vareka Odesláno 14. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2022 Hledám jednoduché hodinky, dobře čitelné v ideální velikosti 40-42mm. Raději bez okénka datumovky na kůži a s ručním nátahem. Cenový strop by měl být do 60 000,- Oris Big Crown Propilot The Longines Heritage 1935, Compared With The Czech Air Force Original, ty vlevo je asi můj ideál. Nepůjdou sehnat. Orient 60 anniversary - sice mají datum, ale jsou parádní. Budou nejspíš nesehnatelné. Hanhart Pioneer - ty by taky nebyly špatné. Tissot Heritage 1936 - hezké, ale moc velké Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
palom Odesláno 14. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2022 Rozhodne Hanhart. Alebo skús pozrieť na Longines Spirit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
palom Odesláno 14. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2022 …nevšimol som si. Spirity beriem naspäť Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 14. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2022 Mrkni na Stowu. Bud jejich legendarni pilotky nebo Mariny - muzes si vybrat strojek a mit tam tedy ciste jen manual. Bez data a jednoduche a citelne hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 14. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2022 Na Nomosy si koukal? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kobliha Odesláno 14. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2022 Ruční nátah a bez datumu mě napadá snad jen Hamilton Khaki Field nebo něco od Nomosu (in-house strojek). Pokud by to měl být automat s případným ručním nátahem pak jsou zajímavé věci u Longines: Heritage Military, Heritage Classic Sector Dial, Heritage Classic Tuxedo, Heritage Military Marine (se zajímavou luminiscencí), Heritage 1945. Nic z too se ale asi nedostane ani k těm 40mm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vareka Odesláno 14. listopadu 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2022 Děkuji za rady. Byl to neuvěřitelný fofr . Líbí se mi nápověda od Kobliha Longines Heritage Military L2.819.4.93.2 i Heritage 1945(tyhle mají ale moc malou vteřinovku). Na Nomos jsem koukal. Tam mě nebere rovné sklo. Raději bych klasiku s vypouklým sklem. V Hamiltonu jsem se také moc neshlédl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vareka Odesláno 14. listopadu 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2022 až teď jsem postřehl, že L2.819.4.93.2 mají jen 38,5mm, to bude asi málo ?? mám zápěstí 17,5 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kobliha Odesláno 14. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2022 (upraveno) před 1 hodinou, vareka napsal: až teď jsem postřehl, že L2.819.4.93.2 mají jen 38,5mm, to bude asi málo ?? mám zápěstí 17,5 Nejlépe to vyzkoušet, mám dojem, že jsem je viděl v Koscomu. A ještě mě napadlo, že by možná nebylo od věci se vrátit k už tady zmiňovaným Spiritům, které jsou v titanu bez datumovky a mají průměr 40mm nebo 42mm. Ale chtělo by to vyzkoušet, protože mají dost dlouhé nožičky. Cena je asi mírně přes limit ale kdo ví? Upraveno 14. listopadu 2022 uživatelem Kobliha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chronopetr Odesláno 15. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2022 Já bych volil hned ty první Orisky. Jinak nedávno jsem se proklikával německými microbrandy a narazil na Tourby. Píši i o možnosti nějaké vlastní invence a úprav dle zákazníka. Budget by měl stačit. https://www.tourbywatches.com/sale-1/special-items/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 15. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2022 Na pilotky Laco, který se daj konfigurovat, se zapomnělo? https://www.laco.de/en/configurator/862141-A-37-G-E-X-A-E-U-X-L-B-R https://www.chronoshop.cz/laco-flieger-stuttgart-pro-40-handaufzug Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivanhoe34 Odesláno 15. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2022 (upraveno) před 16 hodinami, vareka napsal: až teď jsem postřehl, že L2.819.4.93.2 mají jen 38,5mm, to bude asi málo ?? mám zápěstí 17,5 zalezi od toho co od hodiniek ocakavas. na pohodlne celodenne nosenie je 36mm priemer a L2L do 44mm ideal, v kombinacii s vyskou tak do 11mm... akurat ze na diskoteke chlapci s 50+mm dizlami asi zbalia viac bab... Upraveno 15. listopadu 2022 uživatelem Ivanhoe34 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vareka Odesláno 15. listopadu 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2022 před 26 minutami, geometr napsal: Na pilotky Laco, který se daj konfigurovat, se zapomnělo? https://www.laco.de/en/configurator/862141-A-37-G-E-X-A-E-U-X-L-B-R https://www.chronoshop.cz/laco-flieger-stuttgart-pro-40-handaufzug děkuji, Laco by mohl být jeden z kandidátů. Nenašel jsem, co znamená Typ strojku TOP za příplatek 3300,- Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 15. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2022 No a co ta Stowa? Hodis tam manualni strojek bez data a mas epesni hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vareka Odesláno 15. listopadu 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2022 Kdysi jsem měl Prim Linea, manuální nátah, jednoduchý cifr, bez datumu, velikost to byla tuším 40mm.. No paráda. Vážně mě mrzí, že jsem se jich zbavil. Teď už se dělají pouze s datumovkou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vareka Odesláno 15. listopadu 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2022 ještě jedno foto jsem vyhrabal: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HondzaX Odesláno 17. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2022 Za mne určitě Hanhartu. Ideálně 417 ES 1954. Sedí na ruce úplně skvěle a v podstatě aktuálně nenosim nic jiného. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vareka Odesláno 17. listopadu 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2022 před 2 hodinami, HondzaX napsal: Za mne určitě Hanhartu. Ideálně 417 ES 1954. Sedí na ruce úplně skvěle a v podstatě aktuálně nenosim nic jiného. vypadají skvěle, ale co ta velikost? není 39mm málo, já mám zápěstí 18cm a moony 42mm jsou tak akorát. Nevíš, kde se dají vyzkoušet? Neblížší zastoupení jsem našel v Bratislavě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vareka Odesláno 17. listopadu 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2022 teď jsem je našel i ve velikosti 42 mm, to by mohl být můj favorit, díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vareka Odesláno 17. listopadu 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2022 Výběr jsem zúžil na(pořadí je dle váhy): 1. The Longines Heritage 1935, zde nějak zatím nedávám tu datumovku a staré bez datumovky jsou sehnatelné v hrozném stavu 2. Hanhart 417 ES, 42mm 3. Oris Big Crown Pointer Date Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se