mydlinkaTM Odesláno 17. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2024 Druhý kandidát je mnou opět preferovaný Spyderco Tenacious. Preferovaný protože dá se sehnat za slušný peníz jak stříbrná tak černá čepel v nižší třídě 8cr13mov tak i stříbrný v krásné S35VN. Výroba střenek není také úplně složitá. Moje představa by byla případně taková: modré G10 střenky dovnitř vložený znak chronomagu v origo podobě - gravírovaný ze stříbrné alpaky, patinovaný. Čepel, klip a příložky jemně opískovány a omlety v kamíncích = matná šedá. Zápory jsou, že na něj neseženeme deep carry klip.
mydlinkaTM Odesláno 17. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2024 Jj, měli chybu u výběru materiálu v eshopu.
mydlinkaTM Odesláno 17. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2024 Jeste sem dam Tenu fotky z mobilu.
mydlinkaTM Odesláno 17. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2024 (upraveno) Další kandidát by mohl být Spyderco Manix2 - je to už dražší nůž. Provedení z modré G10 obdobné jako u té Teny. Tam si nejsem jistý s dostupností v CZ ve větším počtu. Ale zase se dá koupit v číně aftermarketový titanový klip. Ten černý je model Manix2XL dal jsem ho tam kvůli tomu deep carry klipu. Upraveno 17. ledna 2024 uživatelem mydlinkaTM
mydlinkaTM Odesláno 17. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2024 Další kandidát by mohla být i velmi oblíbená kvůli poměru cena/výkon RAT1 nabo menší sestra RAT2 - opět se dělá v několika variantách materiálu čepele (ta 1 určitě). Klip deep carry bohužel není a aftermarket jsem neviděl.
mydlinkaTM Odesláno 17. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2024 A asi poslední kandidát - svatá trojice Spyderco Delica/Edela/Endura. Tam je sice náročnější oboustrané frézování, výroba backspaceru, ale co už je to klasika. Co se týká materiálu čepele tak byc zůstal u rozumné VG10. ZDP je už pro fajnšmekry je křehčí a chytá lišku. Tady by modrá G10 místo těch FRN střenek fakt prospěla. Deepcarrz klip z číny je také v pohodě. Často zmiňovaná (mikro) vůle proti pojistce je bohužel její vlastnost - "odborníci" na ni nadávají, lajkovi je to jedno - předesílám, že mě také. Kdyby takových výsledků ve vůli dosahoval Mikov, tak se můžou kluci plácat od rána do večera po ramenou. Fotky jenom co mám na flashce, v moilu jich je další kupa, ale jsou bohužel ve velkém rozlišní.
mydlinkaTM Odesláno 17. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2024 A to je asi tak vše co bych mohl nabídnout.
AndyAaron Odesláno 17. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2024 RATka je skvela kudla. Jednicku mam a jsem z ni nadsenej. Neni to nuz na vystavku, krasne se s ni pracuje. Dvojku planuju doplnit casem, takze by mi nevadila a navic je to relativne budgetova varianta. Pavouci za me cajk jakejkoliv, SAKs taky cajk.
tomina666 Odesláno 17. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2024 Za mě taky v pohodě jakýkoli Spyderco..
Harwey Odesláno 17. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2024 predpokladam, ze bude opat rozbehnute hlasovanie podla mydlinkovho vyberu, tak hlasujem za Victorinox
Frantik Odesláno 17. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2024 (upraveno) Taky bych sel do VNOXE Tam te uprava je skutecne značná, ten rozdil oproti originalu. Plus si muzeme poskladat železa a navic klip do kapsy. Za me je tam nejvetsi posun. Upraveno 17. ledna 2024 uživatelem Frantik
marecenator Odesláno 17. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2024 Pridal bych se, Manix 2 ideal, Ratka, Tena v dobre oceli taky, Vnox nemam a mohl bych mit.
warann Odesláno 17. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2024 @mydlinkaTMDíky moc, že sis udělal čas na takhle precizní nástřel. @Harwey Ano vidím to stejně, probereme a nadhodíme sem. Klidně tedy pište postřehy, hlasování bude následovat.
warann Odesláno 17. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2024 (upraveno) Tak po dohodě s Márou (když tak mě doplní či formulář upraví) bysme to viděli následovně. Nepřekvapivě dáme jen a pouze kudly, co psal Vojta. U Vnoxe dáme zatím jen značku a model by se řešil v dalším kole. Obdobně zatím Endura/Edela/Delica v jednom řádku, RATka 1 a 2 dtto. Je možnost hlasovat pro více nožů. Zkuste prosím zachovat formát, místo čárek budou jen čísla. Pokud jsem na něco zapomněl, tak se připomeňte. Upraveno 17. ledna 2024 uživatelem warann
nazdarhodiny Odesláno 17. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2024 Ahoj, mozna nebudu sam, kdo by ocenil, pokud by nekdo zkusenejsi nabizene varianty zhodnotil (vyhody/nevyhody/material/nositelnost). Ja za sebe bych preferoval lehky, tenky universal s kvalitnejsim ostrim. Treba klasicke Viktorinoxy notoricky nechavam doma, protoze jsou neohrabane tluste. Ale na tech obrazcich co poslal @mydlinkaTMse mi libi vsechny (i Vnoxy). A klobouk dolu, skvela nabidka, ktera urcite stala spoustu prace. Diky P.S. Sam nejradeji nosim zakazkovy nozik s kostenou strenkou, se kterym bych se bal do lesa a nejsem uplne schopny ty tooly z nabidky posoudit. Ale tesim az budu mit jeden z nich v kapse
Maro Odesláno 17. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2024 Nemám na to teď úplně prostor, ale nebylo by jednodušší odhlasovat to před Google form případně nějakou jinou platformu? To čarkování mi přijde trochu nešťastné, ale chápu, že v rámci možností cca transparentní.
warann Odesláno 17. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2024 (upraveno) Victorinox : Spyderco Tenacious : Spyderco Manix2 : RAT 1 nebo 2 : Spyderco Delica/Edela/Endura : Upraveno 17. ledna 2024 uživatelem warann
Prochy68 Odesláno 17. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2024 (upraveno) Victorinox : 1 Spyderco Tenacious : Spyderco Manix2 : 1 RAT 1 nebo 2 : 1 Spyderco Delica/Edela/Endura : Upraveno 17. ledna 2024 uživatelem Prochy68
marecenator Odesláno 17. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2024 Victorinox : 1 Spyderco Tenacious : Spyderco Manix2 : 2 RAT 1 nebo 2 : 1 Spyderco Delica/Edela/Endura :
D0M0VNIK Odesláno 17. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2024 (upraveno) Victorinox : 2 Spyderco Tenacious : Spyderco Manix2 : 2 RAT 1 nebo 2 : 2 Spyderco Delica/Edela/Endura : Upraveno 17. ledna 2024 uživatelem D0M0VNIK
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se