Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Radku, ty sendvice sou luxusni, akorat po tom bych asi vyslap leda tak spojku..

Ono to trochu klame tělem - slanina a čedar sou light, chleba žitnej. Prostě taková malá sváča.

Vlastně co to kecam... ne, jsou fakt docela nabušený A to nejni vůbec jistý, že na mě zbyde - co jí žena ?za dva?, občas sušim hubu.

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

To musí být dobrota ten perkelt, se mi sbíhají sliny. O kačenky jsem letos ještě nezavadil ale když vidím tu předpověď tak do týdne budou :)

Odesláno

Jestli ti do toho můžu kecat tak v jedné děsně chytré knize asi 150 let staré se radí
přidat tam Eau de Vie, tak dva panáky. Hruškovou nebo jablkovou.
A výpek pak jen zredukovat a nakonec do něj dát máslo, nechat 2 minutky projít varem.

Už jsem zkoušel a neměli to tenkrát v proslulém Jockey clubu blbě vymyšlený ;)

Odesláno

Moc hezkej kuchařskej Terminus Technicus, tahleta "živá voda"  :sweatdrop:

Řekl bych že s maxelovou péčí připravovaná krkovička by klidně snesla i tu vínovicu  :speak_cool:

Odesláno (upraveno)

Dostal jsem od kamaráda nimroda igelitku divočiny, včetně pajšlu a jsou tam dvoje krásný jatýrka z divočáka...nemáte někdo dobrej recept na paštiku? Je mi úplně líto dělat je jen na cibulce...

Upraveno uživatelem Mirek
Odesláno

Suroviny

Na paštiku:

400 g neočištěných kuřecích jater (cca 350 g po očištění)

250 g másla (může být až 400 g, viz poznámka v postupu) - DAL JSEM VÝRAZNĚ MÍŇ, MAX 100G, když dáš těch 250-300 tak to jde blbě mazat po vyndání z lednice

1 malá cibule nebo šalotka

1/2 lžičky tymiánu

1/2 lžičky sušené petrželky

2 lžíce bílého vína

2 lžíce smetany na vaření

sůl a čerstvě mletý pepř

Na zalití paštiky (lze vynechat):

50 g másla

bylinky na ozdobu

zdroj: https://www.kucharkaprodceru.cz/jatrova-pastika/

Odesláno

Díky za typ, udělal jsem to obdobně, přidal jalovec, rozmarýn, česnek a hlavně místo vína dal whisky a je to paráda, jako bych na chleba mazal Laphroaiga A srnčí ragů bude zítra

603f3aef60226bbb304886f9fff4a640.jpg

Odesláno (upraveno)

Tak to mám radost. Teď koukám, že sem přehlídnul to víno, já tam dávám rum, ta sladkost se tam hodí

Upraveno uživatelem Moty
Odesláno

Chtěl jsem tady nabídnout, kdyby někdo chtěl pštrosí maso, že ho docela často vozím Radkovi a teď jsem zaregistroval i další poptávku, mohl bych toho vzít víc a dovézt do Prahy, je to přímo z pštrosí farmy/jatek

http://www.pstrosifarma.cz/nabidka-produktu/

Dále je možná objednávka z této farmy

https://www.maso-blonde.cz/cenik/

Jedná se o domácí hovězí maso francouzského masného plemene Blonde D´Aquitania

Odesláno (upraveno)

tvl, tohle je všechno humus přípálená rakovina....  :death: , to by mi jeblo, bo takový letitý  konzumenty jak si to tady popisujete denně potkám na interně s obličeji utrápených a zničených žaludků, dvanácterníků, vředů, tenkých a i tlustých střev.... Kandidátů akutních operací, kolik a katarů všeho druhu. K tomu chatrný zdraví, nadváha, platfus a perspektiva v lidovém zdravotnictví je jasná  absolutní nula.  :helpsmilie: Prostě a jednoduše - čím víc tu úpravu honosně nazvete a upravíte, tím větší sračka to pro trávicí systém z toho pak je. Vrcholem jsou levná vína, plná siřičitanů a dalších podloudných látek z Moravy i z dálavy 

No nic, vlastně jsem chtěl jen říci, že nejlepší kulinárium je šumavský chleba se sádlem ze zabíjačky, s cibulí, pórkem a česnekem. trochu sole a trochu denní dávka fest-chili.  Z vlastní zahrádky. Čili - chili sendvič denně a pacient je zachráněn.  :photo: jo, tvl, není nad to když osoba ví, že jídlo má být v první řadě lék a tělu prospívat a ne škodit.  :cheers:  všem.

Upraveno uživatelem eloga
Odesláno

Tělo má jít do hrobu zhuntovaný. A aniž bych chtěl polemizovat o obsahu talíře na fotce výše, ono to "sádlo ze zabijačky" pašík řezníkovi taky nečepuje do flašky vestavěným kohoutkem na pupku - říká Ti něco slovo "škvarek"?  ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...