mihaal Odesláno 15. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2023 Ahoj, ke starším chronograph Certinam DS First si chci koupit sourozence. Požadavky - cca 25 tisíc Kč, divery, quartz (automaty nechci z různých důvodů), kovový řemínek (ocel i titan), spíše větší (41-43mm). Aktuálně mám v užším výběru následující modely. Který byste vzali z technického hlediska, pohledu kvality? Longines HydroConquest L3.740.4.96.6 Certina DS Action C032.451.44.087.00 Díky
Kamil.K Odesláno 15. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2023 (upraveno) Rozhodni se podle toho, které se Ti víc líbí (zvlášť když chceš baterky). Oboje jsou Swatch Group, strojek bude asi stejný, Longines je vyšší level v rámci koncernu (=vyšší cena a "prestiž"). Rozdíl v kvalitě provedení nemohu posoudit (Certin mám několik, Longines žádné / s vyjímkou Spiritů mě žádné neuchvátily/). Upraveno 15. prosince 2023 uživatelem Kamil.K
Kobliha Odesláno 15. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2023 Nevím, jestli musí být potápky, určitě bych se podíval/pokusil sehnat Longines Conquest V.H.P. (Very High Precision), které se vyráběly ne tak dávno ve velikostech 41 a 43mm, v několika barevných provedeních a obsahovaly velmi sofistikovaný Quartz strojek s věčným kalendářem a udávanou roční odchylkou 5sec. Daly se koupit od 18k do 26k. https://hanak-brno.cz/katalog/longines-conquest-l3-726-4-76-6-2/
Jackie Treehorn Odesláno 20. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2023 Ahoj, je pravda že Longines je jedna z nejstarších a nejuznávanějších hodinářských značek, ale právě LHC jsou důvod proč Longines moc nemusím. Protože LHC jsou prostě hnusný. Za mě jsou úplně šílený ty číslice, který jsou jednak zbytečně veliký, jejich grafika taky nic moc, ale hlavně jak tam chybí číslice 3 tak je ten cifr celkově úplně nevyváženej. Hodinová ručička s tím kosočtvercem taky divná, a ty indexy jsou taky úlet. Na lunetě čárka a na cifru tečka a zase čárka - jako divný. A tvar pouzdra, na to jak je velký(díky tomu všemu materialu okolo nožiček) tak je moc placatý, takže takový taky divný. Navíc LHC už je na světě poměrně dlouho a už je to okoukaný, prostě taková jedničková oktávka. Ale ať jen neplísním, Gmt verze nevypadá zas až tak tragicky, díky tomu že tam nejsou ty číslice z lokomotivy a indexy čárka tečka čárka, tak to není na první pohled až taková hrůza. Ale co se musí nechat tak Spirity se Longines skutečně povedly, to jsou moc pěkný hodinky. Ale jak se říká sto lidí, sto chutí, takže výběr bude stejně na tobě.
Pozorovatel Odesláno 20. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2023 No já bych to vzal za jiný konec, než tady kolega nademnou. Nebudu psát, proč se mi nelíbí nějaké hodinky, protože to je velice subjektivní záležitost, ale naopak se pokusím vysvětlit, co se mě na nich líbí. Ono je totiž vždy lepší být pozitivní LHC mám už pár týdnů a ačkoli nejsou dokonalé, tak je nosím velice rád. Mám sice verzi s prémiovým automatem od ETA, ale to je jedno. Historie a příběh u hodinek hraje určitě podstatnou roli, pokud se člověk o hodinařinu jako takovou zajímá, a tady se psala historie. Datum je určitě výhoda (ať už na 3 nebo 6), pokud člověk nosí hodinky do práce (koukám na datum často = rychlejší než tahat mobil). To mi trochu chybí u BB, ale ty nosím jenom ke svátečním příležitostem, kde se ten čistý cifr opravdu hodí. Odečítání času se mi na nich dělá ze všech hodinek nejlépe a to právě díky číslům v pro mě rozumné velikosti a neokoukaného fontu. Zatím mám brýle jenom na dálku, ale na blízko už to taky není úplně ono. Za mě tedy rozhodně povedený moderní elegantní design, který působí střídmě, ale zároveň není nudný. Myslím, že mlsoun1 by se mnou souhlasil, možná by přidal ještě i něco dalšího Jo a v kombinaci s gumou si s nimi připadám jako český Bloud, Vel Bloud
Kamil.K Odesláno 20. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2023 (upraveno) Přestože bych mohl podepsat vše co o LHC uvedl Jackie Treehorn ( a přidal bych ještě tvar ochrany korunky ) dávám za pravdu Pozorovateli - toto hodnocení je jen moje a subjektivní a nechci žádnému že spokojených majitelů (včetně mlsouna1, který nás jejich fotkami zásobuje hojně, a je to v pořádku, nosí je zjevně rád) tyto hodinky kritizovat a kazit jim radost z nich. Proto jsem o pár příspěvků výše napsal jen že mě, až na mimořádně povedené Spirity, Longines neoslovily. Upraveno 20. prosince 2023 uživatelem Kamil.K
sodekcz Odesláno 20. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2023 LHCéčka jsou hodinky jako každé jiné. Je to fakt jen na osobním vkusu a kvality bych se nebál. Pokud se člověk začne soustředit na drobnosti tak ty "opravdu ideální" bude hledat hodně dlouho. Subjektivní názor - mě si třeba postupně získávají, neměl bych s nimi problém.
mihaal Odesláno 20. prosince 2023 Autor Nahlásit Odesláno 20. prosince 2023 Děkuji za vaše názory a komentáře. LHC jsem teď vyzkoušel na ruce a aktuálně se kloním spíše k Certinám, primárně z důvodu jednoduššího a přehlednějšího ciferníku. Takže už jenom rychle dorozmyslet a časem do správné kategorie přidám fotku:-)
mihaal Odesláno 22. prosince 2023 Autor Nahlásit Odesláno 22. prosince 2023 Zvolil jsem nakonec Certiny, snad to byla dobrá volba - čas ukáže:-)
Gustaf Odesláno 23. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2023 Já osobně bych vzal Longines VHP. Ale ať dělají radost a dobře slouží.
SanSebi Odesláno 28. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2023 ja som mal longines VHP, a aj ked som ich mal ako darcek na 30ku, sám sebe, tak som ich musel predať, jednoducho mi nešmakovali.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se