Seamaster Odesláno 26. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2023 Me tam jebe na prvnidobrou nesmyslny font datumovky. Ale tu kompletku naladili pekne, snad se objevi i v jinych strojich, spis je otazka kdy:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomak Odesláno 26. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2023 před 3 minutami, Seamaster napsal: Me tam jebe na prvnidobrou nesmyslny font datumovky. Ale tu kompletku naladili pekne, snad se objevi i v jinych strojich, spis je otazka kdy:) Ten font má mít podle všeho pouze "10" na oslavu desátého výročí vysoké odolnosti proti magnetismu. Zajímavé je to, že by měly mít frekvenci 4 HZ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KurtCz Odesláno 26. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2023 (upraveno) Myslím, že ten font datumovky je atypickej jenom desátýho. Odkazuje to na něco, co už jsem zapomněl. Nějaké starší Speedmaster, nebo tak něco. Tomak byl rychlejší a přesnější. Takže můj upravený příspěvek směle ignorujte. Upraveno 26. ledna 2023 uživatelem KurtCz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 26. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2023 Aha, diky za osvetu...to navyseni frekvence je samo bene pro tu odchylku, asi uz to k tomu ko-axu naladili. To me na Omeze bavi, ze inovujou a delali to vzdy, to me bylo vzdycky sympa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 26. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2023 Před hodinou, EpsteinBarr napsal: Safi, chces povedat (aj ked to nepatri do tohoto vlakna), ze SD ti idu +-1 sec denne? Lebo moje medzi zmenami casu, teda za 6 mesiacov idu cca +16 (aktualne 3 ks). Ale k veci. Hodinky sa mne osobne pacia. WR 5 mi nevadi, 60 hodin rezerva v reale asi bude o dost vyssia (?). Skor si myslim, ze budu na ruke posobit ako velke hodinky, 44 a 15 na vysku s tymto typom lunety, to proste musi vyzerat "velko". Porovnavam s moonwatch a ako posobia na mojej ruke. Já to ještě neměřil, jak je střídám, tak se mi vždy zastaví a vrtiče neuznávám.. Jen jsem porovnával oficiální specifikace. ALE jsem hodně unešen / nadšen tím, co Omega dokázala, protože to je absolutní pecka. Doufejme, že něco podobného časem udělá i u normálních 3 ručkových modelů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miguel Odesláno 26. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2023 Ja som skor zvedavy, ci sa toto cudo da dodatocne aplikovat na uz existujuce Master Coaxial kalibre. Inak, tiez ocenujem, ze Omega neprestajne inovuje. Za to palec hore… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 26. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2023 jako na nove vyvijene kalibry ano, ale retrofit urcite mozny nebude Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dr.sphinx Odesláno 26. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2023 Tiny Device, Massive Change by se dalo volně přeložit jako malý kašpárek, velké divadlo, ne? S-pirát vypadá jako prima inovace a pokud se to osvědčí, bude to časem leckde, ne-li všude. První generace čehokoli je ale vždycky pro odvážný, počkal bych si. Obecně by mohli zase začít dělat menší chrona - nějak velikost strojku schovat, nebo vyvinout nějaký menší, třeba i jen s jedním pérovníkem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 27. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2023 Na velikosti nezáleží… údajně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Exiztence Odesláno 27. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2023 Tak větší strojky jsou obecně více robustní žejo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomak Odesláno 27. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2023 Tady na watchuseek uvádí, že čím větší Omega strojek, tím přesnější (pozn. údaje mají platit pro strojky před cal. 9920): Now go to the METAS requirements doc found online and you'll see there are three categories for watches : 1a - calibres greater than 26mm 1b - calibres 20-26mm 2 - calibres less than 20mm 1a accuracy is 0-5 1b accuracy is 0-6 2 accuracy is 0-7 All spelt out in METAS requirements for certification of movements. You'll be lucky to find anyone giving this CORRECT information, but if you dig, it's all there on the official information on Omega and Federal Institute of Metrology METAS. zdroj: https://www.watchuseek.com/threads/omega-8800-vs-8900-movements.5258206/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 27. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2023 Spis bych rekl, ze ty rozdily jsou dany tim, ze Omega cal nad 26mm (89xx 29mm) je dvoubarel a je tudiz schopen lepsiho prubehu uvolnovani energie pera = pozitivni vliv na presnost. 88xx je jednopero a rovnych 26mm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ensi Odesláno 27. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2023 (upraveno) Technicky zajimave, ale prijde mi to strasne osklive na tom strojku. Vzdycky, kdyz se na to podivam, tak tam vidim patentek... Upraveno 27. ledna 2023 uživatelem ensi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dr.sphinx Odesláno 27. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2023 před 13 minutami, ensi napsal: tak tam vidim patentek. Přesně, marně jsem si lámal hlavu, jak to říct Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrgrmn Odesláno 27. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2023 5 bar. Úžasné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 27. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2023 Chtělo by to 10 bar... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukassob Odesláno 6. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2023 Nové video k tématu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se