Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

.....
Inu nedivím se, konec konců jsem se bavil s členem skupiny lidí, křesťanů, kteří věří, že vesmírná židovská zombie, která byla svým vlastním otcem, může nechat člověka žít věčně, pokud bude jíst symbolicky její maso a telepaticky jí řekne, že ji přijímá za svého pána, čímž jej ona oprostí od zla, které je v podstatě lidstva schované proto, že jakousi ženu, která vznikla z žebra, přemluvil mluvící had, aby snědla jablko z magického stromu.
....

• Odpovědi 65
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
před 19 minutami, Hasňa napsal:

emoji1.pngemoji108.png

I tohle je vlastně teologie. Klíčové události vtělení a vzkříšení popsané schválně tak naturalisticky, že působí komicky. Proč ne. Vždyť takhle by to většina našich lidí dohromady asi nedala. 

Odesláno
před 6 hodinami, 969 napsal:

I tohle je vlastně teologie. Klíčové události vtělení a vzkříšení popsané schválně tak naturalisticky, že působí komicky. Proč ne. Vždyť takhle by to většina našich lidí dohromady asi nedala. 

Děkuji, velmi děkuji. Hned si připadám jako intelektuál. Minimálně jako Tomáš Halík. Avšak:

1. se skromností sobě vlastní,

2. vzhledem ke značně zhutněnému pojetí textu

3. a značně dogmatickému podání 🙂

domnívám se, že jde o typicky katechický text ....

Odesláno
V 29. 10. 2023 v 14:30, Bert napsal:

Píšeš o činnosti rytířů. Jak se váš řád vypořádává se zákonem 61/1918, kterým se ruší řády a šlechtické tituly? Rytíř je šlechtický titul.

Ale třeba Svrchovaný řád Maltézských rytířů podle nařízení vlády 463/2001 Sb. má možnost pobývat na území ČR i bez víza po dobu 90 dní.

Odesláno

@Balthus pokud bys pečlivě četl předchozí debatu, zjistil bys, že šlo o užívání šlechtických titulů, potažmo řádů ad personam, a nikoli řádů ve smyslu spolků či organizací.

Dalším nesmyslem, který zde šíříš je tvrzení: Svrchovaný řád Maltézských rytířů podle nařízení vlády 463/2001 Sb. má možnost pobývat na území ČR i bez víza po dobu 90 dní.

Pokud by sis Tebou citovanou normu přečetl, a nedejbože pochopil, tak na území ČR mají možnost pobývat i bez víza po dobu 90 dní držitelé platných diplomatických pasů Svrchovaného řádu Maltézských rytířů. Tedy fyzické osoby, a nikoli Svrchovaný řád Maltézských rytířů jako takový. A to je kurva rozdíl. No nic, znovu a lépe.

EDIT: Balthusi, promiň, ale dnes opravdu nemám náladu na absolventy fakulty právnické Vyskoké školy života.

Odesláno
před 5 hodinami, JR_2010 napsal:

Navíc tenhle řád není českou právnickou osobou, jinak by se logicky neřešila ta víza.

Samozřejmě že je, je dokonce církevní právnickou osobou registrovanou MK ČR... IČO: 00569623 

Podstatná je jeho mezinárodní suverenita. Ale to už je opravdu úplně jiná diskuse než o hodinkách. 🙂  Díky všem za zájem i za diskusi, kdyby kdokoliv chtěl cokoliv dále upřesnit, nechť mi napíše sz. 

Odesláno

@969 No, myslím, že bys se svou argumentací měl trochu brzdit, a nebo ji vylepšit.

Balthus napsal: Ale třeba Svrchovaný řád Maltézských rytířů podle nařízení vlády 463/2001 Sb. má možnost pobývat na území ČR i bez víza po dobu 90 dní....

Na což JR_2010 reagoval: Navíc tenhle řád není českou právnickou osobou, jinak by se logicky neřešila ta víza.

Tvá reakce byla: Samozřejmě že je, je dokonce církevní právnickou osobou registrovanou MK ČR... IČO: 00569623 

Pozorný čtenář, který si dokonce ověřuje fakta a nevěří tupému plácání se na dané IČO podívá. A co asi zjistí. Pod tímto IČO je zapsána právnická osoba: Suverénní řád Maltézských rytířů - České velkopřevorství, tedy nikoli Svrchovaný řád Maltézských rytířů. Je snad  jasně viditelnýrozdíl mezi SUVERÉNNÍ a SVRCHOVANÝ, navíc s dodatkem České velkopřevorství.

Blíže zde: https://www-cns.mkcr.cz/cns_internet/

Myslel jsem si, že když už si člověk hraje na rytíře, tak aspoň umí číst ..... I když vlastně historicky to nebylo až zase tak nutné. Co na to Jan Tleskač? A co na to Dominik Duka?

Tak nějak začínám nabývat dojmu, že v tom hraní si na rytíře, máte kluci katoličtí, pěknej bordel ....

Odesláno

Tak já to zkusím ještě vylepšit. Suverénní a Svrchovaný myslím, že je z hlediska mezinárodního práva synonymum. Tady podle mě jen došlo k jinému překladu při zápisu. Nejsem odborník na právní subjektivitu řádů, ale opět jsme vlastně v podobné diskusi jako byla ta na téma nobilitace. Jinými slovy - českou právnickou osobou vykonávající činnost, zaměstnávající lidi, mající daňovou povinnost, evidující své členy atd. a stejně tak jsou současně suverenním řádem mající v mnoha ohledech charakter státu, subjektem mezinárodního práva. Proto ty diplomatické pasy (týkající se zřejmě jen a pouze personálního diplomatického zastoupení v ČR). 

Odesláno

Tomu říkám disputace ...

Jsem katolík, mám už od dětství rád všechny rytíře (jako dítě jsem rád sledoval čenobílý seriál Ivanhoe) a jsem nadšenec do hodinek.

Takže i když se se nechytám a asi od pátého příspěvku v tomto vlákně, tak držím palce katolickému rytíři s hodinkami na ruce (na koni, či bez něj).
(Roberte nezlob se, chápu i Tvé tažení)

Odesláno
Před hodinou, 969 napsal:

Tak já to zkusím ještě vylepšit. Suverénní a Svrchovaný myslím, že je z hlediska mezinárodního práva synonymum. Tady podle mě jen došlo k jinému překladu při zápisu. Nejsem odborník na právní subjektivitu řádů, ale opět jsme vlastně v podobné diskusi jako byla ta na téma nobilitace. Jinými slovy - českou právnickou osobou vykonávající činnost, zaměstnávající lidi, mající daňovou povinnost, evidující své členy atd. a stejně tak jsou současně suverenním řádem mající v mnoha ohledech charakter státu, subjektem mezinárodního práva. Proto ty diplomatické pasy (týkající se zřejmě jen a pouze personálního diplomatického zastoupení v ČR). 

Tohle nemůžeš myslet vážně: Jinými slovy - českou právnickou osobou vykonávající činnost, zaměstnávající lidi, mající daňovou povinnost, evidující své členy atd. a stejně tak jsou současně suverenním řádem mající v mnoha ohledech charakter státu, subjektem mezinárodního práva.

To je neobhajitelná 3,14čovina na ultimo.

Odesláno
před 9 minutami, Vit napsal:

Tomu říkám disputace ...

Jsem katolík, mám už od dětství rád všechny rytíře (jako dítě jsem rád sledoval čenobílý seriál Ivanhoe) a jsem nadšenec do hodinek.

Takže i když se se nechytám a asi od pátého příspěvku v tomto vlákně, tak držím palce katolickému rytíři s hodinkami na ruce (na koni, či bez něj).
(Roberte nezlob se, chápu i Tvé tažení)

Katolický rytíř s hodinkami na ruce by měl psát na hodinkové fórum o hodinkách, nikoli o hraní si na rytíře. Pak by tato debata nevznikla.

Odesláno (upraveno)

Já myslím že opakovaně tak nějak bez jakýchkoliv emočních výlevů popisuji realitu. Když tu máš aktivitu je logické, že jsi zde z praktických důvodů českou právnickou osobou a v tomto případě současně i subjektem mezinárodního práva. Jinak řečeno místní provincie má své ičo. Co je na tom tak "šokujícího", nevím.. 🙂  

Upraveno uživatelem 969
Odesláno

Dovoľte mi zapojiť sa do debaty, ktorá už teraz nie je ani o hodinkách ani o práve ČR...

Aj nenávidieť náboženstvo sa dá s náboženskou vervou, rozhodnosťou, odhodlaním.

Mimochodom, Panna Mária nie je židovská zombie ale najdokonalejšie stvorenie, Božia Matka, Plná milosti. Vám by neprekážalo, keby niekto verejne vysmieval vašu mamu? My kresťania považujeme Pannu Máriu za svoju duchovnú Matku. 

Prepáčte, pán moderátor/zakladateľ, chápem, že nad týmto fórom máte istý patronát, ale myslím si, že to nie je dôvod na vysmievanie sa z katolíckej viery.

Marcus

Odesláno

Pokud bys pořádne četl, co jsem napsal:

Inu nedivím se, konec konců jsem se bavil s členem skupiny lidí, křesťanů, kteří věří, že vesmírná židovská zombie, která byla svým vlastním otcem, může nechat člověka žít věčně, pokud bude jíst symbolicky její maso a telepaticky jí řekne, že ji přijímá za svého pána, čímž jej ona oprostí od zla, které je v podstatě lidstva schované proto, že jakousi ženu, která vznikla z žebra, přemluvil mluvící had, aby snědla jablko z magického stromu.

tak by Ti došlo, že jde o Ježíše, nikoli PM. Už tak máte s tím neposkvrněným početím dost co vysvětlovat, tak sem, prosím, ještě nemíchej změnu pohlaví. Píši, li otcem (maskulinum), opravdu nemyslím matku (femininum) .....

Nevím, proč zmiňuješ slovo nenávist. Myslím, že nenávistný projev vypadá jinak, nežli ten můj. Zcela dobrovolně se přiznám, že mám z většiny katolíků bohapustou legraci. Zvláště pak z těch, u nichž míra víry (ve smyslu přesvědčení) ve správnost konání církve (jakožto instituce) zjevně přesáhla míru přirozené inteligence, víry (v nejlepším smyslu slova), potažmo vzdělání.

Odesláno

Je problém nechat na pokoji téma náboženství, církve a rytířství a vrádit se k hodinkám?
Asi jsem prosťáček, ale pokud v tom nevidím lumpárnu, nekazím lidem radost tím, že bych jim kritizoval něco, co se jim líbí.
U výše zmíněných témat (náboženství, církve a rytířství) jde navíc o osobní hrdost a přesvědčení a za to se někteří "hloupí" křesťané a rytíři nechali v minulosti dokonce upálit.

Odesláno
Právě teď, Bert napsal:

Já si s náboženstvím nezačal .... Podívej se znova a pozorně na první příspěvek. O hodinkách skoro nic.

Já Tě nejmenoval ...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...