Klotzman Odesláno 29. září Nahlásit Odesláno 29. září (upraveno) Tak to já bych se nebál říct, že lže fakt "běžně". Klidně si vymyslí cokoli, jen aby byl člověk spokojenej. Já po ní chtěl v Drážďanech ať mi najde nejrychlejší trasu kamsi, řekla, že je to asi 7 minut pěšky, vymyslela si neexistující ulici, kterou jsem měl jít a ve finále, když jsem to zadal do map, tak to místo bylo asi půl hodiny cesty. Upraveno 29. září uživatelem Klotzman
McStinger Odesláno 29. září Nahlásit Odesláno 29. září Minule mi napadlo, dal som chatgpt vymyslieť vtip. Čistá tragédia.
Pepino777 Odesláno 30. září Nahlásit Odesláno 30. září Vtipy a podobny veci to moc nezvlada, ale kdyz se tomu pripomina ze ma vychazet z realnejch informaci a nevymejslet si, tak to docela jde. Casto jeste delam, ze po ni chci aby mi svoje tvrzeni podlozila odkazama na stranky ze kterejch cerpala a to obcas funguje. Jinak docela zajimavej model chatu GPT je "Monday". Neni tak podlejzavej, resp. je to pekne drzej previt.
Kotlick Odesláno 30. září Nahlásit Odesláno 30. září Taky když ty informace potřebuju hodně přesně tak ty agenty nechávám uvádět zdroje a odkazy. Je to pak mnohem lepší. V poslední době mě hodně překvapují odpovědi Groka na Twitteru. Je to fakt pecka a necítím tam jakékoliv zabarvení. Snaží se být věcný a někdy zkouší i humor.
STRKKT Odesláno 30. září Nahlásit Odesláno 30. září (upraveno) Já chtěl po ChatGPT jednoduché srovnání dvou teologických směrů a první odpověď hodně slabá. Až po třech upřesněních vrátil odpověď na úrovni průměrného diskusního příspěvku. Chybí tam zdroje, resp. když ho neusměrním, má tendenci čerpat z méně zdrojů a neřešit kontroverze. Nakonec to tedy nějak zformuloval, ale cítím tam tendenční inklinace. Včera jsem paní domácí generoval rámcový vzdělávací program a bylo to podobné. První odpověď zastaralá, až napodruhé si vzpomněl, že nově se dětičky učí "digitální kompetence". Pak jsem mu zadal vygenerování týdenního plánu na konkrétní téma a bylo to prý jako na úrovni prvního ročníku pajdáku. Až napodruhé to bylo o něco lepší, ale pořád velmi jednoduché a obecné. Na druhou stranu, když jsem onehdy psal námitku do výběrového řízení, v podstatě jsem jim tam vyklopil kompletní text od AI a žádný sraní mladá paní. Stejně vím, že je to předem cinknuté a vyloučí nás. (To je výhoda desítek let v oboru, stačí hodit oko a vím, kdo zaplatil.) Upraveno 30. září uživatelem STRKKT
Drooz3R Odesláno 30. září Nahlásit Odesláno 30. září On ten consumer chat (na té stránce kam se vleze normálně přes web) je skutečně cinknutý. Je tam nějaký defaultní prompt který se posílá vždycky ještě s tím promptem uživatele, navíc je tam nějaký content filter, ještě před pár měsíci to dokonce fungovalo tak (i když netvrdím že konkrétně na ChatGPT, používám jich tolik že se mi pletou) že když se člověk zeptal na něco nepohodlného tak to začalo odpovídat podle pravdy a pak to celé zmizelo a poslal nějakou nicneříkající odpověď. Když se chceš dostat alespoň přes první clonu těch defaultních promptů tak to jde přes platform.openai.com , ale tady už se (předpokládám, u chatGPT nepoužívám) platí přímo za použité tokeny, tedy víceméně přímo za ten strojový čas. Když potřebuješ něco se zdroji tak na to docela dobře funguje perplexity.ai, ale i tady se někdy stává že sice zdroje napíše správně, ale ten výsledek který má být založený na tom vstupu ze zdrojů není správný. Obecně je potřeba si uvědomit že prací těch generativních modelů je poskytnout odpověď, která odpovídá tomu promptu který to dostane, proto prostě radši než aby řekl že neví tak si něco vymyslí. Já používám teď hlavně Google Gemini, Claude.ai, Microsoft Copilot a ChatGPT a vesměs z toho dostávám výstupy jaké potřebuju, a pokud ne, tak je to v podstatě vždycky limit na mojí straně, kdy buď špatně vytvořím prompt.
STRKKT Odesláno 30. září Nahlásit Odesláno 30. září Já se s tím zatím učím. Už mi to třeba řeklo, že existuje seznam zakázaných témat, který je tajný. A cestou upřesňování se nakonec dostanu tam, kam chci.
Drooz3R Odesláno 1. října Nahlásit Odesláno 1. října Možná bych zmínil že perplexity.ai pro verzi dává k některým tarifům zadarmo T-Mobile, a už jsem to viděl i u dalších poskytovatelů služeb (možná Revolut?), tak jestli k tomu máš přístup tak doporučuju vyzkoušet.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se