EpsteinBarr Odesláno 14. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2024 V podstate, ak ta to bavi, je to ok a nic proti tomu. Pokial odchylka nelieta a je "konstantna" kazdy den, je to dobre. Ja by som ich uz davno mal u Rudu v @ONYX servis hodinek Cas, ktory stravis tymto testovanim hodiniek bude mozno rovnaky ako cas, za ktory sa dostanu chalanom na stol. Drzim palce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Montgomery Odesláno 14. února 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2024 Nebaví mě to vůbec, to ti řeknu zcela upřímně. Ale nebaví mě ani neustále je posílat do servisů. Jak jsem psal, byly tam už třikrát a výsledek z toho není žádný, i když vlastně je. Je to horší. Kdybych se na to úplně na začátku vykašlal, sice by mi chodily půl minuty pozadu, ale nezastavovaly by se. Mohl jsem si koupit otvírač dýnka, trochu je postrčit dopředu a bylo vyřízeno. Ale to jsem nechtěl, chtěl jsem to mít vyladěný od profíků. Tak je mám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EpsteinBarr Odesláno 14. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2024 před 4 hodinami, Montgomery napsal: Mohl jsem si koupit otvírač dýnka, trochu je postrčit dopředu a bylo vyřízeno. Kvitujem, ze pri tom vsetkom nestracas zmysel pre humor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 14. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2024 před 5 hodinami, Montgomery napsal: Nebaví mě to vůbec, to ti řeknu zcela upřímně. Ale nebaví mě ani neustále je posílat do servisů. Jak jsem psal, byly tam už třikrát a výsledek z toho není žádný, i když vlastně je. Je to horší. Kdybych se na to úplně na začátku vykašlal, sice by mi chodily půl minuty pozadu, ale nezastavovaly by se. Mohl jsem si koupit otvírač dýnka, trochu je postrčit dopředu a bylo vyřízeno. Ale to jsem nechtěl, chtěl jsem to mít vyladěný od profíků. Tak je mám. Právě, to je jako dát zánovní auto do servisu... Ale tady - celkově to chápu, prodělal jsem před lety podobnou anabázi s fotopřístrojem Prudil jsem tak dlouho, až to nakonec asi na popáté odborníci vyřešili. Tady jak píšou borci výše - Onyx Jihlava. Když je vůle, je i cesta, měj tu vůli, vydej se tam s tím osobně. Ideální. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 15. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2024 6R15 je náladový strojek. Mé Seiko Ginza byly v Koscomu asi 3x než se dal strojek ok do kupy. A to byly kupovány nové od Kubsona. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Montgomery Odesláno 15. února 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2024 Nářadíčko přišlo. Cvičně jsem otevřel svoje ošuntělý Maka (které jsem teď chvíli nosil a které šlapou jako, no jako hodinky), než jsem se odhodlal sáhnout na Seiko. Bohužel Seiko se mi otevřít nepovedlo, hodináři v Koscomu zřejmě používají k utažení dýnka hasák. Takže nic, až k tomu psychicky dozraju, tak je odešlu do Onyxu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ONYX servis hodinek Odesláno 20. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2024 Ahoj, vypadá to jako by jsme měli zaděláno na další problematickou zakázku . Ne Vážně. Po tom co jsem tady četl, mi z toho vychází rovnice, problém s automatickým nátahem + špatné nastavení regulačního systému. Výměna strojku by vše měla vyřešit. To že se závada opakuje jak přes kopírák spíš ukazuje, že byla provedena pouze papírově. Momentálně mám od místního člena na řešení dost podobný případ nepřesnosti a nestability chodu, ale bez problémů s nátahem a u stroje 6R35. I po několikátém pokusu se nepodařilo ani mě a ani kolegovi co se u nás přímo na Seiko specializuje hodinky uvést do stavu stabilní odchylky. Nutno podotknout, že se u tohoto exempláře extrémně lepil vlásek a ničím nešel přesvědčivě odmastit až acetonem. Onen problém bude po domluvě vyřešen v rámci záruky opravy, výměnou za nový stroj. A aby bylo vše transparentní, tak za přítomnosti majitele. Jinak obecněji k strojkům Seiko. Osobně nemám rád rezignaci pod tíhou neřešitelnosti problémů, ale nutno podotknout a nechci Vám místním nadšencům do značky Seiko kazit mínění, že některé kalibry od Seika, jsou opravdu krámy. Konkrétně nejsou dobré zkušenosti s regulačními systémy a stabilitou chodu. 80% Seiko hodinek je z výroby distribuováno s vyosenými vlásky. Delty - stabilita chodu v polohách jsou taktéž na míle vzdáleny Švýcarské konkurenci. Povolené tolerance - 15 + 25 konkrétně u 6R15 hovoří sama o sobě a já sám bych něco takového v době moderních hodinek na ruce nesnes. Pokud budeš chtít řešit problém s hodinkami u nás, jsme ti plně k dispozici, stačí jen napsat, zavolat. Ruda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 20. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února 2024 Tak dík, tos mě teda potěšil. Ale tušil jsem to. Kolega, co mi reguloval Samuraje říkal, no je to Seiko... Neřekl krám. Taky se mu docela zadařilo. Chodí do 5s+. To tam skládá ty strojky blbě nastavenej robot nebo špatně placenej člověk? Že na tom jsou tak blbě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EpsteinBarr Odesláno 21. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2024 Dost blbe je, ze na nie prave starom GS 9S65 to bol myslim, stabilita chodu bola v zmysle "tikam ako chcem"... @ONYX servis hodinek a Ruda to sice dali do poriadku, ale ten taky "zahorkly" pocit proste ostava. Takze doma ostali finalne tri kusy s 9R a jeden 8L. Tym nechcem povedat, ze som zanevrel na Seiko ako take, to vobec nie. Len ja chcem mechanicke hodinky, ktore su presne. Tu to sice nepatri, ale co-axial 8900 nastavujem 2x rocne pri zmene casu. Teda vlastne ani vtedy nie, kedze len pretocim hodinovu rucicku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 21. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2024 Mě právě kromě neservisovaných starých kusů chodí všechno tak nějak k mé spokojenosti. Ale Hamiltony chodí líp, +7s ať s nima dělám co dělám, myslím, že až půjdou na servis, tak budou schopni je poladit bez problému na nulu. Na Seikách pozoruju hlavně velkou nepřesnost, když dochází nátah. Ale mám je rád, Švýcaři se mi tak často rozhodně do mého vkusu vzhledově netrefí. A když, tak za padesát plus. Takovej pracháč nejsem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sprite Odesláno 22. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2024 (upraveno) Tím členem s problematickým strojkem 6R35 má pravděpodobně Ruda na mysli mě. Jak jsem psal už v jiném vlákně, kde @Montgomery řešil přesnost, myslel jsem si, že celý můj problém s nepřesností je v nedostatečném nátahu. Zprvu jsem hodinky natahoval 20x otočením korunkou s tím, že pak už se dotáhnou nošením. Hodinky v tomto režimu dělaly stabilních -15 s/den. Při odložení se ale zastavily po 48 hodinách, ačkoliv rezerva chodu by měla být 70 hodin. Dospěl jsem tedy k závěru, že je to opravdu mým stylem nošení, typem zaměstnání a především mírou natažení hodinek. Ráno v 6 hodinky nasadím na ruku, sednu do auta a vysednu před prací. Tady sedím v kanclu u PC, jen občas vstanu a někam jdu. V poledne 200m na oběd a zpět. Odpoledne sednu před prací do auta a dojedu domů, kde hodinky do rána odložím. Takže tyto hodinky mám na ruce 10 hodin s minimem pohybu. Dalším kamenem úrazu u mě bylo natahování. Domníval jsem se, že otočení korunkou 20x je plné natažení a nošením je tak už jen dotahuju. Až pak jsem se dočetl a dozvěděl, že plné natažení je třeba 50x otočení korunkou. Takže já je vlastně nikdy nenatáhl do plna a svým stylem nošení jsem je navíc prakticky skoro vůbec nedotahoval. A zřejmě proto i to neustálé zpožďování se. Zkusil jsem je tedy natáhnout 50x otočením korunkou, nosil je tři dny a i při mém stylu nošení 10 hodin na ruce (ale s minimem pohybu pro hodinky) a 14 hodin odložení, dělaly hodinky pár dní v průměru -1 až -2s/den. Po pár dnech se ale z ničeho nic začaly předbíhat a dělat dlouhodobě průměrných +18 s/den. Přitom na mém stylu používání se nic nezměnilo. Chtěl jsem ale vyřešit i tu potřebu častého šroubování korunky a ručního dotahování, protože při běžném nošení jsem je prostě nenatáhl. Koupil jsem tedy natahovač. Aktuálně je situace taková, že v kombinaci natahovače a mého stylu nošení hodinky po odložení vydrží běžet cca 68hodin (ráno vytáhnu z natahovače, 10 hodin na ruce, odpoledne odložím mimo natahovač a takto odložené vydrží běžet 68 hodin). Čili natahování a rezerva chodu je už vyřešena. Ale co se týká přesnosti, tak ta je přímo úměrná tomu, jak moc se s hodinkami pohybuji. Když jak píšu výše jedu do práce autem, pak sedavá práce a domů zase autem, kde je po příchodu dám do natahovače, je denní odchylka průměrných cca +18 s (někdy +15, někdy + 21 s/den v závislosti na míře pohybu). Když jdu ale do práce pěšky, tak po 40 minutách chůze udělají hodinky nejčastěji +4s. Ale 2x už se stalo i to, že za těch 40 minut chůze hodinky udělaly jednou 9s a jednou 10s do plusu. Po příchodu do práce a sedavém zaměstnání s občasnou chůzí někde po budově se to opět ustálí na těch cca 6s do plusu za 8 hodin v práci. Čili byla by možnost hodinky seřídit o těch -18s a chodily by naprosto přesně. Ale to za předpokladu, že budou jen ležet, nebo budou střídavě ležet a střídavě v natahovači a nebo s nimi budu dělat jen minimum pohybu a do práce budu jezdit autem Jakmile s nimi ale budu normálně více chodit (což v létě plánuji), tak se začnou při každé chůzi nevyzpytatelně a poměrně hodně předbíhat. Upraveno 22. února 2024 uživatelem Sprite Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sprite Odesláno 22. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2024 (upraveno) Ještě jen pro porovnání, mám SKX007K2 se strojkem 7S26 a ačkoliv mají z výroby větší toleranci než 6R35, tak po servisu a vyladění v ONYXu dělají +1 až +2 s/den Pravda, ještě jsem s nimi nikdy nešel pěšky do práce, takže nemám srovnání, co by udělala přesnost po delší chůzi (ale věřím, že nic). Každopádně při MÉM běžném nošení jsou aktuálně výrazně přesnější, než násobně dražší SPB143J1 s lepším strojkem. Takže nevím, kde je u těch SPB143J1 chyba a mrzí mě, že jsem s nimi @ONYX servis hodinek takto zadřel Toto byly mé čtvrté hodinky, co jsem do ONYXu posílal na údržbu a ve všech případech naprosto špičkově odvedená práce a profesionální a nadstandardní přístup. Jen prostě tento konkrétní strojek se z nějakého důvodu asi rozhodl, že bude dělat paseku. V mém případě ale (na rozdíl od @Montgomery) absolutně nepřipouštím sebemenší pochybení ze strany servisu, protože to, jak se s nima Ruda natrápil, je až neuvěřitelné a nesmírně si vážím jeho trpělivosti a vůbec toho, že to ještě nevzdal. Upraveno 22. února 2024 uživatelem Sprite Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 22. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2024 (upraveno) Tak to mu tam pošlu svoje SKX. Upraveno 22. února 2024 uživatelem Jiří Sedlák Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
habadej Odesláno 23. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2024 Včera jsem koukal a u mých SPB143 s vyměněnou setrvačkou se začíná 6R35 asi trochu umoudřovat, za 18 dnů průměrná odchylka zhruba +7s. Je teda fakt, že jeden den udělá +15, další třeba +2, pak týden běží +7, pak zase nula 0, pak zase +12. Ten rozptyl je dost velký, ale kašlu na to, jsem rád, že to chodí aspoň takhle. Když nosím Bally s Etou nebo Sellitou (normálně fakt výrobce udává oba strojky), tak každý den přesně +1, v zimě v létě, ať dělám, co dělám, furt stejně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Montgomery Odesláno 28. února 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2024 Pár slov k dosavadnímu vývoji. Hodinky jsem v pátek odeslal do Onyxu, ale jsem blbec. K odeslání jsem zvolil Z-Box, do kterého se mi povedlo vložit zásilku nestandardním způsobem. Takže hodinky doposud trčí v Z-Boxu a čeká se na příjezd technika. Mám teď nějaké smolné období Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 28. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2024 Napadá mě jediná otázka. JAK? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Montgomery Odesláno 28. února 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2024 Otevřel jsem schránku, vložil jsem zásilku, zavřel jsem schránku. A pak jsem asi zavadil o možnost znova otevřít schránku (pravděpodobně), protože se dvířka znova otevřela. Tak jsem je instinktivně opět zaklapl. A potom koukám na display, že mi tam svítí (asi jediné) tlačítko - zásilka vyjmuta. Tak jsem na něj ťuknul. A najednou aplikace hlásila, že se čeká na podání zásilky. Jenže ona už byla v Z Boxu!!! Takže jsem znova klikl na volbu podat zásilku - otevřely se dvířka, ale jiná! Tak jsem je zase zaklapl, a aplikace vesele hlásila, že zásilka byla podána. No jo, jenže se fyzicky nachází v jiné schránce než co si systém myslí. Tak jsem radši zavolal na technickou podporu, a popsal jim svou situaci. Slečna na podpoře tam vyslala technika, no a tak to tedy doteď trčí na místě, technik má zřejmě času dost. Takto to je celé Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 28. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2024 Tak to jsem zvědavý jak to dopadne. První co mě napadlo, že tam přijde někdo vložit zásilku, otevře se mu tebou obsazená, ale v systému prázdná, dvířka a voilá, někdo dostane hodinky zadarmo. A až přijede technik, zjistí akorát prázdnou, tebou rádoby obsazenou, schránku. Osobně Z-boxy už nepoužívám, i když to tam vložim mimo otevírací dobu nejbližšího podacího místa, stejně se zásilky ze Z-boxu hnou o den pozděni než z podacího místa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Montgomery Odesláno 28. února 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2024 (upraveno) Přesně to mě taky napadlo, proto jsem volal na podporu, kde se mě slečna ptala, do které schránky jsem to vložil, a tvrdila, že jí zablokují proti otevření. Včera jsem tam volal znova, když jsem v aplikaci neviděl vůbec žádný pohyb, a i včera mi jiná osoba opačného pohlaví potvrdila, že jakmile se nějaká schránka otevře, zůstane již zablokovaná. Nezbývá mi tedy, než tomu věřit. Každopádně kdyby se takto ty hodinky ztratily, bylo by to asi geniální završení tohoto zoufalého příběhu. Upraveno 28. února 2024 uživatelem Montgomery Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
childe Odesláno 28. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2024 Teda koukám, že ty hodinky jsou fakt nějaký zakletý. Nebyl jsi s nima někde kde stále praktikují voodoo? Snad vše dobře dopadne a dostanou se tam kam mají a kde jim pomůžou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se