maisel Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 Prosím všechny znalce o radu, sháníme lyžařské bundy, které budou teplé lehké, člověk se v nich nezpotí "různé chytré materiály-jako Mojra", nepromokavé víceronásobné švy a pod. Přitom budou hezké, zajímavé a pokud možno chytře navržené (různé vychytávky). Na značce nezáleží a cena musí být přiměřená kvalitě, takže klidně i hodně drahý pokud to něco přinese, na druhou stranu se nebráním loňským modelům z výprodeje, alespoň zbyde na vhodný tikající doplňek. Moc díky za rady potřebuji je koupit příští týden.
lolohh Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 Gore-tex (možná i jiná membrána) nahoru, pod to vhodné vrstvy dle zimomřivosti každého soudruha. Já doporučuji merino vlnu (pozor, někoho kouše), přes to nějaký tenký/tlustší flauš nebo zase merino, ale prodraží se to. Bund je mnoho, já mám Tilak Raptor, ale já jí používám víc než jen na lyže (kde jsem max. 2 týdny v roce).
budo Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 (upraveno) velmi doporucuju znacku Sherpa!!! Ma to i kuklu a manzety na zatepleni zapesti, ceny jsou presto velmi priznive a ma vybornou vychytavku na kapuce - takovy bocni pruhledy, takze nemas ani s kapucou zhorsene periferni videni. Necha se poridit kolem trojky. taky je zajimava akce v retezci sportisimo - maji tam bundy Loop zlevnene asi na 1400Kc. A zajimavou volbou vyuzitelnou celorocne, s totalne genialne provedenou kapucou, je moje nová bunda za cca 2200Kc. Je to softschell, takze nic zatepleneho, ale pod ni se necha vzit teplou funkcni vrstvu a mas za jedny penize obleceni na cely rok. Koupeno ve Sportisimu. EDIT: doplneni udaju Upraveno 9. ledna 2009 uživatelem budo
911 Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 teple, lehke, nezpotis se a chces to na lyze? bunda je pouze JEDNOU vrstvou z tzv. "trojobalu". takze potrebujes ne jen kvalitni bundu ale i ostatni dve vrstvy. za me ti muzu doporucit Helly Hansen, Craft, Spyder, Volkl a hezke pro damy i Kjus. vsechny znacky jsou spicka v oboru, inovace. jak by rekl marketer, provereno profesionaly. je tu i par lyzaru, tak to urcite potvrdi.
pete Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 velmi doporucuju znacku Sherpa!!! Ma to i kuklu a manzety na zatepleni zapesti, ceny jsou presto velmi priznive a ma vybornou vychytavku na kapuce - takovy bocni pruhledy, takze nemas ani s kapucou zhorsene periferni videni. Necha se poridit kolem trojky. taky je zajimava akce v retezci sportisimo - maji tam bundy Loop zlevnene asi na 1400Kc. A zajimavou volbou vyuzitelnou celorocne, s totalne genialne provedenou kapucou, je moje nová bunda za cca 2200Kc. Je to softschell, takze nic zatepleneho, ale pod ni se necha vzit teplou funkcni vrstvu a mas za jedny penize obleceni na cely rok. Koupeno ve Sportisimu. EDIT: doplneni udaju Sherpu doporučuji. Kupuji od nich věci pro celou rodinu nejen na lyže, a fakt skvělý. Věci vypadají dobře, není to "profláklá" značka, takže v tom nepotkáš moc lidí, výborně řešené oblečení a hlavně relativně za dobrý prašule...
boo-beek Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 Sherpa je celkem zajimavej, ale neprijde uplne zazracbej - to spis nejakou "velkou znacku" ve vyprodeji. Jinak za me - lyzuju v SNB hadrech, z osobni zkusenosti muzu doporucit 686, Ride a RipCurl. Jinak jeste fajn je Nike ACG Softshell na lyze nebrat, leda kdyz je pekne pocasko. Jinak z outdoor hadru... GoreTex je klasika, na lyze by asi byl lepsi 3 vrstvy. Krome toho se mi ale dost libi vlastnosti eVent membrany. A Lowe Alpine ma nejakej vlastni material, kterej sice nema tak zazracny hodnoty vodeodolnosti, ale zase je pomerne dost odolnej. Doporucuju navstivit http://outdoor-outlet.cz ...
911 Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 Sherpa je celkem zajimavej, ale neprijde uplne zazracbej - to spis nejakou "velkou znacku" ve vyprodeji. Jinak za me - lyzuju v SNB hadrech, z osobni zkusenosti muzu doporucit 686, Ride a RipCurl. Jinak jeste fajn je Nike ACG Softshell na lyze nebrat, leda kdyz je pekne pocasko. Jinak z outdoor hadru... GoreTex je klasika, na lyze by asi byl lepsi 3 vrstvy. Krome toho se mi ale dost libi vlastnosti eVent membrany. A Lowe Alpine ma nejakej vlastni material, kterej sice nema tak zazracny hodnoty vodeodolnosti, ale zase je pomerne dost odolnej. Doporucuju navstivit http://outdoor-outlet.cz ... na lyze staci 3 vrstvy. odzkouseno ted z Kitzbuhelu z -10 a v pohode. kdyz se clovek hybe, neni vubec zima a to sem mel jen moira na telo, a helly bundu s odepinatelnou druhou vrstvou. zima je trosku jen pokud fouka vitr a jsi na sedacce. kdyz je tech -10 a fouka. za me jednoznacne doporucuju kvalitni hadry. kdyz to porovnam s levnejma alpine pro, hannah a spol tak ty jsou minimalne 3x tezsi a co se "vodnich sloupcu" tyka tak je to bida.
vlamor Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 Prosím všechny znalce o radu, sháníme lyžařské bundy, které budou teplé lehké, člověk se v nich nezpotí "různé chytré materiály-jako Mojra", nepromokavé víceronásobné švy a pod. Přitom budou hezké, zajímavé a pokud možno chytře navržené (různé vychytávky). Na značce nezáleží a cena musí být přiměřená kvalitě, takže klidně i hodně drahý pokud to něco přinese, na druhou stranu se nebráním loňským modelům z výprodeje, alespoň zbyde na vhodný tikající doplňek. Moc díky za rady potřebuji je koupit příští týden. Zopár mojich tipov: Pred rokom som kupoval pre dcéru od High Pointu bundu Nikita a nohavice Fancy. Celkom sa to osvedčilo a tak som rovnakú kombináciu kúpil na jeseň pre manželku a pre seba bundu Mania Pro a nohavice Teton. Bunda mi ani vo vetre a dlhšie trvajúcom daždi nepustila ani kvapku... Tie bundy sú univerzálne, ale High Point má aj špeciáne na lyže. Materiály sú kvalitné a kvalitné je aj spracovanie. http://www.highpoint.cz/ Spodné prádlo a ponožky používame k maximálnej spokojnosti už pár rokov Merino-výrobky od nórskej firmy Devold. Kupoval som to v Litoměřicích, kde sídli dovozca firma Northtrappers. "Prvú" vrstvu potrebujeme doplniť a po skúsenostiach to bude určite DEVOLD. Hlavne do terajších mrazov... Od Devoldu máme dva vlnené svetre AMUNDSEN a jeden NANSEN. http://www.northtrappers.cz/ http://www.devold.cz/ http://www.termopradlo-merino.cz/ Dobré informácie nájdeš napr. aj na http://www.svetoutdooru.cz/ Prajem dobrý výber!
heboš Odesláno 9. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2009 Zaleží, buď 1).technická bunda(Gore-tex,Gelanots apod.) a pod 2 vrstvy a nebo 2). speciální "lyžařské" bundy (Volkl,Spyder,Vist...), které jsou sice zateplené ale mají vlastnosti technických materiálů. Tzn. prodyšnost a nepromokavost. Ale je to o tom, co bude vyhovovat tobě. Na trek,skialpy používám 1. alternativu a na sjezdky jsem přešel na druhou. Spokojenost.
maisel Odesláno 10. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 Zdravím všechny a moc děkuji, rozšířily se mi obzory a začínám hledat, teť je to jenom o tom najít něco vyváženého. Technologií je mraky a zbývá zjistit jestli propagované rozdíly v kvalitě a vychvalování nových materiálů je pro běžného rekreačního lyžaře využitelné. Soustředím se na dvě věci: vodě odolnost a prodyšnost¨. Ty nejlepší a nejddražší značky udávají Nepromokavost: 20.000 mm H2O Prodyšnost: 20.000 g/m2/24 hodin Je rozdíl v konfortu hlavně u prodyšnosti tak velký např. mezi 8000 a 20 000g/m2/24 nepromokavost mě tak nebere, řekl bych že i poloviční hodnoty jsou dobré a dostačující, ale co ta prodyšnost, má někdo zkušenosti? Ještě jednou díky Maisel
Godin Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 Já doporučuji Tilak nebo Highpoint, obě české firmy, kvalita super, servis taktéž, ale jsou dražší Ale jinak jak píše Heboš, chce to hlavně vrstvy.
hciq Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 (upraveno) Co si pamatuju z doby, kdy jsem ještě aktivně lezl. Základ jsou tři vrstvy. 1.Nějaký termoprádlo na tělo: tady je jedno jestli zvolíš přírodní nebo umělou tkaninu. Umělotina (Moira, Canard...) rychleji schne, je levnější, lehčí, ale za chvíli smrdíš jak cap. 2. Nějaká tepelná vrstva z dutejch vláken: (značek je jak srač.. třeba Polartec) tady platí gramáž kolem 100g/m2, když víš. že se budeš furt hejbat. Jednou tolik pokud si budeš hrát na sněhuláka nebo ledního medvěda 3. Něco navrch, aby ti to neodfouklo tvoje teplíčko a smrádek. Gore-Tex-XCR má asi nejlepší prodyšnost. Myslím, že střední cesta je hledat někde mezi SoftShell, Conduit .... Co do značek tak určitě neprohloupíš, pokud budeš hledat mezi takovou klasikou jako je Salewa, Mammut, Mountain Hardwear, Lowe Alpine Pokud však chceš nadobro vyřešit svůj problém s prodyšností a připadat si jako kosmonaut na horách sežeň si něco s membránou C-Change (mění svojí prodyšnost v závislosti na okolní teplotě) Třeba tady Upraveno 10. ledna 2009 uživatelem hciq
Peta-Biker Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 (upraveno) www.tilak.cz Best of = Raptor, na lyže možná lepší Evolution, případně Lost Arrow... mrkni na akčí ceny, bývají tam občas skoro o 35% levnější věci. Případně, když sesmolíš pěkný mail p. Kamlerovi, dá se z něj vymámit sleva Stojí za to si udělat výlet do Šumperku, kde určitě nakonec neskončíš u jedné bundy Upraveno 10. ledna 2009 uživatelem Peta-Biker
boo-beek Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 na lyze staci 3 vrstvy.... Ja myslel 3-vrtvy GoreTex Tedy jako "trojvrstvy"
Toams Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 so Spyderom, Colmar a spol. asi chybu neurobis, ale v tychto jednoucelovych budnach trochu plavam (info len z druhej ruky - od exfrajerky, ale lyzuje excelentne) ... za mna radsej viac vrstiev, osobne nosim vrch: 1. kratka Moira, Klimatex alebo Craft ... podla toho co je ciste, 2. Treksport ThermoTop (2,5. ak je velka kosa tak este tenky fleece) 3. technicka bunda (znaciek mrte, cenove rozpetie "vocat pocat", takze je na tebe, ja som pozeral pri vybere na matros, strih - vetracie otvory - ani gorac nie je vsemocny, cena a az potom znacka), spodok je 1. Craft a 2. Zajo, viac oldskul, ale fkcie rovnake, pripadne ked uz je echt kosa, tak podsite snowboardove gate od Loopu (dnes tusim Loap) ale bez craftu, v nich sa clovek spoti, len taky hukot
Bobisek Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 Já mam Hannah Chandler II (http://www.anapurna.cz/obleceni/bunda-hannah-chandler-ii), je to nejlepsi model Hannahu. Pokud prezijes znacku (ale vyvazenou pomerne nizkou cenou), tak podle specifikace uz to o moc lepsi byt nemuze, vlastni zkusenost taky super, minuly rok bylo na ledovci minus 10, vitr, vanice, vzal jsem si moiru, polartec, tuhle bundu a po pul hodine jsem musel jit do hospody polartec sundat... Zpracovani dokonale, spousta blbosti, da se to nosit i do mesta, akorat na tu bilou se musi dat pozor, dost se spini (lepsi je ta cerveno-cerna kombinace). Preji dobry vyber.
Onyx Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 Vzhledem k tomu, ze jsem na lyzich 15 let zavodil, mel jsem spoustu prilezitosti testovat veci a vybirat si opravdu to nej. Za sebe muzu doporucit znacky: Phenix, Descente, Goldwin a Mammut. To je opravdu ta nej spicka co jde poridit. Spyder uz je podle me davno prezitej a asi urcite bych do nej znova nesel. Dale bych si dal pozor na italskou znacku Vist. Sice je nosi nase Repre, ale jen z donuceni a pro spousty penez pro bafunare ze svazu. Ale jinak je to hroznej vyrobek tzv. "navonena bida". Rozjedete se na lyzich, bunda se nafoukne a clovek vypada, jak patraci balon. Preju dobrej vyber a snad jsem aspon trochu pomohl pri rozmysleni....
frista Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 Asi nejvetsi bomba poslednich sezon KJUS skiwear
lolohh Odesláno 10. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 Asi nejvetsi bomba poslednich sezon KJUS skiwear V čem je to nejlepší?
maisel Odesláno 10. ledna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 10. ledna 2009 (upraveno) Ještě jednou díky všem, vybaven informacemi, jsem se vydal do ski center si něco prohlédnout (okraje Prahy), říkal jsem si peníze máš, necháš si ještě poradit a koupíš. Většinou kupuju přes net, ale přeci jenom není nad osobní seznámení a trochu mě tlačí čas (za týden jedu na hory). První bylo překvapení kolik je všude lidí, prodavači nestíhají... Druhé překvapení bylo jak se mně nelíbí prý top špička Spyder (vzhled, pohodlnost) Třetí a nejhorší bylo, že při mých skoro 2m nemám moc šanci na výběr prakticky ničeho, tedy značky a barvy a to co zbylo se mi opravdu nelíbilo a nebo bych si za to koupil dovolenou pro celou rodinu Zjistil jsem, že potřebuji xxl a jen u některé značky a střihu, zkrátka něco co má dlouhé rukávy, protože, rozhodně nejsem kulturista, do některých xxl se vejdu i s manželkou:) Tak jsem si řekl počkáš a něco si objednáš a oni to dovezou (něják ten tejden přežiju), přeci to nekupuju na jednu seónu, ouha, nepřivezou a neobjednaj, prý to nejde... Pak jsem objevil Jednu fakt pěknou (bohužel i cenově¨, ale s 30% slevou, protože nikomu neni:)) od firmy GOLDWIN -přesněji goldwin Racing Jacket Reinforcement- voděodolnost 20000 mm, ale propustnost ven pouze 8000 g/m2, vše lepené, perfektní střih, ergonomie, značka je Japonská a prý sponzoruje a obléká Švédský národní ski tým, ale nedá se o ní moc zjistit (zkoušel jsem gůglovat a nic moc informací). Nerad bych za ty prachy koupil něco co kvalitou bude srovnatelné za 2000 a já se v tom utopim v potu, Dotaz je tedy jasný, zná někdo tuhle značku????????? a je 8000g dostatečná propustnost Ještě jednou díky všem za pomoc Upraveno 10. ledna 2009 uživatelem maisel
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se