Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak jsem si onehdy při procházení Chronomagu zavzpomínal na mé mládí.Do učení jsem jezdil do 0lomouce v letech 1972-1975.Protože jsem na hodinkách ujetý už od těch časů,tak jsem měl prošmejděné všechny,asi tři čtyři hodinářství,které ve městě byly.Pamatuji si na

Prim Sporty I,ktré stály 600Kčs a měli je v modré,červené,černé,pískové a taky v barvě kardinál,o které něketrý člen Chronomagu pochy-

boval,zda se v této barvě oficiálně dělaly.Taky se v hodinářstvích objevovaly hodinky a budíky Heuer.Budíky byly tzv.Helmet a hodinky

samozřejmě automaty včetně chonografů.Pamatuji si,tyto začínaly na částce 2800,-Kčs.Poslední automaty a to Heuer Carrera,s koženým

páskem v PVD úpravě za 4800,-Kčs a Heuer Autavia se stříbrným ciferníkem a celomatnou úpravou za 5600,-Kčs jsem viděl v Olomouckém

hodinářství na začátku roku 1986.Tehdy dostali jen pár kousků.Už jsem byl rozhodnutý,že si Autavie pořídím,ale než jsem se rozhoupal byly

pryč.Pak už se občas objevily qartzové Heuer Verona.Když si tak vzpomenu na ceny tehdy a dnes,tak je to hrůza.Je jasné, že na ty Autavie dělal normální člověk nejméně dva měsíce,ale pro fandu byly víceméně dostupné.Horší pak než cena je fakt,že tak pěkné automa-

ty se dnes už ani nedělají.Snad kromě nějakých Speadmastrů od Omegy,eventuelně Class1 od Edoxu,ale myslím si že zlatý věk těchto

nádherných automatů již skončil.Déle již nechci členy Chronomagu unavovat a prosím o schovívavost,je to můj první delší přízpěvek. :guiltysmiley:

Odesláno
Jen dotaz k těm Prim Sport I - ty byly tehdy běžně k dostání, nebo je člověk musel "shánět"?

Opravdu ty Prim SportyI byly běžně k dostání a když ne hned, tak když přišlo nové zboží,tak určitě.

Odesláno
Jen dotaz k těm Prim Sport I - ty byly tehdy běžně k dostání, nebo je člověk musel "shánět"?

V Praze ano. Dokonce stály původně jen 400 Kčs (já je za tu cenu koupil).

Později měli ještě automaty, tuším za 1800 Kčs (cenou si nejsem jist)

Odesláno
V Praze ano. Dokonce stály původně jen 400 Kčs (já je za tu cenu koupil).

Později měli ještě automaty, tuším za 1800 Kčs (cenou si nejsem jist)

Máte pravdu,opravdu stály původně 4OO,- a pak je ze dne na den zdražili na 6OO,-.Mé první hodinky Prim SportII s modrým svítícím

ciferníkem a ručičkami jsem v roce 1973 kupoval již za 6OO,.Kčs.

Odesláno

Ja nie som az taky pamatnik (26) prve primky mi kupil dedo ked som mal 6 cenu si nepamatam ale pocitam tak 300Kcs tie mi vydrzali dlho a zazili mnoho (idu a mam ich do dnes) potom cca v 13tich som dostal uz ani neviem pri akej prilezitosti kvazisport (cal64 chrom otocna luneta bez aretacie) aj tie mi vydrzali dlho v oprave boli prvy krat ked som mal asi 20 lebo im odislo tesnenie na skle inak idu do dnes... hodinar nevedel tesnenie zohnat a na to aby niecom zalepil sam bol prilis krepy, tak prislo obdobie temna (roznych reklamych quartziek).... no a potom prisiel chronomag (23) a uz to bolo cele v haji :)

Odesláno
Máte pravdu,opravdu stály původně 4OO,- a pak je ze dne na den zdražili na 6OO,-.Mé první hodinky Prim SportII s modrým svítícím

ciferníkem a ručičkami jsem v roce 1973 kupoval již za 6OO,.Kčs.

1973? To jsem ještě 3 roky nebyl na světě :) Tak to si asi pletu, tak to musely být Prim sport II. Když jsem si je kupoval, tak to muselo být někdy 1988, ale stály určitě jen 400 Kčs, pak zdražily na 600 Kčs.

Odesláno

To se mi nezdá, ceny který si JÁ :) pamatuju z roku 1974/75 jsou 590,- za Igen a 610,- za II. Ceny pak asi nijak moc nerostly, ale řekl bych, že určitě neklesaly. V Eltonu by to mělo jít dohledat, docela by mě zajímalo, komu paměť špatně slouží, doufám, že to nejsem já :D.

Odesláno
Já si myslím, že Sport II.gen stály asi tak v 1983 680,-. Moc jsem po nich toužil a okukoval je v Klenotech ve výloze. Ach jo :) já měl obyč. s kal.68. Jen prachotěsné, bez lunety, to jsem frajer nebyl

To není možný. Já měl tyhle 44922670-Prim_Sport_II.jpg

jen ne se žlutými a bílými indexy, takže Prim Sport II.

Kdy přesně mi byly kupovány už nevím, když přišla revoluce, byl jsem v 7. třídě a o moc dřív to být nemohlo. Vím na 100 %, že stály 400 Kčs. Kupovali jsme je v hodinářství kousek nad Náměstím Míru v Praze (to hodinářství je tam dodnes).

Odesláno

Tak já jsem dostal Sport II (ty co jsou na Patrikově fotce) v roce 1992 a myslím, že stály 350,- Kčs v Orlové (okres Karviná). To bylo radosti :thumbsup_anim:

Jen mne štvalo, že na ně nevidím ve tmě :thumbsdown_anim:

Odesláno

Já měl dodnes pocit,že mě stály sporty Igen. s modrým cif. skoro celou miji první výplatu ( 800,-). Ale byl to pro mě nákup století.Chodil jsem na koupaliště i když na koupání nebylo jen abych s nima mohl před lidma do vody!! :thumbsup_anim:

Odesláno

Já si dvojky pamatuju z osmdesátých let jako tehdy v podstatě jediné běžně dostupné vodotěsné hodinky za rovných 400Kčs.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...