Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Jsem přes práci málem opomenul, že byly Vánoce, tak alespoň krátký flog ze staromládeneckého improvizování😆 Ryby jsem dělal na sucho v troubě, strana kůže obalená v panko strouhance, dva druhy salátu, glazé a ořechové linecké je zkouška trpělivosti. Osvědčilo se mi rozvalovat a vykrajovat těsto rovnou na pečícím papíře a jen přesunout na plech, je to křehký jak zm.. opožděně klidné svátky, a vše nej do Nového!

IMG_20241224_095342.jpg

  • Like 2
  • Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kolegove, mam dotaz. Doporucite nejake dobre vindaloo v Praze? Mel jsem vyzkousene v OC Flora, sice Thajci, ale vynikajici. Bohuzel, jsou tam jini a vindaloo nemaji. Diky 

Upraveno uživatelem slabak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám rád arabskou kuchni a dneska jsem dělal libanonské kuličky kibbeh, k tomu tabouleh s ovčím sýrem a jogurtovou tahini omáčku
 

IMG_2351.jpeg

IMG_2352.jpeg

Upraveno uživatelem cuborg
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak toto téma většinou mohu jen sledovat, přidávat nic, nevařím, neumím, snad jen něco ugrilovat.

Ale po delší době menší snaha - domácí šunčička, podařila se. 

ŠUNKA.jpg

  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 13 hodinami, P_P napsal:

Tak toto téma většinou mohu jen sledovat, přidávat nic, nevařím, neumím, snad jen něco ugrilovat.

Ale po delší době menší snaha - domácí šunčička, podařila se. 

Super to chci nekdy vyzkoušet, ale musím někde půjčit ten šunkovar.😀 

Já jsem včera koupenou šunku pekl na pomerančich.

IMG_0656.jpeg

  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Byla mi najezena sous vide sada, tak se do toho pomaloucku poustim.. vcera kachni prsa, dve hodiny na 64, coz bylo zbytecne moc, sneslo by to nizsi teplotu nebo kratsi koupani. Lec, stejnak byla super. Coz uvadi muj dotaz - koukal jsem na par receptu a cesky zdroje sou az nepochopitelne rozdilny - nekdo na ferovku napise koupat ctyri hodiny, nekdo hodinu, teploty taky litaj.. Mate nejakej vyzkousenej hromadnej zdroj na sous vide recepty, klidne anglicky?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 minutami, Micey napsal:

Byla mi najezena sous vide sada, tak se do toho pomaloucku poustim.. vcera kachni prsa, dve hodiny na 64, coz bylo zbytecne moc, sneslo by to nizsi teplotu nebo kratsi koupani. Lec, stejnak byla super. Coz uvadi muj dotaz - koukal jsem na par receptu a cesky zdroje sou az nepochopitelne rozdilny - nekdo na ferovku napise koupat ctyri hodiny, nekdo hodinu, teploty taky litaj.. Mate nejakej vyzkousenej hromadnej zdroj na sous vide recepty, klidne anglicky?

Že zkušenosti většinou stačí ten kratší čas a ty 24h recepty jsou zbytečné. Například když dělám krkovičku v celku +-2kg jako přípravu na grill stačí i 4h-5h. 😀 Když vůbec nevím koukám na https://youtube.com/@sousvideeverything?si=WR00C9u9mtelPki7

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...