím snad jen zdravotní záležitosti, jinak to opravd nechápu.

Odesláno

Tak já bych bezpečnostní pásy určitě doporučil, protože mi před pár lety zachránily život, když jsem šel přes střechu na D1 a jel po střeše ještě pár desítek metrů po asfaltu, která vlivem tření chytla, když to do mě napálil 20ti letej pásek honící se s kamarádem mezi auty zprava doleva s dvacet let starym vytuněnym Eskortem, mimo jiné potrkal při hodinách ještě pět aut, já se podruhé narodil díky pásům a mimo oděrek od střepů jsem byl po týdnu zase šuhaj. Pásek zkončil v podmínce a splácet škody bude následující část života, protože já jsem si nechal proplatit i zničenej oblek a to jsem zdaleka neměl nejdražší auto ze zůčasněných. Takže kdo se nezapíná, tak by minimálně měl už jen ze solidarity k hasičskému sboru, kterej pak části "nezapnutých" musí vymejvat z asfaltu wapkou. Howgh....

Návštěvník Kamil
Odesláno

Vy mě snad přesvědčíte.:) Já opravdu začínal jezdit, když pásy nebyly povinné a mít samonavíjecí byl luxus.

A asi jsem skutečně nacouval to, co někteří najezdili dopředu.:D Ještě jsem v životě neměl nehodu a ke dvěma milionům km mít budu.

.... V jednom případě to byl taxikář, který si tímto dělá volnější cestu pro případnou sebeobranu. V druhém případě to byl bodyguard....

Jedno jsem nějaký čas dělal před 89`, kdy taxikáři měli výjimku v zákoně, druhé po.

Jinak já sám jsem boural za stejných podmínek s pásem a bez pásu a mohu říct, že ten rozdíl je tak obrovský, že se od té doby poutám i při popojíždění na parkovišti....

Hm, to je relevantní postřeh, není nad vlastní zkušenost. Začínám být zviklán. Jenže já mám zautomatizované přesně opačné chování než si automaticky zapnout pás.:(

Odesláno
Líbí se mi, jak hezky dokážeš klasifikovat Kamila, svého otce a vůbec. Připomíná mi to výrok vejce vůči slepici: "Sereš mě"

Tohle teď není přímo proti tobě ale pro mě tahle debata přinesla poznatek, že největší jasno ve všem mívají ti, kteří toho moc nevědí.

Prosím, stějně to trochu rozveď, o čem toho v tomhle kontextu moc nevím?

Odesláno
Hm, to je relevantní postřeh, není nad vlastní zkušenost. Začínám být zviklán. Jenže já mám zautomatizované přesně opačné chování než si automaticky zapnout pás. :(

Můj kolega z práce narazil čelně připoután do auta, které mu vjelo do křižovatky. Měl od pásu zlomené žebro, sice mluvil o nárazu do airbagu jako o pěkným dělu, nicméně to s pásy bylo lepší, než se potkat s airbagem, který se v jeho Hondě nafukuje(nafukoval auto skončilo ve šrotě) s počáteční rychlostí cca 260km/h.

Ve zkušebně měla ex-mateřská firma občas na pořadu dne takové testy, kdy airbag narážel do figuríny simulující napřipoutaného pasažéra. Hodnoty z měření nebyly nijak dobré (pro figurínu většinou 100% smrtelné). Moderní airbagy mají regulaci plnícího tlaku, ale ta ovlivní pouze správné načasování kontaktu s osádkou, vždy počítá s pásy. (Tzn, dostaneš plný zásah, jsi moc blízko bez pásů).

Odesláno
Vy mě snad přesvědčíte.:) Já opravdu začínal jezdit, když pásy nebyly povinné a mít samonavíjecí byl luxus.

A asi jsem skutečně nacouval to, co někteří najezdili dopředu.:D Ještě jsem v životě neměl nehodu a ke dvěma milionům km mít budu.

Jedno jsem nějaký čas dělal před 89`, kdy taxikáři měli výjimku v zákoně, druhé po.

Hm, to je relevantní postřeh, není nad vlastní zkušenost. Začínám být zviklán. Jenže já mám zautomatizované přesně opačné chování než si automaticky zapnout pás.:(

Poslední příspěvek k tomuto odemě - kamarádka se mi zabila v autě, pásy neměla. Nabourala (nikterak vážně), airbag jí vzal vědomí a ona uhořela. Budu moc rád, když všichni mí známí (byť jen chrnomaniaci) si ten pás zapnou.

Odesláno (upraveno)
kudy......???já je včera potkal 3x....... :D

Mechano to na svý jednolampovce kroutil tak až mu doutnaly nohavice :blowup: asi se mu ti policajti radši vyhýbali

Jo a ještě k pásům, já měl kdysi to potěšení udělat se starou škodovkou stopětkou kotrmelec. To je dobrá zkušenost to doporučuju. Defekt předního kola, kopanec do volantu, pak divnej pocit že někdo udělal z podlahy strop a najednou světla svítily do lesa. Já seděl na sedadle a říkal si že je něco jinak. aha tady nejsou okna, ale proč? Dyť to stojí na kolech tak co se sakra stalo s těma sklama? Pak mi to najednou došlo že jsem chvíli visel na kšandě hlavou dolů než to zakoplo znovu a skočilo zpátky na kola. Svoji tašku jsem našel asi dvacet metrů daleko v rokli u potoka. Kdybych nebyl přikšírovanej tak tam možná hledali mě.

Upraveno uživatelem PepaSFI
Odesláno

Já jsem na pásy tak zvyklý, že už dvakrát jsem sahal po pásu když jsem dosedl v kině :D . A jezdím s pásy od té doby, co kamarádka díky pásům přežila ošklivou boračku. Její partner bohužel ne, připoutaný nebyl. A kromě toho, jak už někdo psal, auto vříská, dokud se nezapnu.

Odesláno
Já jsem na pásy tak zvyklý, že už dvakrát jsem sahal po pásu když jsem dosedl v kině :D . A jezdím s pásy od té doby, co kamarádka díky pásům přežila ošklivou boračku. Její partner bohužel ne, připoutaný nebyl. A kromě toho, jak už někdo psal, auto vříská, dokud se nezapnu.

Málem bych zapoměl jedna kamarádka kvůli nepřipoutání vyletěla předním oknem z auta při nárazu do stromu, má sice moc pěkný pomníček na cestě z Městečka Trnávka do Rozstání, ale raděj bych ji viděl živou. Její máti z toho bohužel pomátla. Řidič byl připoutaný, nestalo se mu skoro nic.

Můj otec na to vřískání vyzrál opravdu skvěle, zapíná si pás spolujezdce do zámku pásu.

Opravdu není nad konkrétní příklady. :(

Odesláno
Můj otec na to vřískání vyzrál opravdu skvěle, zapíná si pás spolujezdce do zámku pásu.

já před časem ve fordce našel nedokumentovanou funkci, po stisknutí tlačítka, kterým se pás uvolňuje vřískot přestane.. ale raději se taky poutám pořád, bez pásu se necítím bezpečně

Odesláno
kudy......???já je včera potkal 3x....... :D

Rval jsem to od Pelhřimova směrem na starou brněnskou co šla a potom při návratu zas naopak, do centra jsem vtrhnul jak podzim do Krušnohoří a nic. A nebyl jsem připoutanej ani omylem! :D

Odesláno
Rval jsem to od Pelhřimova směrem na starou brněnskou co šla a potom při návratu zas naopak, do centra jsem vtrhnul jak podzim do Krušnohoří a nic. A nebyl jsem připoutanej ani omylem! :D

tak tam asi nebyli....měřili u přejezdu pod mlíkárnou(civilní Oktávka) a pak si hráli na Bedřichově.....měls kliku :lol2:

V centru bacha,tam docela často řáděj měšťáci...... ;)

Odesláno
Můj kolega z práce narazil čelně připoután do auta, které mu vjelo do křižovatky. Měl od pásu zlomené žebro, sice mluvil o nárazu do airbagu jako o pěkným dělu, nicméně to s pásy bylo lepší, než se potkat s airbagem, který se v jeho Hondě nafukuje(nafukoval auto skončilo ve šrotě) s počáteční rychlostí cca 260km/h.

Kámoš je pěknej bajkař... když jsi připoutaný tak ti akorát airbag posune brejle ke kořeni nosu, ale šlupka to rozhodně není... něco tak na úrovni polštářové války na skautském táboře v dívčí chatce....

Odesláno
Hm, to je relevantní postřeh, není nad vlastní zkušenost. Začínám být zviklán. Jenže já mám zautomatizované přesně opačné chování než si automaticky zapnout pás. :(

Někdy ti to na příštím srazu převyprávím i s detaily... :) Já byl také do té doby zvyklý jezdit bez pásu....

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...