Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím, potřeboval bych poradit, kam dát na servis hodinky, které jsou stále v záruce. Jedná se o Breitling SuperOcean Heritage II B20, ref. AB2030. Chci nechat vyměnit lunetu, sklíčko a sponu na kaučuku z toho důvodu, že jsou poškrábané a mě to štve. 

Jsem z jižní Moravy a tak jsem navštívil nejdříve hodinářský servis Fr. Hanáka v Brně. Dle jejich sdělení, by minimálně týden měla probíhat diagnostika a následně by objednali díly. Údajně by měl servis trvat alespoň 6 týdnů z čehož nejsem moc nadšený. Zatím jsem je do tohoto servisu nedal. 

Mohl by mi někdo poradit jiný Breitling servis, kde budou trochu ochotnější a nebude to trvat téměř dva měsíce? Případně jakou máte zkušenost u Hanáka v Brně? 

Děkuji. 

IMG_9865.jpeg

IMG_9866.jpeg

IMG_9867.jpeg

Odesláno
před 32 minutami, Frantik napsal:

Urcite ONYX, to je místní jistota 🙂 

V Jihlavě? Nevidím na jejich webu, zda jsou autorizovaným servisem Breitling. 

Odesláno (upraveno)

Ano, v Jihlavě. Mrkni tady na jejich vlákno a reference a napis přímo Rudovi a uvidíš ten přístup. Taky mrkni na zkusenosti jiných členů a i modely hodinek, které servisovali 🙂 

Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno

Jestli jsou ty dodrané hodinky pořád v záruce a u Hanáka vadí jenom lhůty, tak minimálně z důvodu že by se po odšpuntování mohlo narazit na něco dalšího bych se autorizovanému servisu nevyhýbal. A i když má Ruda v ONYXu kouzelníky kterým jsem svoje Béčka taky rád svěřil (asi netřeba zdůrazňovat že díky Pavlovi Molákovi doteď "šlapou jako hodinky"), obávám se že v případě objednávky originálních dílů ani jihlavský "Dream Team" nedokáže dělat zázraky na počkání.

Odesláno

Psal jsem i do Klenotnictví Dušák v Praze a odepsali mi, že doručení 2-4 týdny a výměna 1-3 dny. To je pro mě časově lepší, ale zase Praha. Asi mi nezbývá nic jiného, než ne dát tedy k Hanákovi v Brně. 

Jinak ty ceny jsou šílený. Odhad u Dušáka o něco levnější, ale tady například Deal v Ostravě: 

Sklíčko s těsněním skla stojí u tohoto modelu hodinek 6500,- kč včetně práce.

Lunetu 12000,- kč

Nová spona na pryžový řemínek stojí 11100,- kč

Odesláno

Jestli se Ti to zdá šílené, kopni do sebe frťana na kuráž a zeptej se strejdy Googla, na kolik by Tě takhle jebnutá origo keramická luneta (bez práce) vyšla u Rolád 🤑

Odesláno

Trochu se do toho namotám...

Spona je věc přeleštění cca 500,- Kč a bude jako nová.

Keramiku v lunetě umíme taky leštit, ale otázka je, jak je škrábanec hluboký. Pokud je příliš hluboký, tak to nepůjde. Jinak cena dle náročnosti a času, ale určitě budeme hrubě pod cenou nové lunety.

Ocelové  zoubky na lunetě jsou v pořádku? Z fotek to moc nepoznám.

Sklo nemusí být nutné měnit. Pokud oželíš horní vrstvu antireflexu a spokojíš se pouze se spodní, tak ti sklo vyleštíme cca 1500,-. Ale nesmí tam být hluboký zářez!

Originální sklo taky umíme zajistit. Dodací lhůta bude podobná jako jinde.

Pokud jsou hodinky v záruce, tak ti to dle mého názoru v tomto stavu je stejně na nic. Jakoukoliv závadu, svede autorizák na náraz a mechanické poškození.

Ruda.

Odesláno

Lehce jsou škrábnuté i ocelové zoubky na lunetě.

Z toho důvodu, že hodinky byly poškozeny třetí osobou, která je pojištěna a pojišťovna mi dnes poslala e-mail s tím, že je oprava rentabilní a po opravě mám doložit doklad za opravu a přistoupí k poskytnutí náhrady škody (úhrada částky za opravu hodinek), tak budu řešit pravděpodobně vše výměnou poškozených dílů za nové a ne opravou poškozených včetně spony.

Z tohoto důvodu budu muset řešit výměnu poškozených dílů v autorizáku. Jen tedy budu muset cca 6 týdnů čekat. Snad pojišťovna dodrží to, co napsala.

Odesláno

Tak jsem předal hodinky do servisu u Hanáka v Brně. Minulý týden mi bylo řečeno, že diagnostiku budou provádět oni. Při předání hodinek byla informace už jiná a to ta, že je musí poslat na diagnostiku do Vídně.

Odesláno

Hmmm cim dal zajimavejsi pribeh. Zacinam stale vice chapat ze bezny clovek tak nejak hodinarum-profesionalum neveri (pac hororove pribehy slysel kazdy) a radi prubnou treba pokrocilejsi hobby opravare. Vy si jeste k tomu jako tresnicku pridate pojistovnu... Kazdopadne dekuji ze sdilite aktualni info z trhu o prubehu opravy!  

• po 3 týdnech...
Odesláno

Pokud bych se mohl zeptat na stejné hodinky (jen asi starší model) a servis v Praze? Koho by jste doporučili? Mám je ještě necelý rok v záruce a nechal bych je na záruku prohlédnout - občas se na ruce zastaví... děkuji za tip. S Omegama jsem chodil k Dušákovi, ale Breitlingy jsem ještě neměl a neopravoval. Hezký večer všem.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...