Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Poznáte to "nutne" potrebujem jedny GMT ale ktoré ? Bol by som zvedavý na Váš názor do ktorých isť ? Ja viem obe sú HOMAGE , pre jedny hovorí skôr história druhé sú zase titanové ...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Steinhart osobně moc nemusím..ale maj datum na šesti to chválím. Titan může být taky fajn.

Co ty lunety? Obě keramika?

Squele mám naopak rád a ten jubilee náramek bude taky asi cool pohodlnej.

Odesláno
před 1 minutou, Spongebob napsal:

Steinhart osobně moc nemusím..ale maj datum na šesti to chválím. Titan může být taky fajn.

Co ty lunety? Obě keramika?

Squele mám naopak rád a ten jubilee náramek bude taky asi cool pohodlnej.

presne takto som na tom aj ja, lunety KERAMIKA oboje .

Odesláno (upraveno)
před 5 minutami, Spongebob napsal:

A velikosti? Tyhle Steiny maj myslim 39,5 ne?

Steinhart sú 39 aj 42mm, Squale 40mm (bral by som 42 vs. 40)

Upraveno uživatelem AKUC
Odesláno
před 8 minutami, AKUC napsal:

Steinhart sú 39 aj 42mm, Squale 40mm (bral by som 42 vs. 40)

Já měl v 40mm Wardy a byly sice super pohodlný..spousta lidí by řeklo že sedí jak prdel na hrnec ale mě to přišlo malý.

Takže já bych určo volil 42mm. Teď mám Aquisy 43,5mm a super. No a teď frčí matná keramika...takže zase plus pro Steiny :D

kdybys vyměnil logo za Squele tak jasná volba :)

Samozřejmě za mě...třeba máš ke Steinům menší averzi než já..což asi určitě když už mezi nimi volíš ;)

Odesláno
před 8 minutami, Spongebob napsal:

Já měl v 40mm Wardy a byly sice super pohodlný..spousta lidí by řeklo že sedí jak prdel na hrnec ale mě to přišlo malý.

Takže já bych určo volil 42mm. Teď mám Aquisy 43,5mm a super. No a teď frčí matná keramika...takže zase plus pro Steiny :D

kdybys vyměnil logo za Squele tak jasná volba :)

Samozřejmě za mě...třeba máš ke Steinům menší averzi než já..což asi určitě když už mezi nimi volíš ;)

no sú to asi jediné Steiny ktoré mi až tak nevadia 😅

Odesláno

Měl jsem v minulosti na začátku své chrono cesty Suby od Steinu v podobě Ocean 1 s průměrem 42mm. Proporčně ty hodinky nebyly už tak vyvážený jako jejich předloha, nijak zvlášť mě nenadchly.. Ale to tehdy vlastně ani plechový Suby (omlouvám se fandům :) ).  Mám pocit, že s roustoucími rozměry obecně klesá univerzálnost hodinek, mnohdy je to i na úkor elegance původních proporcí.  Titan za mě spíše mínus.. Kromě váhy (pokud ji někdo řeší) nevidím žádnou výhodu.. Ocel je super. 

Squale tyhle GMT už nemá ve své nabídce, i když některé obchody je kupodivu pořád nabízejí. Je to ale čistá homage, co si budem.. Rozměry 40mm beru jako plus, stejně tak super pohodlný jubilee, zpracování taky bude výborný. Samotný brand o parník dál proti Steinu. Trošku ale černěj puntík v jinak sympatické historii potapěčské firmy, za sebe bych volil Squale, když už by tedy padla volba na GMT..😉  

Odesláno

Já měl přesně tyhle Steiny ve 42mm... Fajn lumi a hlavně tím, že svítila celá luneta. Datum na 6, taky úžasný. Titan je super, jak je lehký. Ale ty škrábance se tam objevovaly v podstatě jen od pohledu na hodinky... Strašně jsem na ně musel dávat pozor. Ale jinak moc moc hezký...

Já bych po zkušenostech s tím titanem šel spíš do ocelových Squalů, navíc mě by se dnes už víc líbil i ten rozměr 40mm... A jubilee je brutální výhoda :)!! 

Odesláno

Nevím jaké máš zkušenosti s titanem, ale já už bych titanové hodinky nechtěl. Přesně jak píše kolega nade mnou ty škrábance se tam dělaly od pohledu.

Odesláno
před 12 hodinami, Axel napsal:

Měl jsem v minulosti na začátku své chrono cesty Suby od Steinu v podobě Ocean 1 s průměrem 42mm. Proporčně ty hodinky nebyly už tak vyvážený jako jejich předloha, nijak zvlášť mě nenadchly.. Ale to tehdy vlastně ani plechový Suby (omlouvám se fandům :) ).  Mám pocit, že s roustoucími rozměry obecně klesá univerzálnost hodinek, mnohdy je to i na úkor elegance původních proporcí.  Titan za mě spíše mínus.. Kromě váhy (pokud ji někdo řeší) nevidím žádnou výhodu.. Ocel je super. 

Squale tyhle GMT už nemá ve své nabídce, i když některé obchody je kupodivu pořád nabízejí. Je to ale čistá homage, co si budem.. Rozměry 40mm beru jako plus, stejně tak super pohodlný jubilee, zpracování taky bude výborný. Samotný brand o parník dál proti Steinu. Trošku ale černěj puntík v jinak sympatické historii potapěčské firmy, za sebe bych volil Squale, když už by tedy padla volba na GMT..😉  

aký čierny puntík máš na mysli?

Steiny majú krajší chapter ring, dátumovku, font lunety. 
Squale zas ohraničené indexy, asi pohodlnejší náramok a zvučnejšie meno. 

Odesláno
před 9 minutami, Harwey napsal:

urcite budes vyberat len z tychto dvoch?

v tejto cenovej kategórii (swiss) som nenašiel nič lepšie ... (?)

Odesláno
V 27. 7. 2023 v 8:04, lemon napsal:

aký čierny puntík máš na mysli?

Steiny majú krajší chapter ring, dátumovku, font lunety. 
Squale zas ohraničené indexy, asi pohodlnejší náramok a zvučnejšie meno. 

Tím myslím fakt, že vůbec tuhle kopírku vyráběli.. :)  

Jinak ještě k tématu, pokud je požadavek na co největší podobu s rolbama, tak Steiny v této verzi jsou úplně mimo hru, možná jsem to ale špatně pochopil a jde o fci GMT jako takovou...(?)

Jinak když už srovnávat, tak s touhle variantou Steinu GMT - první foto vel. 42mm s plechovou lunetou a spodní jsou 39mm s keramikou. 

Odesláno
V 29. 7. 2023 v 10:35, Axel napsal:

Tím myslím fakt, že vůbec tuhle kopírku vyráběli.. :)  

Jinak ještě k tématu, pokud je požadavek na co největší podobu s rolbama, tak Steiny v této verzi jsou úplně mimo hru, možná jsem to ale špatně pochopil a jde o fci GMT jako takovou...(?)

Jinak když už srovnávat, tak s touhle variantou Steinu GMT - první foto vel. 42mm s plechovou lunetou a spodní jsou 39mm s keramikou. 

Tieto určite nie, nejedná sa mi o porovnanie. Bol som zvedavý ktorú z tých dvoch by ste brali vy ...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...