Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Cody, já myslím, že je to fér. Tohle fórum je primárně určeno milovníkům hodinek, a jaksi samosebou se domnívám, že kvalitních hodinek. Fér není produkce firmy Parnis a nevím, proč by to tady nemělo být řečeno - nebudu se o fejkařské firmě Parnis bavit ve vlákně o americkejch hodinkách.

• Odpovědi 413
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno
Cody, já myslím, že je to fér. Tohle fórum je primárně určeno milovníkům hodinek, a jaksi samosebou se domnívám, že kvalitních hodinek. Fér není produkce firmy Parnis a nevím, proč by to tady nemělo být řečeno - nebudu se o fejkařské firmě Parnis bavit ve vlákně o americkejch hodinkách.

To je ten Miru mir :). Vsimol som si, ze vlastnis X-Windy. Ako si s nimi spokokojny? V priebehu buduceho roka by som si chcel tiez jedny zaobstarat, ale s ciernym cifernikom.

Odesláno
Bez dalšího komentáře.

Jestli sis nevšiml, ty bezkomentáři, tak se tady rozčilujem kvůli i s chlupama okopírovanýmu jedinečnýmu designu IWC, kterej si na padesát metrů nespleteš, a ty a sem jak hrom do police vrazíš jako argument tohle...? Tak povídej, co je na designu těch tří hodinek, co jsi sem prásknul, podobnýho, kromě toho, že vypadaj jako hodinky??? Maj stejný pouzdra? Ručičky? Ciferníky? Nebo snad řemínky? Anebo ne, radši se na to vykašli. Mastím na to, s tímhle se otravujte sami navzájem.

To Don2008: Jo, X-Windy si kup, za dva roky proti nim nemůžu říct nic, dokonce ani z hlediska designu - neokoukaj se, což není ani zdaleka tak neobvyklé, jak by se mohlo zdát.. :)

Odesláno
tuhle jsem slyšel v televizi, že by každý originální výrobce měl být poctěn tím, že se jeho výrobek v číně kopíruje - svědčí to prý o kvalitě originálu :thumbsup_anim:

Ano, toto jsem slyšel už před 3-mi roky (to jsem ještě nebyl nakažen chronobacilem) od pána, který do Číny přestěhoval svoji strojírenskou výrobu, protože v Česku produkce nebyla konkurenceschopná. Je to součást jejich filosofie: jedinec není nic a pokud něco převezmeme od světa, je to pro země mimo Říši středu pocta.

Odesláno
Tak povídej, co je na designu těch tří hodinek, co jsi sem prásknul, podobnýho, kromě toho, že vypadaj jako hodinky??? Maj stejný pouzdra? Ručičky? Ciferníky? Nebo snad řemínky? Anebo ne, radši se na to vykašli. Mastím na to, s tímhle se otravujte sami navzájem.

Právě to že vypadají velice podobně jako hodinky stejného stylu ze stejné doby. A protože se jedná o renomované značky, nikdo si netroufne tvrdit, že někdo od někoho kradl.

Netvrdím, že některá čínská veledíla se neinspirují výraznými designy renomovaných značek víc než je vkusné, třeba zrovna zde uvedený PARNIS Ingenieur nebo ta modrobílá kreace. Ale v produkci čehokoliv, co má nějaký design, je to v posledních několika tisíciletích běžné. Ti nejlepší něco více či méně povedeného vymyslí a ti ostatní se s tím svezou. Ať je to oblečení, šperky, hodinky nebo třeba auta. Prostě nějaký vzor se osvědčil a tak ho ti méně kreativní napodobují. Současná auta se taky zvenku dost často odlišují právě jen znakem na kapotě. Džíny nosí celý svět a šije je v různé kvalitě opravdu kdekdo. Určitý tvar karosérie auta je funkční a líbí se. A klasické pilotky taky vyrábí každá renomovanější hodinářská firma a podobají se jako vejce vejci.

Prostě se domnívám, že ta ostrá dělicí čára, kterou nelze překročit, je právě ta značka. A ta je u Parnisu opravdu nezaměnitelná, ne jako třeba "SOMY" nebo "PANOSONIC". Ta další míra "inspirace" a využití "ideových vzorů" je pak už především věcí vkusu a dobrých mravů, tam jsou Číňani opravdu dost často za jeho hranicí. Ale myslím, že aspoň minimálně gramotnému člověku zde riziko záměny za originály nehrozí.

A z toho, co jsem viděl naživo, si nemyslím, že se provedením jedná o šmejd (myslím kusy s Asia 64xx alias ST 36xx). O ostatním moc nevím, automaty mě nezajímají a quartz beru spíš jako nutné zlo.

Odesláno

Absolutny suhlas,na hodinkach nie je napisane nic co by evokovalo ze je to daka svetova znacka,desing je podobny ale to je milon vyrobkov z kazdej oblasti,Apple prisiel s mobilom ovladanym prstom a uz ich je cele vrece. Hruba deliaca ciara by mala byt len ak znacka komplet kopiruje,tada ak sa jedna o REPLIKU. Tu sa nejedna o daky pokus ako na teniskach ze napisu ADIDAZ alebo PUNA :).,.viac pasikov, viac adidas :) Ty co ich mali v ruke pisu ze su uplne inde ako ostatny cinsky smejd,a pisali to aj "zasluzili" clenovia. Tak by si mohol troska zlavit a nepisat ze sa jedna o fake :) a cinsky smejd. Nik netvrdi ze su to paradne kvalitne hodinky,len sa tu pise ze su fakt pekne vypracovane a podaktore aj idu :) Objednam a poviem ti kolko slapali :)

Odesláno

Ono je to vlastně v dnešním světě normální a žádoucí, používat pro ukojení touhy po věcech nebo spíš po určitém sociálním statutu co největší zkratku. Dřív si člověk vybíral hodinky na celej život, dnes si jich z Číny koupíš za korunu pytlík, a jak pěkně vypracovanejch! Dopředu gratuluju k hodnotným úlovkům a ať vám hezky šlapou, hoši, jednou to ty Číňani těm Švýcarům stejně nandaj. :D :D :D Já nasedám do svého Shuanghuan Ceo a s loktem vyzývavě trčícím mizím v dál...

Odesláno
Dřív si člověk vybíral hodinky na celej život ...

Tak takový mám právě jedny a chci, aby mi na celej život vydržely, takže je nebudu denně tahat po všech čertech. A protože chci i na běžný provoz mechaniku s ručním nátahem, lovím holt v těchhle vodách.

Odesláno

Stejně je zvláštní, jak se obšlehlýmu designu říká "inspirace" a jak zcela opajcnutý hodinky byť s jiným názvem, nejsou považovány za podvod.

Koukám, že vlákno o čínských hodinkách už chytlo i jistou čínskou mentalitu ;-)

Odesláno

Na Čínu si člověk nezvykne..ale nic s ní neudělá. Na stranu druhou mě spíš štve že se renomovaní výrobci navzájem vykrádají a pak kolektivně brečí jací jsou v Číně prevíti...

Odesláno

No bandi, ono je to takové dvojaké. Na jedné straně mi vadí používání slova "replika" pro padělek. To je trochu jako používat "replika buřtu" pro "sojovou nebo kožovou" uzeninu.

Dále když si k tomu vezmu i kvalitu číňanů, taky to není o čem.

Na druhoou stranu tady máme třeba OW, Junkers nebo Steinhart, kteří sice mají kvalitní strojky, ale také sekají "silné napodobeniny" jiných značek (OW - Sinn a Rolex, Junkers - IWC, Steinhart - Rolex). Dále třeba i zde oblíbená Precista nabo MkII - FF50, Omega Seamaster 300 nebo IWC MkXII. Na druhou stranu tyhle hodinky jsou alespoň kvalitativně jinde. Ale zcela upřímně, tak velký rozdíl (mimo kvalitu) to od těch čongů není...

Odesláno

Nechtel jsem reagovat kvuli flame, ale ted uz je to fuk. Tak tu anketu zaloz a podle vysledku pozadej jmenem fora Chronomaga. Nemusi jit nutne o cely zakaz. Ale prisnou selekci co je provokativne "na foru nezadouci" a priberte na cinskou sekci noveho moderatora-cinobijce. Jestli se ti teda do toho chce. Me je to fuk a mrzi me ze s tebou nesouhlasim. Osobne bych po uvaze volil druhe reseni. Preci jen je treba dbat na uroven jedineho ceskeho Steinhart-fora :bag: :lol2:

edit: http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...0&start=840 :boxing:

post-3003-1257970836.jpg

Odesláno

Nic se rušit nemusí. Ale vykradenej design je třeba označit pravým jménem. To není inspirace, to je čístý kopírování. Analogie s Rolex Sub není správná, to je zcela výjimečnej design, navíc přes padesát roku starej. Ty kopie nových IWC modelů jsou podle mě prasárna.

Odesláno
Myslím, že by se nic rušit nemělo, každý má jiný vkus

Ode me to byla nadsazka:-)

Parnis se prece zakazovat nemuze.

To by se pak musel zakazat Steinhart a dalsi cleny hojne vlastnene znacky ktere se "prilis inspiruji".

Odesláno
Přesně tyhle teď odemne má jeden místní člen... Počkám, jestli tam někdy náhodou nepřibude reserva a pokud ne, vemu zase znova tyhle. Měl sem je ze všech Parnisů nejdýl, skoro jeden měsíc a jsou opravdu za ty peníze hodně dobré.

Už měsíc leží v šuplíku. Po týdnu nošení se začly solidně zpožďovat. Během hodiny tak deset dvanáct minut.. :) Takže objednávám Arcadie a s čínským hokus-pokus šmejdem jsem skončil :)

Odesláno
Už měsíc leží v šuplíku. Po týdnu nošení se začly solidně zpožďovat. Během hodiny tak deset dvanáct minut.. :) Takže objednávám Arcadie a s čínským hokus-pokus šmejdem jsem skončil :)

Jojo, tak to dopadá, když se soudruzi pouštějí do komplikací. Já mám teď skoro měsíc ty velké (průměr 50) - viz můj příspěvek z 23.10. Uvnitř dusá Seagull ST3600 (klon 6497) v tom lepším provedení - oscilace 21600, mikroregulace a to zatím naprosto bezproblémově - ustálily se na denní odchylce +7-8 s. Po nějaké době to asi zkusím dotáhnout na ještě lepší hodnoty. Vlastně bych čínským soudruhům vytknul dvě drobnosti:

- kdo má tak velký stroj natahovat tak mrňavou korunkou (pod krytem velikosti frťana je korunka jak k dámským hodinkám)

- nějak nezvládli luminiscenci - indexy na cifru svítí a ručičky ne, takže celá luminiscence je k ... ničemu.

Ale jinak zatím celkem spokojenost.

Docela by mě zajímalo, jestli tyhle nedotaženosti má i jejich "ideový vzor" U-boat.

Poznámka: termín "ideový vzor" před více než 20 lety používali naši soudruzi pro kopie všeho možného. Proto ho uvádím v uvozovkách a s tímto významem.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...