Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 268
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
V 2. 4. 2025 v 5:47, misso napsal:

Astrony v tropech

párádní kousky 👌

jediné co mě na většině modelů Astronů, vadí, je ten ukazatel dne. Pro mě je trochu zvláštní, že "začátek" týdne je graficky označena neděle. Tak nějak to nemohu zkousnout. Ale třeba to tak Japonci mají.

Odesláno (upraveno)
před 4 hodinami, obrbobr napsal:

párádní kousky 👌

jediné co mě na většině modelů Astronů, vadí, je ten ukazatel dne. Pro mě je trochu zvláštní, že "začátek" týdne je graficky označena neděle. Tak nějak to nemohu zkousnout. Ale třeba to tak Japonci mají.

Co jsem narychlo našel, tak v Japonsku sice týden formálně začíná nedělí, ale ta je pořád volná. Pak ale jsou např. arabáči nebo Israel, kde je neděle prvním pracovním dnem týdne, což pro mě bylo celkem nezvyk (kolegové vesele odepisují v neděli, plánuji na neděli schůzky apod.).

Jinak osobně mám v kalendáři taky neděli jako první den týdne, protože mi víc vyhovuje už v neděli vidět, co mě pak dál v týdnu čeká. Na hodinkách mi to ale je asi jedno (jsem si to do teď vlastně ani neuvědomoval), dívám se prostě co je na konci ručičky. Případně to lze brát jakože kolem am/pm indikátoru jsou volné dny a zbytek hezky čitelné pracovní dny.

Ale abych byl i trochu k věci, tak

IMG_20250417_133319_edit_4631217081874573.jpg

Upraveno uživatelem misso
  • Like 2
Odesláno
před 23 minutami, misso napsal:

Co jsem narychlo našel, tak v Japonsku sice týden formálně začíná nedělí, ale ta je pořád volná. Pak ale jsou např. arabáči nebo Israel, kde je neděle prvním pracovním dnem týdne, což pro mě bylo celkem nezvyk (kolegové vesele odepisují v neděli, plánuji na neděli schůzky apod.).

Jinak osobně mám v kalendáři taky neděli jako první den týdne, protože mi víc vyhovuje už v neděli vidět, co mě pak dál v týdnu čeká. Na hodinkách mi to ale je asi jedno (jsem si to do teď vlastně ani neuvědomoval), dívám se prostě co je na konci ručičky. Případně to lze brát jakože kolem am/pm indikátoru jsou volné dny a zbytek hezky čitelné pracovní dny.

Ale abych byl i trochu k věci, tak

Díky za vysilující osvětu👍, tak nějak jsem si to i myslel.

Ale tohle osobně byl pro mě důvod, proč bych si podobné hodinky nekoupil, ačkoliv jinak jsou parádní. Ale mě štve i fce ručky GMT na hodinkách. 

Odesláno

Dnes trochu dohranata...

image.thumb.jpeg.ba20667ce33c16b9a289298da6a19d98.jpeg

• Like 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...