Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj vsem, prosim o pomoc pri hledani ze hodinky ktere chce kolega nejsou prave ( ani leve) ale z Ciny.

http://cgi.ebay.com/NEW-FRANCOIS-ROTIER-NO...%3A1%7C294%3A50

zeptal se me na nazor a ja mu rekl ze za tu cenu je to nemozne aby to bylo vyrobene ve svycarsku, ze je to cina a tudiz fake.

muzete mi prosim pomoct najit dukaz ze to tak je?

jeho argumenty jsou ze existuje oficialni web http://www.francois-rotier.com/

ze maji napsano swiss a ze cena je super, ale ze na ebay jsou ty hodinky 6x za stejnou cenu mu divne neni. :-(

jiny dukaz mu nejsem schopny vysvetlit nez ze cena je podezrele nizka. ale to on vidi jako prilezitost.

hodinkam nerozumi jen se mnu libi design.

takze pokud mete navrhy originalu se stejnym designem a umistenim rucicek tak je to vitane.

dekuji predem Stepan

Odesláno (upraveno)

Kde je na těch hodinkách napsáno Swiss made? Já nejsem žádný odborník, ale řekl bych, že to je normální Čína, ale ne fejk (teda já tu značku v "originále" neznám). Nebo jsem napsal blbost?

Edit: tak je to blbost. Seamaster píše, že je to 5x levnější než originál. Já jsem v rychlosti na webu ten originál nenašel. Pardon.

Upraveno uživatelem lolohh
Odesláno (upraveno)

Je to fake. Je to 5x levnejsi nez original, napis Swiss nic neresi. Jo a na dukaz jsem zapomel - at si je koupi a donese k AD aby tomu mrkli na zoubek. Krasne, verna kopie, ale fake... neni nic lepsiho, nez mit dukaz v ruce ;) Nebo na ruce...

Upraveno uživatelem Seamaster
Odesláno

super, dekuji

valte to na me.

jinak turbilon neni podminkou protoze on ani nevi o co jde.

spis cenova hranice tech 1500 EUR.

tenhle design neni moje parketa, tak uvitam vsechny vase prispevky

S.

Odesláno

Stepino: Ono je pomerne jednoduchy pravidlo - pokud uvidis hodinky s turbem za cenu podobnou tehle (tedy v ramci par stovek E-cek), bude to na 100% cina ci neco ukradeneho :)

Nejlevnejsi "necinske" hodinky s turbem dela myslim Poljot, ve vnitr je pravdepodobne stejne cinske turbo na ruskem strojku a jejich cena je kolem 80 kkc.

Vse ostatni a original "Swiss Made" jde prakticky od desitek tisic euro nahoru.

Takze realne z tehle rovnice vyplyva, ze svycarske hodinky s funkcnim Tourbillonem zacinaji na uplne jinych cenovkach a tedy vse ostatni neni svycarske (samozrejme s vyjimkami jinych nemeckych, italskych a dalsich znacek, ktere jsou o to drazsi, ze se jedna o limitni maloseriovou vyrobu inhouse strojku vetsinou nezávislých hodinaru, s cenovkou jeste vetsinou alespon o nulu na konci posunutou.

Cimz nerikam, ze cinske turbo je spatne, ba naopak - cinane v tomhle predvadeji, ze tourbillon neni nic zas tak extremne vyjimecneho na vyrobu, pokud ho dokazi "spachat" v ramci velmi nizke ceny a ze ikdyz to ma byt obecne znak Haute Horlogerie (a ve Swiss provedeni stale je), tak je to trosku umele vytvoreny fenomen.

O specifickych a zdokonalenych provedenich treba Gyrotourbillonu v prodeni od JLC, sprazenych Double Tourbillonu od Bregueta atd nemluvim, to je taky jina liga, ikdyz by to bylo samozrejme na nekonecnou diskuzi, zda komplikace pak vyvazi cenu. Ale to hodne odbocuju, jelikoz u hodinek jako u sperku dle meho plati, ze se zde bezne neda stanovit pomer vykon/cena :) - pak bychom zase skoncili u oblibeneho rceni, ze to jasne vyhravaji plastove digi z trznice za kilo :) .

A pokud koukate s kolegou na ebay a libi se vam podobny styl hodinek a pri tom jim moc nerozumite, pak jeste doporucuju nenaletet na nejaky uplny "fejk" s pouhym pruhledem na strojek, ktery pro neznaleho a nepouceneho vetsinou turbo pripomina (oni samozrejme vyrobci techto hodinek chteji, aby pruhled turbo pripominal, da se pak zase lehce zvysit cena :) )

A nejdulezitejsi na zaver - pokud na to je cca. 1500 ecek, je myslim dost modelu od renomovanych znacek, ktere se daji v ramci teto ceny koupit a pokud je koupis od opet renomovaneho prodejce ci jeste lepe v kamennem obchode, mas relativne velkou sanci koupit original slusne znacky, slusneho strojku, s doklady a zarukou, tedy podstatne jistejsi cesta ke slusnym hodinkam.

Muj nazor...

Odesláno (upraveno)

Proč se hned pohoršovat a rozčilovat? Hodinky jsou pravý a jsou z Číny. To přeci není hřích. Teď jsem u notebooku HP a ten je taky z Číny, když mu kouknu na břicho.

Tourbillon je principiálně po celý zeměkouli stejnej a oficiální obchod Sea-Gull ho prodává za 3199 $. Takže nějaký klon může být klidně za půlku ceny. Tady je odkaz, do Vánoc 2008 byly všechny kousky ještě o 20% levnější.

http://www.usseagull.com/st8003sa.htm

Edit: Nechápu slovní spojení "vyrobeno v Číně, tedy fejk" z prvního příspěvku. Prosím vysvětlit.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem kejklik
Odesláno
Proč se hned pohoršovat a rozčilovat? Hodinky jsou pravý a jsou z Číny. To přeci není hřích. Teď jsem u notebooku HP a ten je taky z Číny, když mu kouknu na břicho.

Tourbillon je principiálně po celý zeměkouli stejnej a oficiální obchod Sea-Gull ho prodává za 3199 $. Takže nějaký klon může být klidně za půlku ceny. Tady je odkaz, do Vánoc 2008 byly všechny kousky ještě o 20% levnější.

Presne tak jsem to myslel, mne by cinske turbo ve slusne zpracovanem pozdre podle mych designovych predstav moralne ani jinak rozhodne na hodinkach nepohorsovalo, pokud chce nekdo hodinky s turbem, pak vedou jen dve cesty a to bud nakup tech "cinskych" za rozumnou cenovku, nebo nakup "jinych" za hodne "jinou" cenovku. Pokud neni turbo podminkou, pak je v cenovce 1500 ecek skutecne myslim na vyber nepreberne mnozstvi slusnych a kvalitnich hodinek. Nic vic, nic min jsem tim nemyslel :)

Odesláno

Ta cena celkom zodpoveda (myslim to tak ze za tolko sa to bezne predava nie ze by som to kupoval) fake/nefake necham na inych ale tisic dolacov sa za hodinky da utratit rozhodne aj uzitocnejsie......

za tie peniaze uz bude podstiva swiss zalezitost s ETA strojom vo vnutri.... nic na machrovanie ale rozhodne ani ortodoxneho chronomagika neurazi.

Odesláno

Dekuji jeste jednou vsem za dobre rady a pripominky.

v hodinkach se necitim byti zelenacem, jen kdyz jsem rekl kolegovi ze to neni swiss made tak mi rekl ze to je swiss a at se podivam na jejich stranku - tim jsem argumentoval ze hezkou stranku ma dnes kdekdo.

take jsem poukazal na velice podezrele nizkou cenu. ale nemel jsem v te dobe (ted uz mam) porovnani s modelem ze ktereho hodinky vychazi - dekuji timto Bakerovi.

vim ze za cenu $ 1500 bych vybral neco jineho.

jinak argument - vyrobeno v cine jsem mel namysli ze to je kopie podle nejake velice zname a drahe predlohy , ktera si hraje na stejne kvalitni vec jako predloha. Timto nechci vyvolavat flame ze treba nektere poormenwatches jsou kopie - pro me maji kouzlo a nevidim to jako kopirovani, protoze kalibr pouzity je stejny jako v tech drazsich modelech.

priklad zodiac delal stejny tvar pouzdra a design se stejnym kalibrem jako Heuer Carrera, jen stal polovinu penez.

Odesláno

Edit: Nechápu slovní spojení "vyrobeno v Číně, tedy fejk" z prvního příspěvku. Prosím vysvětlit.

Tos asi nemyslel uplne vazne, ze? :) Nikdo tady prece netvrdi, ze Cina neumi vyrobit treba kvalitni turbo... ja proti cinske produkci nic nemam, jenom mi vadi, ze pouzivaji obchodni nazev renomovane svycarske firmy... a co to je nez cire plagiatorstvi a tedy jasny fake? Tvuj ntb ma na brise Made in China, ale tohle Swiss, pritom zjevne Cina...

Pokud by na hodinkach byl nazet treba Kung-pao, China made - tak ani nehlesnu.... ze jsou designove podobne dalsim podobnym hodinkam uz je vec dalsi, ale ne toliko poburujici...

Odesláno

Asi půjdu k očařovi, nápis Swiss jsem nenašel ani na eBay ani na jejich stránkách. Tam o švajcu není ani slovo, korespondenční adresa je do GB. :withstupid:

Odesláno (upraveno)
Tos asi nemyslel uplne vazne, ze? :) Nikdo tady prece netvrdi, ze Cina neumi vyrobit treba kvalitni turbo... ja proti cinske produkci nic nemam, jenom mi vadi, ze pouzivaji obchodni nazev renomovane svycarske firmy... a co to je nez cire plagiatorstvi a tedy jasny fake? Tvuj ntb ma na brise Made in China, ale tohle Swiss, pritom zjevne Cina...

Pokud by na hodinkach byl nazet treba Kung-pao, China made - tak ani nehlesnu.... ze jsou designove podobne dalsim podobnym hodinkam uz je vec dalsi, ale ne toliko poburujici...

Podla teba je Francois Rotier renomovana svajciarska firma? Vies to dokazat? A nebodaj aj vyraba hodinky?

Lebo podla guglu je FR len jeden - ten isty "vyrobca" turba, ako ten z ebay, dokonca na http://www.watchalla.com ich kupis len za 999?.

Ale asi si ty ten tvoj prispevok nemyslel vazne :)

Edit: preklep

Upraveno uživatelem Jaem
Odesláno

Je to férový čínský turbo za předraženou cenu. Stroj je jejich produkce, která nic nenapodobuje, nekopíruje, totéž pouzdro. Značka je jakékoli líbivé jméno, které přitáhne zákazníka. Reálná cena je kolem 400 Eur. Turbo je funkční.

Odesláno
Podla teba je Francois Rotier renomovana svajciarska firma? Vies to dokazat? A nebodaj aj vyraba hodinky?

Lebo podla guglu je FR len jeden - ten isty "vyrobca" turba, ako ten z ebay, dokonca na http://www.watchalla.com ich kupis len za 999?.

Ale asi si ty ten tvoj prispevok nemyslel vazne :)

Edit: preklep

Priznavam, ze jsem vychazel z informace v prvnim prispevku :" ze existuje oficialni web http://www.francois-rotier.com/

ze maji napsano swiss". Zmatl me i ten rozdil cen web/ebay.

Nepodnikal jsem tedy zadne investigativni kroky, pokud je FR neni zadny renomovany evropsky vyrobce, hluboce se omlouvam...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...