lukassko2 Odesláno 27. března Nahlásit Odesláno 27. března ten mesh ma nazivo celkom sklamal. je matny a posobil na mna lacnym dojmom…jak som ale pisal, porovnaval som to s meshom co mam na superocean heritage a ten je cenovo niekde inde. 39 mm verzia ma lug width 20 mm a 42 maju 21 mm. 39 som sice neskusal ale podla mna budu super, urcite lepsie ako 42 mm verzia. celkovo su to ale vydarene hodinky a urcite to bude bestseller. ta celomodra verzia je nazivo fakt pekna modra. kaucuk som videl len na verzii commonwealth games s gradientnym cifernikom.
lukassko2 Odesláno 27. března Nahlásit Odesláno 27. března este prikladam foto na gume a two tone verzie Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2
thf42 Odesláno sobota v 15:27 Nahlásit Odesláno sobota v 15:27 jaká je to velikost? ty nejsou ani na webu longines ty modry na gumě teda vypadaj hodně omegově, asi na skladě zbyly lunety ze seamasteru
lukassko2 Odesláno sobota v 17:13 Nahlásit Odesláno sobota v 17:13 před 1 hodinou, thf42 napsal: jaká je to velikost? ty nejsou ani na webu longines ty modry na gumě teda vypadaj hodně omegově, asi na skladě zbyly lunety ze seamasteru je to limitka commonwealth games a velkost by mala byt 42 mm. ale jo, je to taky “poor man’s” seamaster, aj ked to prirovnanie osobne nemam rad celkovo su to za tie prachy fajn hodinky. super spracovanie, dobra znacka, vyse 70 hodinovy natah…kupit na tahu, dokupit gumu a clovek ma hodinky na kazdy den
Pozorovatel Odesláno neděle v 13:28 Nahlásit Odesláno neděle v 13:28 (upraveno) Mě příjde, že Longines neví, kam s těmi HC směřovat. V průběhu pár let se změnily tak výrazně, že už to jsou úplně jiné hodinky, které na sebe skoro nenavazují (na rozdíl od jiných stálic, kde se jen ladí detaily). Osobně jsem do nich šel, protože jsem chtěl nějaké potápky s 6, 9 a 12 na cifru (jako to měly staré Brajtle). A ten inverzní ciferník mi moc nesedí (tečky tam, kde ostatní mají čárky a obráceně). Zatím nevidím důvod na výměnu Upraveno neděle v 13:29 uživatelem Pozorovatel 3 1 1
Lucca Odesláno neděle v 19:01 Nahlásit Odesláno neděle v 19:01 @PozorovatelV podstatě souhlasim s tou prvni části. Ale je pravda, že se mi ta nová verze libí určitě vic, než ten předchozí model s 6,9,12 na ciferniku. Jsem zvědavý jak budou působit naživo. 1
Jackie Treehorn Odesláno pondělí v 14:41 Nahlásit Odesláno pondělí v 14:41 Konečně zmizely z LHC ty šílený číslice, osobně bych ještě dal datum na šestou hodinu a kulatej index na třetí a byly by z toho celkem pěkný hodinky.
lemon Odesláno pondělí v 18:30 Nahlásit Odesláno pondělí v 18:30 za bez datumu by boli fajn, prípadne dátum na 6 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1 2
lemon Odesláno pondělí v 19:54 Nahlásit Odesláno pondělí v 19:54 V 29. 3. 2026 v 15:28, Pozorovatel napsal: Mě příjde, že Longines neví, kam s těmi HC směřovat. V průběhu pár let se změnily tak výrazně, že už to jsou úplně jiné hodinky, které na sebe skoro nenavazují (na rozdíl od jiných stálic, kde se jen ladí detaily). Osobně jsem do nich šel, protože jsem chtěl nějaké potápky s 6, 9 a 12 na cifru (jako to měly staré Brajtle). A ten inverzní ciferník mi moc nesedí (tečky tam, kde ostatní mají čárky a obráceně). Zatím nevidím důvod na výměnu námet beru zo svojho modelu Admiral zo 70' rokov Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
Pozorovatel Odesláno pondělí v 20:15 Nahlásit Odesláno pondělí v 20:15 @lemon taky jsem to už zjistil, ale pak ať se to jmenuje Admiral ne Hydroconquest Black Bay nebo Captain Cook (další v mé sbírce) jsou si mezigeneračně podobné rozhodně víc a navazují na stejný model Ale co se mi na těch nových líbí, je rozhodně ten náramek a spona, to zase chválím 1 1
lemon Odesláno pondělí v 20:41 Nahlásit Odesláno pondělí v 20:41 (upraveno) súhlasím s tebou a článkový Mash sa tiež tak často nevidí. Upraveno pondělí v 20:41 uživatelem lemon
Pozorovatel Odesláno úterý v 06:08 Nahlásit Odesláno úterý v 06:08 Tak jsem prošel nějaké články a k nim diskuze a v podstatě se dá souhlasit s názorem, že Longines upřednostnil design, který jim vyšel jako líbivý pro širší masy. Takže firma s jednou z nejdelších tradic upřednostnila business před svou jedinečností, kterou předchozí modely tvořily skoro dvacet let a udělali z toho potápky, které jsou designem někde mezi Omegou a Rolex (třeba zelené tak můžou působit). Za mne se zde asi snaží útočit na Oris Aquis se Sellitou
Kluk jako buk Odesláno úterý v 10:24 Nahlásit Odesláno úterý v 10:24 (upraveno) @Pozorovatel Se vší úctou k Orisu, oni pro Longines asi nejsou úplně konkurence. Ale možná nové LHC vysají celý segment od Wardů po Heuery a umím si představit, že nad nimi bude přemýšlet i někdo, kdo si šel pro Black Bay. Spousta microbrandů jako třeba Monta se teď taky určitě orosila. @lemon Dobrý odchyt, o těch jsem třeba neměl tušení. Mně se ty indexy taky původně na GMT nelíbily, ale nějak mi to postupem času přestalo vadit. Co se týče datumovky, na hodinkách ji potřebuju a líbí se mi víc na trojce, než na šestce. To jen pohled z druhé strany. Ta Commonwealth limitka je nádherná, mimochodem. Upraveno úterý v 10:24 uživatelem Kluk jako buk 1
cali Odesláno úterý v 10:42 Nahlásit Odesláno úterý v 10:42 Poriadna sunburst zelena, nieco v duchu tej modrej, je asi jedine co by nove HC v mojich ociach mozno zachranilo, inak tam zatial teda nevidim nic co by som tuzil mat nad ramec toho co uz mam v GMT. A tiez povedal by som, ze celkovo v GMT dokopy spolu tie jednotlive designove prvky pasuju tak nejak viac... tu mi to pride nakombinovane uz trochu cez ciaru a prvy dojem je taky nejaky, neviem to uplne popisat,... "cinskejsi?" hlavne to asi zhadzuje ten rovny koniec mesh naramku.
Pozorovatel Odesláno úterý v 12:03 Nahlásit Odesláno úterý v 12:03 @cali přesně, to GMT funguje nějak lépe. Díval jsem se na černé s oranžovými prvky a to jsou asi jediné, které bych bral z těch nových. @Kluk jako buk pro mě jsou třeba Aquis s inhouse kalibrem nad Longines (HC), ale je to určitě individuální (taky jsou o dost dražší).
aaaa Odesláno úterý v 13:40 Nahlásit Odesláno úterý v 13:40 V 26. 3. 2026 v 17:00, AndyAaron napsal: Za me nasledujici plusy: + Zachovani 39mm velikost k 42mm. + Regulace ve spone. + Lume pip na lunete na pozici 12. To mam rad. A pak uz jen minusy: - Tri ruzne tvary indexu mi prijdou divne. Kdyz uz na 6 a 9 je puntik, proc neudelali datumove oknynko taky kulate? - Charakteristicka ochrana korunky je fuc. - Nudna vterinovka - Vlozka lunety ala Omega. - Staly se z toho takove genericke potapky. Za me je to takova nic moc invence a od Longines bych cekal vic. S tou poslední větou na 100 % souhlasím. To bylo první, co mě napadlo, když jsem je viděl.
Kluk jako buk Odesláno úterý v 13:54 Nahlásit Odesláno úterý v 13:54 @Pozorovatel Kalibr Aquis 5 Days je nádherný, ale tam ten cenový rozdíl už je markantní. Po Aquisech házím očkem už dobře 15 let, ale vždy je přeskočí nějaký jiný kousek. Oproti běžnému modelu mají navíc LHC obrovský náskok ve strojku a v rezervě.
tr0t3l Odesláno úterý v 17:15 Nahlásit Odesláno úterý v 17:15 Nepáčia sa mi. Generický vzhľad a niektoré farebné kombinácie sú zvláštne. Chápem že hranie s farbami je trend a ja mám farbičky rád, ale keď už to spravili, tak mali ísť do toho po hlave a spravit nejaké žlté a pod., potom by boli aspoň niečím zaujímavé.
Lucca Odesláno úterý v 20:28 Nahlásit Odesláno úterý v 20:28 Jsem se při večeru tak nějak zasnil. Co na to říkáte? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se