Hue Odesláno 6. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2023 (upraveno) Zdravím, stala se mi dnes nemilá příhoda a nevím jak ji řešit. Nechal jsem si v Jihlavě u fy. Tovys vyměnit baterii v hodinkách. Všechno OK, tlakovka prošla, zaplatím a odcházím. Přišel jsem domů, hodinky sundal a zjistil, že sklíčko (hardlex) je celkem brutálně podřené. Na několika místech centimetrové škrábance (dva 9-7h a jeden 12-1h), na začátku jednoho vypadá dokonce jako naštípnutí, a spousta dalších malých. Dříve jsem měl na hodinkách jeden malý škrábanec (pod dvanáctkou), o kterém vím, a tyhle další na nich ráno při nasazování určitě nebyly. Zašel jsem hned zpátky do obchodu, tam mě ale jak obsluha, tak následně paní vedoucí odmítly s tím, že u nich se to určitě stát nemohlo. Takže mě sice slušně, ale celkem jasně poslali někam, a já teď musím řešit nové sklíčko na svoje náklady. Je to tvrzení proti tvrzení, ale opravdu si nemyslím, že by se mi takhle tvrzené sklíčko podřelo samo od sebe jen během cesty domů. Co s tím můžu dělat? Nebo mají pravdu a nějak magicky se mi je povedlo zničit samotnému (ale jak?) Upraveno 6. listopadu 2023 uživatelem Hue
Lookyn Odesláno 6. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2023 Tak to nasere I kdyby se to stalo při servisu a ty sis toho všiml ihned při převzetí hodinek, tak je otázka, jestli bys nějak uhádal, že to před servisem nebylo... Záleží, co bylo napsáno v protokolu, když jsi hodinky na servis dával? Ale opět, ať už tam napsali cokoli, tak nejspíš není součástí protokolu fotodokumentace stavu... Smutná story, tím spíš, jestli hodinářovi fakt např. upadly a on to ví... A jestli sis je poničil ty, tak to musíš vědět nejlíp ty sám, ale to předpokládám, že by sis nevymýšlel takovouhle story
Hue Odesláno 6. listopadu 2023 Autor Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2023 Žádný protokol nebyl, natož fotodokumentace. Zašel jsem se tam původně zeptat na nový pásek, a když už jsem tam byl, tak si nechal na počkání vyměnit baterku... Ani mě nenapadlo že by se mohlo něco stát, nikdy jsem o nich neslyšel nic špatného. Pokud bych je vědomě rozbil sám tak bych si něco takového fakt nevymýšlel (ale to mi samozřejmě nikdo nemusí věřit ) a prostě bych šel do hodinářství rovnou s tím, že chcu vyměnit sklíčko. Stojí to asi tisícovku, kvůli tomu nemám potřebu ze sebe a někoho dalšího dělat blbce. Spíš mě zarazilo, že se k tomu nepostavili čelem a místo toho tvrdí že my nic, že jsem si to "nějak" způsobil sám.
VlastaMikel Odesláno 6. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2023 Je to smutné , pokud je to oprava na počkání protokol se nedává téměř nikde . Každopádně se divím jejich přístupu , určitě je hodinář pojištěný a navíc se nejedná o nějaké velké , nebo snad drahé poškození . Hlavně si nech sklo vyměnit někde jinde ať ti švindléři z toho svého přešlapu nemají nový kšeft . A díky , že jsi informoval i nás ostatní .
McMac Odesláno 6. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2023 Ahoj, tohle je samozřejmě noční můra asi každého, ale reálně, pokud se oni staví zády, s tím nic neuděláš. Tedy pro zachování nervů, bych se nechal (jinde samozřejmě) to vyměnit za safír a máš na dlouho klid Jinak absence protokolu je častý nešvar a u výměn baterie velmi častý. Když jsem dával na tlakovku řádově dražší hodinky, tak jsem dostal protokol taky až po provedení a a hodinky popsány jako skoro šrot - včetně škrábance na keramické lunetě, který mi ale hodinář nebyl schopen na místě ukázat. Hodinky byly naštěstí v pořádku, tak jak jsem je odevzdal, ale praxe "napíšeme tam, že je to šrot, abychom byli krytí" mi úplně ok nepřijde. (doplňuju, že chápu i druhou stranu, že zase může přijít někdo vychcaný a chtít něco, co tam určitě nebylo). M.
Hue Odesláno 6. listopadu 2023 Autor Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2023 Samozřejmě, sem už vživotě nepůjdu ani pro ten pásek, a budu před nimi varovat i všechny co znám. Taky bych předpokládal že jsou třeba pojištění, ale asi jim to za to stojí... Já rozhodně prioritizuju svoji příčetnost, než se někde kvůli tomu dohadovat a ztrácet čas Zašel jsem si do druhého hodinářství (kam chodím jinak běžně, ale dneska už se mi tam nechtělo vracet - náhoda je blbec) a nechal si objednat sklíčko. Bohužel safír se prý na moje dát nedá, kvůli tvaru toho původního, jen originální 1:1 náhrada od Seika. Takže si teď počkám pár dní, kolik to vlastně bude stát, a až pak můžu nechat vyměnit. To co píšeš s popisem tuny vad mi taky nepřijde úplně v pořádku. Trochu mi to připomíná technickou s autem co je OK, ale "nějaká závada se tam napsat musí"
gargamel Odesláno 6. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2023 před 6 hodinami, McMac napsal: ...Tedy pro zachování nervů, bych se nechal (jinde samozřejmě) to vyměnit za safír a máš na dlouho klid ... Nooo.., pozor - ono to tak být může ale taky vůbec nemusí... Tudle se mi minulou zimu podařilo při nešťastným dovření dveří u auta, že se hodinky ocitly mezi dveřma a futrem auta, ale schytaly to přes: triko s dlouhým rukávem, rukáv opravdu huňatýho svetru a rukáv opravdu hodně huňatý zimní péřový bundy. Mávnul sem nad tím rukou, že sice to byla docela síla, ale tolik vrstev a tak tlustejch nemůže udělat nic snad ani plastu, natož safíru. Odšoféroval sem se do bodu B, mrknu jen tak pro ten pocit samozřejmé safírové nadřazenosti na hodinky a čučím jak zjara - na 11tce vykouslej trojúhelník jak z Hermelína. Hardlexových Seiko mám plný velký šuple, dostaly kolikrát těžkej kouř bez žádnejch vrstev přímo na hardlex, a nemají ani ťuk - totálně čistý skla. Takže někdy nejsou věci úplně tak, jak se původně tváří. Jinak chování Tovysu mě samozřejmě zklamalo, měl sem je docela rád a rád sem od nich občas i něco koupil...
shewcza Odesláno 7. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2023 Doporučuji navštívit Onyx, je to jen opravdu kousek od Tebou navštívené prodejny a tam dostanou tvé hodinky tu nejvyšší možnou péči.
ONYX servis hodinek Odesláno 7. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2023 K pojištění hodináře. Je to tak jako s každým pojištěním. Když o něco jde, tak je pojištění platné jenom pro vyřizování haldy papírů, placení právníků a rozčilování se. K psaní protokolů a popisu hodinek. Popisovat stav hodinek při každé výměně baterie a vůbec zakládat zakázku, to by jste se všichni moc divili jak drahá výměna baterie by byla! K zavinění odření skla. Tohle znám.... hodinky se nosí a majitel je na ně často tak zvyklí, že je už skoro ani nevnímá, natož aby sledoval, že je někde nějaký škrábanec a pod. Pokud při příjmu pozorujeme nějaké poškození skla, pouzdra, číselníku apod., tak to majiteli sdělíme hned. Reakce, stylu ,, A kde, o tom vůbec nevím! " jsou více jak časté. Na druhou stranu vím jakou dílnu v Tovysu mají a taky, že hodinář je pan Vyskočil jenom a především na youtube a na webu. To mu jde docela dobře. K otázce servisu Seiko. Design group v čele s majitelem panem Hlaváčkem, zasedl na servisu Seika jako žába na prameni. Tato situace se neustále zhoršuje od sebrání zastoupení značky Altru. Dnes již ani Deal, s kterým doposud DG spolupracoval servis hodinek Seiko dělat nemůže. Spolupráci s Dealem, Hlaváček ukončil v okamžiku, kdy ho koupil Bechyně. Servis na Seiko budeme dělat dál a na omezení ze strany distributora kašlu. Pokud bude nutný nějaký díl seženu si ho ze zahraničí.
TomasOris Odesláno 7. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2023 V 6. 11. 2023 v 16:06, Hue napsal: Žádný protokol nebyl, natož fotodokumentace. Zašel jsem se tam původně zeptat na nový pásek, a když už jsem tam byl, tak si nechal na počkání vyměnit baterku... Ani mě nenapadlo že by se mohlo něco stát, nikdy jsem o nich neslyšel nic špatného. Pokud bych je vědomě rozbil sám tak bych si něco takového fakt nevymýšlel (ale to mi samozřejmě nikdo nemusí věřit ) a prostě bych šel do hodinářství rovnou s tím, že chcu vyměnit sklíčko. Stojí to asi tisícovku, kvůli tomu nemám potřebu ze sebe a někoho dalšího dělat blbce. Spíš mě zarazilo, že se k tomu nepostavili čelem a místo toho tvrdí že my nic, že jsem si to "nějak" způsobil sám. Je to pro ně dobrá reklama. Protože jak je již zde kolegou napsáno, určitě by jste si to nevymyslel aby jste měl co psát. Pokud je cena sklíčka 1000 Kč, řekněme že máte za tuto cenu zkušenost kam hodinky nedávat a samozřejmě servis musí vědět, že tato zkušenost bude předána dál. A s tímto za nimi zkuste zajit, třeba jim vysvětlení špatné reklamy zde otevře oči a ozeli uvedenou cenu a sklíčko vymění. Kdo nezkusi, ten nezjistí. Vím že jde o princip. Držím palce.
Hue Odesláno 7. listopadu 2023 Autor Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2023 před 19 hodinami, gargamel napsal: Hardlexových Seiko mám plný velký šuple, dostaly kolikrát těžkej kouř bez žádnejch vrstev přímo na hardlex, a nemají ani ťuk - totálně čistý skla. Takže někdy nejsou věci úplně tak, jak se původně tváří. Jak je to s tím, pokud je to sklíčko trochu naštíplé na vrchní straně? Jenom asi milimetr na šířku, ale přijde mi že to není škrábanec, ale vyloženě vykouslý kousek skla. Je pak nějak podstatně větší riziko, že když s nimi někde bouchnu, tak se sklíčko rozsype na cimprcampr, nebo to můžu relativně bez obav nosit? před 11 hodinami, shewcza napsal: Doporučuji navštívit Onyx, je to jen opravdu kousek od Tebou navštívené prodejny a tam dostanou tvé hodinky tu nejvyšší možnou péči. Ano, to jsou ti kam běžně chodím, nechtěl jsem ale úplně v tomhle vlákně dělat reklamu, aby to nevypadalo blbě. Ale když už se ozvali sami... před 9 hodinami, ONYX servis hodinek napsal: Na druhou stranu vím jakou dílnu v Tovysu mají a taky, že hodinář je pan Vyskočil jenom a především na youtube a na webu. Já tu dílnu viděl, když mi ukazovali, jak se to "nijak stát nemohlo". Celkem mě překvapilo, v jaké pidimístnůstce a s jakým vybavením ten servis provozují, ale nejsem hodinář, nedokážu posoudit jestli to tak má vypadat nebo ne. Pan Vyskočil tam ten den nebyl, asi paní vedoucí - jeho manželka? Jinak díky, dnes jsem od vás dostal nacenění opravy. Nakonec jde pouze poslat do Seika, a komplet práce i s rozebráním a přetěsněním atd. 2800 Kč. To už nejsou takové drobné, jak jsem čekal. Takže teď rozmýšlím, jestli má cenu dělat takovou investici do hodinek za nějakých 6,5k, nebo se na to vykašlat a prostě je nosit poškozené nebo i vyměnit... před 19 minutami, TomasOris napsal: A s tímto za nimi zkuste zajit, třeba jim vysvětlení špatné reklamy zde otevře oči a ozeli uvedenou cenu a sklíčko vymění. Kdo nezkusi, ten nezjistí. Vím že jde o princip. Držím palce. No já bych předpokládal že tohle běžného obchodníka napadne už při tom, když to zamítne poprvé. Když mě odpálkovali už dvakrát (prvně obsluha a o půl hodiny později i vedoucí) tak potřetí asi názor nezmění. A předpokládám že to tady narozdíl od jejich zákazníků nečtou, takže jim to asi ani nemusí dojít... Dřív bych taky řešil princip, dnes už radši neplýtvám časem bojem s větrnými mlýny. Ale díky za podporu, ještě o tom popřemýšlím
gargamel Odesláno 7. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2023 Tak u potápek by tohle byl velkej problém. Jak píšeš - může se to stát. Já bych se přimlouval za výměnu. A tu mojí story se safírem jsem napsal proto, aby ti nebylo líto, že tam máš zase "jenom" ten hardlex. Obecně safír samozřejmě preferuju, ale ani on není nezničitelnej , nerozbitnej a ani nepoškrábatelnej. Někdy zklame a vydrží vlastně víc třeba ten hardlex. Záleží asi, co se asi s tím sklíčkem (hodinkami) stalo, no. A co že si přesně po nich chtěl? Vyměnit baterku a řemínek? Já osobně tady v tomhle případě sklíčka si myslím, že prostě dotyčná osoba otočila hodinky sklíčkem dolů a začala konat, aniž by si všimla že třeba na podložce je nějaký smítko a bylo to. Samozřejmě si nemyslím, že by to někdo udělal záměrně, ale prostě si toho nevšim... Toť můj názor.
Hue Odesláno 12. listopadu 2023 Autor Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2023 Chtěl jsem vyměnit baterku, řemínek neměli tak jsem ho neřešil. Taky si myslím že se jim povedlo něco takovýho, nebo jim prostě spadly na zem. Stane se, ale solidní obchod by se k tomu postavil čelem. Jinak nakonec jsem se rozhodnul to prozatím neřešit. Skoro polovina ceny hodinek kvůli pár škrábancům mi přijde přestřelená, škoda že Seiko neumožňuje prostě poslat náhradní sklíčko do hodinářství, to by určitě vyšlo levněji. Nechám to opravit, až/pokud budou odřené víc, teď mi to za takové peníze nestojí... A pokud budu v budoucnu kupovat hodinky tak asi hodně zvážím jestli to bude Seiko, tenhle jejich přístup k servisu se mi dvakrát nezamlouvá.
long Odesláno 15. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2023 Hele popravdě je mi to líto, ale řešit jakoukoliv reklamaci ex post prostě není reálné. Přijedeš z autoservisu, budeš mít dobrý pocit a po návratu domu zjistíš odřený blatník. Co budeš očekávat od autoservisu? Atd atd. a bude to stejně u deseti dalších servisů a jiných komodit včetně například opravy mobilního telefonu. Každý z nás na některé věci rezignuje a hezky to napsal Ruda z @ONYX servis hodinek. Trpíme provozní slepotou a některých věcí si prostě v běžném servise nevšimnu ( eme). Poté na to přijdeš ve spojitosti s něčím jiným a jsi z toho rozladěný. Někdy možná i zbytečně. Tímto neobhajuji servis, jelikož jsem u toho nebyl. Aaaaaaaale pravda je ošemetná věc a každý máme tu svoji.
Tomak Odesláno 15. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2023 Stalo se mi něco podobného, akorát se zcela jiným přístupem hodináře. Též quartzky na výměně baterie - konkrétně Colty od Breitlingu. Po servisu jsem je převzal s poněkud umatlaným AR. Tak jsem doma zahájil obvyklou proceduru - nejdříve sklíčko opláchl vodou k odplavení případných hrubých nečistot a vzal hadřík z mikrovlákna, kterým jsem hodinky (resp. jejich na umatlání náchylný AR) denně čistil a který byl určen pouze k tomuto účelu a navíc byl uložený v krabičce. Po této očistě vyplynulo, že některé nečistoty nebyly jen obvyklé šmouhy, ale otěry na AR, kdy před výměnou baterie byl AR netknutý. Hned jsem se vrátil do servisu a problém nahlásil. Přestože to samozřejmě bylo v rovině mého tvrzení a sklo od Béček stojí celkem raketu, bylo mi bezplatně vyměněno. Na druhou stranu chápu, že tento přístup není žádná samozřejmost a v podobné situaci, kdy není důkaz v jakém stavu servis hodinky převzal a hlavně ani v jakém je předal, je to o vzájemné důvěře.
gargamel Odesláno 15. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2023 Přesně, je to o přístupu každýho. Hue tvrdí, že tam něco bylo už před, ale něco až po. A proč je vlastně tak těžký mu to prostě věřit? Zná svý vlastní hodinky a ostatní je neznají líp. A ano, někdy to tak je, že si člověk něčeho všimne skutečně až po delší době, ale Hue moc dobře znal stav těch hodinek. Navíc- tohle nejsou jen nějaký malý sotva viditelný vlásečnice, který skutečně můžeme dlouhou dobu prostě nevidět, nebo pokud si jich vůbec kdy všimneme, tohle je vidět hned a pro majitele samotnýho věřím, že téměř na první dobrou...
tomik.trb Odesláno 4. května 2024 Nahlásit Odesláno 4. května 2024 Ahoj. Mohu se zeptat jak se odlišuje to origo sklíčko od Seika, že nejde vyměnit za jiný třeba Safír. Jsou stránky kde si objednáš Safírový nebo Minerální na jakou chceš velikost a sílu + těsnění. Už sem si doma takhle dvoje přelisoval sám ... Musíš teda mít hodinářský lis na sklíčka
Hue Odesláno 4. května 2024 Autor Nahlásit Odesláno 4. května 2024 před 1 hodinou, tomik.trb napsal: Ahoj. Mohu se zeptat jak se odlišuje to origo sklíčko od Seika, že nejde vyměnit za jiný třeba Safír. Jsou stránky kde si objednáš Safírový nebo Minerální na jakou chceš velikost a sílu + těsnění. Už sem si doma takhle dvoje přelisoval sám ... Musíš teda mít hodinářský lis na sklíčka Ahoj, pokud si to pamatuju správně tak problém byl v tom že sklíčko je prohnuté, takže tam nejde prostě dát jakýkoliv rovný safír. Nevím teda jestli se prostě nedá koupit prohnutý safír nebo je to specialita Seika, nějak jsem to dál neřešil a na hodinkách mám prostě od té doby škrábance.
ales.kalivoda Odesláno 4. května 2024 Nahlásit Odesláno 4. května 2024 Ahoj, tento model má atypické sklo. Pro představu vypadá jak otočný popelník a ne klasicky vypouklé.
ONYX servis hodinek Odesláno 7. května 2024 Nahlásit Odesláno 7. května 2024 Seiko má spousty atypických až skoro exotických skel v tomhle je Seiko přeborník světa! Největší sranda však nastává v okamžiku, kdy se vyprodá nějaký takový atyp na vintage Seiko. To pak se z hodináře a z majitele stane lehce oběť kreativity japonských hodinářských umělců.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se