Maxel Odesláno 31. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2023 Žrasoooo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 1. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna Jak jinak dneska… vše NEJ do Nového roku, kulináři! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 1. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna @Maxel Paráda! Vše nej do Nového roku i vám všem ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 2. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna Chlapi, prosba ohledně oliváče. Loni jsem si přivezl dva litry domácího z Chorvatska, malý rodinný podnik na doporučení domorodce. Neskutečná chuť! Letos tam asi nepojedem a už pomalu dochází. Sonduju tak, jak-čím ho nahradit. Obecně se pohybuju v konfekci Franz Josef, Costa, Borges, apod. Což je fajn na teplou kuchyni, ale bagetku bych si do toho s chutí nenamočil Takže ten dotaz. Máte někdo buď zdroj na domácí extra-chutný oliváč; anebo tip na podobný v rámci konfekčního prodeje? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vasil Odesláno 3. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna Moja nejdražší si na všechno leje olej Kalamata PDO. Vysoká plechovka, tahá to tuším z Billy. Ale jak moc je lepší než zbytek netuším, já nejsu moc fanda do oliváčů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
14titi Odesláno 3. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna před 14 hodinami, Maxel napsal: Chlapi, prosba ohledně oliváče. Loni jsem si přivezl dva litry domácího z Chorvatska, malý rodinný podnik na doporučení domorodce. Neskutečná chuť! Letos tam asi nepojedem a už pomalu dochází. Sonduju tak, jak-čím ho nahradit. Obecně se pohybuju v konfekci Franz Josef, Costa, Borges, apod. Což je fajn na teplou kuchyni, ale bagetku bych si do toho s chutí nenamočil Takže ten dotaz. Máte někdo buď zdroj na domácí extra-chutný oliváč; anebo tip na podobný v rámci konfekčního prodeje? Ahoj, já beru několik let olej od lozano-červenka. Pěstujou ve Španělsku a prodávají i v Čr (kamenný shop kousek od Prahy jinak posílají). Je to jednodruhový olivový olej extra virgin. Za 5l platím kolem 1000kč. Pokud nijak šíleně nezdraží nebo neskončí, nebudu kupovat jiný. Mají dvě odrůdy (jemnější arbequina a výraznější piqual), přičemž oba jsou super. Mývají stánky pravidelně na různých trzích. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stratom Odesláno 3. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna Uměl bych olivac nefiltrovany ze Sardinie. Balení 1, 3 a 5l. Ochutnávka možná v HK. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 3. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna Díky chlapi! @14titi Objednal jsem od každého půllitrovku na košt. Jinak ale 5l kanystr vidim na webu za necelých 17kil. @stratom To bych asi taky využil. Jezdim několikrát týdne Pce, tak bych se ozval; nejspíš příští týden. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
14titi Odesláno 4. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna No...tak to zdražili poměrně výrazně. Nicméně je pravda, že jsem objednával určitě tak dva roky zpátky. Dej schválně vědět, jak Ti sedí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 5. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna Ček si udělá koleno. A . . . . . . má peška. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paya01 Odesláno 6. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna Asi se mi vysmějete, ale dnes máme premiéru s pomalým hrncem. Guláš byl výborný a s minimem práce.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 6. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna Asi se mi vysmějete, ale dnes máme premiéru s pomalým hrncem. Guláš byl výborný a s minimem práce..Nádhera My dnes pečená párty šunka,opékané brambory a zelené fazolky na slaniněSent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 8. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna @14titi Dnes doručeno. A hned jsem se vrhnul na košt. Vpravo benchmark, tedy Chorvat. Vlevo Arbequina. Uprostřed Picual. Jednoznačně nejvíc je “zadání” podobný Picual, hlavně v rámci výraznosti chuti. Až tak, že bych je od sebe možná nepoznal. Ale ani Arbequina neni zlá, jen bude vhodná spíš na jemnější dochucení a dresinky. Každopádně vezmu pár litrů obého Tudíž díky za tip! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
14titi Odesláno 8. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna Jsem rád, že chutná. Osobně mám taky raději výraznější piqual, ale víc doma používáme arbequinu, protože manželka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 13. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna Angus round, pečený brambor s rozmarýnovým máslem, sušená mrkev, sweet chilli dip & chilli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 13. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna Pěkně vostrý barvičky. Vypadá to skvěle U nás dnes zapečený hermoš se slaninou, mix salátů s vinegret zálivkou, pečené grenaille a brusinkové coulis. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 13. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna Na večer už jenom zobačka. Domácí humus s pažitem, fajnovej oliváč, cherry a olivy, fr.bageta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 15. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna Tak jsem tady prošel ty poslední 2 roky co jsem neviděl a zvládl jsem u toho nevyžrat lednici, to považuju za malé osobní vítěztví Potřeboval bych poradit od někoho zkušenějšího. Máme nově indukci a nádobí co máme, byť by mělo na ni být vhodné, tak vede k tomu, že na vyšší stupně (11-14) ta deska strašlivě drnčí. Trochu to ovlivňuje, jak přesně se na desku umístí, ale i když to vyladím, je to fakt rachot. Koupil jsem i na test novej hrnec z Ikea, kterej drnčí taky. Už jsem si myslel, že to je jen deskou (electrolux 700 flex bridge), ale vzal jsem v Ikea i ocelovou pánev z uhlíkovky (mimochodem mi za tu cenu přijde skvělá) a tu i když pustím na plnou pecku, tak je úplný ticho. Přijde mi, že to tedy dělá nekvalitně zpracovaný vrstvený dno u těch nerezových, není to žádná top značka. Na nižší stupně jen max lehce vrní a to mi přijde normální. Nemáte prosím někdo podobnou zkušenost, případně tip na fakt dobrý hrnce. Narazil jsem na Fabini, ale pak zjistil, že je to marketingem nahoněná čína. Snažil jsem se hledat v místní diskusi, objevovali se tu němci (WMF, Zwilling, ...), ale vůbec netuším, zda by to bylo lepší a případně není něco rozumnějšího v poměru cena/výkon. Představa je něco celo nerezovýho, ať se s tím může do myčky i trouby. Druhá věc jsou příbory, jsem fanda podpory lokálních výrobců a bydlíme nedaleko Moravské Třebové, takže všichni v rodině mají Toner. Už máme jednu sadu Toner Melodie, ale s myčkou to nestačí. Upřímně brutálně podražli a nevím jestli se mi chce dávat 5k za doplnění dalších 24ks, protože z těch rukojetí tak moc designově odvařenej nejsem a cena začíná být nesmysl. Nemáte někdo tip na dobrý příbory, který není problém mýt v myčce, jsou z nerezi 18/10, jsou dobře tvarovaný (jde mi hlavně o tvar vidličky a lžíce) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JDenver Odesláno 15. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna Nejsem zrovna odborník ale podle mého názoru ta indukce nemá drnčet ať na ní dáš cokoliv. Při špatně zvoleném nádobí nehřeje ale určitě nemá vyluzovat nepatřičné zvuky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lloffass Odesláno 15. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna Tak u nás, když se indukci pořádně přiloží, tak "vrčí" každý hrnec. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se