Přejít na obsah

Snad naposledy-potápky

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 53
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

King turtle jsou fajn hodinky, jen je potřeba smířit se s tím, že trochu ztratily já nevím co ty starý želvy mají, ale King turtle to nemá, asi ten tool look. Kingy už se prostě moc lesknou. Hlavně plochá vložka lunety z keramiky se leskne moc. To nové vroubkování lunety je za mě super, ale zase obří daydate kyklop.

Samuraje mám moc rád, tam mi dává King větší smysl. Osobně mám normální samuraje a King turtle, radši bych to měl možná obráceně, u Samurajů kyklop na jenom date tolik nevadí a luneta jelikož je zkosená se neleskne nikdy celá. Navíc keramická má ještě uvnitř ocelovou hranu, přesně v místě kde se nejvíc otlouká ta hliníková na normálních Samurajích. U želv pokud je normální hliníková vložka trochu zapuštěná jako ta keramická u King turtle tak je chráněná dostatečně a lesklá keramika je vzhledově minus. Ale zase je fakt, že teď moc jiný nenosím ani do práce. Safír a keramika způsobují že se o ně nebojím i když jsou moje nejnovější a vlastně i nejdražší. 

Takže souhlas s Terminátorem, jen bych to omezil na King Samuraj. U Seika bych se možná vyprd na autorizovanou záruku, koupil třeba na timestore a rozdíl si ponechal na první lázně po záběhu třeba v Onyxu, kde je vyladí na lepší přesnost než většinu hodinek z fabriky.  Při cenovkách který se mi povedlo na timestore odchytit - Samuraj 6790 a King Turtle Manta se slevovým kódem 10500 oboje na tahu, to dělá rozdíl na 2 servisy u každých. Ale já jsem asi fakt klikař nebo to dost hlídám, na grafech vývoje cen na heurece jsem vždycky ten nejnižší bod. 

Jo a nebo jsem tady na fóru teď viděl jedny zánovní SKX007 asi za 8,  osobně kdybych teď nedaroval penize bližnímu v nouzi tak bych tak bych po nich hned hrábl, protože moje 009 už mají hodně za sebou. Ale zase nenechám kvůli hodinkám mámu se třema dětma po infarktu na ulici. To bych musel sám ze sebe zvracet.

Ještě jeden detail Seiko není pro blbce s volšovejma rukama co si dokážou strhnout závit na krčku korunky. Je součástí těla a nejde vyměnit. Jedině snad úpravou ala Rolex. Někteří hodináři to umí, ale vyplatí se to? 

Upraveno uživatelem Jiří Sedlák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V téhle cenové kategorii si kup ty Squale, jsou to super hodinky od firmy s “potápkovou” historii. U Seiko bych doporučil vybírat osobně, a vybrat si kus, který nebude mít křivé indexy/armovák  nebo kyklop. Jinak je to 50/50 a bude tě to štvát. 

A když už nevadí Japonci tak ty titanove Citizen co dával Shewcza, je to pecka a o třídu lepší než Seiko v cenové kategorii do 35tis.

Upraveno uživatelem xbraj19
Odkaz ke komentáři

před 17 hodinami, Terminator napsal:

Mě se líbí třeba tyhle: Seiko SRPE35K1 Prospex.

Jo, to jsou přesně ony. Kingy s nejjednodušším a nejpřehlednějším cifrem. Podle mě vzhledově poráží vše zmíněné kromě dražších Seiko. Jen ty Squale co postoval Axel jsou hodně hodně blízko.

A jedna asi taky důležitá otázka, chceš to nosit na kůži, gumě, natu, tahu nebo chceš hodinky kde to budeš střídat a měly by vypadat skvěle na všem? Squale vypadá na kůži a gumě super, na tahu jsem je nikdy neviděl a z fotek nic moc, pro Seiko zase mluví možnost Strapcode, Uncle a další a i originální tahy mi přijdou dobrý i když někdo je nemá rád.

Odkaz ke komentáři

V 24. 1. 2023 v 22:41, lipic napsal:

Tak jsem to přehodnotil. Průhled jde na druhou kolej. Squale 1521 black blasted zůstává  a další adept bude Seiko SPB143J1 nebo SPB239J1 (ty už se u nás nedají sehnat).

dobra volba.

SKX nekupuj, su otrasne a nic to nema, zelvy maju skarede puzdro, samurai nic moc...

Odkaz ke komentáři

Dovolím si s kolegou nesouhlasit - podle mě mají želvy geniální a pohodlné pouzdro, naživo mnohem lépe vypadající než na obrázcích. Mám želvy i Samuraje - to je zase samozřejmě ( a všeci to ví - jak by řekl ulhaný makak;-) úplně jiný design,...želvy jsou mi však mnohem bližší...

Upraveno uživatelem Kamil.K
Odkaz ke komentáři

Hodinky chci nosit hlavně na gumě,popřípadě kůže. K tahu jsem ještě "nedozrál",a ani asi nedozraju. U těch SPB 143/239 se mi líbí plastický indexi, průměr (chtěl bych max.42mm),rezerva strojku,celkově gesign je o něco povedenější než mají Squale.Ale asi né za tu cenu novejch. 

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Kamil.K napsal:

Dovolím si s kolegou nesouhlasit - podle mě mají želvy geniální a pohodlné pouzdro, naživo mnohem lépe vypadající než na obrázcích. Mám želvy i Samuraje - to je zase samozřejmě ( a všeci to ví - jak by řekl ulhaný makak;-) úplně jiný design,...želvy jsou mi však mnohem bližší...

Želvy jsou super pohodlný, ale Samuraj má mnohem hezčí ciferník, myšleno rozložením a tvarem indexů, datumovka a symetrie všechno super. A pouzdro moc hezky.

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, lipic napsal:

Hodinky chci nosit hlavně na gumě,popřípadě kůže. K tahu jsem ještě "nedozrál",a ani asi nedozraju. U těch SPB 143/239 se mi líbí plastický indexi, průměr (chtěl bych max.42mm),rezerva strojku,celkově gesign je o něco povedenější než mají Squale.Ale asi né za tu cenu novejch. 

Max 42mm tedy vylučuje želvy i nové Samuraje. Takže debata Želva vs Samuraj je asi zbytečná.

Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, lipic napsal:

Jako kdyby bylo nejhůř, tak radši ty Samuraje.Musel bych to vyzkoušet. Akorát teda ten kyklop...

Kyklop je mnohem snesitelnější podle mě na Samurajích s date než na želvách s daydate.

před 4 hodinami, Kamil.K napsal:

...samuraje vypadají velké na ruce , želvy působí jako menší

Mi nepřijde na mé ruce že by byly velký. A mnohem líp se mi i nich manipuluje s korunkou.

Odkaz ke komentáři

... já jsem nepsal, že na tvé ruce ( která dle fotky není z nejdrobnějších 😉), nýbrž že působí jako větší než želvy. Z toho cos napsal vyplývá že samuraje máš oblíbené ( nemám nic proti), já je zase mám až jako trojku že svých potápek od Seika ( 1. želvy, 2. monstra4, 3.samuraje). ...a z nich vypadají samuraje nejmasivnější.

Odkaz ke komentáři

New Samuraje na "90%" křivý indexy s ramovákem...sleduju to co vidím fotku. Jsou to fakt výjimky když je to ok. Do těch bych už nešel. Jedině probrat celou skladovou zásobu na prodejně :).

NIcméně jsou fakt velký... jestli chceš max 42 tak určitě ne. Želvy jsem měl taky, taky STO.. výhoda sedí indexy (kulaté) vypadaj trošku menší.. ale to tělo mi časem přišlo moc jakoby vintage. Prostě mě ten ožužlaný bombón za lunetou přešel. Přešel jsem právě na ty Samuraje Dark Manta STO.. krásný hodinky, pecka pohodlnej kaučuk! Ale ty indexy jsem nedal a šly pryč :( taková škoda! jsou fakt jinak moc pěkný!

Odkaz ke komentáři

Jj, nesedící armováky jsou častá bolest potápek (nejen Seika)...vracel jsem protože to nedávám obchodu  Citizeny Promaster Marine Automatic Diver`s NY0085-86EE, tady jsem prodával nová monstra4 STO...

Výše uvedená moje Seika jsou OK, j onak by šla pryč taky - jsem detailista😉

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...